Skruv: 6 X 35 Mm Och 6x40, Plast 12x70 Och 6x60, 8x60 Med Kant Och Stålskruv, "fjäril" 10x50, Andra Modeller, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Skruv: 6 X 35 Mm Och 6x40, Plast 12x70 Och 6x60, 8x60 Med Kant Och Stålskruv, "fjäril" 10x50, Andra Modeller, GOST

Video: Skruv: 6 X 35 Mm Och 6x40, Plast 12x70 Och 6x60, 8x60 Med Kant Och Stålskruv,
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Skruv 2024, April
Skruv: 6 X 35 Mm Och 6x40, Plast 12x70 Och 6x60, 8x60 Med Kant Och Stålskruv, "fjäril" 10x50, Andra Modeller, GOST
Skruv: 6 X 35 Mm Och 6x40, Plast 12x70 Och 6x60, 8x60 Med Kant Och Stålskruv, "fjäril" 10x50, Andra Modeller, GOST
Anonim

Skruven är ett element för att fästa strukturer av olika material: sten, trä, tegel, betong och andra. En självgängande skruv väljs för varje material. Nedan kommer vi att prata om egenskaperna hos fästelement, typer, material, storlek och vikt, samt möjligheten att fästa på olika ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Spindelskruven är ett fästelement för konstruktioner som har speciella spindlar för fastsättning på ytan. När det är åtskilt med en skruv eller skruv uppstår en friktionskraft, som håller pluggen i strukturen och hindrar den från att vända . Dowels är gjorda av olika material, de kan ha olika vikter och storlekar. Beroende på tillverkningsmaterial har självgängande skruvar sina egna egenskaper. Till exempel tål inte polypropenprodukter låga temperaturer. De rekommenderas inte för utomhusbruk. Nylonelement är mångsidiga. De kan användas både utomhus och inomhus.

Bild
Bild

Spindeln kan vara med en krage . Skruven är tillverkad av nylon och används för externt installationsarbete. Dess särdrag ligger i speciella proppar. De förhindrar att den självgängande skruven faller ner i hålet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Självgängande skruvar utan krage har också sitt eget särdrag . Produkten är tillverkad av polyamid och har ett genomgående hål med längsgående ribbor och en icke-expanderande topp. Produktens struktur gör det lättare att skruva in skruven och ökar expansionskraften. Den obrytliga toppen skyddar ytan från sprickor på grund av dess orörlighet.

Bild
Bild

Det bör också noteras att sådana pluggarna är resistenta mot väderförhållanden . De kan användas för fasadarbete utomhus. Det finns typer av pluggar för en byggpistol. Produkterna är praktiska, effektiva och fixerar delar säkert på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla fästelement tillverkas enligt GOST. Vissa specifikationer kan komma att ändras. Dessa inkluderar vikt, diameter, längd, struktur. Men de grundläggande reglerna måste följas strikt. Tillverkare följer strikt följande GOST -standarder:

  • tillverkningsmaterial;
  • min och max är stavens krökningsindex;
  • skydd från ett galvaniserat lager - galvanisering utförs i enlighet med reglerna för galvanisering och passiverad teknik (beläggningstjocklek - 6 mikron);
  • brickan och metallstångens diameter.

Det är värt att bekanta sig med de många typerna av produkter och deras egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Dowels är indelade i följande typer

Dowel "fjäril " används vid arbete med tunna material. Skärelementet går genom väggen. När den skruvas in öppnas den. Den självgängande skruven är utrustad med en speciell manschett som förhindrar vridning. Konstruktionen är stark och pålitlig.

"Fjärilar" är indelade i underarter: för fasta och ihåliga mjuka väggar.

Bild
Bild

Självgängande skruvar för fasadanslutning . Används för fixering av värmeisoleringsmaterial. Strukturella distanser har en förstärkt krage med en kant. Det mjuka värmeisoleringsmaterialet glider inte och är säkert fastsatt. Tillverkningsmaterial - polyamid med hög slaghållfasthet.

Bild
Bild

Dowel-ankare . Produkten innehåller flera element: en bussning med en distans och en stång. Stången skruvas fast i hylsan, slitsarna expanderas och stel fixering sker. Spindeln är lämplig för arbete på hårda ytor.

Bild
Bild

Injektionspluggar-ankare . Detta är en kemisk typ av skruv avsedd för fixering i poröst material. Produkten har en limkomposition. Den lämnar patronen och fyller det borrade hålet. Arbetsprocessen utförs med en byggpistol eller spruta. Patronvolym - upp till 800 ml.

Bild
Bild

Ampulpluggen tillhör också den kemiska typen . Ampullen placeras i hålet, varefter en stålstav skruvas in. Ampullskalet löses upp, limet fördelas. Sedan kommer luft in i hålet. Härdning sker, vilket ger en säker och styv fixering. Syntetiskt harts används som lim.

Installationsarbete med sådana pluggar är snabbt och enkelt.

Bild
Bild

Den självjusterande skruven används för fastsättning av träprodukter … Under installationsarbetet krävs inga extra dynor eller kilar.

Bild
Bild

Universell plugg används för att arbeta med väggar av vilken tjocklek som helst.

Bild
Bild

Spikpinne har en speciell spik med en trådliknande kant. Det omvända konelementet ger en fast fixering av produkterna på ytan.

Bild
Bild

Dowel klämma används för fixering av kablar, ledningar och installation av korrugerade rör. Designen är en plastremsa upp till 1 cm bred. Remsan kan ha olika former. I slutet av produkten finns det tänder som hindrar produkten från att vända inuti ytan. På så sätt kan du vara säker på att ledningarna inte kommer att dras ut av vindbyarna.

Bild
Bild

Dowel "molly " tillverkad av galvaniserat stål. Den självgängande skruven används vid arbete med gips, ihåliga tegelstenar och block. Med hjälp av en plugg bifogas bilder, speglar, hyllor, vägglampor. Vid fixering av konstruktionen öppnas den självgängande skruven och ökar tillförlitligheten för infästningen. Det speciella med "molly" är den jämna fördelningen av lasten.

Bild
Bild

Material (redigera)

Dowels är gjorda av olika material, som har sina egna egenskaper

  • Polyetenprodukter har värmebeständiga egenskaper. Det viskösa materialet håller sin form perfekt, spricker inte eller smulas.
  • Självgängande skruvar av polyamid har en ganska lång livslängd. Ger säker och stel fastsättning.
  • Nylonpluggar används för inredning. Materialet bryts ned snabbt vid låga temperaturer. Därför är dess användning uteslutet för utomhusinstallation.
  • Metallskruvar är starka och pålitliga. Under tillverkningen blandas en viss mängd zink med metallen. Detta utsätter produkten för korrosion, därför måste metallskruvar vara belagda med en speciell rostskyddsmedel. Produkterna har en borr och gängade distanser i slutet. Det finns således inget behov av att förborra hålet. Installation av produkter sker genom att skruva in självgängande skruvar i ytan.
  • Plastprodukter används för fixering i gips eller porösa betongytor.

Plastprodukter ger också en säker fastsättning på gipsfiberplåtar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och vikt

Produktmärkning inkluderar diameter och längd. Standardstorleken på skruvpluggen är 6x60 mm. Produktens vikt - 0, 91 g. Dowels som mäter 6 x 35 mm har en vikt på 0, 70 g. Andra dimensioner och vikter presenteras nedan:

  • 6x30 mm - 0, 60 g;
  • 6x40 mm - 0,72 g;
  • 6x80 mm - 1, 1 g;
  • 8x60 mm - 1,68 g;
  • 10x50 - 2,09 g;
  • 10x100 mm - 5,05 g;
  • 12x70 mm - 14,01 g;
  • 14x70 mm - 5,32 g;
  • 20x100 mm - 10, 35 g.

Mångsidiga och distansmodeller finns i många olika storlekar. Det kan finnas 3 eller fler längder per diameter. Produkter med dimensioner på 6x30 mm, 10x50 mm, 6x37 mm betraktas som löpande pluggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästning på olika ytor

Dowels används för att installera gardinstänger och ebbs. För arbete tar de produkter med låskrage som förhindrar full passage genom ytan. Spikpluggar används vid reparation av golvlister och för att fästa fönsterkarmar innan skum används . Vid fixering av ramen är det nödvändigt att ta hänsyn till förhållandet mellan icke-distansdelar och distansdelar. För gips är det bättre att använda plast- eller metallskruvar. Dessutom är dessa skruvar bra för snabb installation. Det finns ingen anledning att förborra väggen. I slutet av produkterna finns en borr och en tråd. För att montera den självgängande skruven, använd en skruvmejsel som skruvar fast pluggen i ytan.

Spindeln "fjäril" eller "molly" används för fastsättning på en gipsskivans yta, eftersom den självgängande skruven bara expanderar i ett fullständigt tomrum . Plast- och metallpluggar är lämpliga för fastsättning på skumbetong. För fixering av stora produkter med en stor vikt väljs polyamidpluggar. De har ett genomgående hål och en topp utan distanser. Att skruva in en självgängande skruv går snabbt och enkelt. Kraften ökar. På grund av detta tål strukturen mycket vikt.

Bild
Bild

För att installera TV -apparater och luftkonditioneringsapparater rekommenderas att använda vanliga pluggar som följer med fästelementen … Produkterna är redan konstruerade för enhetens vikt. Den enda varningen är materialets bas. Om utrustningen är monterad på en tegel- eller betongvägg blir det inga problem med fixering. För att installera ljuskronor och lampor är det bättre att använda långa självgängande skruvar med förstärkta distanser. Korrugerade pluggar tål vikten av massiva ljuskronor när de installeras under sträcktak.

För tyngre konstruktioner används ankartappar . De är utrustade med flera delar - gängad bussning och distans. Distansen skruvas fast i hylsan. Dragkraften ökar, på grund av vilken en pålitlig och styv fastsättning utförs.

Ankare används inte för installation i luftbetong eller skalsten. Ytan spricker när den träffas.

Bild
Bild
Bild
Bild

För reparation och installation av rör är det bättre att använda en pluggklämma, som har en speciell skruv för fixering. Det används också för att fästa trådar.

Under reparations- och installationsarbete kan du inte klara dig utan pluggar . Valet av skruvar beror på produktens material och ytan på vilken strukturen ska fästas. Varje typ av självgängande skruv har sina egna egenskaper, vikt och storlek. Denna artikel gör läsaren bekant med egenskaperna hos skruvarna, hjälper till att bestämma valet av pluggar för ett visst material.

Rekommenderad: