VVS -tätningsmedel: Vattentät Förening För VVS- Och Avloppsrör, Produkter För Tätning Av Vattentillförsel Och Avlopp

Innehållsförteckning:

Video: VVS -tätningsmedel: Vattentät Förening För VVS- Och Avloppsrör, Produkter För Tätning Av Vattentillförsel Och Avlopp

Video: VVS -tätningsmedel: Vattentät Förening För VVS- Och Avloppsrör, Produkter För Tätning Av Vattentillförsel Och Avlopp
Video: EASILY Repairing Broken PVC Pipes(Least Amount Of Digging) 2024, April
VVS -tätningsmedel: Vattentät Förening För VVS- Och Avloppsrör, Produkter För Tätning Av Vattentillförsel Och Avlopp
VVS -tätningsmedel: Vattentät Förening För VVS- Och Avloppsrör, Produkter För Tätning Av Vattentillförsel Och Avlopp
Anonim

Byggmaterialmarknaden fylls med jämna mellanrum med praktiska innovationer. De underlättar inte bara konstruktions- eller reparationsprocessen utan också livet för en person som helhet. En av dessa unika produkter är ett tätningsmedel. Efter att inte ha fått uppmärksamhet i början av sin "karriär" har denna oumbärliga assistent verkligen blivit det bästa verktyget för att lösa eventuella VVS -problem i tätningsfrågor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Tätningsmedlet används för att säkerställa smidig drift av avlopp och vattenledningar. Så att rören av VVS -tillbehör inte läcker och förstör stämningen hos sina ägare med konstant dropp. Men detta är bara en liten bråkdel av vad detta material kan.

Mirakelmedlet är tillverkat på basis av kisel . Eftersom detta är en hård sten tillsätts minst 4 komponenter till, vilket förser tätningsmedlet till en pasty form. VVS -alternativet innehåller också fungicider - komponenter som skyddar mot bakterier och mögel, som är ett bra antiseptiskt medel. Organiska tillsatser i sammansättningen av tätningsmedlet är ansvariga för att minska viskositeten, och mekaniska tillsatser förbättrar vidhäftningen av produkten till den behandlade ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är en av de mest trendiga tendenser att upprätthålla renoveringen av lokalerna i samma stil, färg och design. Tätningsmedlet har ett brett spektrum av färger, vilket uppnås genom att tillsätta speciella färgämnen till den ursprungliga kompositionen.

En annan trevlig sak med att använda detta kitt är att det kan hållas öppet länge . För att förhindra att det torkar ut för tidigt i röret måste du täcka hålet med något.

En av livshackarna för bekväm och korrekt applicering av tätningsmedlet låter så här: lagrets djup bör vara nästan dubbelt dess bredd. Om gapet är större kommer ytterligare spelare att spela in.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad tätningsmedlet inte vill interagera med under några förhållanden är:

  • polypropen och polyeten;
  • PVC;
  • polykarbonat;
  • akryl.

Det vill säga att inte en enda slät yta i kombination med ett tätningsmedel ger samma kraftfulla vidhäftning som är nödvändig för att förhindra att fukt tränger in där det inte behövs. Och användning av silikon med koppar, zink eller bly kan leda till förgiftning av kroppen. Eftersom denna explosiva blandning avger giftiga ångor.

För att ta reda på vilket tätningsmedel som är bäst att köpa för en viss situation, låt oss försöka bestämma deras huvudtyper.

Bild
Bild

Visningar

Naturligtvis har mycket vatten runnit under bron sedan användningen av linfibrer som tätningsmedel för vattenledningar. Inklusive genom denna tätningsmetod. Numera finns det två huvudtyper av sanitetsprodukter för att täcka luckor: universella och neutrala.

Universella tätningsmedel tillverkas med tillsats av ättiksyra (de kallas också ibland sura), har en motsvarande lukt. Ett sådant verktyg är tillämpligt på alla ytor för vilka kontakt med syra inte är kontraindicerad. Icke-järnhaltig metall, cement och marmor är material som aldrig bör störa det universella tätningsmedlet.

Sur, universell eller sanitär tätningsmedel har det lägsta priset i hela linjen. Temperaturtillståndet för drift är fast i intervallet från -60 till +150 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neutrala varianter är baserade på alkohol eller ketoxim. Dessa produkter är lämpliga för kontakt med vilken yta som helst. Sömmar gjorda med ett neutralt tätningsmedel kollapsar inte eller deformeras under påverkan av sura eller alkaliska medel, kommer inte i kontakt med ytan som ska behandlas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat tillägg till det neutrala tätningsmedlet är silikongummi.

Bland fördelarna med ett sådant kitt sticker särskilt ut:

  • maximal vidhäftning på alla typer av ytor;
  • mycket fuktbeständigt material;
  • har bra motståndskraft mot direkt solljus;
  • effektivitet observeras i temperaturområdet från -60 till +300 grader Celsius;
  • praktisk och hållbarhet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ökade vattentäta effekten gör det dock helt omöjligt att måla tätningsmedlet i önskad färg efter applicering. Det är bättre att välja en produkt med en uttalad färg redan innan reparationen påbörjas.

Silikonlimtätningsmedel - flytande genomskinligt tätningsmedel , som säkerställer inte bara tätningen av rummet, utan också limmar ytorna på de nödvändiga platserna. Det är inte en elektrisk ledare, det är lätt att applicera, det fungerar länge, det är osynligt på grund av dess transparenta struktur, det är värmebeständigt, det är helt säkert från mekaniska skador.

Alkalisk tätningsmedel är en speciell produkt som används i ganska sällsynta fall, i regel är den i form av en pasta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är lätt att gå vilse i ett sådant överflöd av byggmaterial. Låt oss försöka förstå de viktigaste användningsområdena för sanitära tätningsmedel.

Tillämpningsområde

För dem som bestämmer sig för att ta hjälp av dessa supermedel för att utföra tätningsprocessen i badrummet är frågan om val inte värt det. Silikontätningsmedel används som regel för att skapa sömmar mellan VVS -armaturer och väggarna i rummet, så att fukt inte kommer in i dessa luckor. Genomskinligt VVS -material används för anslutning av avlopp och vattenledningar. Ibland är en speciell FUM -tejp också lämplig för dessa verk.

Nästan alla typer av tätningsmedel fungerar för vanliga VVS -armaturer. För PVC -produkter är silikon fortfarande det bästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

En av typerna av tätningsmedel för avlopps- och vattenledningar är epoxiharts. Men först blandas det med en härdare. I det här fallet är det absolut nödvändigt att följa instruktionerna för att skapa en sådan förseglad produkt.

När det gäller bearbetning av gjutjärnsrör används ett vanligt VVS -tätningsmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns faktiskt många områden för användning av silikon- och polypropylenföreningar i en lägenhet. Och här kan vi inte bara prata om bearbetning av ett vattenblock, ett badrum och så vidare. Ibland används ett tätningsmedel för att täta fogarna mellan fönsterkarmen och öppningen.

Det är mycket bekvämt att använda vitt tätningsmedel när du installerar toaletten . I denna typ av VVS är ett stort antal punkter koncentrerade, som man bör ägna särskild uppmärksamhet åt. Så vattenslangen som levererar vätska till tanken har en märklig form, som kan förseglas antingen med en FUM -tejp eller ett neutralt silikontätningsmedel.

För att täta en rörkanal i en kabelkanal kan du använda både vanliga neutrala eller sura tätningsmedel, liksom Portlandcement, som är kraftfullare i sina egenskaper och funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även för den mest trafikerade ägaren kommer det besvärliga ögonblicket när han helt enkelt är skyldig att ta hand om inte bara förekomsten av tätningsmedelsrester i röret, utan också datumet för dess släpp. Eftersom olika tillverkare ger olika hållbarhet för både öppna och slutna fonder.

Tillverkare

Bland de mest populära tätningsföretagen finns det fyra huvudsakliga.

  • Ceresit . Tyska produkter med europeisk kvalitet, standarder och praktiska egenskaper i sin arsenal. Tätningsmedel av detta märke är kända för sin bästa vidhäftning till den behandlade ytan, utmärkta tätningsegenskaper och närvaron av speciella tillsatser som skyddar rummet mot mögel och mikrober.
  • " Ögonblick ". Varumärket, grundat av ett tyskt kemiföretag i Ryssland, har ett stort antal nödvändiga byggnadsassistenter. Bland dem finns den mycket populära Moment-Herment. Ett stort antal varianter av tätningsmedel från detta företag tillåter varje mästare att välja sin egen produkt. Bland de unika produkterna finns frostbeständiga, högtemperatur- och restaureringsalternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ciki Fix . Den turkiska tillverkaren är också en av de fyra ledarna på den ryska byggmarknaden. Ett kännetecken för detta företags tätningsmedel är dess extraordinära förmåga att binda ihop olika ytor. Sömmarna är vattentäta och elastiska, men de skyddar inte mot mögel och mögel.
  • Makroflex . Ett annat högkvalitativt märke ursprungligen från Tyskland, men med rysk produktion. Detta är en modern och aktuell lösning för alla konstruktions- och efterbehandlingsuppgifter. Företaget tillverkar en mängd olika tätningsmedel som klarar både interna och externa applikationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja ett VVS -tätningsmedel i denna sort, det viktigaste är att inte glömma dess sanna syfte. Och vi måste använda detta byggnadsmirakel korrekt med maximal effektivitet.

Tips

Praktiska råd om tätning av ett rum hjälper dig att snabbt och effektivt utföra allt arbete. Som praktiken visar, med moderna medel för vattentätning kommer detta inte att vara svårt även för en person som först tog upp ett rör med ett tätningsmedel.

  • I det första steget är det nödvändigt att förbereda arbetsområdet. Innan försegling är det nödvändigt att rengöra ytorna från byggdamm, smuts och främmande föremål. För att fylla skarvarna mellan badrummet och kaklet måste du dra in det första vattnet, vilket kommer att säkerställa att det fungerar. Det är från denna position som det blir mer bekvämt och rationellt att applicera tätningsmedlet.
  • Nästa steg på vägen mot vattentätning är direkt tätning. Först måste du öppna ett rör med ett förvalda medel. Skär av pipens ände i en vinkel på 45 grader. Vi sätter in röret i monteringspistolen. Om den inte finns till hands rekommenderar hantverkare att använda vilken kolv som helst: vare sig det är ett hammarhandtag eller något annat hållbart tungt föremål som hjälper till att pressa tätningsmedlet på ytan. Naturligtvis är detta sätt mer arbetskrävande och tidskrävande, men det sker också.
Bild
Bild
  • Fortsätt med att applicera erforderlig tätningsmedel. Det bör komma ihåg att linjen måste vara kontinuerlig, med samma tjocklek. Om något gick fel är det bättre att omedelbart vidta åtgärder för att ta bort det felaktiga avsnittet. Annars, efter torkning, måste du använda ytterligare medel, t.ex. ett lösningsmedel.
  • Det tredje steget innebär utformningen av själva isoleringssömmen. Detta görs med en liten spatel. Denna process kan utföras med dina egna händer efter att tidigare ha skyddat dina händer från kontakt med silikonmassan med hjälp av handskar. Så med det valda verktyget täcker vi sömmarna så att de blir jämna och snygga. För bättre prestanda och praktiska råd rekommenderar proffs att blötlägga spateln med tvålvatten före varje kontakt med tätningsmedlet.
  • I det fjärde steget utförs den sista rengöringen av arbetsytan från överskott av silikon, damm, vatten och annat.

Rekommenderad: