Makroflex: Tekniska Egenskaper Hos Polyuretanskum, Omfattning Av Skum I En Behållare På 750 Ml

Innehållsförteckning:

Video: Makroflex: Tekniska Egenskaper Hos Polyuretanskum, Omfattning Av Skum I En Behållare På 750 Ml

Video: Makroflex: Tekniska Egenskaper Hos Polyuretanskum, Omfattning Av Skum I En Behållare På 750 Ml
Video: EXPERIMENT - SPRAYING POLYURETHANE FOAM UNDERWATER 2024, April
Makroflex: Tekniska Egenskaper Hos Polyuretanskum, Omfattning Av Skum I En Behållare På 750 Ml
Makroflex: Tekniska Egenskaper Hos Polyuretanskum, Omfattning Av Skum I En Behållare På 750 Ml
Anonim

Byggarbeten leder ofta till behovet av att ansluta vissa element, bestående av olika material, för att täta sprickor och hål, för att fixera paneler på ytor. För dessa ändamål uppfanns polyuretanskum, som inte bara ger snabb fixering av material utan också minskar kostnaden för byggprocedurer. Bland majoriteten av tillverkarna sticker 750 ml Macroflex polyuretanskum ut, som har höga tekniska egenskaper.

Bild
Bild

Särdrag

Mer än 30 års yrkesverksamhet, liksom företagets koppling till den tyska koncernen Henkel, ledde till en utökning av företagets produktionskapacitet. Hittills har Makroflex -skum etablerat sig på en positiv sida i Europa och länderna i det tidigare OSS.

Makroflex -monteringstejp kallas även polyuretantätningsmedel ., tillverkad i cylindrar i olika storlekar. Makroflexskum består av en prepolymer och ett drivmedel (drivgas). Vid utgång och interaktion med luft stelnar prepolymeren. Tack vare denna stelning tätas sprickor och hål.

Bild
Bild

Makroflex polyuretanskum är avsett för:

  • självtätande av sprickor, hål;
  • fylla luftrum i material;
  • anslutningar av specialmaterial;
  • värme- och ljudisolering av ytor i rummet.
Bild
Bild

Inhemskt skum har en struktur i form av ett plaströr som fäster vid ballongen. Skummet släpps ut genom det. Den professionella variationen är en design som är specialiserad för att fästa en byggpistol. Den professionella versionen av skummet har en mycket högre produktion av färdiga produkter, till skillnad från skummet för hushållsbruk, men kostnaden är också dyrare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fördelar med att använda Macroflex -skum:

  • Skum är en färdig produkt. Arbetet kräver inget förberedande arbete.
  • Supermångsidigt skum kan användas inte bara för att lägga material, utan också för limning och tätning av fogar och sprickor.
  • Enkelhet och användarvänlighet.
  • Företagets produkter kännetecknas av ett överkomligt pris.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • På grund av dess sammansättning ger skummet pålitligt skydd mot fukt.
  • Härdningen av materialet är snabbare än härdningen av cementblandningen.
  • Makroflexskum kan användas med olika material: trä, sten, betong, metallbeläggningar, PVC, spånskiva.
  • Temperaturområdet för arbete med specialmonteringsblandning varierar från -5 till +35 grader.
  • Att arbeta med polyuretanskum eliminerar dammbildning och olika föroreningar, vilket gör det möjligt att minska rengöringsperioden efter byggprocedurer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • Under påverkan av ultravioletta strålar sker förstörelsen av skummet med tiden. För att skydda materialet används färgprodukter baserade på en vattenhaltig emulsion, sammansättningen av ett tätande specialmaterial, en blandning av cement och gips.
  • Installationen utförs endast med särskild skyddsutrustning. Monteringstejp påverkar andningsorganen, huden, slemhinnorna i ögonen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tillverkaren Macroflex producerar ett brett utbud av produkter, inte bara för monteringsskum utan även för olika typer av tätningsmedel och lim.

Polyuretanskum Macroflex innehåller följande sorter i sin produktionslinje

  • Macroflex SHAKETEC alla säsonger.
  • Macroflex Winter är ett skum som används i torra och kalla förhållanden. Den appliceras vid temperaturer från -10 till +25 grader med ett speciellt applikatorrör. En sådan blandning kan skapa utmärkt ljudisolering av skiljeväggar, fylla tomrum i taksystem och montera fönster- och dörröppningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Macroflex Premium - Professionellt polyuretanskum. När den används fördubblas den i volym. Premiumskum appliceras med en pistol. Bildade utmärkt vidhäftning till material från trä, metall, betong, sten. Det är tillåtet att använda skum med fuktiga ytor. Volymen av Macroflex Premium -skum är 750 ml, vid produktens utgång bildas från 25 till 50 liter skum.
  • Macroflex Premium Mega är ett professionellt vinterpolyuretanskum. Denna blandning kan användas vid en temperatur på -15 grader, vilket säkerställer pålitlig och stark vidhäftning till byggmaterial av trä, betong, metall. På grund av att materialet expanderar själv, doseras blandningen exakt vid utgången.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Makroflex Pro appliceras med en speciell enhet, är utbytet cirka 65 liter färdig produkt. Har god vidhäftning till många byggmaterial. Blandningen av denna typ av skum innehåller inte organiska ämnen i form av klor, fluor och kol. Tack vare detta används det för specialisolering av fönster, dörrar, fyllning av hålrum. Tätningsmedlet används också som värmare.
  • Polyuretanskum Makroflex Whiteteq representerar en ny generation produkt. Vitt polymerskum framställs enligt Whiteteq -metoden, som är baserad på den idealiska rengöringen av komponenterna som utgör blandningen. Resultatet är en kristallvit skumskugga, en mikroporös Quattro-struktur och UV-beständighet. En speciell boll är placerad inuti burken, vilket garanterar enhetlighet hos elementen vid blandning. Den installerade ventilen i cylindern säkerställer bevarandet av skumkvaliteten. Det används i många byggnadsarbeten (isolering, fyllning av hålrum, fästmaterial).
Bild
Bild
Bild
Bild

Makroflexskumcement . Denna typ av produkt kan ersätta ett stort antal tunga påsar med cement, hjälpverktyg samt vatten. Med hjälp av skumcement kan du limma olika byggmaterial och block utan mycket ansträngning och på ganska kort tid. Skumcement används också vid installation av paneler på väggar, trappsteg, fönsterbrädor. Det är förbjudet att applicera lösningen på skumbetongytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många konsumenter väljer just denna produkt på grund av att blandningen inte innehåller klorfluorkolföreningar. Det är möjligt att utföra arbete med denna produkt även vid negativa temperaturer (inte lägre än -5 grader).

Bild
Bild

Macroflex -tätningsmedel är en separat produkttyp, som inkluderar följande typer av material

MAKROFLEX TA145 - högtemperaturbeständigt tätningsmedel, som är avsett för användning i rum med höga temperaturer eller plötsliga temperaturförändringar (ugnar, keramiska paneler av köksplattor). Lösningen stelnar på grund av luftfuktighet.

Bild
Bild

Limets sammansättning innehåller inte lösningsmedelsämnen och har ingen specifik lukt. Limets öppettid på beläggningarna är 15 minuter. Torktiden för limmet varierar från 24 till 48 timmar.

Jämförande granskningar av forskare har visat att Macroflex -tätningsmedel har en stor fördel jämfört med konventionella tätningslösningar. Vid antändning brinner skummet utan att spricka, genom vilket rök och giftiga ämnen kan passera. Tiden för att applicera limet på ytan är cirka 15 minuter. Tål temperaturer från -65 till +315 grader.

Bild
Bild

Macroflex AX104 -en superuniversell silikonfog som är avsedd för självtätande byggmaterial både för inomhus- och utomhusarbete. Har god vidhäftning till material av glas, keramik, aluminium. Kompositionen innehåller ämnen som förhindrar bildning av mögel och mögel och är mycket resistent mot dagsljus. Temperaturintervallet för installation är från +5 till +40 grader, men det är också nödvändigt att det inte finns fukt och is på ytorna. Hållbarheten för silikontätningsmedel är cirka 18 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Macroflex NX108 Är ett likgiltigt silikontätningsmedel. Har god vidhäftning till trä, glas, metall, keramik, plast- och betongbeläggningar. Tätningsmedlet är resistent mot rostbildning på metallbeläggningar och mot UV -strålar. Den största fördelen med en sådan tätningsblandning är att den kan användas i rum med hög luftfuktighet (badkar, badrum).
  • Macroflex FA131 Är ett extremt effektivt frostbeständigt tätningsmedel av polyakryl. Denna typ av tätningsmedel används för att täta sömmar och sprickor både inomhus och utomhus. Fördelen med tätningsmedlet är att det är mycket motståndskraftigt mot frysning och upptining under lagring och transport. Det är möjligt att måla tätningsmedlet med akrylfärger. Det rekommenderas inte att använda materialet i rum med hög luftfuktighet. Den används för tätning av skarvar och sprickor i beläggningar av betong, tegel, trä, kakel, gips.
Bild
Bild

Macroflex SX101 - sanitär silikonfog som är avsedd för användning i rum med hög luftfuktighet (badrum, toalett). Tack vare sammansättningen av blandningen som innehåller fungicider är den resistent mot bildning av mögel och mögel. Tätningsmedlet kan vara vitt eller färglöst. Det rekommenderas inte att använda ett tätningsmedel för tätning av akvarier, eftersom kompositionen innehåller antiseptiska medel. Fläckar kan bildas vid kontakt med stenytor. Installation utförs endast vid temperaturer från +5 till +40 grader.

Bild
Bild

MAKROFLEX MF190 - det starkaste vita limet som är baserat på en vattenhaltig dispersion av polymerer. Den används för limning av plast- och trämaterial för in- och utvändigt byggnadsarbete. Limmar snabbt och fast byggmaterial av trä, spånskiva, PVC, gips, plast, gips.

Bild
Bild

Limets sammansättning innehåller inte lösningsmedelsämnen och har ingen specifik lukt. Limets öppettid på beläggningarna är 15 minuter. Torktiden för limmet varierar från 24 till 48 timmar.

Konsumtion

Förbrukningen av Makroflex polyuretanskum beror på sömmens storlek och form. Med en rektangulär sektion beräknas flödeshastigheten med formeln: D x W, där D är sömdjupet (mm), W är sömmens bredd (mm). Till exempel, om bredden och djupet på fogen är 5 ml, beräknas flödeshastigheten enligt följande: 5 x 5 = 25 ml per 1 meter av fogen. För en triangulär söm ser beräkningen ut så här: ½ W x D. Om bredden och djupet är 10 ml blir flödeshastigheten: 5 x 10 = 50 ml per meter söm.

Bild
Bild

För maximal skumutmatning, klipp av spetsen på patronen i en vinkel på 45 grader.

Torktid

Torkningstiden för polyuretanskummet beror på många faktorer: luftfuktighet, blandningstemperaturen och miljön, volymen och typen av det applicerade materialet. Vid en temperatur på +20 grader torkar skummet ut inom 2-3 timmar, men den slutliga stelningen är först efter 12 timmar. Vid en lägre temperatur torkar blandningen inom 24 timmar. Under den första härdningen av blandningen (2-3 timmar) kan du klippa av den, kitt, måla. Skumhärdningstiden kan accelereras genom dämpning, vilket också påverkar vidhäftningen till byggmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Många experter rekommenderar att man väljer en polyuretanskumstillverkare Macroflex, eftersom den har många positiva kundrecensioner, som är baserade på blandningens fördelar:

  • enkelhet och användbarhet;
  • kort härdningstid;
  • acceptabelt pris;
Bild
Bild
  • ett stort utbud av Macroflex -produkter;
  • tillförlitlighet och hållbarhet;
  • omfattande användningsområde.

Precis som alla byggmaterial har polyuretanskum negativa recensioner från konsumenter. I grund och botten kommer de från dem som använde blandningen inte enligt instruktionerna, utan att följa säkerhetsreglerna när du använder skummet.

Bild
Bild

Tips

Rekommendationer från specialister för användning av Macroflex polyuretanskum:

  • Före användning ska skummet hållas vid rumstemperatur i cirka 12 timmar, detta är nödvändigt för att blandningen ska bli helt varm.
  • Installationsarbete med Macroflex-produkter kan endast utföras efter hundraprocentig skakning av burken, så att den färdiga skumlösningen får en enhetlig konsistens när den kommer ut. Under användning måste burken hållas upp och ner, oavsett hur skummet appliceras på beläggningarna (manuell metod eller med pistol).
  • Innan monteringslösningen appliceras på ytor eller beläggningar måste de rengöras från damm och olika föroreningar. Metallbeläggningar som är förorenade med gammalt tätningsmedel kan enkelt rengöras med sprit. För bättre vidhäftning rekommenderas också att blötlägga ytorna med vatten med en speciell spruta.
Bild
Bild
  • Om det behövs ett avbrott i byggnadsarbetet (mer än 15 minuter) måste kanalen och röret rengöras från den skummade blandningen innan användningen av blandningen återupptas.
  • Skumfläckar som ännu inte härdat kan enkelt rengöras med specialiserade rengöringsmedel. Den frysta blandningen lämpar sig endast för mekanisk påfrestning (skärning från ytor).
  • Det rekommenderas att använda Macroflex för att fylla luckor och sömmar med storlekar från 0,5 cm till 8 cm. Blandningen får inte tränga in i smala springor till önskat djup, vilket kan leda till att tomrum bildas. Breda sömmar och sprickor kommer inte att klara den tunga massan av murbruk.
Bild
Bild

Säkerhetsföreskrifter för installationsarbete med Makroflex -skum:

  • Låt inte den färdiga blandningen komma på huden och synorganen, allvarlig irritation kan uppstå. Om detta händer, tvätta genast av kompositionen från huden eller skölj ögonen med varmt vatten.
  • Ta aldrig bort en ofullständig behållare från pistolen. Endast en tom flaska kan bytas ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Byggnadsarbeten med polyuretanskum utförs endast i rum med god ventilation. När blandningen sprutas frigörs skadliga ämnen som påverkar andningssystemet. Det rekommenderas att använda skyddsutrustning.
  • Applicera inte skum på heta ytor och gamla elektriska ledningar. Skumkontakt med heta beläggningar kan orsaka en explosion. Otillförlitliga ledningar kan bidra till att en gnista plötsligt uppträder, vilket kommer att leda till allvarliga konsekvenser. Rök inte heller nära tätningslösningarna.

Rekommenderad: