Design Av Ett Stort Rum (42 Bilder): Exempel På Interiören I En Lägenhet I Chrusjtjov, Dekoration Av Ett Fyrkantigt Sovrum Med Ett Fönster I Ett Panelhus

Innehållsförteckning:

Video: Design Av Ett Stort Rum (42 Bilder): Exempel På Interiören I En Lägenhet I Chrusjtjov, Dekoration Av Ett Fyrkantigt Sovrum Med Ett Fönster I Ett Panelhus

Video: Design Av Ett Stort Rum (42 Bilder): Exempel På Interiören I En Lägenhet I Chrusjtjov, Dekoration Av Ett Fyrkantigt Sovrum Med Ett Fönster I Ett Panelhus
Video: LYX on a BUDGET - SOVRUMSMAKEOVER 2024, April
Design Av Ett Stort Rum (42 Bilder): Exempel På Interiören I En Lägenhet I Chrusjtjov, Dekoration Av Ett Fyrkantigt Sovrum Med Ett Fönster I Ett Panelhus
Design Av Ett Stort Rum (42 Bilder): Exempel På Interiören I En Lägenhet I Chrusjtjov, Dekoration Av Ett Fyrkantigt Sovrum Med Ett Fönster I Ett Panelhus
Anonim

Att skapa en mysig inredning i ett stort rum kräver noggrann förberedelse. Det verkar som att ett sådant rum är mycket lätt att dekorera och inreda vackert, men att skapa mys och harmoni är inte så lätt.

Bild
Bild

Förberedelse för efterbehandling

För att interiören ska vara genomtänkt, organiserad och viktigast av allt vacker och bekväm är det värt att börja med att skapa ett projekt för rumets framtida design. För att göra detta kan du rita en ritning med det framtida arrangemanget av möbler, göra en layout där, förutom objektinställningen, färgidéer kommer att visas och ett speciellt datorprogram låter dig se din design i 3D.

Bild
Bild

Tänk i förväg om det kommer att finnas några skiljeväggar i rummet som finns för zonindelning av utrymmet.

De måste uppföras innan efterarbetet påbörjas. Materialet kan vara tegel eller gips. Mycket ofta kombineras ett stort rum, som tilldelas rollen som ett vardagsrum, med ett kök och en matplats. Processen att riva väggen är också en av de allra första.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionell

Rummets funktion beror på om det här rummet är det enda eller en flerrumslägenhet till ditt förfogande.

Om det bara finns ett rum, måste du tänka så kompetent som möjligt vad de mest nödvändiga sakerna du behöver, för i själva verket är detta utrymme avsett både för vila och sömn, och för att ta emot gäster, och möjligen för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var också noga med att tänka på hur du delar upp rummet.

Bild
Bild

Denna teknik eliminerar känslan av kaos, effektiviserar vardagen. Ett av de vanligaste sätten att dela ett utrymme är genom att installera skiljeväggar, till exempel mellan sovutrymmet och vardagsrummet, eller genom att bygga en podium. En mindre drastisk metod är att köpa en skärm. Ett sådant element ser vackert och sofistikerat ut, samtidigt som det skapar den nödvändiga intimiteten och viks enkelt om det behövs. Mer grundläggande glidande skiljeväggar isolerar fullständigt en zon från en annan, är gjorda enligt principen om fackdörrar, är mycket kompakta och belastar inte utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att kombinera ett kök och ett stort rum, vanligtvis ett vardagsrum, är en lämplig lösning för både enrumslägenhet och flerumslägenhet. Detta har sina fördelar, men det finns också tillräckligt med nackdelar.

Plussidan inkluderar:

  • Genom att öka det synliga utrymmet kan du skapa en ljus, luftig inredning;
  • Om köket är litet, gör rivningen av väggen det möjligt att flytta matplatsen, öka arbetsytan;
  • En mer fri layout gör att du kan skapa en intressant och unik design som inte drivs in i smala ramar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus:

  • Dofter från köket kommer att spridas till vardagsrummet, och textilelement (möbler, mattor, gardiner) kommer att absorbera dem mycket enkelt och snabbt;
  • Ljudisolering försvinner helt i en studiolägenhet, så vila och sömn hos en familjemedlem och till exempel processen att laga mat till en annan blir omöjlig samtidigt. Men om det finns flera vardagsrum försvinner detta problem;
  • I ett panelhus är rivning av väggar omöjligt, eftersom var och en är en bärande.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort vardagsrum i ett lanthus eller flerrumslägenhet kan göras i vilken modern eller klassisk stil som helst med stora och dimensionella möbler och dekorativa element. I ett sådant rum kan du skapa en sittgrupp framför TV: n med soffor och puffar, ett litet men mysigt område vid eldstaden, och också hitta en plats för en matgrupp om du tar emot gäster, om layouten inte gör det tillhandahålla ett separat rum för matsalen.

Bild
Bild

För att skapa mys i ett stort sovrum måste du fylla det med textilelement och en vacker sovrumsuppsättning. Möbelensemblen kan innehålla en stor himmelssäng, sängbord, en stor garderob eller inbyggd garderob, ett toalettbord med en puff, en sängbänk eller ett utsökt bröst för förvaring av sängkläder, gardiner och en matta för att skapa en varm och mysig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Stora rum är ofta rektangulära eller fyrkantiga. Dessa är de mest framgångsrika rumsmåtten för att skapa någon inredning. Det är bekvämt att möblera sådana rum med möbler; att dekorera väggar, tak och golv är inte svårt. Stora rum kan dock antingen vara för smala eller ha nischer, utsprång och andra icke-standardiserade lösningar i layouten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smalt rektangulärt

För att visuellt föra ett sådant rum närmare en kvadratisk form är det nödvändigt att klistra in tapeter eller måla väggarna: två breda väggar ska göras i en ljus färg, två smala - i en mörk. Att installera spegelelement på en av de breda väggarna hjälper också till att visuellt redigera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trapezformad

Med hjälp av en kompetent design av taket med olika nivåer kan du helt omvandla rummets form. I skarpa hörn som är svåra att montera, placera krukor med dekorativa inomhus blomsterträd. De kommer att mildra skärpan, avleda uppmärksamheten från den obekväma formen. Korrekt klistring av väggarna justerar också trapetsformen och fäster den närmare torget: klistra över den breda sidan med tapeter med vertikala ränder och tre smalare väggar med horisontella. Speglar eller blanka ytor på endera eller en av de smala sidoväggarna bryter också trapets.

Bild
Bild
Bild
Bild

L-formad

Faktum är att ett sådant rum är mycket enkelt zoner, denna form är lätt att slå, för att göra varje hörn av rummet bekvämt och funktionellt. I en enrumslägenhet eller studiolägenhet kan en bred, men kort del bli en sovplats eller ett barnhörna, resten är lämpligt för ett vardagsrum. I en flerrumslägenhet eller hus kan du på detta sätt dela in utrymmet i en matplats och en relaxavdelning med soffa och TV. Det L-formade sovrummet hjälper till att skapa ett separat område för ett rymligt omklädningsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med en halvcirkelformad vägg

Komplexiteten i denna form ligger i det faktum att alla standardmöbelmodeller är utformade för att placeras längs raka, raka väggar. Soffor, garderober, bord längs en halvcirkelformad vägg kommer att se konstiga och onaturliga ut. Men matgruppen, som ser bra ut just när den tenderar till mitten av rummet, kan puffar och fåtöljer, som också ser bra ut i dynamik, harmoniskt samexistera med en halvcirkelformad vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollstation

Utformningen av ett stort genomgångsrum kompliceras av närvaron av ett stort antal dörröppningar och dörrar i princip. Swing -system stjäl och övermättar samtidigt utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera sätt att göra justeringar:

  • Färgen på dörrbladen ska inte vara för mörk. Helst om det matchar väggarnas färg. Förresten, det finns osynliga system - dukarna går helt ihop med väggen, bara dörrhandtaget ger dem ut.
  • Istället för gångjärnsstrukturer, installera system enligt principen om "pennfodral" eller glidande - snyggt och platsbesparande.
  • Använd inte dörrar där det är möjligt. Vanliga valv skapar en luftig och transparent inredning.
Bild
Bild

Se till att flytta runt i lägenheten från rum till rum inte hindras av vare sig dekorativa element eller möbler.

Med lågt i tak

I "Chrusjtjov" är ett av problemen i layouten det låga taket. Tapeter med vertikala ränder eller vertikalt kombinerade dukar höjer taket visuellt. Dekorera inte taket med stuckatur och gör inte färgade tak i flera nivåer, de kommer bara att förvärra denna nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Ett stort rum behöver mycket ljus. I flerfamiljshus finns det ofta bara ett fönster per rum, vilket inte ger det nödvändiga naturliga ljuset. Se därför till att ordna ett tillräckligt antal belysningsarmaturer runt omkretsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strålkastare gör ett utmärkt jobb med denna uppgift, de överbelastar inte utrymmet, de kan samexistera med huvudkronan, golvlampor och lampor, ge tillräckligt med ljus, de kan användas för ljuszonning av utrymmet.

Om ditt vardagsrum är uppdelat i en matsal och en sittgrupp, behöver båda delarna individuell belysning. Nu är det absolut inte förbjudet att ha två eller till och med tre takkronor, huvudsaken är att de är gjorda i samma stil och kombineras i material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rum med två eller tre fönster är ljusa och rymliga, men även de behöver konstgjord belysning på natten.

Rekommenderad: