Stolar Med Fotstöd: Med Infällbart Fotstöd Och Med Bänk, Mjuka Modeller Med Lutande Ryggstöd Och Inbyggt Fotstöd, Andra

Innehållsförteckning:

Video: Stolar Med Fotstöd: Med Infällbart Fotstöd Och Med Bänk, Mjuka Modeller Med Lutande Ryggstöd Och Inbyggt Fotstöd, Andra

Video: Stolar Med Fotstöd: Med Infällbart Fotstöd Och Med Bänk, Mjuka Modeller Med Lutande Ryggstöd Och Inbyggt Fotstöd, Andra
Video: hur man ska linda benet 2024, April
Stolar Med Fotstöd: Med Infällbart Fotstöd Och Med Bänk, Mjuka Modeller Med Lutande Ryggstöd Och Inbyggt Fotstöd, Andra
Stolar Med Fotstöd: Med Infällbart Fotstöd Och Med Bänk, Mjuka Modeller Med Lutande Ryggstöd Och Inbyggt Fotstöd, Andra
Anonim

Stolar med fotstöd har varit vanliga sedan antiken - faktiskt, under aristokratins tid fanns det inga andra stolar. I våra dagar av jämlikhet och strävan efter universell komfort bör en sådan lösning vara tillgänglig för varje konsument, och det återstår bara att ta reda på hur du hittar det perfekta alternativet för dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna premiummöbler bör kombinera två nyckelegenskaper samtidigt - inte bara för att se lyxiga ut, utan också för att ge en lämplig nivå av komfort. Numera kan en stol med fotstöd inte längre kallas något elit - de är utbredda och finns i varannan eller var tredje lägenhet . Det kan konstateras att en sådan möbel idag upplever en andra topp i popularitet och ersätter de strikta sovjetiska möblerna, som, låt oss vara ärliga, inte skapades för komfort.

Den största fördelen med en sådan möbel är att det är en slags sittande hopfällbar säng . Du kan sitta i den både sittande och vilande eller till och med ligga. För ett kontor är det här nästan ett idealiskt alternativ - när du har suttit bra i en halv dag och känner att din kropp redan är bedövad kommer du att kunna tillåta dig själv en god vila i horisontellt läge under en kort paus. Utan tvekan ger klädseln och fyllningen av sådana möbler en hög komfort, medan den komplexa och mycket starka ramen garanterar stolens ägare en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att vara rättvis är en fåtölj av denna design fortfarande inte särskilt vanlig av den enkla anledningen att de inte heller saknar brister. Först och främst är det som beskrivits ovan en ganska komplex mekanism som är ganska dyr - många människor har lättare att köpa en liten soffa än ett sådant monster. Förutom, en stol med fotstöd är inte nödvändigtvis en hopfällbar struktur - i många modeller som imiterar de klassiska är stativet bara en separat ottoman, som hjälper till att bli bekväm, men ger inte möjlighet att ligga.

Slutligen tar den utfällda vikstrukturen ganska mycket plats, och i ett trångt rum kan den helt enkelt inte användas helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningen av sådana möbler verkar vara mest lämplig för flera kategorier av människor

  • Pensionärer . I vårt land, efter pensioneringen, känner många människor en betydande försämring av hälsan och en minskning av energimängden jämfört med vad det var tidigare. Kvalitetsstödet från en sådan stol kan delvis kompensera för åldersrelaterade förändringar.
  • Människor som lider av kärlsjukdomar i benen . För sådana människor är det ständigt på fötterna eller till och med i en klassisk sittställning utmattande och smärtsamt. Det enda sättet att neutralisera obehagliga symtom är att slappna av benen åtminstone ett tag, och möbeldesignen i fråga gör det möjligt.
  • De som måste gå eller stå mycket . Om det dagliga arbetet förfogar över sådana bedrifter bör du inte bli förvånad över att en person regelbundet tröttnar och upplever obehagliga känslor i benen. Ställningens variation i stolen gör att du kan göra ditt företag på kvällarna utan att gå och lägga dig.
  • Känslomässigt aktiva människor . Experter har bevisat att en bekväm vila med förmågan att ta den mest bekväma hållningen leder till en generell minskning av irritabilitet och sannolikheten för nervösa sammanbrott. Utan en sådan stol kan du drabbas av sömnlöshet och depression, men med det bör din hälsa förbättras.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Moderna designers har utvecklat många alternativ för stolar med fotstöd, och några av dem skiljer sig väsentligt från varandra. För att välja det bästa alternativet för dig själv måste du först ta reda på vilka lösningar som finns.

Set med en puff eller en bänk . Detta är en riktig "farfar" för alla liknande fåtöljer - historiskt visade det sig först och var en separat fåtölj med ett oberoende mjukt fotstöd, som kan placeras på avstånd från sätet som är bekvämt för en viss "passagerare". Trots uppenbara besvär är detta det bästa alternativet för ett justerbart fotstöd - du kan flytta det som du vill.

För en klassisk inredning, särskilt om det finns en öppen spis i rummet, är detta definitivt den bästa lösningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtölj med fällbart stativ . En sådan stol bör betraktas som den mest prestigefyllda i vår tid - den har inte bara en lutande rygg och ett infällbart inbyggt fotstöd, utan har också många andra bekvämligheter. Smidig vikning säkerställs av en stark lutning bakåt, men det finns också elektriska modeller med lyftmekanism. Designers passar in i sådana möbler många "bonusar" från en minibar till inbyggda högtalare och massageapparater. Om du vill känna dig som en toppchef för ett stort företag måste du ha sådana möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Från vad din stol är gjord av beror dess hållbarhet och komfort - därför måste du vara mycket uppmärksam på materialet i ramen och klädseln när du väljer.

Grundläggande

De grundläggande är de material av vilka ramen är gjord, de är stolens hjärta, de ansvarar för att den inte tappar form så länge som möjligt. Allvarlig skada på ramen innebär nedbrytning av hela produkten, därför väljs de mest hållbara och pålitliga materialen för tillverkning. Och alternativen är följande:

naturligt trä - mycket dyrt, men idealiskt i alla andra avseenden, inklusive livslängd på flera decennier, styrka och tillförlitlighet, miljövänlighet;

Bild
Bild
Bild
Bild

MDF - en ganska högkvalitativ produkt av träbearbetning, det kostar mindre naturliga råvaror, men samtidigt är det ganska hållbart och enligt tillverkare är det ofarligt;

Bild
Bild
Bild
Bild

Spånskiva - En annan mindre träbearbetningsprodukt, den är väldigt billig, men den kritiseras huvudsakligen enligt alla kriterier, eftersom den inte skiljer sig åt i hållbarhet, hållfasthet eller miljösäkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

metall - precis som trä, det är helt säkert, garanterar långvarig användning och tål betydande belastningar, samtidigt som det är billigare, men det tenderar alltid att förbli svalt, vilket inte är välkommet i ett kallrum;

Bild
Bild
Bild
Bild

plast - ett samlingsnamn för fundamentalt olika material som kan vara hållbara och helt säkra med samma sannolikhet som sköra och giftiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

Klädmaterialet påverkar inte bara stolens estetiska uppfattning, utan också det enkla underhållet och möjligheten att rengöra den vid kontaminering. Det finns många klädselalternativ idag, globalt kan de delas in i tre kategorier, även om du självklart helst ska välja med tanke på ett specifikt material. Vi kommer bara att överväga kategorierna.

Naturliga material värderade för sin 100% miljövänlighet, i de flesta fall är de också allergivänliga, såvida vi inte pratar om ull. Av säkerhetsskäl för deras användning är naturliga klädsel till och med förlåtna för deras relativa bräcklighet och ibland höga kostnader. Sådana material låter vanligtvis luft och fukt passera igenom och tenderar att töjas.

Läder slås ut från den allmänna raden, som inte absorberar smuts och anses vara hållbart, men det är också mycket dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Syntet vid ett tillfälle skapades det för att jämna ut minus med naturmaterial, det är hållbart, skrynklas inte, behåller en given form, orsakar inte allergier, bleknar inte eller krymper under tvätt. I drift finns det dock andra nackdelar - ett sådant tyg är mindre genomträngligt för luft, därför har det en växthuseffekt för huden och kan till och med ackumulera statiska laddningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerade lösningar blandat ursprung kan kombinera de bästa egenskaperna hos naturprodukter och syntet, vilket utjämnar bristerna i båda källorna, men det är viktigt att förstå att det finns mer eller mindre framgångsrika prover.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Stolar med infällbart fotstöd vilar vanligtvis på ben som tål en betydande belastning, oavsett vilken position deras "passagerare" kommer att inta. Varianter av en sådan designlösning upprepar i allmänhet principen för att designa andra fåtöljer . - oftast har de fyra ben i hörnen. Mindre vanligt är modeller med två sidoben, som var och en imiterar slädlöpare, det vill säga på ett sätt har de också fyra ben som bildar två öglor.

Slutligen, för kontorsinredning, används ofta ett klassiskt stöd i form av ett mittben, som längst ner har en gren till många radiella "ben", vilket garanterar stabilitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett helt separat segment av möbler är gungstolar med benstöd i form av en separat puff - en sådan lösning är ännu inte särskilt vanlig, men enligt ägarna har den en anständig komfortnivå. Den klassiska versionen vilar på ett par sidor, vars kanter är böjda uppåt fram och bak, men det finns också mer moderna mönster.

En av sorterna fungerar tack vare pendelmekanismen - stöden tillhör någon av de typer som beskrivs ovan, men är orörliga, medan pendeln bara svänger sätet mycket smidigt. Det finns också fjädervippare - en pålitlig fjäder gömd i ett av benen är ansvarig för att svänga upp och ner eller vänster och höger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Naturligtvis är det viktigaste urvalskriteriet maximal bekvämlighet för den framtida ägaren, och denna egenskap är ganska abstrakt. Därför måste du först bestämma varför du behöver en sådan stol, och vad exakt vill du ha av den. Fokusera inte bara på mjukhet, utan också på produktens förmåga att transformera - om du vill luta dig helt tillbaka är det mycket lämpligt att välja en modell med en inbyggd skjutbar fotbräda.

Vet att bara du kommer att använda stolen, var inte för lat för att prova alla modeller du gillar, och välj bara den som perfekt anpassar sig till den position som verkar bekväm för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte att uppmärksamma konstruktionens dimensioner, särskilt om du har en icke-standardhöjd.

En sådan stol kan köpas för alla familjemedlemmar eller till och med för gäster, och i så fall bör tonvikten ligga på mångsidighet och förmågan att anpassa sig till olika människors behov - leta efter justerbara föremål. Glöm inte heller det möbeln ska passa in i interiören både i stil och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Klassiska versioner av en fåtölj med en ottoman passar bäst i klassiska interiörer, både eftertryckligt rika och mer "enkla" som en rustik stil. Du kan bli av med olämplig stelhet genom att välja en ljusare modell

Bild
Bild

Modeller med inbyggt fotstöd uppfattas oftast som en integrerad del av kontoret, men i princip är de lika lämpliga i alla vardagsrum, särskilt om det är utformat i en strikt stil

Rekommenderad: