Uppvärmda Handdukstorkar 30 Cm Breda: Vatten Och Elektriska Smala Modeller Med Sido- Och Andra Anslutningar. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Uppvärmda Handdukstorkar 30 Cm Breda: Vatten Och Elektriska Smala Modeller Med Sido- Och Andra Anslutningar. Hur Väljer Man?

Video: Uppvärmda Handdukstorkar 30 Cm Breda: Vatten Och Elektriska Smala Modeller Med Sido- Och Andra Anslutningar. Hur Väljer Man?
Video: Jeeves Heated Towel Rails - Features & Benefits 2024, Mars
Uppvärmda Handdukstorkar 30 Cm Breda: Vatten Och Elektriska Smala Modeller Med Sido- Och Andra Anslutningar. Hur Väljer Man?
Uppvärmda Handdukstorkar 30 Cm Breda: Vatten Och Elektriska Smala Modeller Med Sido- Och Andra Anslutningar. Hur Väljer Man?
Anonim

Det är mycket trevligare att ta vattenprocedurer i ett uppvärmt rum och att torka av dig med en torr och varm handduk. För att ge och behålla denna komfort behöver du bara installera en handdukstork i badrummet. Men innan du gör detta är det värt att ta reda på vad dessa enheter är och hur de skiljer sig åt. Det är särskilt viktigt att välja en lämplig apparat för ett litet område. Du behöver en smal modell, men modern teknik gör det möjligt att använda produktivt och kompakta enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

En smal handdukstork är den optimala lösningen för ett litet badrum. Tillverkare erbjuder flera designalternativ att välja mellan: klassiska stegar, ormar, R primo och F-formade . Alla är tillverkade av rostfritt stål för pålitlig och hållbar drift. Metall av hög kvalitet är resistent mot extrema temperaturer, vatten och föroreningar som finns i den.

Uppvärmda handdukstorkar med en bredd på 30-35 cm är attraktiva för sina budgetkostnader och praktiska egenskaper . Det är rationellt att använda en kompakt enhet i små badrum. Deras värme räcker för att intensifiera avdunstningen av överflödig fukt, förhindra utveckling av mögel och ge en behaglig temperatur i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även med all sin kompakthet är den smala uppvärmda handdukstork mycket praktisk att använda. Den uppvärmda handdukstorkens lilla bredd sparar utrymme i badrummet . På grund av sin lilla storlek finns det många alternativ för hur och var man ska placera den. Denna snygga värmare kommer att vara ett bra komplement till alla badrum.

Bland ett brett utbud av modeller kan du välja den mest lämpliga handduksstången för en specifik inredning . Uppvärmda handdukstorkar med vattentyp med sidanslutning är mycket praktiska. De är lämpliga för typiska badrum i flerfamiljshus. Varje typ av enhet har dock sina egna fördelar och nackdelar. Det är värt att lära sig mer om dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenmodeller

Den smala vattenuppvärmda handduksstången är bekvämt ansluten till ett vanligt rörsystem. Detta faktum underlättar kraftigt installationen av enheten, eftersom ingen ytterligare kommunikation behövs. Enheten är särskilt relevant i lägenheter, där allt du behöver för att placera den tillhandahålls.

Bild
Bild

Andra funktioner hos enheter av vattentyp inkluderar följande:

  • enkel konstruktion;
  • förmågan att få en icke-standardform;
  • ganska hög värmeeffektivitet, som för ett fullvärdigt element i värmesystemet;
  • inget behov av att ansluta strömförsörjningsnätet, jordning.

Men för all effektivitet av vattenanordningar har de en betydande nackdel. Deras funktion är omöjlig vid avbrott i tillförseln av varmvatten och med instabil funktion av uppvärmningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smala modeller har följande dimensioner: bredderna 300, 320 och 350 i höjderna 400, 500, 600 och 800 mm

Enheterna är enkla att använda. Det är fullt möjligt att hänga upp en handduk för att torka på en metallstång (och till och med två samtidigt), samt att hänga små kläder för att torka. Modell 320x500 mm presenteras främst i form av stegar. Antalet hyllor kan variera beroende på design. Men ju fler det finns, desto mer plats för att placera våta saker. En sådan uppvärmd handdukstork är ganska kapabel att värma upp till 5 kvadratmeter eller mer, beroende på enhetens effekt. Avståndet från centrum till centrum är 30-32 cm med en väggtjocklek på 2-3, 5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med uppvärmda handdukstorkar 300x350 mm ligger i storleken och det faktum att den värmer upp ett relativt litet område . Men samtidigt är dess storlek ett plus. Den är liten, vilket innebär att den inte kräver mycket utrymme för att placera den. Samtidigt har han en enkel och passande design överallt. Antalet hyllor är inte mer än två. Detta belopp är inte tillräckligt för att torka våta badhanddukar och annat. Men för ett litet bad är en miniatyrenhet ganska lämplig. Dessutom är priset för det överkomligt för de flesta konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska konstruktioner

Enheterna är oberoende av vattenförsörjning och säsongsuppvärmning, eftersom de drivs från elnätet. Sådan utrustning kan fungera året runt och har uppenbara fördelar:

  • variation av modeller;
  • enkelhet och enkel installation;
  • reglering av värmenivån.

Nackdelarna med elektriska apparater inkluderar deras energiförbrukning. Om valet föll på en elektrisk modell, bör du acceptera att kostnaden för månatliga elkostnader kommer att öka något.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att köpa kombinerade handdukstorkar kan lösa flera problem samtidigt som de uppstår . Till exempel kan en enhet som är ansluten till vattenförsörjningen fungera från nätet under perioder när det finns avbrott i varmvattenförsörjningen. Kombinerade mönster täcker bristerna i vatten och elektriska apparater. Med alla fördelar har de en nackdel i form av en ganska hög kostnad.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Baserat på en smal uppvärmd handdukstork på 30 cm är det avgörande värdet vid mätning av utrymmet för den totala bredden. Denna regel gäller lika mycket för elektriska apparater och vattenapparater, och särskilt för handdukstorkar med sidokoppling . Totalbredd är apparatens maximala bredd, inklusive alla utskjutande delar. Vid beräkning av detta värde för den angivna bredden på enheten visar det sig att en 30 cm uppvärmd handdukstork har 35 cm totalbredd. I det här fallet talar vi om en modell med en universell anslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en smal uppvärmd handdukstork måste du ta hänsyn till andra nyanser

  • Mått . Ergonomisk placering av enheten i det tilldelade utrymmet är obligatoriskt. När du väljer en uppvärmd handduksstång beaktas dess storlek för att den ska kunna installeras bekvämt och fullt ut. På ett trångt område och smala väggar kan du bara installera en miniatyrversion av en uppvärmd handdukstork.
  • Kraft . Badrummet ska inte vara för varmt, svalt eller fuktigt. Och om en smal vattenanordning oftast inte har möjlighet att justera värmeintensiteten, har den elektriska analogen en fördel i detta. Du kan självständigt justera önskad temperatur genom att ta hand om ekonomiskt slöseri med energi och komfort i rummet.
  • Tillverkningsmaterial . I grund och botten är det rostfritt stål av hög kvalitet. Detta material är utrustat med motståndskraft mot aggressiva påverkan, temperaturförändringar och vattentryck i systemet. Det säkerställer enhetens hållbarhet. När du köper en elektrisk modell av en uppvärmd handdukstork kan du välja det material i olika färger som bäst passar inredningen och imponerar visuellt. Och när du köper en vattenversion av en uppvärmd handdukstork är det viktigt att röret är tillverkat av ett material som är fuktbeständigt. För moderna uppvärmda handdukstorkar använder tillverkare svart stål, mässing, rostfritt stål och kopparlegering.
  • Tillverkande företag . När du beslutar om valet av en smal handdukstork från 300 mm bör du lita på kvaliteten hos välrenommerade tillverkare med stor erfarenhet av tillverkning av sanitetsprodukter. Detta tillvägagångssätt garanterar produktens tillförlitlighet, tillverkningsförmåga och hållbarhet. Det är särskilt viktigt att köpa en enhet från ett pålitligt varumärke när det gäller att välja en enhet med en komplex design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper en vattenuppvärmd handdukstork måste du vara uppmärksam på trycket i rören i badrummet i ditt hus. Det är viktigt att dess nivå inte är mer än 4-6 atmosfärer.

Eller gör ett köp enligt relevanta krav för en viss trycknivå i rören. Det är tillrådligt att initialt ta reda på de exakta siffrorna och lägga till några punkter till denna parameter vid tryckfall.

Bild
Bild

Generellt, beroende på vilken uppvärmd handdukstork som väljs, måste man komma ihåg det Korrekt installation, underhåll och drift av värmeutrustning är en garanti för dess problemfria service i många år . Både en smal vattenuppvärmd handdukstork och dess elektriska motsvarighet har sina egna uttalade funktioner. De fokuserar främst på personliga behov och lokalerna.

Rekommenderad: