Hur Täcker Man Fodret Inuti Huset På Landet? Vilka Färglösa Kompositioner Täcker Fodret? Vilken Färg Kan Användas För Att Måla Ett Foder I Ett Lanthus Inuti?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Täcker Man Fodret Inuti Huset På Landet? Vilka Färglösa Kompositioner Täcker Fodret? Vilken Färg Kan Användas För Att Måla Ett Foder I Ett Lanthus Inuti?

Video: Hur Täcker Man Fodret Inuti Huset På Landet? Vilka Färglösa Kompositioner Täcker Fodret? Vilken Färg Kan Användas För Att Måla Ett Foder I Ett Lanthus Inuti?
Video: Måla med (vatten-)ballong 2024, April
Hur Täcker Man Fodret Inuti Huset På Landet? Vilka Färglösa Kompositioner Täcker Fodret? Vilken Färg Kan Användas För Att Måla Ett Foder I Ett Lanthus Inuti?
Hur Täcker Man Fodret Inuti Huset På Landet? Vilka Färglösa Kompositioner Täcker Fodret? Vilken Färg Kan Användas För Att Måla Ett Foder I Ett Lanthus Inuti?
Anonim

Foder är ett populärt material som är prisvärt och attraktivt i utseende. Han hänvisas ofta till när han dekorerar olika ytor i trähus. Med clapboard får interiören alltid ett mer bekvämt och attraktivt utseende . Idag kommer vi att förstå vilka beläggningar det är värt att behandla fodret under förhållandena i ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varför behövs impregnering?

Vissa ägare av privata hus ser inte poängen med att behandla fodrets yta med impregneringar. Faktum är att om de tunna brädorna inte är täckta med någonting, efter en viss tid, kommer inte särskilt bra förändringar att visas på dem. Om det inte finns tillräcklig ventilation täcks passformen med ett slags blått , och om den påverkas intensivt av den aggressiva solen, kan den bli mörkgrå.

Det blå på fodret beror på verkan av mikroorganismer, som kan elimineras med hjälp av speciella oxidanter, till exempel klor.

Förfarandet kommer inte att vara det enklaste och snabbaste, det kommer att åtföljas av karakteristiska obehagliga lukter.

Bild
Bild

Om en gråaktig blomma har dykt upp på fodret från exponering för solljus, kommer det att vara möjligt att bli av med det genom att vända sig till mekanisk slipning . Men den positiva effekten av dessa procedurer kommer sannolikt inte att pågå under lång tid. Det är mer ändamålsenligt att ta till sig bearbetningen av efterbehandlingsmaterialet direkt efter installationen. I det här fallet kan problem undvikas i framtiden.

Bild
Bild

Impregneringar som är lämpliga för fodret skyddar det inte bara från negativa yttre faktorer, utan gör det också mer attraktivt estetiskt. Med detta tillägg ser interiören snyggare, mer exakt ut.

Foder, där det finns en vattentät behandling, kommer att hålla mycket längre, även om det är i ett fuktigt eller oregelbundet uppvärmt rum.

Bild
Bild

Sorter av kompositioner

I specialaffärer kan du hitta många olika produkter som är perfekta för bearbetning av foder i ett lanthus. Varje komposition har sina egna egenskaper och egenskaper . Låt oss bekanta oss med dem.

Bild
Bild

Brandskyddsmedel

Fodret som är installerat på insidan av lanthuset kan placeras i omedelbar närhet av värmesystem, värmeenheter. I det här fallet är det viktigt att ordentligt skydda trälistan från eventuell antändning. För detta är speciella flamskyddsimpregneringar idealiska . När de appliceras på egen hand är de kanske inte de mest "formbara".

Bild
Bild

Det är lättare att köpa ett sådant foder för ett sommarboende, som initialt är impregnerat med kompositionerna i fråga . I rum där det finns en fuktkoncentration på högst 70%är det tillåtet att bearbeta materialet med lösningar av måttlig stabilitet. Under förhållandena i bostadens inre kommer sådana kompositioner att hålla länge och är billigare än väderbeständiga alternativ.

Bild
Bild

Antiseptiska föreningar

En allvarlig riskfaktor för alla träslag är exponering för farliga mikroorganismer. Du kan glömma detta vanliga problem om du vänder dig till lämpliga antiseptiska medel . Särskilda antimikrobiella föreningar, som är idealiska för att impregnera trä med dem, klarar enkelt biologisk kontaminering, förhindrar uppkomsten av nya foci av sönderfall och mögel.

Bild
Bild

Antiseptiska föreningar har ofta en karakteristisk skarp lukt som inte bleknar på länge . Du bör vara uppmärksam på denna egenskap hos dessa impregneringar när du väljer ett lämpligt antiseptiskt medel för fodret.

Preparat med en högre kostnad kan inte bara skydda fodret från mikroorganismer som är farliga för det, utan kan också göra materialet mer estetiskt och attraktivt samtidigt.

Bild
Bild

Fläckar

De är specialiserade vätskor baserade på vatten eller organiska lösningsmedel som kan tränga in i trädets djup samtidigt som de skapar en viss färgskugga. Fläckar kallas också "fläck" - det här är en främmande term . Produkterna i fråga är inte avsedda att skydda transporten. De kan bara färga det, även om mer funktionella produkter med en märkbar skyddande effekt kan hittas på rea, men de är också dyrare.

Bild
Bild

Ofta visas mörka fläckar på träskivor, vars bildning inte alltid är tydlig . Det är tillåtet att behandla sådana områden med blekmedel, men för detta är det nödvändigt att korrekt välja koncentration och exponeringsperiod. Det är värt att testa kompositionen på foderavfall för att se hur materialet beter sig och förändras.

Bild
Bild

Tur

De kännetecknas av en utmärkt skyddande effekt på trä. De får användas för beläggning av fodret i ett privat eller lantligt hus. Samma föreningar används också för att ge finish ett mer attraktivt utseende . Lacklösningar, som är baserade på akryl, kan dekorera fodrets yta, samt bilda en speciell barriär på den.

Den speciella aqualak har en minimal nivå av allergenicitet.

Det kan säkert användas för bearbetning av trä inne i byggnaden . Denna komposition torkar längre än organiska vätskor, men det är säkrare för hushållens hälsa. Med hjälp av en aqualak kommer det att vara möjligt att skapa antingen helt eller en lätt matt, blank yta på beklädnaden.

Bild
Bild

Om du lägger till den färg du gillar i lösningen i fråga blir resultatet ett färgämne av en viss nyans . Utifrån kommer en sådan komposition på beklädnaden inte att kunna hålla ut på länge, därför rekommenderas det inte att använda den för gatuapplikation. Vattenbaserade lacker bildar en ångspärr.

Bild
Bild

I andra lackkompositioner introduceras komponenter som är utformade för att skydda basmaterialet från exponering för ultravioletta strålar. Med sådana alternativ är det vettigt att bearbeta ytor som utsätts för solen under större delen av dagen . Alkyd -lackkomposition kännetecknas av god hållbarhet. Efter torkning kan beläggningen från den ligga kvar på materialet i mer än 10 år. Ofta inuti ett lanthus av trä rekommenderas att bearbeta golvbrädan med liknande medel. Fans av intressanta färgscheman applicerar alkydlösningar på väggarna i hemmet.

Bild
Bild

Färger

För att bearbeta den inre träbeklädnaden i ett lanthus kan du använda en mängd olika färgblandningar för trä. Oljefärger visar sig vara "veteraner" i drift. De presenteras i olika färger och nyanser.

På en torr bas kan sådana beläggningar hålla i cirka 7 år. Så snart denna period tar slut kan skiktet missfärgas eller till och med avskalas.

I det här fallet måste målningen upprepas . För att förbättra fixeringen av vissa pigment på trä är det lämpligt att tillgripa förbehandling med torkande olja.

Bild
Bild

Om det finns en blockering av träets porer blir mikroklimatet i hemmet värre. Under målningen av fodret sker en avdunstning av lösningsmedelskomponenten, som kännetecknas av en inte särskilt behaglig lukt.

Ångor av organiskt material kan skada människors hälsa, därför bör målning endast tillgripas på sommaren och vid öppna fönster och dörrar.

Akrylatfärger har också en specifik lukt . Det är också nödvändigt att måla fodret försiktigt med dem och lufta rummet. I applikationen visar sig denna färg vara enklare och mer formbar än oljeformuleringar. Det skapar en elastisk film på basen.

Bild
Bild

Oljor och vaxer

Förutom linolja, som är tillverkad av torkande oljor, är träbeklädnaden täckt med andra oljelösningar som absorberas perfekt av skivbrädan. Sådana kompositioner skapar antingen en matt eller blank yta på trä . De måste försiktigt gnidas in i basen och sedan poleras. Vaxblandningar har samma kemiska struktur, skillnaden ligger bara i substitutionen av esterglycerin mot envärd alkohol.

Bild
Bild

Vaxerna kännetecknas av hög motståndskraft. Med deras hjälp kan en perfekt plan yta med en behaglig glans bildas på ytan av fodret.

Vaxbeläggningar kan hålla sig på trä i tiotals år om de inte upplever betydande påfrestningar.

Bild
Bild

Vaxglasyren säljs klar för användning . Hårda vaxtyper måste först mjukas genom smältning under påverkan av ett vattenbad. För att vaxet ska kunna fördelas jämnt och effektivt över fodret rekommenderas det att grundligt grunda grunden i förväg. Ett bra resultat kan uppnås om fodret behandlas med en kombination av lack och oljor.

Bild
Bild

Funktioner för applicering av impregnering

Fodret är indelat i flera typer. Olika material skiljer sig från varandra i antalet och strukturen på lederna. Baserat på dessa parametrar krävs en annan ansträngning för dess högkvalitativa förberedelse.

Bild
Bild

När du utför arbete bör du följa vissa regler

Innan du behandlar fodret med någon av de tillåtna kompositionerna måste du noggrant undersöka alla brädor. Om de har mörka fläckar måste du tillgripa lokal blixt med blekmedel

Bild
Bild

Därefter måste hela ytan sköljas lite med en utspädd läsklösning. Du måste vänta tills vattnet har avdunstat helt. Först efter det kan du börja behandla fodret med jord och huvudlösning, eller omedelbart impregnering

Bild
Bild

Sprickor måste stängas med kitt. Ytor kräver slipning

Rekommenderad: