Värmebeständiga LED-remsor: Belysning För En Bastu, Ett Bad Och Ett ångbad, Installation Av En LED-remsa Och Dess Anslutning I Ett ångbad

Innehållsförteckning:

Video: Värmebeständiga LED-remsor: Belysning För En Bastu, Ett Bad Och Ett ångbad, Installation Av En LED-remsa Och Dess Anslutning I Ett ångbad

Video: Värmebeständiga LED-remsor: Belysning För En Bastu, Ett Bad Och Ett ångbad, Installation Av En LED-remsa Och Dess Anslutning I Ett ångbad
Video: How to Install LED Lights In Shower Niche --- ACTUAL JOB!! 2024, April
Värmebeständiga LED-remsor: Belysning För En Bastu, Ett Bad Och Ett ångbad, Installation Av En LED-remsa Och Dess Anslutning I Ett ångbad
Värmebeständiga LED-remsor: Belysning För En Bastu, Ett Bad Och Ett ångbad, Installation Av En LED-remsa Och Dess Anslutning I Ett ångbad
Anonim

Belysning är en viktig del av inredningen i alla rum. Marknaden erbjuder ett brett utbud av dessa produkter i olika modifikationer. Samtidigt är det för en början nödvändigt att ta hänsyn till egenskaperna hos rummet där det ska användas. Om vi talar om ett bad, ångbad eller rum där temperaturen är hög, är vanliga lampor inte lämpliga. I detta fall skulle den bästa lösningen vara en LED -remsa som är värmebeständig. Denna enhet har många positiva egenskaper och fördelar som du bör bekanta dig med. Vi vill uppmärksamma dig på beskrivningen av band, rekommendationer för installationsplatsen och regler för installation av belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Om du är engagerad i att ordna ett ångbad eller ett bad, har du förmodligen redan tänkt på vilken typ av belysning för detta rum som skulle vara det bästa valet. Värmebeständig LED -remsa är mycket efterfrågad i detta fall. En sådan belysningsenhet tål inte bara temperaturförändringar utan också hög luftfuktighet, vilket kan leda till kortslutning om vanliga lampor och enheter används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Onödigt att säga det i denna situation bör säkerheten vara först och främst, därför kommer en LED -enhet att vara en bekväm lösning . Det är en praktisk, praktisk och hållbar armatur som kan köpas till ett överkomligt pris. Denna belysning installeras inte bara i bastur och ångrum, men även i bostadslokaler är den inte rädd för vatten, den kan enkelt monteras utan hjälp.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan fördel med tejpen är ljuskvaliteten och atmosfären som den skapar. Interiören kommer att vara mysig och bekväm, som du kan se från din egen erfarenhet . Produktens huvudsakliga drag är att ledningarna i den är isolerade och därför skyddade mot fukt, vilket är extremt viktigt. Detsamma gäller de många glödlampor som inte kommer att vara rädda för temperaturförändringar.

En funktion som lockar många konsumenter är att med hjälp av en sådan enhet kan du komma på en hel komposition för att dekorera rummet som du vill.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer fel belysning måste du byta den ganska ofta, eftersom vanliga lampor misslyckas . Dessutom måste du ta hand om säkerheten så att enheten inte spricker och skadar en person. Därför är LED -produkter det bästa och enda alternativet idag för installation i bastur, ångrum och poolrum. Utrustningen kommer att hålla länge, skapa en trevlig atmosfär, ge bra belysning och kommer inte att misslyckas på grund av ogynnsamma förhållanden. Lampor kan till och med vattnas med vatten, de kommer inte att försämras av detta, eftersom elementen är fuktbeständiga. Naturligtvis kan man inte låta bli att notera den ekonomiska energiförbrukningen för dessa enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man hitta?

För att få ett högkvalitativt resultat måste du förstå installationsreglerna, medan det första steget är att välja platsen där belysningsenheten ska installeras. Du kan börja med ångrummet, som också använder LED -lampor. Det största problemet är att enheten inte placeras på en plats där värmen är maximal, så se till att enheten inte är installerad nära en spis, skorsten eller högt på en vägg.

Experter rekommenderar att du väljer lägre nivåer, men samtidigt så att lamporna inte stör människor. Dessa kan vara dekorativa överlägg, hyllor, hörn och till och med golvet. Brytaren, tillsammans med strömförsörjningen, installeras i ett rekreationsrum eller rum där luftfuktigheten och temperaturen är optimal.

Bild
Bild

När det gäller installationen av lysdioden i diskbänken borde det vara mycket mer ljus där, till skillnad från ångrummet. Placera lamporna bort från vattenströmmarna, var noga med att välja vattentäta modeller, för på en sådan plats är kontakt oundviklig . För användning av enheter i simbassänger och duschar väljs en produkt som har en isolerande beläggning. Spotbelysning kan användas för att dela upp utrymmet i zoner. Men i vilrummet finns det mycket fler installationsalternativ, placeringen kan vara godtycklig, här visar du all din fantasi och fantasi. Varför inte hänga upp ljuskronorna, fixa enheterna på väggen, strömförsörjningar, uttag och strömbrytare kommer också att finnas här.

Bild
Bild

Att välja rätt plats är viktigt eftersom det direkt påverkar dina besökares säkerhet . Det är nödvändigt att utföra brandförebyggande åtgärder, därför, när du installerar utrustning för diodbelysning, ta hänsyn till trådens tvärsnitt, se till att det inte finns några lödpunkter, eftersom de kommer att fatta eld. Tillsammans med enheten rekommenderas att du lagrar på adaptrar, en styrenhet, en kontakt och en kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Bastubelysning kommer att pågå mycket längre om du följer installationsreglerna, så noga studera denna manual, om du bestämmer dig för att göra installationen själv blir resultatet positivt. Till att börja med väljs vilken typ av enhet som kommer att finnas i ett specifikt rum, så var uppmärksam på markeringarna som anger varje enhet . Värmebeständiga tejpbelysningsarmaturer har en hög fuktbeständighet, men om du ska använda den direkt under vatten, till exempel i en pool, välj den för detta fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ångrummet når temperaturen över 120 grader Celsius, så lysdioden måste tåla dessa förhållanden . Det är värt att notera att priset på en sådan enhet kan skilja sig något från den vanliga, men det här är en lönsam investering som sparar dig från haverier och snabb utbyte av utrustning. Tejpen kan installeras på valfri vägg, tak eller golv. Dessa enheter förbrukar inte mycket ström, och det är viktigt att säkerställa kablar av god kvalitet. Kabelinstallation är viktigt, så var uppmärksam på fukt- och värmeisolering.

Bild
Bild

Experter betonar att brytarnas placering ska vara utanför ångrummet och bastun, där risken för elektriska stötar minskar . Installera omkopplare i ett pausrum där det inte finns fukt eller droppar. Om du väljer en bandfärgsändring i tre färger måste du installera en styrenhet som ställer in kontrollprogrammet. Experter rekommenderar att du väljer en speciell värmebeständig kabel med ett beräknat tvärsnitt. Anslut med kontakter, eftersom lödning kan leda till överhettning. Ge jordningskretsar för installation av belysningsarmaturen.

Bild
Bild

Det finns flera regler för skärning, tätning och säkring av tejpen. Klipp av produkten enligt märket som anges av tillverkaren, platserna måste rengöras med ett blad så att du kan ansluta till kontakten, som stängs som ett resultat . Skjut silikonproppen på det värmebeständiga tätningsmedlet. Vänta tills limmet har torkat, installera sedan strukturen på basen i form av ett underlag.

Bild
Bild

Som du kan se bör varje belysningsenhet ha en strömförsörjning som är placerad på avstånd från källan till vatten och värme . En sådan anordning är tillräcklig för service av cirka 5 m tejp. Ofta levereras en nysta med en strömförsörjning. En plugg är installerad i slutet av remsan, se till att de finns överallt för att undvika skador.

Det är säkert att säga att installation av värmebeständig tejp med egna händer inte kräver mycket erfarenhet och inte tar mycket tid. Det viktigaste är att placera belysningselementen korrekt, som nämnts ovan, och se till att använda pluggar.

Bild
Bild

Installation enligt instruktionerna gör att du inte bara får bra ljus i rummet, utan öppnar möjligheter för inredning, eftersom LED -remsan erbjuds i olika versioner, den kan vara blå, röd eller grön. Många påpekar det denna enhet är det säkraste alternativet för att organisera belysning i bad och bastur . Som du kan se kan du göra anslutningen själv och vidta försiktighetsåtgärder. Denna design är en fördelaktig och praktisk ljuskälla för platser med hög luftfuktighet och temperaturförändringar. Kvaliteten på vila och säkerhet beror direkt på korrekt installation av utrustning.

Rekommenderad: