Hur Man Korrekt Målar Väggar Med En Rulle? Måla Väggarna Med Vattenbaserad Färg Utan Ränder Och Märken, Taket Och Metoder För Att Måla Det

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Korrekt Målar Väggar Med En Rulle? Måla Väggarna Med Vattenbaserad Färg Utan Ränder Och Märken, Taket Och Metoder För Att Måla Det

Video: Hur Man Korrekt Målar Väggar Med En Rulle? Måla Väggarna Med Vattenbaserad Färg Utan Ränder Och Märken, Taket Och Metoder För Att Måla Det
Video: Måla vägg - Så gör du. Steg för steg 2024, April
Hur Man Korrekt Målar Väggar Med En Rulle? Måla Väggarna Med Vattenbaserad Färg Utan Ränder Och Märken, Taket Och Metoder För Att Måla Det
Hur Man Korrekt Målar Väggar Med En Rulle? Måla Väggarna Med Vattenbaserad Färg Utan Ränder Och Märken, Taket Och Metoder För Att Måla Det
Anonim

Puss- och målningsarbeten följer med alla typer av reparationer. Inte bara rummets allmänna utseende beror på kvaliteten på att måla väggarna, utan också nya möjligheter till design öppnas. Därför måste denna process behandlas ansvarsfullt. Traditionellt utförs målning med en rulle. Detta verktyg anses mångsidigt, eftersom det gör att du snabbt kan utföra efterbehandling på stora väggar. För att korrekt måla golvytan är det tillräckligt att välja lämplig typ av rulle och behärska grundtekniken för att applicera färg.

Bild
Bild

Funktioner i målning

Väggmålning är en svår typ av dekoration som kräver speciell förberedelse av rummet, noggrant val av material och specialverktyg. Om du planerar att utföra målningsarbetet med dina egna händer måste du ha vissa färdigheter så att färgens sammansättning fördelas jämnt över hela väggytan. Appliceringen bör utföras på ett sådant sätt att det sista lagret är fritt från märken och ränder.

De flesta DIYare rekommenderar att man applicerar färg på väggarna med en rulle . De kan också användas för att måla taket.

När det gäller materialen kommer det att vara möjligt att utföra arbetet med hög kvalitet med akryl- eller vattenbaserad färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det två sätt att måla väggar:

  • Utför vertikala armrörelser uppifrån och ner.
  • Utför rörelser från botten upp till startpunkten.
  • Du kan måla ytan horisontellt med en rulle.

Tack vare den första metoden blir basen slät utan ränder, medan den andra tekniken låter dig samtidigt täcka hela området på väggen som ska målas. I det här fallet, både i det första och i det andra fallet, utförs färgningen i flera lager.

Bild
Bild
Bild
Bild

Målningsarbetet kan bara påbörjas när väggarnas yta är förberedd och har en idealisk struktur utan sprickor och defekter. Det är värt att notera att rullen används för plana ytor; för att måla över ändarna och hörnen måste du välja speciella penslar. Dessutom kan du skapa ovanliga mönster och kompositioner på väggarna med en texturerad rulle. För att göra detta måste du separat köpa bilagor med en bild. Genom att trycka på rullen under målningsprocessen kommer färgens nyanser att förändras och resultatet blir vackra abstraktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Kvaliteten på väggdekorationen beror på olika faktorer, vars huvudsakliga är rätt verktygsval. Eftersom stora ytor målas med en rulle är det nödvändigt att i förväg välja lämplig storlek och "päls". Om omfattande målningsarbeten planeras, är det lämpligt att köpa stora versioner med en bredd på minst 30 cm. Små verktyg säljs också (storleken på deras munstycken överstiger inte 3 cm). De är idealiska för att måla svåråtkomliga områden som sömmar, skarvar och hörn. Beroende på vilket material ytan på valsen är gjord skiljer man sig från olika typer av verktyg.

Bild
Bild

Skum

En sådan rulle är avsedd för arbete med vattendispersionsblandningar och rekommenderas inte för emulsionsmålning, eftersom denna lösning, i kontakt med skumgummi, bildar luftbubblor på väggarnas yta. Så efter avslutad kommer små fläckar kvar på basen och färgen skadas.

Skummunstycket har en porös struktur, så det absorberar mycket lösning och vid applicering av färg vertikalt kommer det inte att vara möjligt att undvika fläckar.

Bild
Bild

Velour

Lämplig för vattenbaserad och oljefärg. Dess korta hög möjliggör en jämn fördelning av lösningen samtidigt som den bildar en jämn och tunn film. Verktygets munstycke sparar färg och gör att du snabbt kan utföra arbetet.

Bild
Bild

Päls

Den används för väggar med avlastningsyta. Denna rulle är tillverkad av både konstgjorda och naturliga material. Längden på högen på "pälsen" kan vara olika. Verktyget är mångsidigt eftersom det kan användas med alla typer av färger.

Bild
Bild

Rulle med polyamidgänga

Denna produkt är lätt att använda och slits långsamt. För att måla med en sådan rulle måste du ha en viss skicklighet, eftersom dess trådar kan spruta färg.

Bild
Bild

Målningsprocedur

Som regel målas väggarna i slutet av reparationen, så allt målningsarbete måste utföras korrekt och noggrant för att inte förstöra ytan på de återstående ytorna. Eftersom golven har en stor yta rekommenderas att måla dem med en rulle . Det kommer att påskynda inte bara hela arbetsflödet, men låter dig få den perfekta inredningen i dekoration. Målningen består av följande steg:

Träning

Du måste fylla på alla verktyg. För att göra detta bör du köpa ett speciellt färgtråg, färgblandningar och rullfästen. Sedan förbereds rummet i sig: möblerna tas ut (de kan också flyttas och täckas med en film), golvbeläggningen, fönsteröppningarna och dörrarna täcks.

Det är absolut nödvändigt att stänga av strömförsörjningen, gömma alla enheter under molartejpen.

Bild
Bild

Puts

Väggarnas yta slipas med sandpapper, vilket tar bort grovhet och ojämnheter. När basen är jämn måste du rengöra väggarna från smuts och damm. För att göra detta, använd en rengöringslösning och en mjuk svamp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Primer

Flera lager primer appliceras längs hela omkretsen av området. Det impregnerar ytan väl och ger högkvalitativ färg i framtiden.

Bild
Bild

Färgapplikation

Blandningen för arbete måste beredas i förväg och blandas sedan noggrant med en borr med en mixerfäste. Färgen hälls i ett speciellt tråg och en rulle doppas i den. " Pälsen" ska vara väl mättad, varefter den pressas lite mot badkarets korrugerade yta varefter de gör rullningsrörelser tills lösningen är jämnt impregnerad genom munstycket. Nu kan du applicera blandningen på väggen med en vertikal eller horisontell rullrörelse. När han slutar måla doppas han i pallen igen och arbetet fortsätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetsteknik

En viktig punkt när du målar väggar med en rulle är att följa reglerna för applicering av blandningen. Starta arbetsflödet från det övre hörnet av rummet för att säkerställa att skuggningen är likformig och också hjälper till att undvika ränder och luckor.

Professionella hantverkare rekommenderar att man delar in väggytan i separata sektioner . Således är arbetsområdet uppdelat i rutor, vars antal bestäms av rullmunstyckets storlek. Det vill säga en kvadrat är lika med verktygets bredd multiplicerat med 5.

Målning görs från det övre högra eller vänstra hörnet av torget. För att förenkla uppgiften skiljs arbetsområdet dessutom till 5 vertikala ränder, varav den första hoppas över, och sedan appliceras färg på den andra. På samma sätt, passera den tredje remsan och passera valsen längs den fjärde. I slutet målar de den extrema linjen och den femte remsan, fortsätter med att måla den fjärde, första och tredje körningen.

Bild
Bild

När det gäller det andra färglagret täcker de ytan på torget i omvänd ordning: de börjar från det tredje märket och går smidigt till det första, fjärde och femte och slutar med det andra bandet.

För många kan ett sådant förfarande verka komplicerat och opraktiskt . I själva verket är detta inte fallet. Om du har tålamod och fördelar färglösningen jämnt runt hela kvadratets omkrets blir resultatet spektakulärt. Det är värt att notera att rullrörelser görs bäst nedifrån och upp. Detta måste göras snabbt. När den första av de villkorade rutorna är målad kan du gå vidare till en annan.

Vid målning är det viktigt att se till att inga "luckor" kvarstår på väggytan. Efter att ha avslutat de vertikala ränderna fortsätter målningen av nästa övre torg på samma sätt.

Bild
Bild

Slutarbete

När den svåraste och mest tidskrävande processen är klar måste du rengöra rullen, rengöra rummet och torka väggarna. Detta tar vanligtvis flera dagar. Torkningsprocessen beror på temperaturen i rummet, liksom luftens fuktighet. För att påskynda det kan du öppna ventilationsöppningarna och fönstren, men detta kan inte göras på vintern. När det inte finns någon färglukt i rummet och väggarnas yta blir torr, kommer det att vara nödvändigt att slutföra reparationen, samt göra rummet i sin ursprungliga form.

Glöm inte att rengöra din arbetsutrustning . Alla målningsartiklar måste tvättas omedelbart efter målning, eftersom ytan torkar ut snabbt och är olämplig för nästa finish.

Vattenlösliga färgämnen tvättas av med vanligt vatten, och aceton eller bensin behövs för oljemaljer.

Bild
Bild

Allmänna rekommendationer

Idag kan alla måla väggarna med en rulle. För att resultatet ska bli effektivt i slutet av målningsarbetet är det viktigt att följa all teknik för färgapplikation, välja rätt material och verktyg.

Du måste följa följande rekommendationer:

  • Innan du börjar måla bör du göra exakta beräkningar av väggarnas yta. Mängden färg beror på detta.
  • När du köper en blandning är det viktigt att vara uppmärksam på dess färg, som kan ändra nyans efter torkning.
  • Väggarnas yta måste vara förberedd. Det rengörs från den tidigare beläggningen, oegentligheter och fett. Grundad för bättre färghäftning
  • Nästa lager appliceras först efter att det första torkat helt.
  • Allt arbete måste utföras i speciella skyddskläder.

Rekommenderad: