Lampskärm För Ett Bad (40 Bilder): Plattor Gjorda Av Himalaya -salt- Och Hörnmodeller, Hur Man Väljer Och Installerar Belysning I Ett ångbad

Innehållsförteckning:

Video: Lampskärm För Ett Bad (40 Bilder): Plattor Gjorda Av Himalaya -salt- Och Hörnmodeller, Hur Man Väljer Och Installerar Belysning I Ett ångbad

Video: Lampskärm För Ett Bad (40 Bilder): Plattor Gjorda Av Himalaya -salt- Och Hörnmodeller, Hur Man Väljer Och Installerar Belysning I Ett ångbad
Video: TIMELAPSE - Nicole Leaves, Jake is ALONE Again // DIY Garden Arbor & FOREST LOG TRELLIS - Ep. 136 2024, April
Lampskärm För Ett Bad (40 Bilder): Plattor Gjorda Av Himalaya -salt- Och Hörnmodeller, Hur Man Väljer Och Installerar Belysning I Ett ångbad
Lampskärm För Ett Bad (40 Bilder): Plattor Gjorda Av Himalaya -salt- Och Hörnmodeller, Hur Man Väljer Och Installerar Belysning I Ett ångbad
Anonim

Ett modernt bad är inte bara en plats att tvätta. Många kommer hit för att slappna av, lindra trötthet eller hantera stress. Detta uppnås inte bara genom temperaturkontrast, utan också genom mjuk, svag belysning, som inte irriterar ögonen och inte påverkar nerverna. Speciella lampskärmar och nyanser gjorda enligt vissa tekniker hjälper till i detta.

Hur väljer man?

Badhuset har flera lokaler. Om rekreationsrummet inte ställer särskilda krav för belysningsenheter måste ångrummet (på grund av dess funktioner) vara utrustat med speciella lampor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plafonderna i ångrummet måste uppfylla följande krav:

  1. Fuktmotstånd. Detta uppnås på grund av produktens täthet: en särskild packning är placerad mellan kroppen och glaset. Säkerhetsindex enligt det internationella systemet bör vara lika med IP54 och mer.
  2. Värmebeständighet. Det är viktigt att bastun ljuskälla tål temperaturer över 100 ° C.
  3. Ljuset ska vara svagt, diffust, mjukt.
  4. Säkerhet: produkten får inte spricka.
  5. Brandmotstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket viktigt att välja rätt material för skydd, eftersom det är han som tillhandahåller alla ovanstående funktioner:

  • Trä: naturmaterial, miljövänligt. Lämplig för badrum.
  • Plast: måste vara värmebeständig, tål temperaturer över 100 °.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Aluminium: det måste också vara värmebeständigt. Särskilt anmärkningsvärt är den tunna aluminiumskärmen med reflektor. Det låter dig kvalitativt fördela ljusflödet och skydda dina ögon mot starkt ljus.
  • Glas: Matt material med anti-dimma effekt används. Det kan ha olika former; metalldelar ger en speciell effekt. Tack vare det förseglade huset kan glödlampor användas i sådana nyanser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Himalaya salt: det är inte bara vackert, utan också användbart, eftersom sådana lampskärmar har en läkande effekt. Vid uppvärmning frigör salt användbara ämnen till atmosfären, joniserar luften, dödar bakterier och neutraliserar allergener. Saltlampor är mycket användbara i kampen mot sjukdomar i luftvägarna, huden.

De normaliserar nervsystemet och hjälper till att hantera stress.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom form skiljer sig rektangulära, cylindriska nyanser, produkter i form av en boll och andra geometriska former. Det finns också triangulära produkter. De placeras vanligtvis i hörnen av ett rum för att spara utrymme. Dessutom är det ganska bekvämt, eftersom ett sådant utrymme sällan används för något ändamål. Sådana plattor ser väldigt imponerande och vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller placeringen av lamporna i badet i allmänhet rekommenderas det inte att placera dem bredvid spisen.

Även de mest värmebeständiga belysningsenheterna klarar inte av den heta luften som kommer från den.

Häng inte plattan i taket. Som du vet koncentreras varm luft på toppen och kondens samlas på lampan. Det är bättre att installera det på väggen - närmare taket, men inte på själva taket. Och viktigast av allt: denna struktur måste placeras så att den inte stör resten.

Bild
Bild

Vilka är de bästa lökarna att använda?

Med tanke på att badet är en specifik plats (när det gäller luftfuktighet och temperatur) kan inte alla lampor användas i det. Till exempel måste en glödlampa användas med försiktighet, eftersom den kan sprängas om den utsätts för vatten. Den är lämplig för förseglade nyanser - till exempel glas. Skyddsklassen måste motsvara IP56.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men det är bättre att inte riskera det. Det finns trots allt många fler moderna alternativ för belysningselement:

  1. Halogenlampor: ganska bra alternativ för ett ångbad. De är inte rädda för höga temperaturer, eftersom en reflektor sätts in i dem, och de själva kan värma upp till temperaturer över 300 ° C. Bland fördelarna med detta element är skydd mot fukt och mekanisk belastning. Effekten hos sådana lampor är 30W.
  2. Fluorescerande lampor: de är också värmebeständiga, plus alla-och energibesparande element. Genom att ansluta en dimmer till en sådan lampa kan du justera ljusets ljusstyrka och skapa intressant belysning i rummet.
  3. Optisk fiber: det är en tråd av glas eller akryl, genom vilket ljusflödet styrs av projektorn. Det är att föredra att använda akryl eftersom det är lättare. Detta material har alla egenskaper som en badlampa ska ha. Med dess hjälp kan du skapa olika belysningsalternativ - i form av dekorativ belysning. Allt beror på var fibern sitter.
  4. Lysdioder: idag är det kanske det mest ekonomiska och långsiktiga alternativet. Med deras hjälp kan du skapa belysning i en mängd olika färger. Den enda nackdelen är att de inte är för värmebeständiga, varför de bör placeras närmare golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelt uttryckt är detta ett staket som täcker lampan.

Den har flera funktioner:

  • Skyddande: om plafond- eller glödlampan plötsligt går sönder kommer alla fragment i lampskärmen och inte på huvudet.
  • Förebyggande av brännskador - tack vare ljusdiffusion.
  • Dekorativ.

Lampskärmar finns i olika former:

Gitter: den består av långsträckta lameller fästa ihop. Ett sådant gitter kan vara rektangulärt, triangulärt, trapetsformat. Det finns också halvcirkelformade modeller som ramar in lampan från nästan alla sidor. Reiki kan placeras strikt parallellt med varandra, korsas, eller så kan du visa fantasi och ge dem en speciell form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som skärm: det är en tunn duk med hål för ljus att passera igenom. Sådana produkter skärs i form av en mängd olika mönster: blad, blommor, afrikanska motiv. Skärmarna är vinklade och väggmonterade.

Bild
Bild
Bild
Bild

För tillverkning av sådana skyddsprodukter använder jag följande material:

  • lera;
  • glas;
  • plast;
  • keramik;
  • silke.

Ändå är det mest lämpliga och mest använda råmaterialet trä.

Av trädslag används följande alternativ:

  • Linden: fuktresistent material. Ger en subtil doft. En viktig fördel är det överkomliga priset.
  • Ceder, abash: de är värme- och fuktbeständiga. Deras fiber har en vacker och ovanlig struktur. Dessa trädslag utmärks av ett högre pris.
  • Vinstock, björkbark: dessa produkter är perfekta för dem som bestämmer sig för att göra en lampskärm med egna händer. De är lätta att bearbeta och är inte rädda för vatten.
  • Produkter som kombinerar flera träslag ser mycket imponerande ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera några fler funktioner i trämaterial. Representanter för barrträd är inte lämpliga för ett bad. Vid uppvärmning släpper de ut ett harts som kan orsaka brännskador. Lärk och cederträ ger rummet en mycket behaglig doft.

Bild
Bild

Funktioner av skyddande staket

Tänk på följande:

  1. Eftersom lampskärmen är en skyddsanordning måste den vara stark och hållbar.
  2. En konstruktion av miljövänligt material bör användas så att den vid uppvärmning inte avger giftiga föreningar.
  3. Produkten måste ha god ljustransmittans och sprida ljusstrålar försiktigt, utan att orsaka brännskador och smärta i ögonen.
  4. Motståndskraft mot brand och fukt: använd inte produkter av papper och tygmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

För att göra en lampskärm i trä med egna händer behöver du följande:

  1. Innan arbetet påbörjas bör du rita en skiss av modellen.
  2. Förbereda ramen enligt skissen. Den måste rymma en lampskärm.
  3. Nu måste du korrigera väggen. För att göra detta, lägg folie på den där lampskärmen är fäst. Det kommer att fungera som en reflektor. Tack vare folien blir ljuset enhetligt och skuggorna från gallren kommer inte att projiceras på väggarna.
  4. Modellering av gallret. Vilken form dess komponenter kommer att bero på din fantasi. Det viktigaste är att de ser harmoniska ut och inte förlorar sina egenskaper. Träet ska slipas så att plankorna blir släta och enhetliga.
  5. För att fixera gitterelementen tillsammans, använd lim eller hårdvara. De senare är fästa från insidan av produkten så att de inte märks. Lamellerna kan fogas raka eller lutade för att ge dem en diamantform.
  6. Ett hål måste göras i botten av ramen för att komma åt glödlampan.

Produkten är klar att användas.

Det finns också ett alternativ för att göra en lampskärmsstruktur från pilgranar - genom vävning. Detta är en ganska svår metod, men sådana produkter ser subtila och mycket intressanta ut:

  1. Pilgrenar bör ångas innan arbetet påbörjas så att de blir mer flexibla och elastiska.
  2. Efter torkning måste du ta 3 stavar och ansluta dem i upprätt läge. Detta är grunden för produkten.
  3. Sedan bör du fläta basen med hjälp av de återstående grenarna, börja var och en för alla tre stavarna. Du måste fortsätta arbeta tills du når toppen av den vertikala strukturen.
  4. En sådan lampskärm fästs på plafondet med hjälp av trälister.

Det finns många belysningselement för ett bad. Genom att följa alla rekommendationer väljer du rätt alternativ för dig själv och säkerställer en trevlig och säker vila för dig själv och dina omgivningar.

Rekommenderad: