Vingskruvar: M6 Och M8 Med Plasthandtag, M4, M5 Och Andra Modeller, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Vingskruvar: M6 Och M8 Med Plasthandtag, M4, M5 Och Andra Modeller, GOST

Video: Vingskruvar: M6 Och M8 Med Plasthandtag, M4, M5 Och Andra Modeller, GOST
Video: BMW M5 v M4 v M2 v M6 - DRAG & ROLLING RACE 2024, Maj
Vingskruvar: M6 Och M8 Med Plasthandtag, M4, M5 Och Andra Modeller, GOST
Vingskruvar: M6 Och M8 Med Plasthandtag, M4, M5 Och Andra Modeller, GOST
Anonim

För alla som måste montera eller reparera något är det viktigt att veta vad vingskruvar är och var de används. Dessa mönster kan vara mycket olika: det finns fästelement i kategorierna M6 och M8 med ett plasthandtag, M4, M5 och andra modeller. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till de grundläggande kraven i GOST.

Bild
Bild

allmän beskrivning

Det är användbart att starta en konversation om en tumskruv med det faktum att tillverkningen av hårdvara i denna kategori överförs helt till DIN 316 . Andra standarder gäller inte detta fästelement. Det finns ingen specialiserad GOST heller, eftersom max kan styras av den allmänna GOST för skruvar, verktyg och konstruktionsstål . Skruvaxeln har en metrisk gänga. Det fick sitt namn för huvudets karakteristiska geometri, som påminner om riktigt små horn.

Kronbladets huvuddel kan avrundas (då talar de om den tyska versionen). I den amerikanska versionen är rektangulär geometri mer karakteristisk. Den nominella diametern kan variera från M4 till M24. Huvudnormerna för fästelement är fasta DIN ISO 8992.

Trådtoleransen regleras av DIN 13-13.

Bild
Bild

Utnämning

Vingskruvar rekommenderas för de fall där du systematiskt måste montera och demontera gängade anslutningar. Fästdon av detta slag är praktiska att använda och installera. Du kan skruva en sådan enhet med dina egna händer, utan att använda ytterligare verktyg. Dessutom är användning av nycklar kontraindicerad. Detta kan allvarligt skada kronbladet, i vilket fall fästelementen inte fungerar.

Tumskruvar används ofta:

  • för montering av olika typer av möbler;
  • för att skapa olika behållare och lådor;
  • som en del av klämmorna på klämmorna;
  • i processen att montera tillfälliga staket och tillfälliga strukturer;
  • i andra fall när enkel installation kommer fram.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Huvuddelen av vingskruven är gjord av:

  • segjärn;
  • härdat stål;
  • stämplat stål;
  • legeringar av koppar-zink (i olika proportioner);
  • rostfritt stål.

Men ibland är skruvar av denna typ också gjorda av andra material. Design med ett plasthandtag är ganska vanligt. Vanligtvis används nylon för tillverkning. Fästelement med stålbas utsätts i många fall för galvanisk behandling, vilket avsevärt ökar korrosionsbeständigheten.

Dessutom ökar produkternas livslängd, deras tillförlitlighet ökar även under svåra förhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

M4 -skruven kan vara 16, 20, 25, 30, 35 eller 40 mm lång. I detta fall kommer trådhöjden att vara 0,7 mm. För produkter i storlekskategorin M5 är längden i de mest "populära" versionerna 16, 20, 25 eller 30 mm. M6-dimensionen kan vara 10-40 mm lång. För M8 är storleksintervallet från 10 till 60 mm och för M10 - från 35 till 60 mm.

Bild
Bild

Tips för användning

Varje person kan hantera användningen av tumskruvar, som redan nämnts . Alternativ med plastelement utmärks av ökad användningssäkerhet. Valet av byggmaterial bestäms av användningsvillkoren. Det rekommenderas starkt att endast använda certifierade fästelement. Uppmärksamhet bör också ägnas åt de troliga orsakerna till att skruvarna lossnar.

Det är nödvändigt att vrida dem helt från början, men inte alltför kraftigt .… Vibrationer bör noggrant undvikas eller åtgärder vidtas för att minska den. Det är lika viktigt att undvika rörelse i sidled av bulthuvudet i förhållande till fogen. Om det inte sker någon sådan förändring är även ogynnsamma driftförhållanden nästan ofarliga.

Det är också nödvändigt att bedöma sannolikheten för trötthetsfraktur av metallen, vilket också påverkar skruvens egenskaper negativt.

Rekommenderad: