Golvemaljer: Tekniska Egenskaper Hos PF-226 Och PF-266 Emaljer, Luktfria Snabbtorkande Kompositioner För Trägolv

Innehållsförteckning:

Video: Golvemaljer: Tekniska Egenskaper Hos PF-226 Och PF-266 Emaljer, Luktfria Snabbtorkande Kompositioner För Trägolv

Video: Golvemaljer: Tekniska Egenskaper Hos PF-226 Och PF-266 Emaljer, Luktfria Snabbtorkande Kompositioner För Trägolv
Video: FixarTV | Material | Välj Rätt Trägolv 2024, April
Golvemaljer: Tekniska Egenskaper Hos PF-226 Och PF-266 Emaljer, Luktfria Snabbtorkande Kompositioner För Trägolv
Golvemaljer: Tekniska Egenskaper Hos PF-226 Och PF-266 Emaljer, Luktfria Snabbtorkande Kompositioner För Trägolv
Anonim

Golvbeläggning spelar en stor roll i det inre av ett hem, men med tiden kan det förlora sin ursprungliga dragningskraft. Det finns många sätt att renovera dina golv och ge dem nytt liv, varav det mest populära är att måla med emalj. Idag representeras byggmarknaden av ett stort sortiment av färger, som skiljer sig från varandra, inte bara i pris utan också i egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Emaljen, som används för att måla golv, är en suspension bestående av kolloxylin, alkydharts och organiska lösningsmedel. Den är lämplig för inomhusbruk och målar alla ytor perfekt.

Funktionerna hos golvemalj inkluderar följande punkter:

  • högt motstånd mot extrema temperaturer: tål temperaturförhållanden från -12 till +60 С;
  • skydd av beläggningen från fukt;
  • möjligheten att polera och slipa;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • användarvänlighet: färgen torkar snabbt, appliceras i ett jämnt lager och ger ytan en matt eller halvmatt konsistens;
  • ett stort urval av färger;
  • tillgänglig transport.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förbättra emaljens egenskaper måste golven rengöras noggrant från smuts innan målning ., ta bort våg och damm. Om du planerar att måla träytor, är de förslipade, grundade och torkade. Dessutom kan arbete endast utföras i ett välventilerat område - detta hjälper till att undvika ansamling av skadliga lukt och påskyndar torkprocessen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Emalj är tillverkad av olika fyllmedel som kombineras med färgade pigment och lacker.

Beroende på de komponenter som färgen består av görs åtskillnad mellan vattenbaserade och organiska blandningar.

Dessutom kan emaljen skilja sig åt i struktur: den är indelad i primer, hammare, akryl, nitroemalj, polyuretan och alkyd. Följande typer av emaljer väljs oftast för att måla golvbeläggningar:

Alkyd

Alkyd. Den är gjord av pentaftaliska och alkydlacker med tillsats av ett antiseptiskt och marmorflis. Denna emalj är upplöst med "white spirit". Färgmedlet har höga tekniska egenskaper, som inkluderar elasticitet, vattenbeständighet och hållbarhet. Alkyd -blandningar är inte heller rädda för extrema temperaturer, behåller sin ursprungliga färg länge, därför är de idealiska för efterbehandling av golv i olika rum.

Bild
Bild

Polyuretan

Polyuretan. Detta färgämne innehåller många tillsatser och har god vidhäftning. Den tål inte bara låga temperaturer utan även mekanisk påfrestning.

Polyuretanemalj används vanligtvis för att måla betonggolv, samt beläggningar i garage och lager.

Halvblank färg är mycket populär .- det skyddar golv från nötning och exponering för kemikalier.

Bild
Bild

Akryl

Akryl. Det är en mångsidig, luktfri blandning som bildar ett elastiskt lager på ytan av beläggningen, som skyddar den behandlade ytan från skador.

De snabbtorkande emaljerna PF-266 förtjänar särskild uppmärksamhet-de bleknar inte i solen, är fuktbeständiga och appliceras lätt på golvet med en borste.

Denna färg tillverkas i olika färger . För golvbeläggningar i lägenheter och hus rekommenderas den guldbruna emaljen PF-226. Det betonar ursprungligen träets naturliga skönhet och fyller inredningen i rummen med en atmosfär av komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Idag representeras byggmarknaden av ett elegant sortiment av golvemaljer, medan varje tillverkare försöker göra sina produkter så högkvalitativa och prisvärda som möjligt.

Väl bevisat VGT -färg , som är utformad för både inomhus och utomhus.

Det färgar perfekt trä- och betonggolv, vilket ger dem en vacker konsistens och glans.

Dessutom kännetecknas denna typ av efterbehandlingsmaterial av hög motståndskraft mot ljus, vatten och nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Produktionsemaljen fick också positiv feedback. " Lacra " … På grund av dess mångsidiga egenskaper och starka vidhäftning till ytan används färgen i stor utsträckning i golv.

Det appliceras enkelt på underlaget, är resistent mot vatten och kemiska lösningar, kräver inga ytterligare lösningsmedel.

För att måla ett cement-, betong- eller trägolv med kvalitet måste det först rengöras noggrant, avfettas och grundas med en akrylprimer. Finishen kan endast appliceras på torra beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj av produktion förtjänar också särskild uppmärksamhet. " Prestige" och "Tex " … Det väljs vanligtvis för att måla trägolv. Emaljen dekorerar vackert trä, ger det en ovanlig konsistens och lättnad. Dessutom produceras denna färg i många nyanser och torkar snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Emalj anses vara ett idealiskt färgämne för golvbeläggningar, eftersom det låter dig uppdatera deras utseende och ge basen skydd mot negativ påverkan och mekanisk skada. Men för att golvet ska se vackert ut i slutet av målningen är det viktigt att välja rätt typ av emalj, vilket beror på typen av ytor.

För ett trägolv väljs oftast akryl, olja och alkydemaljer . Samtidigt behöver trädets yta god förberedelse. För att göra detta är det jämnt och täckt med en skyddande primer.

Med förbehåll för all målningsteknik, bevarar sådana emaljer perfekt strukturen av naturmaterial och förvandlar inredningen i rummet på ett originellt sätt, utan att det kräver stora ekonomiska kostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plankgolv är ofta målade med oljemalj, eftersom det är billigt och impregnerar matrisen väl. En sådan komposition torkar dock länge och har en skarp lukt, så färgglatt arbete måste utföras i ventilerade rum. För områden där det är en stor skara människor rekommenderas det att välja en polyuretanfärg, eftersom golven behöver skydd mot repor, repor och skador.

Sådan emalj kräver inte förnyelse i 5 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller akrylfärger ger de träet en glansig glans och förhindrar bildning av mögel och mögel. Denna typ av emalj är mycket populär eftersom den presenteras i ett elegant färgspektrum och kännetecknas av hög kvalitet. Oftast används akrylblandningar för att måla beläggningar i stormarknader, köpcentrum och butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betonggolv finns ibland i vardagsrum . De anses vara hållbara, men ytterligare skydd mot nötning och fukt behövs för att förlänga deras livslängd. Dessutom kan betong spricka och skadas mekaniskt.

För att undvika detta rekommenderar mästarna att köpa epoxi och akrylemalj för att måla betong.

Samtidigt råder akrylfärgämnet över epoxialternativet, eftersom golvet blir glansigt och vackert efter det att det är klart.

Bild
Bild

Betongbeläggningar måste målas i två lager, så detta faktum bör beaktas när du köper emalj och köper med en liten marginal. En epoxiblandning kommer också att vara ett bra färgämne för betong, eftersom den tål temperaturförändringar. Detta material tillverkas dock i ett litet sortiment av färger.

Rekommenderad: