Fläckar På Baren (28 Bilder): Tak- Och Vägglampor På Bussen, Långa Modeller Och Med Vridbara Fläckar I Ett Smalt Kök, Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Fläckar På Baren (28 Bilder): Tak- Och Vägglampor På Bussen, Långa Modeller Och Med Vridbara Fläckar I Ett Smalt Kök, Exempel I Interiören

Video: Fläckar På Baren (28 Bilder): Tak- Och Vägglampor På Bussen, Långa Modeller Och Med Vridbara Fläckar I Ett Smalt Kök, Exempel I Interiören
Video: Koppla dosa. 1 Inskalning 2024, Maj
Fläckar På Baren (28 Bilder): Tak- Och Vägglampor På Bussen, Långa Modeller Och Med Vridbara Fläckar I Ett Smalt Kök, Exempel I Interiören
Fläckar På Baren (28 Bilder): Tak- Och Vägglampor På Bussen, Långa Modeller Och Med Vridbara Fläckar I Ett Smalt Kök, Exempel I Interiören
Anonim

Under de senaste åren har inredningsarkitekter alltmer rekommenderat installation av takfläckar på baren, så att du kan peka ut vissa zoner i rummet, samt att lägga en slags betoning på taket och i ljuset. Vi kommer att bekanta oss med egenskaperna hos lampor av denna typ ytterligare och överväga deras sorter och urvalskriterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Stavar är mycket praktiska och bekväma belysningsarmaturer . Sådana lampor ser moderna ut, de är valda för en mängd olika inredningsstilar, till exempel minimalism, hi-tech eller loft.

Med hjälp av fläckar på en bar eller buss kan du dölja några av nackdelarna med ett rum, samtidigt som du betonar alla dess fördelar

På grund av sin lilla storlek gör de det möjligt att spara användbart utrymme i rummet, samtidigt som de inte ser skrymmande och olämpliga ut, till skillnad från vissa ljuskronor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En egenskap hos fläckarna är att vid behov kan ljusflödet som de avger justeras oberoende av varandra med hjälp av de roterande mekanismerna . Det bör dock inses att sådant ljus kommer att vara strikt riktat, och därför tillåter det inte alltid att få enhetlig belysning om det inte finns tillräckligt med belysningsarmaturer.

De flesta av konstruktionerna är gjorda av starka och hållbara material, vilket innebär att du genom att välja sådana belysningsenheter kan vara säker på att de inte kommer att misslyckas efter några år.

Det ska noteras att fläckar på baren är enkla att installera, ofta behöver du inte bjuda in specialister för installation … Och de är också utrustade med halogen- eller LED -lampor, som är kända för att vara mer ekonomiska än konventionella.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Stångfästen alltid utrustad med flera armaturer med lampor . Lampor kan vara 2 och 3 och 4 och 6, och ännu mer, allt beror på modellen. Själva fläckarna kan placeras i en rak linje eller i en krökt. Några av alternativen kan till och med monteras på en flexibel stång som kan ta vilken form du vill.

Oftast erbjuder inhemska och utländska tillverkare takmodeller, mycket mindre ofta kan du hitta vackra väggalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fläckarna på stången kan installeras inte bara i taket, utan också i olika nischer i rummet . För nischer är det helt enkelt att välja rätt alternativ, eftersom stavarna kan vara både långa och korta.

Alternativet ser original ut när de från flera överliggande platser på baren gör den centrala takbelysningen i rummet. Denna typ av monterad struktur kan väljas för både små och stora lokaler. Den kan ersätta en fullfjädrad ljuskrona.

När det gäller färgerna kan du hitta vändpunkter på baren i valfri nyans, men oftast erbjuder tillverkare monokroma nyanser, nämligen svart, vitt, grått och silver. Färgade modeller görs vanligtvis på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För ett sträcktak rekommenderas det vanligtvis att välja inbyggda armaturer . Stavfläckar kan också fungera, men det är bättre att köpa dem i förväg så att takinstallatören kan fixa dessa strukturer samtidigt. Det kommer att bli väldigt svårt att göra detta på egen hand.

Välj platser i baren, med hänsyn till områdets yta. Så för ett mycket smalt kök kan flera fläckar på en stav med endast 5-6 lampor vara lämpliga. De kan placeras ovanför arbetsområdet i köket.

För en inredning i ljusa färger kan du välja en bar med fläckar i ett neutralt färgschema, till exempel kan det vara grädde eller mjölklampor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett litet modernt vardagsrum eller en hall rekommenderas det också att välja en kompakt belysningsarmatur, till exempel med fyra fläckar på en smal stav

Men för rymliga rum, till exempel för ett stort kök, rekommenderar vi att du väljer flera identiska platser som kan installeras i form av en kvadrat eller rektangel ovanför arbets- eller matplatsen. Och även denna typ av belysning kan utföras runt hela omkretsen av det kombinerade köket-vardagsrummet. Om vita toner råder i den kan silverlampor föredras.

När det gäller varm eller kall belysning är det bäst att välja din egen preferens och också överväga hur väl naturligt ljus kommer in i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Innan du köper belysningsenheter rekommenderar vi att du bekantar dig med exemplen på fläckar på baren i lokalerna

Spårljus på en stav ser bra ut i rymliga rum, nämligen i kök-vardagsrum eller vardagsrum-sovrum. I ett rymligt rum kan stavspotsen placeras samtidigt ovanför matbordet och ovanför arbetsområdet i köket.

För harmonisk belysning kan bommarna installeras parallellt med varandra på ett visst avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inomhusbarplatser kan användas för att markera specifika områden eller interiörartiklar. Vi rekommenderar att du uppmärksammar alternativet när flera lampskärmar placeras på en stav samtidigt ovanför bordet, och lite längre från bordet finns det två fläckar som belyser målningarna på väggen.

Bild
Bild

Skivstångsfläckarna ser också bra ut i sovrummet. En enda svängbar struktur kan placeras i taket nära sängen och fortsättas till exempel bredvid garderoben.

Bild
Bild

I en lång korridor, istället för vanliga lampor, ser fläckarna på baren också bra ut. Huvudsaken är att den inte är för bred.

Smalare alternativ med små lampor bör ges företräde.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rymligt vardagsrum kan fläckar användas som en extra belysningskälla, till exempel för att framhäva möbler eller området där det ligger. Det kan till exempel vara ett rekreationsområde. Samtidigt är det tillåtet att placera en medelstor ljuskrona i rummet. Det är mycket viktigt här att alla ljuskällor är i samma stil och kompletterar varandra perfekt . Med hjälp av fläckar i baren kan du välja det område där TV: n eller bokhyllan finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tilldelningen av zoner med bokhyllor är särskilt viktig. Således kan du inte bara betona vikten av hemmabiblioteket, utan också minska tiden du letar efter rätt bok i svagt ljus.

Rekommenderad: