Diamantsliphjul: Flexibel Skiva För Slipmaskiner AGSHK Och SK-TDR, Kopp (kopp) Och Andra Hjul För Slipning Av Verktyg, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Diamantsliphjul: Flexibel Skiva För Slipmaskiner AGSHK Och SK-TDR, Kopp (kopp) Och Andra Hjul För Slipning Av Verktyg, GOST

Video: Diamantsliphjul: Flexibel Skiva För Slipmaskiner AGSHK Och SK-TDR, Kopp (kopp) Och Andra Hjul För Slipning Av Verktyg, GOST
Video: 2015 02 19 Slipning av stämjärn sam uppriktning av fräs 2024, Maj
Diamantsliphjul: Flexibel Skiva För Slipmaskiner AGSHK Och SK-TDR, Kopp (kopp) Och Andra Hjul För Slipning Av Verktyg, GOST
Diamantsliphjul: Flexibel Skiva För Slipmaskiner AGSHK Och SK-TDR, Kopp (kopp) Och Andra Hjul För Slipning Av Verktyg, GOST
Anonim

Diamantsliphjul är förbrukningsbara. De används i automatiska, vinkel, manuella maskiner för slipning, slipning, etc. De används i smycken - vid klippning av stenar, liksom för bearbetning av superhårda ytor, glas, keramik etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Diamantblad kännetecknas inte bara av sin höga effektivitet och långa livslängd, utan också av deras självslipande förmåga, kombinerat med en idealisk balans mellan seghet och bräcklighet. Verktyget används inte bara inom industrin utan även i hemmet.

Den breda distributionen och det överkomliga priset förklaras av minskningen av kostnaden för att producera konstgjorda diamanter - de används i mer än 90% av slipproduktionen.

Skivorna själva är tillverkade av aluminiumlegeringar eller stål. En speciell sammansättning av bakelitharts med tillsats av diamantflis av olika fraktioner appliceras på ämnets yta i ett tunt lager . Det bör noteras att branschen hittills inte har uppfunnit något som är hårdare än diamantversionen av slipmedlet. Den närmaste innebörden är bara kubisk bornitrid - borazon, elbor. Resten av slipmedlen är inte alls konkurrenter när det gäller bearbetning av ferrit, cermetkompositer och andra hårda legeringsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

En av huvudegenskaperna anses vara hårdhetsindikatorn. Nästa viktiga indikator är koncentrationen av diamanter per kubikcentimeter, mätt i karat. Standardtypiska indikatorer för dessa värden enligt nuvarande GOST: K25 (1,1 ct / cm3), K50 (2,2 ct / cm3), K75 (3,3 ct / cm3), K100 (4,4 ct / ccm3), K125 (5,5 ct / cm3) och 150 (6,6 ct / cm3) . Koncentrationen kan dock förändras uppåt eller nedåt.

Värdet av detta värde är att det har en betydande inverkan på några av de tekniska parametrarna på disken och dess kostnad. Hård bindning, låga diamantdesigner betecknas K125.

Det är denna indikator som kan hålla den perifera geometrin oförändrad under hela slipcykeln.

Bild
Bild

Fördelningen och fixeringen av kolkornen på arbetsskiktet stöds av en bindande komposition, det så kallade bindemedlet. Inom produktionsteknik används tre grundläggande typer av buntar.

  • Metallisk . Ett arbetsskikt av denna typ är mest lämpligt för förbehandling, slipning av delar gjorda av cermet och hårda legeringar, skär av stora skikt av utsläppsrätter.
  • Galvanisering . Metallkropp med ett eller flera nickelskikt, belagd med slipmedel. Designad för skärning, slipning av mineralmaterial. Det är efterfrågat vid tillverkning av diamantborrningsenheter, slutbehandling av slag, etc.
  • Organisk . När man skapar en organisk komposition används bakelit med formaldehydhartser. Dess karakteristiska drag är låg värmeledningsförmåga; sådana enheter används i arbete utan kylmedelsförsörjning. Som regel är detta finslipning och lappning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra parametrar som påverkar enhetens prestandaegenskaper är typen av diamantskikt och dess bredd. Slipmedlet appliceras på den perifera delen eller änddelen av diamanthjulet . Det är geometrin som påverkar slipmedlets storlek och modellkostnaden. Höjd är ett värde som bestämmer konstruktionens hållbarhet, medan storleken på området i kontakt med arbetsstycket, och därför temperaturen på arbetselementen och andra komponenter, beror på bredden. Liten bredd möjliggör ökad skärhastighet och djup. Stora bredder innebär hög noggrannhet och renhet i arbetet.

Tekniken kräver att parametrarna för markytans bredd alltid överstiger hjulets arbetsparametrar. Arbetsskiktsutvecklingens enhetlighet och självskärpning uppnås genom att uppfylla alla angivna villkor.

Bild
Bild

Emery -diamanter kan vara 125 mm stora. Märkning 150x10x3x32 betyder en skiva med en diameter på 150 mm, en bredd på 10 mm, medan höjden är 3 mm och hålets storlek är 32 mm . Samma tillvägagångssätt krävs för att dechiffrera egenskaperna hos slipning av diamanter 150x20x5x42x32; 150x20x3x40x32.

Bild
Bild

Översikt av arter

Alla typer av diamantslipskivor som erbjuds av tillverkare omfattas av strikta GOST -föreskrifter, som i sin tur uppfyller europeiska standarder. Enligt accepterade standarder klassificeras en diamantskiva:

  • genom designparametrar och geometriska former;
  • genom diamantlagrets form och dess placering på produkten;
  • genom design skillnader i kroppsformer separat.
Bild
Bild

Av dessa är de mest populära disk (platta), koppar och skålformade former. Cirklarnas geometri kan ha en rak profil, såväl som konisk, ringformig, med ensidig eller dubbelsidig underskärning, med ett ensidigt nav osv. Nötningsförmågan hos sprutade slipstrukturer påverkas av kornstorleken - kornstorleken.

  • Tallrik - tallrik, används vid bearbetning av stål, gjutjärn, glas. Denna typ används vid processer för skärpning av hårdlegerade lödare, till exempel på sågar. Det är bra att ta bort färg- och lackskikt med skivor.
  • Kopp - koppformade diamantverktyg. Lämplig för svårbearbetade ytor: glas etc.
  • Raka profilmodeller - Det här är platta skivor med diamantbelagda ändytor. Denna typ väljs för att arbeta med ytor som kräver exakta linjer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För den sista poleringen av metallen och för att ge den en spegelliknande glans används vulkanit (gummi) polerhjul . Det finns en mycket intressant variant - en diskett (AGShK). Dess särdrag är ett tunt lager slipmedel. Det används i handverktyg för slipning av betong, porslinsstenar och andra material. Folk kallar dem "sköldpaddor".

Bild
Bild
Bild
Bild

Märkning

Den allmänt accepterade beteckningen på diamantskivor är en rad av två delar: data om konstruktionsegenskaper, en beskrivning av modellens geometriska dimensioner, samt tekniska indikatorer för bindningen och diamanter. Tillverkaren kan också lägga till rader med ytterligare information till höger. För korrekt tolkning av specificerade data kan du använda parametrarna i GOST 24747–90 som en ledtråd . Dessutom finns det tabeller som anger koder, diagram över de vanligaste produkterna. Bilden visar en 150 mm diameter konslipskiva med en 20o konvinkel. Skissen visar värdena för borrningens diameter (22 mm) och diamantskiktets storlek (6x4 mm).

Bild
Bild

Betydelsen av resten av markeringarna:

  • D16 är FERA -antalet kolkorn och K75 är dess antal per karat;
  • B är tecknet på den organiska bindningen enligt FERA, och T är koden för dess densitet.

Illustrationen nedan ger ytterligare information om jobbkraven (m). Förutom, tillverkaren kan ange data om cirkelns begränsningshastighet, indikatorer för rotation: erforderlig frekvens, riktning, säkerhet.

Spannmål . En lika viktig indikator för konsumenten är kornstorleken, eftersom detta är huvudparametern som påverkar kvaliteten och renheten hos den polerade ytan. Glöm inte helheten av dessa indikatorer när du väljer storleken på smulan.

Till exempel:

  1. Förbehandling - den erforderliga kornstorleken anges som D151, vilket kvalitativt minskar antalet pass, samtidigt som det garanteras en hög effektivitet och sjunde klassens renhet;
  2. finslipning - D54, produktiviteten är lägre, men högre renhetsklass - 10.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till spannmålets storlek för skärdjupet; det bestämmer också tjockleken på det avlägsnade materialet i ett enda pass. Det rekommenderade förhållandet är högst en tredjedel av det spannmål som normen kräver. På bilden nedan, en ögonblicksbild av diamantflisar tagna under hög förstoring - 10-15 mikron.

Bild
Bild

Hårdhet . Denna indikator är viktig för bakelitstrukturer. För att göra detta, ställ in B, hårdhetsgradering enligt GOST - R 52587-2006 med bokstavsbeteckningar. Ju lägre hårdhetsindex, desto bredare diamantskikt och mindre chipstorlek. De används för finslipning vid låga skärhastigheter, ofta exklusive användning av kylvätska. Snabbare eller djupare snitt kräver ökad ythårdhet och kylning.

Bild
Bild

Klasser för noggrannhet och obalans - nästa värde vid märkning av diamantslipskivor. Sådan märkning är obligatorisk för skivor av traditionell tillverkning - det här är två extrema märken i en rad. När det gäller diamantalternativ finns det inga GOST -krav.

Enligt tekniken är detta ett verktyg med ett litet lager slipmedel; dessutom har den statliga standarden redan fastställt höga noggrannhetsstandarder för dem.

Bild
Bild

Populära modeller och tillverkare

Bland de populära tillverkarna på vår marknad kan du hitta både utländska märken och inhemska företag som har tillverkat dessa produkter sedan Sovjetunionens tid

KLINGSPOR företag . Det tyska varumärket levererar mer än 1700 typer av slipverktyg till världsmarknaderna, inklusive flerfunktions diamantskivor. Segmentskivor är särskilt populära.

Bild
Bild

En av de största leverantörerna av slipmedel är BOSCH . Stort sortiment, inklusive rejäla skivor. Stenskärning är en idealisk applikation för denna typ av diamantslipmedel.

Bild
Bild

" Poltava diamanter " - alla typer av kolverktyg för slipning, skärning, inklusive skivor - SK -TDR. Designad för behandling av mineralytor som sten.

Bild
Bild

Petersburgs anläggning av slipande produkter "Ilyich ", en av de äldsta. Företaget tillverkar självständigt konstgjorda diamanter (liksom diamantmikropulver).

Bild
Bild

Användningsområde

De bredaste möjligheterna med diamantverktyg har gjort det möjligt att använda dem inom en mängd olika områden. Superhårdheten hos kolbeläggningen minskar avsevärt tiden för slipning av hårdmetallverktyg, svårbearbetade material. Verktygsblad slipade med diamanter är mer effektiva, kräver inte efterföljande efterbehandling och behåller sin skärpa mycket längre än slipning med analoga slipmedel.

Slitstyrka:

  • för enkantade hårdmetallskärytor ökar indikatorn med 1,5 gånger;
  • för verktyg med flera kanter är dessa värden ännu högre.
Bild
Bild

Eftersom det inte bildas chips och sprickor på ytan som behandlats med diamanter, används de för arbete:

  • med glas;
  • keramik;
  • porslin;
  • majolika;
  • kristall;
  • speglar osv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Diamantslipmedel är oumbärliga i tekniken för att skapa optiska linser, för slipning av bildskärmar, skärmar . Det är omöjligt att klara sig utan dem i medicin - blad för mikrotomer, skalpeller, sprutnålar slipas med diamantverktyg. Tandinstrument för behandling och proteser behandlas också med kolslipmedel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diamantsliphjul tillverkas för slipmaskiner, fräsning och andra maskiner, specialverktyg i stenarbete. En annan tillämpningsmetod är att driva hjul av andra slipande material med diamantskivor . Den korrekta och genomtänkta metoden för val av diamantslipande strukturer gör att alla arbeten och uppgifter kan utföras effektivt utan defekter.

Rekommenderad: