Arlight LED -remsor: 24V Och 12V, 5 M Långa Och Andra, Val Av Flexibel Profil Och Diodremsanslutningsdiagram. Dimmare För LED -remsor

Innehållsförteckning:

Video: Arlight LED -remsor: 24V Och 12V, 5 M Långa Och Andra, Val Av Flexibel Profil Och Diodremsanslutningsdiagram. Dimmare För LED -remsor

Video: Arlight LED -remsor: 24V Och 12V, 5 M Långa Och Andra, Val Av Flexibel Profil Och Diodremsanslutningsdiagram. Dimmare För LED -remsor
Video: 220 В от автомобильного генератора переменного тока 12 В с солнечной панелью 2024, Maj
Arlight LED -remsor: 24V Och 12V, 5 M Långa Och Andra, Val Av Flexibel Profil Och Diodremsanslutningsdiagram. Dimmare För LED -remsor
Arlight LED -remsor: 24V Och 12V, 5 M Långa Och Andra, Val Av Flexibel Profil Och Diodremsanslutningsdiagram. Dimmare För LED -remsor
Anonim

LED -remsor är en viktig dekorativ del av byggnadsfasader, offentliga platser eller privata hus. Dessa produkter används oftast för belysning och låter dig också uppmärksamma människors uppmärksamhet på vissa föremål. En av tillverkarna av LED -remsor är Arlight.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Arlight LED -remsor representeras av ett brett sortiment, där varje kund kan hitta olika modeller beroende på spänning, storlek, omfång, färger och mycket mer . Vissa band är utrustade med speciella fjärrkontroller så att det är möjligt att ge belysningskontroll beroende på till exempel tid på dagen eller typ av händelse, vilket är mycket användbart när du installerar belysning på offentliga platser.

Arlight har specifika uppsättningar produkter, som är flera modeller av olika typer . Som regel är dessa sammansättningar avsedda för en smal specialisering och efterfrågas inte så mycket som enstaka kopior.

Sortimentet innehåller alla huvudtyper och underarter av LED -remsor - öppna, förseglade och vattentäta, både med direkt och lateral belysning. Det finns också Ultra -typen, som är band med hög effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förseglade modeller presenteras i flera nivåer av fyllningssäkerhet:

  • med silikon ovanpå brädan;
  • Fullt fylld i transparent silikon / matt rör;
  • med hjälp av ytterligare tätningsmedel.

Denna sort gör det möjligt för konsumenten att välja LED -remsor som måste uppfylla en specifik design, vilket kan orsakas av särdragen i förhållandena där belysningen kommer att installeras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arlight -modellerna finns i ett brett utbud av färger . Bland produkterna finns enfärgad, RGB -justerbar samt Microled, Normaled, variabel färgtemperatur och många andra. Samtidigt är produkterna från denna tillverkare inte begränsade till band ensam. Det finns också olika tillbehör för anslutning i form av slingor, terminaler och kontakter med kontakter.

En viktig egenskap kan kallas en annan prisklass, som utgår från billiga modeller och slutar med de mest olika "smarta" och universella band.

I detta avseende kommer köparen alltid att kunna hitta något som passar hans budget.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över band

RTW 2-5000PGS 12V Vit 2X

En förseglad modell, som används mycket på grund av sin enkelhet. Standardstorlek 3528, LED -densitet - 120 st. / meter, strålningsvinkel - 120 grader. Färgtemperatur i intervallet från 5700 K till 6500 K, färgåtergivningsindex - mer än 85. Ingressskyddsklass IP67, ljusflöde är 820 lumen / meter, effekt - från 8,4 till 9,6 V / meter, minsta skärning - 25 mm. Den totala längden är 5 m, bredden är 11 mm och höjden är 5 mm.

Tejpen har en flexibel Lux-struktur, den inre delen är trimmad med byråkrati . Denna modell kan kallas en av de mest populära på grund av dess egenskaper och pris. Det bör tilläggas att RTW 2-5000PGS 12V presenteras i ett stort antal andra färger, bland vilka det finns billiga alternativ på grund av den lägre efterfrågan från köparen.

Bild
Bild

Modell med standardstorlek 5060, klass av damm- och fuktskydd IP 20, färgtemperatur från 5800K till 6500K. Strålningsvinkeln är 120 grader, LED -densiteten är 60 st. / mätare, ljusflöde respektive effekt är 10,8 V vid lägsta indikator och 12 V max. Minsta snitt är 100 mm, bredden är 10 mm och höjden är 2,4 mm.

Spänningsfallet kan variera från 18 till 21 V, standardbandlängden är 5 meter . Strukturen är i en Lux-profil, som har en flexibel struktur, som gör att tejpen kan installeras på olika ytor i olika former.

Det finns en liknande modell, men med ett enda arrangemang av lysdioder, vilket reducerar priset.

Bild
Bild

Ultra 5000 24V Cool 8K 2X

En dyr LED -remsa som har vissa installationsfunktioner. Standardstorleken på lysdioden är 5630, intrångsskyddsklassen är IP20, strålningsvinkeln är 120 grader. Det är värt att notera den höga färgtemperaturen i intervallet från 7700 K till 9600 K, som skiljer denna modell från många andra . LED -densitet - 60 st. / meter, ljusflöde - 2900 lumen. Minsta effekt per meter är 25,2 V, max är 30 V.

Standardlängden är 5 meter, bredden är 12 mm och höjden är 1,5 mm . Det är viktigt att uppmärksamma det faktum att denna LED -remsa uteslutande installeras på profilen för motsvarande effekt på grund av modellens höga egenskaper. Garanti - 5 år, drifttemperaturintervall - från -30 till +45 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

RS 2-5000 24V Day5000 2x2 15mm

Dubbel sidoljusremsa med en hög densitet på 240 lysdioder. / mätare, klass av damm- och fuktskydd IP 20, dagsljus, färgtemperatur från 4800 K till 5300 K. Ljusflödet per meter är 1920 lumen, maximal effekt når 96 V . Strömförbrukning från 3,6 till 4 ampere beroende på typ av arbete.

En annan fördel är den korta sektionslängden på 25 mm, vilket gör det möjligt att installera belysningen på små föremål. En uppsättning längd - 5 meter, bredd - 15 mm, höjd - 2 mm, 3 års garanti.

Driften utförs i temperaturområdet från -30 till +45 grader.

Bild
Bild

S2-2500 24V Vit 6000K 59mm

En av de bredaste LED -remsorna från denna tillverkare. Färgtemperatur i intervallet från 5800 K till 6500 K, strålningsvinkel - 120 grader. LED -densitet - 420 stycken per meter, standardstorlek 2835, intrångsskyddsklass IP20 . Ljusflöde - 3800 lumen, effekt - 30 V. Minsta längd kan vara 50 mm. Garanti i 5 år, drifttemperaturintervall - från -30 till +45.

Bild
Bild

IC 2-30000 24V Day5000 10mm

Flexibel stabiliserad tejp med Lux -profil, LED -densitet - 60 st. / mätare, klass av damm- och fuktskydd IP20, strålningsvinkeln är 120 grader. Storlek 2835, minsta färgtemperatur 4800 K, högsta färgtemperatur 5200 K . Ljusflöde - 410-440 lumen / meter, effekt - från 4,2 till 4,6 V. Minsta längd är 166,7 mm, bredd - 10 mm, höjd - 1,6 mm.

Ett kännetecken för denna modell är en stor total längd på 30 meter, som oftast används vid storbelysning . Garanti i 5 år, strömförbrukning - 0,19 A för 1 meter band, standardtemperaturområde.

Bland resten av sortimentet finns de flesta av LED -modellerna, men även band med rörlig eld, växlande färgtemperatur, med kronblad, böjningar på planet och många andra effekter.

Bild
Bild

Komponenter

Trots att själva diodremsan kan vara ganska mångsidig är det värt att uppmärksamma några tillbehör som avsevärt påverkar belysningen. Du bör börja med profiler vars huvudsakliga funktion är att skydda produkter mot fysiska skador och fukt . Huvudmaterialet för tillverkning av dessa komponenter är anodiserad aluminiumlegering, vilket garanterar en lång livslängd.

Vissa typer av profiler är konstruerade för vissa typer av remmar, till exempel stängda eller öppna, samt olika höjder, bredder och andra egenskaper

Bild
Bild
Bild
Bild

Enklare tillbehör är utrustade med en inbyggd fläns, ytmonterad eller hörnprofil . Glöm inte heller att det är skillnad mellan var installationen ska utföras - till taket eller till golvet, för även här finns det olika alternativ för komponenter.

RGB -remsor har vanligtvis ett alternativ som en dimmer . Elementet är en speciell kontrollpanel med vilken användaren kan ändra ljuskraften och justera färgåtergivningen.

Det bör sägas att en dimmer endast är användbar i de fall lysdioder spelar rollen inte bara som bakgrundsbelysning, utan också som en dekorativ del av rummet.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Anslutning av Arlight LED-remsor är en enkel tvåstegskrets

  • Först måste du lossa den dubbelsidiga tejpen på produktens baksida . Denna installationsvariation gör att tejpen kan placeras på valfritt material, eftersom limmet fäster vid många ytor, men bara om de är släta.
  • Det andra steget innebär att LED -remsan ansluts till en strömkälla . Det är nödvändigt att ansluta ledningarna till lysdioderna och transformatorn, innan det, se till att koppla bort huvudnätsystemet, enligt säkerhetsreglerna.

Du behöver bara klippa tejpen i vissa områden som är markerade med speciella linjer. Glöm inte driftskriterierna, eftersom du känner till dem så att du kan använda produkten längre.

Rekommenderad: