Beslag För Gängreparation: M6 Och M8 För Ljusbrunnar. Vad Finns Det Mer? Använda Skosatser

Innehållsförteckning:

Video: Beslag För Gängreparation: M6 Och M8 För Ljusbrunnar. Vad Finns Det Mer? Använda Skosatser

Video: Beslag För Gängreparation: M6 Och M8 För Ljusbrunnar. Vad Finns Det Mer? Använda Skosatser
Video: MVI_6341 2024, Maj
Beslag För Gängreparation: M6 Och M8 För Ljusbrunnar. Vad Finns Det Mer? Använda Skosatser
Beslag För Gängreparation: M6 Och M8 För Ljusbrunnar. Vad Finns Det Mer? Använda Skosatser
Anonim

Ofta under byggprocessen finns det ett behov av att installera olika anslutningar. För detta kan du använda speciella skor. De låter dig återställa slitna trådar. Oftast används sådana alternativ för installation av VVS -utrustning. Idag kommer vi att prata om egenskaperna hos sådana delar och vilka typer de är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gängreparationsbeslag är speciella skär som överlagras på gamla anslutningar. Samtidigt ger de ytterligare skydd för fästena och deras tillförlitlighet. Kan användas i ljusbrunnar.

Oftast används sådana skär för fästelement av gjutjärn och aluminium .… Dessa produkter har en spiralyta, de är tillverkade uteslutande av material som är mycket motståndskraftiga mot korrosion.

Det bästa alternativet är en hållbar metalltråd med en rombisk sektion i form av en fjädrande spiral.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gängade insatser är i regel gjorda av rostfritt stål. Produkter tillverkade av en sådan metallbas har en hög styrka, slitstyrka och hållbarhet. Ofta är ytorna på dessa delar dessutom belagda med speciella skyddande föreningar som förhindrar att de korroderar.

Bild
Bild

Vad är dem?

Beslag kan skilja sig från varandra i sina dimensioner - främst när det gäller värdet av diametern. Det kan vara annorlunda: M6, M8, M12, M10. Standardstorlekar för sådana produkter kan vara: M10x1, M14x1.5, M16x1.5, M18x1, 5.

Bild
Bild

Beslag varierar också beroende på designfunktioner. Flera sorter kan särskiljas.

Universella trådinsatser . Detta alternativ anses vara det mest populära. Den har formen av en tunn fjäderformad hållare. På insidan bildar svängarna en rombisk profil. Produkterna är utrustade med speciella drivtungor avsedda för skruvning i gamla gängor. Efter installationen kan det gamla elementet enkelt lossas. Dessa modeller kan användas för nästan vilken tråd som helst.

Bild
Bild

Trådhylsor för ljusgänga . Utåt sammanfaller denna modell nästan helt med den universella typen. Det är denna sort som används i de fall där den gamla tråden bryts av vid byte av ljus i en bil. Det är omöjligt att installera en ny del utan en tråd, så de tar ytterligare metallinsatser.

Bild
Bild

Trådinsats för syresensorer . En anordning utformad för att bestämma mängden syre i en viss volym bilavgaser. Under drift går sådana produkter ofta sönder och vid fixeringen deformeras tråden på sådana produkter, varefter det blir omöjligt att fästa den. Därför används speciella skär - de är utrustade med speciella små tungor, med hjälp av vilka de skruvas in i den gamla gängan.

Bild
Bild

Idag kan du i specialaffärer hitta hela uppsättningar med sådana skär i olika storlekar. I sådana kit kan du hitta delar som kan ersätta alla trådar.

Hur man använder?

För att byta ut en gammal trasig tråd eller säkra anslutningen måste du installera insatsen korrekt i form av en spiral av metall. Du måste börja allt genom att borra urtagningen med en jigg. Då bör du göra en liten förskjutning av hålets axlar (avvikelsen bör inte vara mer än 0,15 mm).

Efter det måste du göra trådning i den formade urtagningen av delen. En ny insats appliceras på instrumentet

Bild
Bild

Stången måste sättas in i elementet på ett sådant sätt att den tekniska ledaren för delen kommer in i spåret på den nedre änden av denna stav.

Senare måste du slå in trådinsatsen i urtaget på verktygsspetsen. Med hjälp av den senare skruvas insatsen in i den gamla gängan. När elementet är ordentligt fastsatt i hålet avlägsnas verktyget försiktigt och det tekniska koppelet tas bort.

Det rekommenderas att kontrollera efter installationen. Detta kan göras med en speciell mätare (genomgående eller icke-genomgående). Om inte kan du använda bulten. De förs långsamt in i urtaget med en ny insats. Den gängade delen får inte tas bort från hålet med dessa delar.

Bild
Bild

Om du använde en passande mätare bör dess avvikelse under verifieringen inte överstiga 0,5 mm. Ett oacceptabelt element får inte skruvas fast i ett nytt element.

Skäret måste passa in i urtaget minst ¼ från gänghöjningen. Hon borde inte uppträda . Efter ett sådant provtest blir den nya anslutningen ännu mer robust och pålitlig.

Verifiering utförs nödvändigtvis i de fall tråden är gjord i för mjuka material, inklusive aluminiumkonstruktioner.

Rekommenderad: