Möbelskruvar Och Sexkantskruvar: Mått På Självgängande Skruvar Med En Invändig Sexkant För Möbler, Platta Skruvar. Hur Borra?

Innehållsförteckning:

Video: Möbelskruvar Och Sexkantskruvar: Mått På Självgängande Skruvar Med En Invändig Sexkant För Möbler, Platta Skruvar. Hur Borra?

Video: Möbelskruvar Och Sexkantskruvar: Mått På Självgängande Skruvar Med En Invändig Sexkant För Möbler, Platta Skruvar. Hur Borra?
Video: 3 skruvtips från Grabber – så skruvar du på rätt sätt 2024, Maj
Möbelskruvar Och Sexkantskruvar: Mått På Självgängande Skruvar Med En Invändig Sexkant För Möbler, Platta Skruvar. Hur Borra?
Möbelskruvar Och Sexkantskruvar: Mått På Självgängande Skruvar Med En Invändig Sexkant För Möbler, Platta Skruvar. Hur Borra?
Anonim

Möbelskruvar och sexkantskruvar väcker ofta många frågor om hur man borrar hål för dem och väljer ett verktyg för installation. Specialiserad hårdvara för montering har vissa egenskaper, föreslår ofta en hemlig installation. Därför är det värt att lära sig mer detaljerat för alla som är intresserade av oberoende tillverkning av interiörartiklar om vilka storlekar och typer av självgängande skruvar med en inre sexkant, plattskruvar för möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning och syfte

Möbelskruv för en sexkant är en typ av fästelement för montering av möbler. Den har en spetsig eller miniatyr borrspets för att undvika förberedelse före borrning.

Det är viktigt att välja självgängande skruvar speciellt för trä, eftersom de har en bredare gänghöjd, speciellt för säker fastsättning av metallfästen i fibröst material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådan hårdvara är tillgänglig med en intern och extern sexkant . I det första fallet representeras den av en lucka i vilken en L-formad nyckel sätts in.

Skruven för montering av möbler är en metallstav med en gänga och ett huvud. Den har en spetsig spets, men dess tråd är inte avsedd för självgängning i materialets tjocklek. Resten av skruvarna och skruvarna är väldigt lika. Deras huvudsakliga syfte är att ansluta möbeldelar i ett horisontellt och vertikalt plan. De installeras vanligtvis i delar av skrovkonstruktioner från:

  • Spånskiva;
  • massiva träskivor;
  • Träfiberskiva och MDF;
  • plywood.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudet i konstruktionen av möbelvaror behövs för att överföra kraft från verktyget till stången. Den sexkantiga spline anses vara optimal för snabbmonterade strukturer . Den kan användas för installation med endast en nyckel eller en speciell bit för en borr- och skruvmejsel. Ett särdrag hos möbelfästen är närvaron av en märkbart utskjutande bred tråd, som säkerställer god kontakt med materialets yta. En sådan anslutning är praktiskt taget omöjlig att skada eller bryta - detta kommer att kräva betydande ansträngning.

Hårdvaran i sig är vanligtvis svart med en oljebaserad skyddande beläggning. De är mottagliga för korrosion, därför används de huvudsakligen i hemlig installation, vilket involverar efterföljande installation av plastpluggar.

Mycket oftare används självgängande skruvar och skruvar belagda med zink, krom, nickel, mässing eller andra metaller, applicerade med en galvaniseringsmetod.

Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns flera varianter av möbelskruvar och skruvar för en sexkant på en gång. Bland de mest populära av dem kan följande rad särskiljas.

Bekräftelse . Detta fästelement kallas ibland för en euroskruv, eftersom det är utbrett i EU -länderna. Den vanligaste bekräftelsestorleken är 7 × 50 mm, med hjälp av vilka tjocka laminerade spånskivor upp till 16 mm är anslutna. Dessutom är alternativ 5 × 40, 5 × 50, 6 × 50, 6, 3 × 50, 7 × 70 mm efterfrågade. Produkten levereras med ett försänkt huvud installerat med preliminärt material försänkt i linje med ytan. Den sexkantiga luckan är den mest populära, men det finns också fyrsidiga alternativ, vars beläggning alltid är rostfri (mässing eller galvaniserad).

Bild
Bild

Möbelskruv . Det är också ett universellt fästelement med en yttre eller inre sexkant. Dess standardstavdiameter är 6,3 mm, längden varierar från 30 till 110 mm. Varianter med ett externt sexkanthuvud är så kallade blindskruvar installerade i plastpluggar.

Bild
Bild

Insexskruv . Den har ett platt huvud och en inre sexkant - "inbus" -plats. Avser dekorativa sorter, har en trubbig ände.

Bild
Bild

Självgängande skruv . För montering av möbler är det bättre att välja inte svarta, men gula produkter - anodiserade element. Huvudet på en sådan självgängande skruv kan vara försänkt eller halvförsänkt, om vi talar om en modell med en inre sexkant. Det låter dig dölja hårdvaran. Vissa möbelkonstruktioner monteras uteslutande med självgängande skruvar med en yttre sexkant, skruvas in med en speciell fladdermus.

Bild
Bild

Dessa är de viktigaste typerna av hex-head hårdvara som används vid montering av möbler, hyllor och interiörkonstruktioner.

Funktioner i drift

För att installera möbelskruvar och skruvar för en insexnyckel eller borr krävs korrekt hålförberedelse. Det kommer att vara nödvändigt att borra det om bekräftelsen ska monteras. För skruvar är förberedelse av hålet också nödvändigt, eftersom de inte kan skruva in och skapa trådar samtidigt.

Det är värt att överväga att borrens diameter ska vara något mindre än stångens tjocklek. I det här fallet kommer produkten att sitta tätt i boet, kommer inte att lossna och falla ut.

Bild
Bild

När du installerar bekräftelsen blir arbetsordningen något mer komplicerad. Följande sekvens av åtgärder rekommenderas.

  1. Utför markering i två plan samtidigt. En jiggmall hjälper dig att klara uppgiften.
  2. Borra 3 hål. En av dem är en försänkare, som tjänar för hemlig placering av locket. Och du behöver också separata hål för det gängade elementet och huvudet. Övningar för varje element väljs separat.
  3. Installera genom och blinda element.
  4. Skruva på slipsen.

När man borrar hål för bekräftelse är det viktigt att se till att alla element matchar exakt. Detta kan göras genom att fixera delarna i en skruvstång eller klämmor.

Dessutom är det nödvändigt att välja ett höghastighets elektrisk verktyg för borrning - detta kommer att undvika störningar i geometrin.

Rekommenderad: