Tätningsbrickor: Gummi Med Tätning Och Aluminium Med Packning, Gummimetalltak Med Ring Och Andra Modeller, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Tätningsbrickor: Gummi Med Tätning Och Aluminium Med Packning, Gummimetalltak Med Ring Och Andra Modeller, GOST

Video: Tätningsbrickor: Gummi Med Tätning Och Aluminium Med Packning, Gummimetalltak Med Ring Och Andra Modeller, GOST
Video: EMC Nät eller sträckmetallpackningar 2024, April
Tätningsbrickor: Gummi Med Tätning Och Aluminium Med Packning, Gummimetalltak Med Ring Och Andra Modeller, GOST
Tätningsbrickor: Gummi Med Tätning Och Aluminium Med Packning, Gummimetalltak Med Ring Och Andra Modeller, GOST
Anonim

För att ansluta olika delar till varandra i en integrerad struktur eller fästa dem på ytan används speciella fästelement: bultar, ankare, dubbar. Naturligtvis ger var och en av de ovanstående fästelementen en högkvalitativ anslutning, men för att enheten ska bli mer pålitlig och hållbar använder de också en sådan detalj som en tätningsbricka. Det handlar om dessa element som kommer att diskuteras i den här artikeln: vi kommer att prata om deras typer, syfte och användningsregler.

Bild
Bild

Vad det är?

Tätningsbrickor hänvisar till fästelement, vars användning avsevärt kan stärka och göra anslutningen mellan delarna ännu starkare.

Tätningsbrickan fungerar som en avtappningsplugg.

Bild
Bild

Förutom att försegla fästpunkten bidrar produkten till:

  • minska skador på fästelement;
  • förhindra självskruvning av element;
  • en ökning av stödytans yta.

En bricka görs i enlighet med regleringsdokument, och detta är GOST 19752-84 “Tätningstätningar. Design. Tekniska funktioner . Enligt honom kännetecknas produkten av:

  • nominell och innerdiameter;
  • yttre diameter;
  • tjock.
Bild
Bild

Tätningsbrickor, som garanterar hög täthet, används ofta i olika branscher:

  • kemisk;
  • olje- och gasproduktion;
  • teknik;
  • konstruktion.

Sortimentet av tätningsbrickor är varierat. Detta gör det möjligt att välja en produkt för en specifik typ av arbete, till exempel:

  • för fixering av polykarbonat;
  • skogsskikt;
  • bränslesystem etc.
Bild
Bild

På grund av dess utmärkta fysiska och tekniska egenskaper och egenskaper används produkten som en insats i processen för montering och fastsättning av delar på olika typer av basytor.

Vad är dem?

Det finns ett brett urval och sortiment av brickor med packningar från olika tillverkare på fästelementsmarknaden idag . Detta beror på att nya byggmaterial nyligen har dykt upp allt oftare, som är tillverkade av moderna råvaror, och för var och en av dem kan du välja en speciell tätningsbricka.

Bild
Bild

Det finns flera grundläggande klassificeringar av brickor. Till exempel är de uppdelade efter tillverkningsmaterial.

Sudd … I grund och botten används en sådan modell vid installationen av takkonstruktioner och fasadelement till ett trä- eller metallsvarv. Dessutom används ofta en gummerad produkt när man lägger och ansluter en rörledning.

Bild
Bild

Aluminium … Detta är den mest pålitliga och högkvalitativa produkten som skiljer sig åt i tjocklek, diameter på ytter- och innerkanterna och formen. Säkerställer en stark och tät anslutning av delar.

Bild
Bild

Gummi-metall … Den gummerade brickan med en ring har ett antal fördelar: hög vidhäftningseffektivitet, hållfasthet, låg vridmomentkoefficient. Det kallas också vibrationsisolering, eftersom gummibandet förhindrar att fästet lossnar under vibrationer. Modellen tål höga belastningar och kännetecknas av en lång livslängd.

Bild
Bild

Metall … Denna typ av bricka, liksom aluminium, har utmärkta egenskaper, bland vilka det är värt att notera korrosionsbeständighet, motståndskraft mot mekanisk och kemisk spänning. Det är därför som i de flesta fall stöds hela takkonstruktionen av metalltätningsringar.

Bild
Bild

Varje typ av installations- och konstruktionsarbete åtföljs av användning av O-ringar. För närvarande använder tillverkarna ett annat material för tillverkning av tätningsbrickor - polykarbonat. En sådan produkt kallas termisk bricka.

Bild
Bild

Experter och tillverkningsföretag hävdar att fästelement av polykarbonat inte på något sätt är sämre än till exempel metall- eller aluminiumringar.

Förutom materialet skiljer sig produkterna åt i storlek. Idag är den största efterfrågan på tätningar i storlekarna M6, M8, M10, M4, M12 … För dem som tvivlar på vilken storlek på produkten som behövs är en uppsättning, som innehåller produkter av olika storlekar, idealisk.

Bild
Bild

Hur används de?

Tidigare har vi redan skrivit att O-ringar används ofta och ofta i olika typer av arbeten för att skapa en tätare och mer förseglad fog. De används för att fästa delar på en metall, sten, tegel, gipsskiva.

Det finns ingen anledning att ange var och när tvättmaskinen ska användas. En O-ring är en viktig del av absolut alla fästelement . Konstruktion, reparationsarbete kan inte utföras fullständigt och korrekt om de utfördes utan O-ring. Det viktigaste är att välja rätt produkt. I detta fall du måste fokusera på materialet från vilket brickan är tillverkad och på dess storlek.

Rekommenderad: