Primer-emalj För Rost 3 I 1: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per M2, Feedback Om Användning, Emaljer "Novbytkhim" Och "Prestige"

Innehållsförteckning:

Video: Primer-emalj För Rost 3 I 1: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per M2, Feedback Om Användning, Emaljer "Novbytkhim" Och "Prestige"

Video: Primer-emalj För Rost 3 I 1: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per M2, Feedback Om Användning, Emaljer
Video: Сравниваем конденсаторные RODE M2, AUDIO-TECHNICA MB4K c динамическим Shure SM58 2024, April
Primer-emalj För Rost 3 I 1: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per M2, Feedback Om Användning, Emaljer "Novbytkhim" Och "Prestige"
Primer-emalj För Rost 3 I 1: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per M2, Feedback Om Användning, Emaljer "Novbytkhim" Och "Prestige"
Anonim

Förr eller senare ställs alla ägare inför slitage och korrosion av favoritartiklar i den yttre eller inre interiören. Och så vill jag ge saker ett nytt liv! Vilka material kan hjälpa till i detta?

Utnämning

Primer-emalj 3 i 1 är en universell komposition för att återställa utseendet på metallstrukturer. Det kräver inte tidigare grundning färg för metall, utför följande funktioner:

  • stoppa rostfokus på metallytan och förhindra dess vidare spridning;
  • belägga produkten med en primer som främjar bättre vidhäftning till färg;
  • måla ytan av strukturen med dekorativ emalj.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tack vare kombinationen av funktioner i primer-emaljen behöver du inte applicera flera lager av olika material på produkten och vänta på att de torkar helt innan du applicerar varje efterföljande. Detta sparar mycket tid och pengar, och minskar också antalet arbetsverktyg.

Oftast används primer-emalj för att täcka gatukonstruktioner: galler, staket, grindar, garage, dörrar och utemöbler. Detta beror på det faktum att jordemaljer är atmosfärsbeständiga mot fukt, kyla och sol. Men det är också möjligt att använda kompositionen för dekorativa ändamål - för att belägga olika inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras den utbredda användningen av primer-emalj vid bilreparationer , särskilt dess inre delar. Svårt tillgängliga platser, där det är konstant kontakt med olja, ånga eller hög temperatur, kan lätt täckas med ett eller flera lager av primer-emalj. Därefter blir bilens komponenter resistenta mot aggressiva påverkan.

Inom industrin fann dessa föreningar också sin plats på grund av kemisk resistens mot oljor, aggressiva medier, vatten och ånga. De används för att täcka element i industri- och byggnadsstrukturer, hangarer och lager.

Primer-emalj kan användas inte bara för gjutjärn, stål och aluminiumprodukter. Det används ofta för att belägga trä-, betong-, mineral- och tegelytor både inomhus och utomhus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarvänlighet, bra utseende av produkter och tillgänglighet i butiker gör denna beläggning till en oersättlig assistent i hushållet.

Förening

Mångsidigheten hos primeremaljen ger närvaron av flera komponenter i basen.

  • Alkyd uretanlack . Det är en snabbtorkande alkydhartssammansättning i kombination med uretankomponenter. Det är limkomponenten.
  • Korrosionsskyddande material . Två komponenter bör särskiljas här: anti-korrosionspigment, som förhindrar bildandet av nya rostfokus, och rostmodifierare (eller omvandlare), som neutraliserar befintlig korrosion. Sådana tillsatser bildar en fosfatfilm på frätande områden.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Emalj . För bildandet av ett ytfärgat lager av produkten.
  • Mjukgörare och andra tillsatser . Förbättrar primeremaljens arbetsegenskaper.
  • Lösningsmedel . Ger den nödvändiga arbetsviskositeten för materialet. För att ge en viss viskositet späds lacken ut med vit sprit. Därför är det just detta som ska användas vid utspädning av förtjockade jordemaljer.

Tillverkare, som konkurrerar med varandra, förbättrar ständigt primersammansättningen, producerar dem i ett stort antal färger, introducerar nya tillsatser, vilket indikerar information om detta på förpackningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Det finns en uppfattning att du kan förbereda primer-emaljen själv genom att blanda primern med den färg du gillar. Resultatet är dock sannolikt katastrofalt, eftersom mekanisk omrörning bara kommer att försämra egenskaperna hos både primern och emaljen. Det handlar om en speciell produktionsteknik för framställning av primer-emalj, tack vare vilket primerlagret kommer att fästa vid produktens yta och det slutliga lackskiktet kommer att förbli på ytan. För detta ändamål införs olika tillsatser och tillsatser i kompositionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik för multifunktionella primrar ger dem utmärkta egenskaper

  • Resistent mot temperaturer . Det rekommenderas att applicera primer -emaljen vid en temperatur på 20 ° C - då uppnås den torkningstemperatur som deklareras av tillverkaren och materialets egenskaper. Men om det behövs kan du använda den även vid minusgrader. Och den applicerade och torkade primeremaljen behåller alla sina egenskaper vid temperaturer från -45 ° C till + 100 ° C.
  • Den färdiga beläggningens densitet och elasticitet . Vid korrekt applicering visas inte sprickor på flera år.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Låg materialförbrukning . Jämfört med klassiska lack- och färgmaterial kommer förbrukningen av primer-emalj att vara cirka 30% mindre, även om beläggningen appliceras i flera lager.
  • Atmosfäriskt motstånd . Primerbelagda produkter är resistenta mot sol, fukt, salt och olja, vilket gör detta material idealiskt för uppfriskande utomhusinteriörer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hammerfärg är en typ av traditionell primeremalj . Metallpulver tillsätts dessutom till dess sammansättning, och den behandlade ytan ser ut som en smides bearbetad - därav namnet på färgen. Det kan omisskännligt identifieras med dess texturerade "steniga" yta och metalliska glans. Det appliceras också på rost och kombinerar funktionerna hos en primer och emalj.

Metalltillsatser gör denna färg svårare att spraya och kräver en pensel eller rulle. På vertikala ytor kan metallpartiklar också röra sig nedåt, vilket förvärrar produktens ursprungliga utseende. Men när den appliceras med tekniken ser hammaremaljen mycket imponerande ut på inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Det finns ett stort urval av sådana material på marknaden nu, men innan du väljer är det bättre att besluta om tillverkaren och läsa recensioner om produkten - detta kommer att hjälpa till att spara tid, pengar och nerver.

Novbytkhim

Producerar emalj i olika behållare (från 1 till 20 liter). Beläggningen kännetecknas av goda målaregenskaper, låg förbrukning, bra dold effekt. Priset för 3 liter är 700-800 rubel, för 20 liter - cirka 5500 rubel. Bland nackdelarna noterar konsumenterna en skarp lukt av färg, vilket gör den endast lämplig för utomhusarbete. För gallring av färg rekommenderar tillverkaren inte sprit, utan ett lösningsmedel av sitt eget märke.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prestige

"Prestige" är ett företag för produktion av jord från Rostov -regionen. För små arbeten säljs det i ett litet paket på 200 g, men det finns också paket på 1,9 kg till ett värde av cirka 400 rubel. Priset är relativt litet och recensionerna är mestadels positiva och är förknippade med emaljens goda korrosionsskyddande egenskaper. Det döljer befintlig rost väl och förhindrar att nya rostfläckar dyker upp. Men, som många inhemska emaljer, har den en ganska skarp lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lacra

Producerar primer-emalj i förpackningar om 0, 8 kg och 1, 7 kg. Det finns en liten färgpalett. Billig emalj för rost, som torkar snabbt och bildar en beläggning med behaglig färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Innan primer-emaljen appliceras måste ytan som ska behandlas beredas: rengör den från den tidigare skalande beläggningen, ta bort stora och lösa rostfokus. Därefter ska du rengöra produkten igen från damm och smuts och vid behov avfetta med sprit. Allt detta kommer att säkerställa bästa vidhäftning av primer-emaljen, underlätta arbetet och ge en högkvalitativ finish.

Viktig! Om den tidigare beläggningen var nitrobaserad måste den noggrant avlägsnas med en speciell avlägsnare innan du applicerar 3-i-1 emalj. Annars kommer svullnad och peeling av jordemaljen att uppstå på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Före direkt användning måste kompositionen blandas noggrant. Beroende på komplexiteten och storleken på ytan som ska behandlas kan emaljen appliceras med en borste, rulle eller sprutpistol. Små delar kan doppas.

Innan du täcker hela strukturen är det lämpligt att försöka måla ett litet område för att bedöma rätt färgmatchning och kvaliteten på ytbeläggningen.

Genomsnittlig materialförbrukning per m2 - 80-120 ml för ett lager. Antalet lager som appliceras beror på graden av skydd och önskad effekt och sträcker sig från 1 till 4. Varje tillverkare anger på förpackningen rekommendationer för förbrukning av primer och appliceringsmetod på produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Torktiden för primer-emaljen är kort: till det "klibbfria" stadiet-cirka 30 minuter, och tiden för fullständig torkning är cirka 4 timmar. För att produkten ska vara resistent mot salt, vatten och olja är det nödvändigt att motstå den före användning i flera dagar (upp till 7 dagar).

I det fria är processen med att torka jordemaljen och ta bort den specifika lukten snabbare än inomhus. Därför rekommenderar tillverkare att måla basen utomhus eller i ett ventilerat område.

Rekommenderad: