Design Av Ett Hörnkök För Ett Kök På 9 Kvm. M (47 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av Ett Litet Kök Med Dimensioner På 9 Kvadratmeter

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Hörnkök För Ett Kök På 9 Kvm. M (47 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av Ett Litet Kök Med Dimensioner På 9 Kvadratmeter

Video: Design Av Ett Hörnkök För Ett Kök På 9 Kvm. M (47 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av Ett Litet Kök Med Dimensioner På 9 Kvadratmeter
Video: Så väljer du materialet för ditt nya kök II Tips från Skanskas Carin Barklund 2024, April
Design Av Ett Hörnkök För Ett Kök På 9 Kvm. M (47 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av Ett Litet Kök Med Dimensioner På 9 Kvadratmeter
Design Av Ett Hörnkök För Ett Kök På 9 Kvm. M (47 Bilder): Ett Projekt Av Insidan Av Ett Litet Kök Med Dimensioner På 9 Kvadratmeter
Anonim

För små kök på 9 rutor kan det vara svårt att välja en uppsättning för att inte överbelasta utrymmet och lämna tillräckligt med ledigt utrymme för gångar. Men tack vare rätt sorts blommor och multifunktionella möbler är det fullt möjligt att göra detta.

Bild
Bild

Layout

Design av ett hörnkök för köket 9 kvm. m är direkt relaterat till lokalens layout. Skåp är uppställda i form av bokstaven "L", och helst placeras de längs en tom vägg, vänder över ett stort område, och i hörnet finns antingen ett handfat eller en spis. Nedan, under diskbänken, kommer det att finnas förvaringssystem av lådor och hyllor. Detta arrangemang låter dig skapa en fungerande triangel "spis-diskbänk-kylskåp", samt att effektivt fylla hörnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken ordnas inledningsvis beroende på kommunikation, och headsetprojektet utarbetas baserat på dessa konstanter . Kaminen rekommenderas att placeras nära fönstret för att säkerställa genom ventilation, men då måste det finnas ett arbetsområde i närheten för enkel matlagning. För ett litet kök är inbyggda typer av apparater mer lämpliga, till exempel en diskmaskin, ugn eller tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det blir möjligt att rationellt fördela utrymmet om du väljer ett litet pentry och byta ut bänkskivan mot en omformad fönsterbräda. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt bardisken, som är en del av headsetet. Det kan ersätta både matbordet och arbetsområdet, vilket kommer att avsevärt spara utrymme. I allmänhet kompletteras ofta en L-formad uppsättning av en "ö" med en smal bordsskiva som fungerar som ett bord. Genom att köpa ytterligare fällbara stolar som tas bort efter en måltid kommer det att vara möjligt att effektivt lösa problemet med ett litet område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns många varianter av hörnheadsetet . Till exempel kan den frigöras helt från väggskåp, och hörnen på golvbelastningen belastas inte av ett handfat. Detta skapar ett stort ledigt matlagningsutrymme. När det gäller sätena kan de tillverkas i form av konvertibla lådor. I det här fallet hamnar de föremål som kan placeras ovanpå inuti lådorna. Det är vanligt att utrusta hörnmodulen med olika utdragbara sektioner för att optimera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara av loktyp när en modul skjuts åt sidan och en andra stiger i stället. Det finns också en mängd olika "jordnötter". I detta fall, när anslagstavlan öppnas, roterar fasaden runt sin axel och hyllorna rör sig mot värdinnan. Det är vanligt att montera karusellen i trapetsformade hörnskåp. Om möjligt bör du undvika skåp nära fönstret, särskilt gångjärn, vilket förhindrar att naturligt ljus kommer in.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att bestämma om en köksuppsättning måste du själv rita en plan, perfekt för en specifik situation. Därefter kommer mått på mått och beställning av delar. Som regel sker montering med självgängande skruvar.

Färglösningar

Ett kök på 9 kvadratmeter blir mest rymligt i pastellfärger. Det kan till exempel vara ljusgrönt, blått, rosa, beige och deras sorter. Experter tror att dessa färger har en bra effekt på matsmältningen. Valet av nyanser bör också baseras på vilka kardinalriktningar fönstren vetter mot. Till exempel, om det är norrut är det bättre att köpa en uppsättning i persika eller blekrosa, och i söder - blå eller grå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att nämna det färgen på möblerna och färgen på själva väggarna bör skilja sig åt med bara några få toner . Alternativt kommer trämöbler att se bra ut i en inredning inredd i kaffeskärmar. För inredning kommer två eller tre grundfärger att räcka. Du bör inte experimentera med mönster bara om headsetet är i form av en liten accent på förklädet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material för dekoration

Fasaderna på hörnset är gjorda av MDF, spånskiva eller naturligt trä med tillägg av metall och glas. För skydd och för att få olika färger kan spånskiva och MDF beläggas med emalj, plast eller en speciell film . Fördelarna med emalj inkluderar ett brett utbud av möjliga färger, användarvänlighet och skydd mot lukt. Emaljerade fasader blir dock snabbt smutsiga, bleknar när de utsätts för solljus och har liten hållbarhet.

PVC -film låter dig skapa inte bara olika färger, utan också texturer - som metall, trä eller sten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta material är ganska hållbart och billigt. Filmen tolererar emellertid inte ultraviolett ljus väl, förlorar sina egenskaper på grund av höga temperaturer och kan ibland lossna från själva möblerna. Dekorativ plast anses vara det mest lämpliga materialet. Det är resistent mot de vanligaste "hoten", och dess enda nackdel är behovet av grundlig rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den bästa kvaliteten är beslag i rostfritt stål, som behåller sitt attraktiva utseende länge . och kännetecknas av ökad hållbarhet. Det ska inte vara pretentiöst, snarare lakoniskt. En bra lösning skulle vara att utrusta skåpet med gasliftar eller mekaniska stängare.

Bild
Bild

Hur utökar man utrymmet?

Det rekommenderas att belysa arbetsområdet med spotlights, som är monterade på en specialpanel installerad på köksuppsättningen, på öppna hyllor och bänkskivor. Ju mer ljus, desto rymligare blir rummet. Bakgrundsbelysningen kan förresten till och med färgas, i harmoni med kökshörnets färg, men vitt anses vara ett universellt alternativ. Gångjärniga element placerade antingen i en schackbräda eller på ett stegvis sätt hjälper också visuellt. För samma ändamål fungerar metall- och glasdelar - hyllor, bänkskivor och fasader.

Glansiga ytor tenderar att alltid fylla rummet med luft, reflektera ljus och förhindra att klämeffekten ser ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra lösning skulle vara att beställa en köksuppsättning, vars fasader är dekorerade med en enda horisontell rand i en kontrastfärg. Man tror att det på detta sätt kommer att vara möjligt att sträcka ut rummet om det behövs. Skåpdörrar eller fasader kan också fyllas med en korrekt utvald fotografisk bild. Bilden som används måste ha ett perspektiv, det vill säga vara ett landskap eller panorama, samt ett naturligt ljusspel. Tekniken måste göras inbyggd . Det är mest praktiskt att ta ut alla föremål i ett separat stativ för att inte lösa kabelfrågan flera gånger, och också att välja multifunktionella enheter, till exempel att kombinera en ugn, mikrovågsugn och en dubbelpanna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Underskåp kan kompletteras med öppna hyllor med stålfästen snarare än skrymmande väggskåp . Metallskenor bör monteras ovanför diskbänken för att omedelbart kunna torka disk eller placera handdukar. Det är också logiskt att beställa ett speciellt lock som täcker antingen diskbänken eller hällen och därigenom skapar ytterligare utrymme för arbete.

I händelse av att en ombyggnad genomförs och området utvidgas på grund av balkongen, rekommenderas att täcka fönsterbrädan med samma bordsskiva som headsetet, och även placera ett kompakt förvaringssystem nedanför.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är bestämt att väga de övre skåpen, är det värt att föra deras höjd till själva taket . Man tror att en sådan lösning visuellt ökar höjden i rummet självt, plus att det gör det möjligt att placera ett stort antal saker inuti. Som redan nämnts ska fasaderna vara blanka och dörrarna ska vara antingen rullgardiner eller vertikala persienner. Det rekommenderas att placera antingen en karusell eller ett speciellt stativ för flaskor eller burkar i ett hörnväggskåp. Slutligen skulle en mycket ovanlig lösning vara att placera en klocka eller timer direkt framför den gångjärniga modulen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiska lösningar

Ett kök inrett i klassisk stil innebär placering av ett lakoniskt trähörn, vars fasad antingen är dekorerad med lister eller fräsning. En begränsad mängd dekor och små detaljer används, men dessa blir en iögonfallande accent. Det kan till exempel vara dekorativa kristallbeslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler med rundade linjer, till exempel ett hörnskåp med radie, en bardisk och öppna hyllor med runda kanter passar perfekt in i ett jugendrum. Ytorna ska vara fasta och blanka och färgerna som används ska vara diskreta . För att balansera överflödig metall kan du göra några delar eller beslag av trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism anses vara den optimala stilen för nio meter kök. Det kräver att helt utesluta alla dekorativa element, välja de smidigaste fasaderna och, om möjligt, även göra utan handtag, ersätta dem med "Tip-On" -mekanismen. Med dess hjälp är det möjligt att öppna skåpet genom att helt enkelt trycka på skåpets yta. Lagringssystem döljs maximalt. Naturligtvis kan du begränsa dig till den klassiska vita nyansen, men det är bättre att diversifiera det något med beige, pärlemor eller metalliska färger.

Rekommenderad: