Tvättmaskiner Utan VVS: Välj Modeller Med Tank Som Inte Kräver Anslutning Till VVS

Innehållsförteckning:

Video: Tvättmaskiner Utan VVS: Välj Modeller Med Tank Som Inte Kräver Anslutning Till VVS

Video: Tvättmaskiner Utan VVS: Välj Modeller Med Tank Som Inte Kräver Anslutning Till VVS
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, April
Tvättmaskiner Utan VVS: Välj Modeller Med Tank Som Inte Kräver Anslutning Till VVS
Tvättmaskiner Utan VVS: Välj Modeller Med Tank Som Inte Kräver Anslutning Till VVS
Anonim

En tvättmaskin gör livet enklare eftersom du inte längre behöver tvätta för hand. Sådana hushållsapparater behövs inte bara i stadsförhållanden, utan också i landet. Men i en by är det inte alltid möjligt att ansluta en tvättmaskin till den centrala vattenförsörjningen. I sådana fall hjälper en tekniker som arbetar utan att ansluta till en vattenförsörjning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Tvättmaskinen kan användas utan vattenförsörjning. Apparater med en tank kan fyllas med vilket tvättvatten som helst. En tvättmaskin utan rinnande vatten fungerar lika bra som konventionella alternativ. Fördelarna med denna teknik.

  1. Du kan till och med använda regnvatten för att tvätta dina kläder.
  2. Om du har en brunn eller en brunn kan du använda tekniken och inte tänka på vattenräkningen. På så sätt visar det sig att tvätten är ganska ekonomisk, eftersom du bara behöver betala för pulver och el.
  3. En manuell maskin sparar pengar, och en automatisk maskin gör tvätten så enkel och snabb som möjligt.
  4. Maskinen, som inte kräver anslutning till vattenförsörjningen, kan fungera under nästan alla förhållanden. Endast tillgången på el är viktig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

Den automatiska tvättmaskinen behöver ett elektriskt nätverk med en växelspänning på 220 volt, rent vatten som levereras med ett visst tryck och ett avlopp. Allt arbete styrs av en kontrollmodul som styr alla detaljer i maskinen . Efter att du lagt in tvätten, tillsätt pulver och starta tvättprogrammet. Maskinen öppnar vattentillförselventilen, sköljer bort pulvret och fyller tanken till önskad nivå … Värmeelementet ansvarar för uppvärmning av vätskan.

Vid varje steg av tvätt, sköljning och centrifugering roterar trumman med en viss hastighet. I detta fall avlägsnas vattnet flera gånger, ibland ersätts det med rent vatten.

Tvättmaskin du kan lätt att ansluta i alla miljöer . Det finns ett elnät i varje by. I det här fallet kan du använda strömgeneratorer om det behövs. Cesspools och septiktankar är lämpliga för tömning av använt vatten. Det är inte svårt att organisera tillförsel av vätska utan VVS, det är bara viktigt att ta hänsyn till alla nyanser.

Bild
Bild

Populära modeller

När du väljer en tvättmaskin utan rinnande vatten är det bättre att ge företräde åt betrodda tillverkare. Populära modeller som har förtjänat användarnas förtroende.

Renova WS-60PT . Tekniken har en trumma som låter dig tvätta upp till 6 kg och vrida upp upp till 4,5 kg tvätt. Den enkla modellen kännetecknas av topplastning och mekanisk kontrolltyp. Det finns två separata fack - för tvätt och för centrifugering med hastigheter upp till 1350 varv / min. Tillverkaren tog hand om och satte en avloppspump i uppsättningen för maskinen.

Det är värt att notera att du måste skruva fast slangen ordentligt för att ringa och tömma vatten. Under drift ger tekniken ganska mycket ljud.

Bild
Bild

" VolTek Rainbow SM "- enheten av aktivatortyp förbrukar mycket lite vatten, elektricitet och pulver. Det är värt att notera att maskinen inte bara kan fungera utan rinnande vatten, utan också behöver en separat ledning. Ett bra alternativ för små dagliga tvättar. Den transparenta plastbehållaren kräver inget särskilt underhåll och är hållbar. Säkerhetssystemet inkluderar skydd mot läckage och överbelastning. Med den speciella funktionen "Endast tvätt" kan du använda samma tvålösning flera gånger.

Det bör noteras att tvättmaskinen inte vrider ut tvätten.

Bild
Bild

" Snövit HRV30-2000S " … Tvättmaskinen tillhör den halvautomatiska klassen. Kännetecken är ekonomisk förbrukning av vatten och el, kompakthet. Modellen låter dig tvätta saker normalt och fint. Alla typer av pulver kan användas. Aktivatormaskinen är kompakt och lätt. Säkerhetssystemet representeras av ett trummaöverbelastnings- och överflödesstyrsystem.

Bild
Bild

Gorenje 75Z . En ganska modern modell har en display och är elektroniskt styrd. Trumman är avsedd för tvätt av 7 kg tvätt, centrifugering är tillgänglig vid 1000 varv / min. Säkerhetssystemet inkluderar kontroll över bildandet av skum. Tillverkaren tog hand om och installerade en 100 liters tank. Om det behövs kan du göra en liten ändring och ändå ansluta enheten till den centrala vattenförsörjningen. Det är värt att notera att tvättmaskinen har en ganska hög kostnad jämfört med analoger.

Bild
Bild

Gorenje AS62Z . Modellen är gjord med hänsyn till modern teknik. Ett särdrag är den låga vattenförbrukningen under tvätt. Alla driftsätt är noga genomtänkta av tillverkaren och kan tillgodose dagliga behov. Om du installerar en sådan tvättmaskin korrekt fungerar den nästan tyst. Detta är en särskilt värdefull egenskap om tekniken används i ett litet hus.

Setet innehåller en 100 liters tank. Detta förenklar avsevärt anslutningen av maskinen.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Det finns många sätt att använda tvättmaskinen utan rinnande vatten. Populära anslutningsalternativ.

Fyllning med vatten manuellt . Denna metod kommer att ta ganska mycket ansträngning och tid, men tekniskt är den mest elementär. Maskinen stoppar programmet vid de tillfällen då vatten krävs. Du kan tillföra vätska genom en slang eller från en hink.

Bild
Bild

Behållare för vatten . Vissa tvättmaskiner av denna typ har denna tank medföljer. Tanken ska fyllas manuellt och vattennivån bör ständigt justeras. Designen kan kompletteras med en pump. I det här fallet behöver du inte installera tanken för högt, eftersom kompressorn skapar det erforderliga trycket vid tillförsel av vatten. En 40-watts pump räcker.

Bild
Bild

Väl . Det ersätter helt den vanliga stadens centrala vattenförsörjning. I detta fall förenklas installationen och anslutningen av tvättmaskinen så mycket som möjligt. Det bör noteras att en brunn endast kan borras under den varma årstiden. Dessutom bör en pumpstation installeras, vilket ger det erforderliga trycket vid tillförsel av vatten.

Bild
Bild

Väl . För att implementera denna metod måste du köpa en ganska kraftfull pump. Rör bör köras från brunnen.

Tvättmaskinen ska inte vara längre än 10-15 meter från vattenkällan. Annars kommer pumpen helt enkelt inte att klara uppgiften på rätt nivå.

Vattenintagsslangen måste vara försedd med ett filter. Det kommer att bli av med sand och skräp som kan finnas i brunnen. Om du inte använder ett filter går tekniken snabbt sönder.

Bild
Bild

Det mest mångsidiga sättet att ansluta en tvättmaskin utan rinnande vatten är användning av tanken . Det är ganska bekvämt om det säljs tillsammans med hushållsapparater. Det är detta anslutningsalternativ som gör att du kan tvätta varje dag och inte styra vattentillförselprocessen.

Bild
Bild

Installera tanken så här

  1. Det är nödvändigt att installera en tvättmaskin, det bör finnas ett uttag i närheten . Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till förekomsten av ett avlopp för att pumpa ut den använda vätskan.
  2. Trumman måste installeras bredvid … I detta fall stiger tanken 5 cm och högre från själva maskinen. Möbler som skänk eller pall kan användas som stöd. Man bör komma ihåg att en fylld fat väger över 100 kg.
  3. Det är nödvändigt att ta en koppling för vattentillförseln … Ett hål borras i fatets botten, vars diameter är lika med utsidan av delen.
  4. Beslaget sätts in i ett hål med en påskruvad ventil . För fixering på båda sidor måste låsmuttrar användas. De speciella fodren ska inte heller försummas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter alla manipulationer ska en liten mängd vatten hällas i tanken. Detta gör att du kan kontrollera tätheten. Om det behövs bör strukturen korrigeras. Silikon kan läggas under låsmuttern för bättre tätning.

Rekommenderad: