Horisontell Hydraulisk Press: Hydraulisk Pressanordning För Metall, 100 Ton Och 20 Ton Pressar, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Horisontell Hydraulisk Press: Hydraulisk Pressanordning För Metall, 100 Ton Och 20 Ton Pressar, Andra

Video: Horisontell Hydraulisk Press: Hydraulisk Pressanordning För Metall, 100 Ton Och 20 Ton Pressar, Andra
Video: HYDRAULIC PRESS 100 TON 2024, April
Horisontell Hydraulisk Press: Hydraulisk Pressanordning För Metall, 100 Ton Och 20 Ton Pressar, Andra
Horisontell Hydraulisk Press: Hydraulisk Pressanordning För Metall, 100 Ton Och 20 Ton Pressar, Andra
Anonim

Att veta allt om horisontella hydrauliska pressar är mycket viktigt för deras fulla användning i olika branscher. Utformningen av den hydrauliska metallpressen är ganska anmärkningsvärd. Det finns pressar för 100 ton och 20 ton, andra modeller när det gäller kapacitet - och allt detta måste hanteras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den moderna horisontella hydrauliska metallpressen har en genomtänkt design. Det utvecklar ökad effekttäthet. Överlägsenhet jämfört med elektriska motsvarigheter är minst 3 gånger . I vissa mönster når den 5 gånger. Intressant nog är att ju högre den absoluta överförda effekten är, desto större är fördelen.

Den ökade hastigheten för den hydrauliska drivenheten är också en positiv punkt. Både start och omkoppling till bakåt eller till och med stopp av enheten kan vara 5 eller till och med 10 gånger snabbare än modeller med elmotor. Den hydrauliska drivenheten är perfekt kompatibel med olika hydrauliska utrustningar:

  • sågar;
  • jackhammers;
  • hinkar;
  • speciella grepp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Rotationsrörelse till fram- och återgående rörelse omvandlas mycket enkelt och harmoniskt . I klart definierade lägen utförs alla tekniska åtgärder enkelt. Men hydrauliska pressar har också svaga punkter. Ju längre impulsen måste överföras, desto mer energi går förlorad.

Detta gäller särskilt när man arbetar med stora arbetsstycken i komplexa geometriska former.

I allmänhet är effektiviteten hos hydrauliska pressar låg . Under ogynnsamma förhållanden minskar det ännu mer. Sådan utrustning kan normalt endast fungera vid en strikt specificerad temperatur och tryck i miljön. Användningen av en sådan teknik ligger helt inom ramen för endast högkvalificerad personal som noggrant övervakar renheten hos hydraulvätskan. När livslängden förloras minskar dessutom effektiviteten ytterligare.

Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Den horisontella hydrauliska pressen har en statisk effekt på olika arbetsstycken på grund av den flytande kinematiska länken. Ur fysisk synvinkel är apparaten baserad på effekten av en hydraulisk spak . Dessutom används principen för att kommunicera fartyg. När något trycker på vätskan kommer detta tryck att fördelas lika i båda riktningarna. Kraften på den andra kolven ökar i samma andel som den överskrider den första kolvens yta.

Bild
Bild

Så att pressen inte är för stor, läggs ett par backventiler och en tank med en extra volym funktionell vätska till konstruktionen . I denna utföringsform tillhandahålls mängden rörelse för den andra kolven genom att öka antalet rörelser av den första kolven. Tillägget av en grindventil eller fördelare gör att kolven kan återgå till sitt ursprungliga läge.

Bild
Bild

Dessa enheter tvingar tillbaka vätskan in i tanken efter behov.

När kolven går ner trycker tryckvätskan ventilen mot sätet . Detta öppnar den andra ventilen. Vätskan strömmar under den andra kolven, får den att röra sig och övervinna lastkraften. I det lägsta läget vänds kolvens rörelse och volymen under den börjar öka. Vakuum låter den första ventilen öppna och den andra stängas. Efter att ha nått det extrema läget rör sig kolven nedåt, trycker ut vätskan och cykeln upprepas.

Pressarna använder olika typer av pumpar med positiv förskjutning . Vätskan kan gå till ett annat antal hydraulcylindrar. Ventiler, gasreglage och flödesregulatorer används för att styra flödesegenskaperna. När fördelaren växlar kommer vätskan att strömma in i kolven eller stångens hålrum. När arbetsvätskan kommer in i kolvhålan sker pressning av sig själv, och dess inträde i stången motsvarar omvänd slaglängd.

Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Oftast är apparatens ram gjord av en tjock massa stål. Detta ökar den tillåtna lastnivån. För att övervaka trycket och inte tillåta att det överskrids används manometrar med olika skalvärden och varierande grad av noggrannhet (enligt den specifika modellen) . En enkel manuell hydraulisk press kan utveckla en kraft på högst 20 ton.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan utrustning köps ofta för ett garage eller små verkstäder.

Pneumatiska hydraulsystem, till vilka en pneumatisk cylinder läggs till, kan utveckla en kraft på upp till 40 ton . Slutligen, om en elektrisk initieringsdrift används, når tryckkraften ibland 100 ton. Naturligtvis är dimensionerna på strukturerna väldigt olika, vilket också påverkar deras praktiska förmågor. I varje hydraulisk press väljs typen av arbetsvätska individuellt, med hänsyn tagen till de uppgifter som ska lösas. Skillnaden i vattnets viskositet, speciella oljor och andra ämnen gör det nödvändigt att välja en lösning individuellt.

Bild
Bild

Förutom den totala kompressionskraften bör man uppmärksamma:

  • ansträngningen som utvecklats på handtaget;
  • apparatens driftshastighet;
  • funktionellt drag;
  • enhetsvikt;
  • tryck som genereras i den inre ledningen.
Bild
Bild

De så kallade presspressarna förtjänar särskild uppmärksamhet . De är utformade för att komprimera olika material och ämnen och bilda briketter. Pressar används ofta för pappersavfall och avfall. I ett särskilt fall bedöms dess verkliga prestanda nödvändigtvis. Enhetens kraft bör också beaktas.

Bild
Bild

Urvalstips

Traditionellt, när man väljer en horisontell hydraulisk press, är det nödvändigt att ta reda på hur den uppfyller kriterierna för tillförlitlighet och kvalitet. Därför bör du definitivt studera recensioner av sådan utrustning. Hydropressbetyg publicerade i olika källor är användbara, men det är orimligt att begränsa urvalet endast till bekantskap med dem . Du kommer säkert att behöva studera den tekniska dokumentationen. För användning i ett privat hushåll eller i en liten byggnad måste du köpa en liten press.

Bild
Bild

Manuella modeller är de säkraste . Men deras prestanda och omfattning är minimal. Dessutom är användningen inte alltid bekväm och du måste utföra ytterligare åtgärder. Pneumatiska hydraulsystem är tillräckliga för de flesta operationer, men en kompressor eller till och med en centraliserad luftkanal måste anslutas till dem. Den största variationen av utförda operationer och tillämpade lägen är typisk för elektrohydraulisk utrustning.

Bild
Bild

Den kan fungera med valfri hjälputrustning, men kräver en stabil strömförsörjning.

Rekommenderad: