Ljust Kök (57 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök Med Accenter. Exempel I Interiören

Innehållsförteckning:

Video: Ljust Kök (57 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök Med Accenter. Exempel I Interiören

Video: Ljust Kök (57 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök Med Accenter. Exempel I Interiören
Video: 【Старейший в мире полнометражный роман】 Повесть о Гэндзи - Часть.2 2024, Maj
Ljust Kök (57 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök Med Accenter. Exempel I Interiören
Ljust Kök (57 Bilder): Designfunktioner I Ett Kök Med Accenter. Exempel I Interiören
Anonim

Idag finns det ett stort urval av stilistiska lösningar och fashionabla designalternativ där du kan utrusta ett köksrum. Dessutom tillverkar tillverkare en mängd olika ljusa och färgglada headset som är eftertraktade av en mängd olika köpare. I denna artikel kommer vi att titta närmare på funktionerna i en ljus köksdesign och kriterierna för dess val, ta reda på rekommendationer från experter och intressanta lösningar som kan genomföras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Nyligen har ljusa, saftiga och mättade färger blivit mer och mer populära i kökens inredning. Djärva kombinationer av ljusa färger spelar upp rummet som helhet mycket positivt, vilket skapar en unik komfort i det. Du vill återvända till ett sådant rum om och om igen.

  • En ljus köksuppsättning ser ovanlig ut . Det raderar alla ramar av det välbekanta och vanliga. Det viktigaste är att det är i perfekt harmoni med vägg- och golvbeläggningen. Det är då inredningen kommer att se komplett ut.
  • En saftig köksuppsättning måste nästan alltid kompletteras med andra ljusa detaljer . Detta kan vara en duk, ljusa gardiner, en färgad ljuskrona eller ett iögonfallande förkläde. Men även här ska man inte glömma känslan av proportioner.
  • När du väljer en lugn nyans för ett köksset experter rekommenderar ofta att vara uppmärksam på färgade förkläden, eftersom de kan ge en speciell ton för rummet och lägga till en saftig accent till det. Samtidigt behöver ett ljust förkläde inte vara monokromatiskt, alla möjliga alternativ med ritningar, till exempel blommor eller städer, ser mycket fördelaktiga ut.
  • Köksinredningen kan vara ljus när du väljer härliga tapeter av en mängd olika texturer . Men samtidigt är experter överens om att headsetet i detta fall bör väljas mer neutralt.

Ett ljust kök kan bli en riktig accent för ett helt hus eller en lägenhet. Du kan välja design, headset och naturligtvis inredning själv.

Hjälp från en professionell gör dock ibland inte ont.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färgspektrum

Det är svårt att säga vilken färg som är bäst för ett ljust kök. Det finns trots allt ingen som ständigt är på mode. Dessutom, när du väljer en färg för ett headset, bör hela inredningen beräknas i förväg. Här måste du hellre följa din egen smak och preferenser, men vi kommer att överväga de nuvarande färgerna och intressanta kombinationer av flera nyanser senare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit

Vitt anses vara universellt. Det är perfekt för att skapa ett ljust kök. Speciellt om du kombinerar det med rött, blått och till och med rosa.

Vitt kan finnas på tapeter, på golvet och på själva headsetet. Ser särskilt fördelaktig ut i glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grön

Gröna kök är mycket populära. Samt ljusgrön, lime och ljus mint. Den ljusgröna färgen kan stämma in på positiva känslor och till och med lugna ner sig i en stressig situation. Om du vill göra ett val till förmån för en sur nyans är det rimligt att kombinera vitt eller till exempel grått i headsetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lila

Moderna lila eller auberginkök ser mycket fördelaktiga ut. Både mono och i kombination med andra nyanser. Till exempel med vitt, mjölkigt och till och med grönt.

Sådana atypiska kombinationer kan vara den perfekta lösningen för att skapa en modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Orange, gul, citron

Kökssatser med apelsin, gul, citron och persika är också på modet. De ger en laddning av positiva känslor och piggar upp. Och i allmänhet ser de ut som färska, saftiga frukter. Sådana kök kan helt enkelt inte bli uttråkade, särskilt om de är gjorda i glans. Det är mest fördelaktigt att kombinera sådana varma färger med trästrukturer, liksom med mörkbruna nyanser och till och med svart. Kombinationen av en varm blank nyans med en kall och mörk matt nyans anses vara ett säkert alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skrikrosa

Ljusrosa kök är naturligtvis inte för alla, men de kan också se ganska återhållsamma ut. Rosa nyanser i en köksuppsättning är ett djärvt beslut, men just ett sådant kök kan lyfta fram en intressant och samtidigt okonventionell inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Röd

Röda och vinröda headset kan se mycket lönsamma och fashionabla ut i en modern köksinredning. De mest fördelaktiga förkläden för dem är svartvita eller vanliga.

Men om köket är svart och vitt kan du slå det med ett förkläde av mörk röd mosaik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå

Älskare av allt ovanligt bör uppmärksamma det blå köket. Ett blått kök väljs ofta ut för en skandinavisk inredning, där det inte bara finns blåa, utan också blå och vita nyanser. Ett sådant kök kommer att likna en semester vid havet och Cote d'Azur. Det är därför blå kök nästan alltid väcker trevliga känslor i hushållen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att vanliga ljusa kök alltid är fördelaktiga, var inte rädd för att kombinera flera färger samtidigt. Således kan du skapa din egen författares och unika kök, som kommer att glädja dig dag efter dag.

Expertråd

Att välja själva köket för ditt hus eller lägenhet, samt att välja rätt vägg- och golvbeläggningar, Vi rekommenderar att du uppmärksammar råd från experter i denna fråga.

  • Det är oönskat att kombinera mer än två ljusa färger i en köksuppsättning. Detta anses vara den gyllene regeln för många designers. De mest fördelaktiga alternativen anses vara angränsande färger i olika nyanser, polära och kontrasterande. Självklart ska förklädet vara i harmoni med headsetet, men det behöver inte vara samma färg som själva köket.
  • Om köksuppsättningen är ljus, bör du definitivt överväga vägg- och golvbeläggningar i rummet. Så, med övervägande av rika och ljusa färger i möbler, bör väggbeläggningar vara mer dämpade färger, detsamma gäller golvet. Om denna regel bryts, ser köket smaklöst ut, och ibland är det inte särskilt trevligt att vara i det alls på grund av de alltför varierade färgerna. Du kan lägga till ljusa accenter på headsetet med lampor, en ljuskrona eller annan inredning, inklusive textil.
  • Om rummet för köket är litet, bör du inte använda för mörka och mättade färger. Om det finns en önskan att visuellt förstora utrymmet är det bättre att föredra saftiga och ljusa nyanser, men inte från en mörk palett. När det gäller stora rum är allt precis tvärtom.
  • Föredrar ett ljust kök, det är inte nödvändigt att göra det färgglatt. Ibland kan du mycket lönsamt kombinera ett färgat headset med ett kontrastfärgat förkläde.
  • För att skapa en ljus accent i köket kan du klistra över en vägg med ljus tapet med ett valt mönster och välja ett headset från en neutral palett. För en förändring kan du använda en kontrastfärgsteknik.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta lösningar

Idag finns det många alternativ för att dekorera ljusa kök. Från en så stor variation kan du antagligen plocka upp något som du kan ta som grund för ditt framtida kök.

Notera det linjära korallsvarta köket i inredningen. På grund av den gynnsamma kombinationen av färger gör det inte ont i ögonen och ser väldigt modernt ut.

Rätt val av textilier, inklusive gardiner, gör interiören mer komplett och själva rummet mysigt.

Bild
Bild

Det djärva L-formade köket i rosa passar säkert det kreativa sinnet. Det levande headsetet är parat med neutrala väggbeklädnader för att skapa en känsla av lugn, inte överväldigande. För ett sådant headset är det bäst att välja vitt eller silver, eftersom svart kan se lite grovt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett träskskök med matlagningsö eller bardisk kan se inte mindre intressant ut. Många modeller av sådana kök ser väldigt exklusiva ut, och det är därför osannolikt att det blir obemärkt.

Trots att kärrfärgen är ljus är den inte lika mättad som ljusgrön, vilket också är ett stort plus för många kunder.

Bild
Bild

Vi rekommenderar att titta närmare på det moderna lila köket. När man väljer ett sådant headset föredrar många designers ljusa väggbeklädnader, men själva interiören visar sig vara ganska ljus. Bänkskivans och backsplattans färg i ett kök med svartviolett eller violett mejeriprodukter kan väljas enligt golvbeläggningens struktur. Effekten kommer att bli fantastisk.

Bild
Bild

Älskare av allt gult kan uppmärksamma citrongrätter. Så att denna nyans inte verkar för sur, kompletteras den vanligtvis med ett svart förkläde och en svart bänkskiva, och för ännu större variation markerar vissa designers ett ytterligare barområde där bänkskivan inte längre är svart, utan vit.

Således kombineras tre angränsande färger i köket till ett utmärkt interiör.

Bild
Bild

En orange köksuppsättning ser inte mindre intressant ut i en inredning med gröna väggar. För att ytterligare framhäva designen kan du använda stolar med gröna sittplatser placerade mot ett glasbord. Som regel är detta alternativ valt för små rum.

Bild
Bild

Ett kök med persikafasader och ett turkost förkläde kan se fördelaktigt ut och samtidigt inte vara för ljust. Denna lösning är mycket ovanlig, så bara sanna finsmakare kommer att gilla den.

För att komplettera ett sådant kök kan vita redskap och ljusapparater användas.

Bild
Bild

Oavsett vilken lösning som väljs för köket är det mycket viktigt att uppmärksamma vad fasaderna blir. Så glansiga alternativ ser dyrare och omfattande ut, medan matta kräver lite glädje. Till exempel ljusa och kontrasterande handtag eller stickande bänkskivor.

Rekommenderad: