Expansionspluggar (25 Bilder): GOST, Metallspikar 6x40 Och En Plugg Med Mutter 6x60, Egenskaper Hos Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Expansionspluggar (25 Bilder): GOST, Metallspikar 6x40 Och En Plugg Med Mutter 6x60, Egenskaper Hos Andra Modeller

Video: Expansionspluggar (25 Bilder): GOST, Metallspikar 6x40 Och En Plugg Med Mutter 6x60, Egenskaper Hos Andra Modeller
Video: My 2g Plug Collection! 2024, Maj
Expansionspluggar (25 Bilder): GOST, Metallspikar 6x40 Och En Plugg Med Mutter 6x60, Egenskaper Hos Andra Modeller
Expansionspluggar (25 Bilder): GOST, Metallspikar 6x40 Och En Plugg Med Mutter 6x60, Egenskaper Hos Andra Modeller
Anonim

Expansionspinne är en typ av konstruktions- och monteringshårdvara som är utformad för att fästa strukturer och utrustning på fasta fundament, oftast väggar. De kallas spacer på grund av den karakteristiska typen av infästning på grund av friktionen som skapas med hjälp av rörliga kilar.

Bild
Bild

Särdrag

Expansionspluggen uppfyller GOST 28778–90. Avser konstruktions- och monteringsfästen. Dowelens uppgift är att tillhandahålla ytterligare fixering av huvudhårdvaran (självgängande skruv) i stödstrukturen. Dessa produkter används för installation och fastsättning i ihåliga underlag, när andra typer av fästelement är ineffektiva.

De befintliga distanskilarna fungerar som en buffert mellan huvudstrukturen och bulten, en självgängande skruv, vilket säkerställer hållfastheten hos anslutningen på grund av kilningen av distansdelen i stödbasen.

Bild
Bild

Förankring sker när skruven skruvas in, när de divergerande kilarna vilar mot väggarna i det borrade hålet.

Dowels tillverkas i flera typer av olika material:

  • polypropen och polyeten;
  • nylon och metall.

Beroende på detta, liksom längd och diameter, har pluggarna lämpliga tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Olika sorter

Tillverkare erbjuder ett brett utbud av fästelement, inklusive många olika expansionspluggar

Plast med spikar . Denna typ anses vara universell. Det används för inredningsarbeten, eftersom plast inte är det mest hållbara materialet och lätt kan förstöras från påverkan av temperaturförändringar, exponering för fukt och sol. De arbetar med en polypropenplatta med alla ytor, inklusive betong, sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nylon med spikar . Används för fasad och andra arbeten. Med speciella spikar kan du hålla hårdvaran stadigt inuti basen. För att arbeta med denna typ av fästelement väljs självgängande skruvar med en diameter på 0, 3–0, 8 cm.

Bild
Bild

Gipsplatta . Det är denna typ som är lämplig för att arbeta med detta ömtåliga och opålitliga material, som inte kan hålla enkla fästelement och tung vikt. Den speciella borrspetsformen gör att du kan klara dig utan borr om pluggen är av metall.

Bild
Bild

Metallic med mutter . Den används i de flesta byggmaterial, både fasta och ihåliga: betong och luftbetong, tegel och sten, gipsskivor. Lämplig för fixering av medelstora konstruktioner: huvor, luftkonditioneringar, TV -apparater. Den har en slät yta på pluggen, distanshylsan är utformad på ett sådant sätt att den, när den körs in, kilar hårt, förblir oavtagbar.

Bild
Bild
  • Spikspik . Hårdvaran är avsedd att fästa lätta konstruktioner på en bas av massiva och ihåliga material som betong, tegel, spånskiva, gips, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Knoppskruv . Den används för att fästa ljusartiklar: målningar, små hyllor och väggskåp. Hårnålen är tillverkad av galvaniserat stål. Har utmärkta korrosionsskyddande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrvägs plugg . Fästbeslag, komplett med en skruv, används för installation i fasta underlag: betong, sten, tegel.

Bild
Bild

Mässingsmodeller används för grunda förankringsdjup: handtag, fästen, möbelfronter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dowel klämma används vid arbete med elektriska ledningar, för kabelinstallation: strukturen har en ögla i den övre delen för att greppa kabeln, och i de nedre delarna finns distanständer som håller pluggen i hålet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Storleken på pluggen är produktens diameter eller bredd och längden. Ett brett utbud av distansmodeller erbjuder flera längder - från tre eller fler alternativ. De mest populära storlekarna är 6x30, 10x50 och 6x37, pluggens diameter ska motsvara hålets diameter.

  • Dyvlar med fyra mellanrum används för att arbeta med fasta underlag, de har storlekar från 5x25 till 20x100. Den största efterfrågan bland dem är 6x35, 6x50, 8x80, 10x100.
  • Universalmodeller av polypropen, plast har måtten 5x32, 6x37, 6x42, 6x52, 8x52, 8x72, 10x61, 12x71.
  • Spikar för arbete med betong, sten, tegel - 6x30, 6x40, 6x50, 6x60, 6x65, 8x50.
  • Nylon för fasadarbete - från 8x100 till 10x100.
  • Dowel -stud, med hjälp av vilka lätta strukturer är fastsatta, liksom alla typer av värmeisolering - 4x8x45, 10x50, 10x80, 10x90, 10x100 och upp till 10x300.
  • Metallkrokodil, används vid arbete med luftbetong och andra porösa baser - från 8x30 till 10x60.
  • Skruvborrar nylon- eller metallbeslag erbjuder storlekar 4, 8x45, 8x55, 14x80, 10x60.
  • Spikspiken tillverkas i följande storlekar: 4x40, 4, 5x30, 4, 5x40, 4, 5x50, 4, 5x60, 5x40.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsberäkning

Valet av en plugg är inte lätt. För att fästet ska vara pålitligt och av hög kvalitet är det nödvändigt att ta hänsyn till basmaterialet, dess struktur, vikten av strukturen som ska monteras och dess egenskaper. För att fixa produkter med stor vikt krävs val av hårdvara med ett fixeringsdjup på minst 8,5 cm.

  • Lätta föremål - väggskåp i badrummet, dekorativa hyllor, väggklockor - kan fixeras med expansionspluggar med en diameter på 7 mm och en längd på 3 cm.
  • För installation av tunga undertakskonstruktioner - flerskiktade ljuskronor, massiva bronslampor - du bör välja fästelement med tvärgående skåror och distansantenner. I det här fallet är det viktigt att observera korrespondensen mellan diametrarna i hålet och själva hårdvaran. För arbete med gips är skruvborrade modeller mest lämpliga.
  • Metallkrokodil väljs för installation av konstruktioner på bärande baser av luftbetong, skumbetong och andra porösa material.
  • För installation av värme och vattentätning tillverkarna erbjuder en plugg med ett skivhuvud - huvudets funktioner fäster isoleringsmaterialet tätare och snyggare, utan risk för skada. Sådana produkter med metallspikar tål mycket vikt, men i friluft korroderas de lätt, så det är bättre att välja alternativet med ett termiskt lock.
  • För montering av fästen eller fasadprofiler , svarv, främre modeller väljs.
  • För fastsättning av elektriska ledningar och kablar tillverkare erbjuder det bästa alternativet i form av en pluggklämma. Klämmans ögla håller fast i tråden, och dess tandade ändar fäster hela systemet säkert på stödytan. Utmärkt ersättning för spikar och andra fixeringsanordningar.
Bild
Bild

Teknologi

För korrekt användning av spacer -hårdvara behöver du verktyg, teknik och en algoritm för åtgärder. Förutom själva fästelementen, det är nödvändigt att förbereda en elektrisk tejp, ett spetsigt verktyg (spik eller kniv), en hammare och en elektrisk borr med en segrande borr, en skruvmejsel eller skruvmejsel, en hårtork eller en dammsugare.

  • På ytan, markera installationsplatsen för pluggen, sätt ett märke med en penna. Sedan görs en liten fördjupning med en spik, knivspetsen eller annat spetsigt föremål.
  • De kontrollerar korrespondensen mellan borrens diameter och pluggen - perfekt när pluggen förs in med våld i det förberedda uttaget.
  • På själva borren markerar en bit elektrisk tejp det önskade djupet för det framtida hålet, lite mer än längden på själva pluggen.
  • Ett hål borras medan borren ska stå i vinkelrätt läge i förhållande till lagerytan.
  • Det resulterande hålet måste vara fritt från damm och skräp. Det blåses ut med en hårtork eller dammsugare.
  • Hårdvaran sätts in hela vägen, samtidigt som det är nödvändigt att vara ytterst noggrann och noggrann för att inte skada fästanordningen.
  • Därefter skruvas en skruv fast i pluggen, en självgängande skruv med en skruvmejsel eller manuellt - med hjälp av en skruvmejsel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om antalet hårdvaror visar sig vara otillräckligt kan du enkelt hitta en ersättare för dem: från ett träblock med önskad längd förbereds en bit rund konformad sektion med motsvarande längd och diameter. Med förbehåll för alla villkor för korrekt val och installation är det lätt att få en pålitlig och stark fixering.

Rekommenderad: