Bredd På LED-remsor: 12 Och 220 Volt Diodremsor 3-4 Mm Och 5-6 Mm Breda, Smala Och Andra Färgade LED-remsor

Innehållsförteckning:

Video: Bredd På LED-remsor: 12 Och 220 Volt Diodremsor 3-4 Mm Och 5-6 Mm Breda, Smala Och Andra Färgade LED-remsor

Video: Bredd På LED-remsor: 12 Och 220 Volt Diodremsor 3-4 Mm Och 5-6 Mm Breda, Smala Och Andra Färgade LED-remsor
Video: *how to connect LED light to 220v AC 2024, April
Bredd På LED-remsor: 12 Och 220 Volt Diodremsor 3-4 Mm Och 5-6 Mm Breda, Smala Och Andra Färgade LED-remsor
Bredd På LED-remsor: 12 Och 220 Volt Diodremsor 3-4 Mm Och 5-6 Mm Breda, Smala Och Andra Färgade LED-remsor
Anonim

LED-ljuskällor är en låg budget och enkel lösning utformad för daglig användning i mörker eller för dekorativ belysning. De enklaste LED -ficklamporna nästan från första produktionsåret gav vika för ljusremsor och LED -filament.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier för LED -remsor

Först och främst väljs ljustejpen enligt effekten per linjär meter - den är lika med 4, 8-19, 2 watt. Strömförbrukningen beror på antalet lysdioder på varje meter tejp, liksom på betyget för varje ljuselement som bestäms av märkningen (modell eller serie).

Den andra faktorn är längden på diodremsan i spolen - från 5 till 100 m. Avstängningspunkter - de åtföljs av ett identifieringsmärke som liknar sax - i band för matningsspänningar på 12 och 24 volt finns några centimeter . 220 V -band kan bara klippas varje halvmeter eller meter - den seriella anslutningen av en stor grupp lysdioder tillåter inte skärning av ljuselement i små grupper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Slutligen beror bredden på ljusbandet på antalet färger på det utsända ljuset. LED-remsan tillverkas i form av ett högteknologiskt flexibelt kretskort, vars bredd sträcker sig från några millimeter till mer än en centimeter. Typiska variationer är 3, 4, 5 och 6 mm ljusremsbredder . Stora värden, som främst används för gatubelysning och annan extern belysning, är 8, 10 och 10, 2 millimeter.

Smalare - eller bredare - remsor utvecklas också: den förstnämnda konkurrerar med LED -glödtråd, den senare med remsanordningar, närmar sig i prestanda ljuspaneler som används i strålkastare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejper finns tillgängliga öppna (inte skyddade mot fukt) och stängda . Stängd tejp - ljuselement - på en flexibel monteringsplatta i en transparent polymerram gjord genom gjutning. Tjockleken på den öppna tejpen - från 2 mm, stängd - upp till en centimeter, tillsammans med silikonbeläggningen. Den slutna tejpen kan användas i rum med hög luftfuktighet, i regn eller nedsänkt i vatten-villkoren är ansvariga för fuktskyddsklassen från IP-65 till IP-69. Icke vattentäta band klassificeras som IP-20-IP-40.

Typ och variation av lysdioder

Efter att ha bestämt vilken bredd, tjocklek, längd och effekt (ljuseffekt) bandet behövs, är det inte överflödigt att klargöra vilka lysdioder som användes vid produktion av ljustejp, vars spole användaren vill köpa.

Så, SMD-3528 lysdioder kännetecknas av en ganska hög passform, men deras värmeavledande egenskaper är märkbart sämre än de för SMD-5050 ljuselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av den försämrade värmeavledningen bör du vara extremt försiktig när du driver SMD-3528-lysdioderna: det är bättre att sänka matningsspänningen något, och med det utgående ljusflödet. Om värmen inte hinner släppa ut på ett metall- eller kompositunderlag ackumulerar lysdioden överskottsvärme på några minuter. Arbetar praktiskt taget överhettad-LED-temperaturen når 42-75 grader-ljuskristallen kommer att brinna ut efter flera hundra eller ett par tusen timmars kontinuerlig drift, eftersom dess så kallade arbetspunkt för strömspänningskarakteristiken bryts, så småningom går in i zonen med termisk nedbrytning, vilket är oacceptabelt.

Bild
Bild

Funktioner i ljusbandets strömförsörjning

Vissa hantverkare rekommenderar att dessutom inkludera spänningsreducerande likriktardioder i LED-bandkretsen . Använd antingen en justerbar strömförsörjning eller en drivare där spänningen (eller strömmen) ställs in med ett standardmotståndsreglage som fungerar som ett slags potentiometer. I detta fall, på en vit lysdiod, bör spänningen vara cirka 3 V (2, 7-3, 3 är tillåten), på en färg - röd, gul, blå eller grön - cirka 2 V (optimalt 1, 8-2, 2). Detta gäller ljusremsor av valfri bredd, effekt och antal lysdioder per linjär meter.

Rekommenderad: