Elektrisk Vattenkyld Kakelskärare: Granskning Av Elektriska Kakelskärare För Porslinstengods, Betyg På Det Bästa, Anordning För En Manuell Kakelskärare Med Vattentillförsel

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Vattenkyld Kakelskärare: Granskning Av Elektriska Kakelskärare För Porslinstengods, Betyg På Det Bästa, Anordning För En Manuell Kakelskärare Med Vattentillförsel

Video: Elektrisk Vattenkyld Kakelskärare: Granskning Av Elektriska Kakelskärare För Porslinstengods, Betyg På Det Bästa, Anordning För En Manuell Kakelskärare Med Vattentillförsel
Video: Vattensåg från WANDELI | Elektrisk Kakelskärare 2024, April
Elektrisk Vattenkyld Kakelskärare: Granskning Av Elektriska Kakelskärare För Porslinstengods, Betyg På Det Bästa, Anordning För En Manuell Kakelskärare Med Vattentillförsel
Elektrisk Vattenkyld Kakelskärare: Granskning Av Elektriska Kakelskärare För Porslinstengods, Betyg På Det Bästa, Anordning För En Manuell Kakelskärare Med Vattentillförsel
Anonim

Att arbeta med kakel under konstruktion är inte den enklaste processen. Kakelskärare finns för att skära materialet vid behov. Varianterna av dessa instrument är elektriska apparater som har ett speciellt alternativ i form av vattenkylning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Huvuddragen och skillnaden mellan den elektriska kakelskärningsmodellen är dess design . Det är mer omfattande och specialiserat, vilket gör operationen så bekväm som möjligt. Det är värt att notera mångsidigheten vid bearbetning av en mängd olika material - detta är både standardporslin av stengods och olika stenar och andra liknande material. Tillämpningsområdet för elektriska modeller är mycket bredare på grund av funktionalitet och effektivitet.

Det finns ganska många fördelar, så det är värt att börja med de viktigaste. Förekomsten av vattenkylning gör att produkten kan utföra viktiga funktioner. En av dem är att hålla arbetsplatsen ren .… Vatten binder direkt till damm och förhindrar att det stiger upp bredvid användaren.

Om du inte behöver klippa många brickor åt gången kan du använda verktyget utan andningsskydd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även sådana modeller ger hög kvalitet på processen på grund av inbyggda strukturer som guider och speciella brytare . Med deras hjälp skärs brickan utan flis eller sprickor. Kanterna är släta och utan grovhet. Om kakelskäraren möjliggör ändring av kantvinkeländringen kommer du att kunna bearbeta produkter mer variabelt, vilket sker i de situationer när kunden kräver en sådan prestation från befälhavaren. Förutom fördelarna finns det också nackdelar. Även om de är obetydliga, måste de fortfarande hanteras under arbetet. Den första nackdelen är relaterad till det faktum att det är nödvändigt att ständigt säkerställa vattenkylningens funktion . Om det är ett standardalternativ måste användaren regelbundet tillsätta vatten och tömma de medföljande behållarna.

När kylningen är cirkulär blir vätskan mycket smutsig efter flera cykler, innehåller små partiklar och damm. Den andra nackdelen är priset .… Som regel är elektriska kakelskärare populära hos dem som arbetar med dem, om inte konstant, då åtminstone periodiskt. Om du bara behöver bearbeta en liten mängd material i en reparation är det bättre att göra med mekaniska produkter. De är mindre produktiva, men i en sådan situation är nyckelparametern kostnaden, som är märkbart mindre än för vattenkylda elektriska enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Utformningen av sådana verktyg är en specifik uppsättning av vissa element. Produktens grund är ett metallbord med stödben. I de flesta fall är tillverkningsmaterialet för denna del rostfritt stål, som uppfyller alla krav för hållfasthet och användarvänlighet. Ett system med guider och stopp är inbyggt i designen. Det är de som ökar bearbetningsnoggrannheten, eftersom de låter dig tätt fixa material i olika storlekar, beroende på bordets dimensioner. Ström tillhandahålls genom att ansluta en elektrisk drivenhet med ett skärverktyg.

Dess diameter når i de flesta fall 200 mm eller mer, även om det finns några modeller med valfria små diamanthjul, specialiserade på finslipning av kakel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kylsystemet representeras av en vätskebehållare, en slang och en vattenförsörjningspump . Detta är en standardapparat, men vissa tillverkare utökar också leveransomfånget för att få deras produkter att fungera mer effektivt.

Till exempel har vissa modeller en extra utdragbar del av bordet som ökar dess längd. I detta avseende kan användaren placera mer material och bearbeta flera stora arbetsstycken på en gång. Och även professionella enheter är utrustade med vridbara hörnmekanismer placerade ovanpå. Ett stort plus är närvaron av ett system med rörliga stopp och klämmor, som gör att du kan fixa materialet mer variabelt och bearbeta det på ett ovanligt sätt . Erfarna hantverkare köper ofta maskiner med belysningsarmaturer fästa vid sidan. Detta element är också valfritt, men gör operationen bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Manuell

Denna typ av elektrisk kakelskärare liknar mest en konventionell såg, som genom bladets funktion kan skära olika material . Handgjorda produkter är bättre eftersom de är små och kan användas i små utrymmen. De behöver inte samlas in eller letas efter en plats att hitta och lagra. Du kan bära den med dig, vilket är mycket bekvämt när du använder verktyget både på jobbet och hemma i vardagen. Kostnaden för dessa enheter är mindre i jämförelse med deras motsvarigheter i full storlek, vilket också är en tveklös fördel.

Nackdelarna med manuella kakelskärare inkluderar mindre stabilitet och mindre komfort vid användning. Det finns inga speciella guider och ett bord, och därför beror noggrannheten på behandlingen direkt på arbetarens färdigheter … Det bör också noteras att säkerhetsnivån inte är så hög, trots att det finns ett skyddshölje i de flesta modeller. Manuella kakelskärare är mer autonoma, men när man tittar på verktyget för bästa prestanda är det bättre att överväga andra alternativ.

De mest populära modellerna av denna typ är produkter från så välkända och tidstestade tillverkare som Ryobi, Dewalt och Makita. Deras kakelskärare är tekniskt avancerade, pålitliga och effektiva, vilket bekräftas av både tekniska egenskaper och åsikter från konsumenter med lång arbetserfarenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Professionell

Denna typ av verktyg har, om inte ett komplett, sedan en utökad uppsättning, som låter dig klippa ett stort antal brickor i ett arbetsskift. Tillverkare av sådana modeller lägger tonvikten inte bara på produktivitet, utan också på teknisk variation, så att användaren kan bearbeta produkten mer variabelt. Alla tillverkningsmaterial uppfyller de nödvändiga kraven, och designen är så stabil och säker som möjligt. Det bör understrykas att vissa företag har enheter av olika typer - vissa är kraftfullare och väger mer, medan andra är lättare och lättare att transportera.

Och du kan också hitta universella kakelskärare, som visar sig bra både i hemmet och i produktionen. Deras kostnad ligger i mitten av prisklassen, och funktionaliteten gör det möjligt att utföra arbete av en mängd olika typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

4: e plats

Makita CC301DWAE är en mycket populär kakelskärare av ett känt japanskt märke . Strukturellt är det en liten handsåg med ett diamantblad som kan arbeta med många material - kakel, sten, porslin och andra liknande arbetsstycken. Vattenkylsystemet ligger ovanpå i form av en speciell plastbehållare. Detta arrangemang möjliggör snabb åtkomst till facket och snabb påfyllning. För att användaren ska kunna arbeta länge och samtidigt inte uppleva obehag är designen utrustad med ett bekvämt gummerat handtag.

Noggrannheten i att rikta cirkeln säkerställs av en speciell sula. Och det finns också en funktion att blåsa av skärlinan så att användaren kan se i vilken riktning klippdelen av kakelskäraren är riktad. Skivdiametern är liten och är bara 85 mm, så arbete med stora arbetsstycken fungerar inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den maximala spindelhastigheten når 1600 varv / min, skärdjupet vid 45 grader når 16,5 mm, för 90 grader är indikatorn 25,5 mm. Strömförsörjningen till motorn som finns nedan tillhandahålls av ett litiumjonbatteri, mått CC301DWAE - 313x170x125 mm.

Vikten är bara 1,9 kg, vilket är den största fördelen med denna modell. Skyddet är mycket säkert och är ordentligt fastsatt på området nära skäranordningen. Basen av strukturen är pläterad med nickel, vilket helt förhindrar korrosion. Bland de främsta fördelarna är det värt att notera kompaktheten och förpackningen, som inkluderar ett extrabatteri och en sexkantnyckel. Det finns bara två nackdelar - frånvaron av bord och pall, samt snabb urladdning.

Bild
Bild
Bild
Bild

3: e plats

Ryobi WS721S är en liten elektrisk skärare som har fått positiva recensioner för sina attraktiva funktioner och pålitliga genomtänkta design … Diamanten på diamanthjulet är 180 mm, vilket tillsammans med det maximala antalet 2900 varv / min möjliggör bearbetning av kakel och porslinsgods mycket snabbt och effektivt. Elmotorn har en effekt på 500 W, skärdjupet i en vinkel på 90 grader når 32 mm. För att göra snittet mer exakt är designen utrustad med speciella guider. Vattenkylning fungerar med vätskan i bordsformen.

Diagonalt kan du bearbeta plattor på 25x25 cm, bredd 30x30 cm. Bordet är tillverkat av hållbart rostfritt stål, under drift förblir arbetsplatsen ren. För att göra bearbetningen mer exakt och tillåta befälhavaren att tillämpa sina färdigheter, byggs en speciell linjal genom vilken du kan justera skärningen med stor noggrannhet. Storleken på arbetsbordet är 381x502 mm, vikten är bara 15,7 kg. Det huvudsakliga tillämpningsområdet är i vardagen, men vissa användare använder detta verktyg i småskalig produktion.

Budgeten WS721S är avsedd för renovering inom samma hus, när du behöver skära i små omgångar.

Bild
Bild
Bild
Bild

2: a plats

Dewalt D24000 är en professionell utrustning från ett amerikanskt företag som fokuserar på kvalitet och användarvänlighet. NS Denna modell klarar sig bra med porslinsgods, olika typer av kakel - beläggning, fasad, golv och även med sten. Maskinen är utrustad med två stopp som ökar skärnoggrannheten och tillåter bearbetning i en vinkel på 45 grader utan preliminära märken. Skärdelen är täckt med ett robust skyddande skydd. D24000 kan användas både hemma och på jobbet.

Motoreffekten på 1600 W är tillräckligt för att skära material i stora volymer, medan processen kan vara kontinuerlig. Vattenkylsystemet som är anslutet till strukturen eliminerar överhettning av skärskivan, och vätskan tillförs inte från en utan från båda sidor samtidigt, vilket ökar processens effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och det har också en positiv effekt på renheten på arbetsplatsen. Användarvänlighet ligger i det faktum att arbetaren använder ett plasthandtag som inte glider i handen även under långt arbete.

Skärlängden är 610 mm, spindelhastigheten når 4200 rpm, det maximala skärdjupet vid 90 grader är 95 mm. Skrivbordsmått 690x860 mm, vikt 32 kg. Ett extra bord finns också, som kan fästas på det stora bordet. Detta gör att användaren kan arbeta med långa arbetsstycken. Skivdiameter 250 mm, komplett med vatten- och sidofördelare på sidan och bak, samt en insexnyckel … Bland de främsta nackdelarna är det värt att notera vikten och den betydande kostnaden, som är en av de högsta bland de universella kakelskärarna i allmänhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

1 plats

BATTIPAV PRIME 120 RU9120 är en förstklassig italiensk produkt designad exklusivt för professionell användning i små och medelstora produktioner . Liksom andra kakelskärare från denna tillverkare har denna modell, bland de främsta fördelarna, bekväm drift och högsta kvalitet på arbetet med materialet. PRIME 120 RU9120 är mycket mångsidig och kan klippa tegel, granit, marmor, porslin stengods och en mängd olika plattor. Rälsen är tillverkade av aluminium, vilket är starkt, lätt och korrosionsbeständigt.

Vattentillförseln går direkt till skärplatsen, så sågbladet kommer alltid att ha den optimala temperaturen, vilket gör att utrustningen kan arbeta mycket länge utan avbrott. Vid skärning är dammmängden minimal. För att säkerställa att arbetets noggrannhet är så hög som möjligt har tillverkaren utrustat denna enhet med ett system med mätinstrument, vilket gör det möjligt att utföra de mest komplexa tekniska idéerna med arbetsstycken. Omfattande justering av skärvinkeln från 0 till 45 grader tillhandahålls. Det stora 350 mm -bladet skär snabbt och pålitligt, och 2200 W -motorn ger överlägsen prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärlängden når 1200 mm, rotationshastigheten är upp till 2800 rpm. Skärdjup vid 90 grader 110 mm, vid 45 grader 80 mm. Vagnen har både horisontell och vertikal körning. För den smidigaste rörelsen hos klippaggregatet är konstruktionen utrustad med 8 lager. Termisk överhettning och överspänningsskydd gör arbetsprocessen säkrare och mer stabil, inbyggd avstängningsfunktion med manuell omstart. Skärhuvudet är rörligt, motorn lutar. Vikt 86 kg, varför rörligheten är låg, men tillämpningsområdet i sig innebär inte en konstant förändring av produktens placering.

PRIME 120 RU9120 är ett professionellt verktyg, så dess funktionalitet kan motiveras endast med konstant arbete med en mängd olika material . Bland nackdelarna är kostnaden och servicen, vilket beror på de ovanliga detaljerna som utgör strukturen. Inte alla butiker eller butiker har en lämplig skärskiva med en diameter på 350 mm. Det gäller även underhållsstöd, som vid en haveri kommer att kosta mycket pengar.

Bild
Bild

Urvalsrekommendationer

Valet av konstruktionsverktyg bör vara så allvarligt som möjligt, för hur effektiv arbetsprocessen blir beror på rätt beslut . Först och främst måste konsumenten välja vilken typ av vattenkyld kakelskärare. Manuella modeller är lättare att transportera och använda, de behöver inte ställas upp eller monteras på länge. Men samtidigt beror snittets noggrannhet direkt på arbetarens färdigheter.

Bland kakelskärarna i full storlek finns det också de som inte har ben och ligger på bordet, vilket bör övervägas som ett möjligt alternativ innan du köper. Om du ska använda verktyget i en hemmiljö bör det slutliga beslutet inte bero på egenskaperna som helhet eller individuella indikatorer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men när det gäller produktion och kontinuerlig drift börjar parametrar som motoreffekt, gerningsdjup och bladdiameter att spela större roll. Efter att ha beslutat om tillämpningsområdet är det viktigt att överväga de bästa alternativen i ett överkomligt prisklass. Några bra kakelskärare är mycket billiga och kommer att klara sig bra för enkel stuga eller lägenhet. Var uppmärksam på tillverkningsmaterial och konstruktion, för ju bättre de är, desto mer pålitlig och längre håller utrustningen.

Om bordet vinglar, guiderna är ojämna, eller det är till och med ett litet spel i skäranordningen, är det bättre att inte överväga sådana alternativ. Vid skärning är precision och kvalitet mycket viktigt, så det är bäst att inte försumma detta.

Rekommenderad: