Barns Sänglampor (88 Bilder): En Nattlampa I Form Av En Sköldpadda Och En Stjärna I Rummet För Barn

Innehållsförteckning:

Video: Barns Sänglampor (88 Bilder): En Nattlampa I Form Av En Sköldpadda Och En Stjärna I Rummet För Barn

Video: Barns Sänglampor (88 Bilder): En Nattlampa I Form Av En Sköldpadda Och En Stjärna I Rummet För Barn
Video: Sköldpaddan och Svanen 2024, Maj
Barns Sänglampor (88 Bilder): En Nattlampa I Form Av En Sköldpadda Och En Stjärna I Rummet För Barn
Barns Sänglampor (88 Bilder): En Nattlampa I Form Av En Sköldpadda Och En Stjärna I Rummet För Barn
Anonim

Rädsla för mörkret är vanligt hos många barn. Ljus ger en känsla av självförtroende och lugn, medan nedsänkning i mörker och mörker ger upphov till ett våldsamt barns fantasi för att rita olika monster. I mörkret känner barn en intuitiv rädsla, känner sig osäkra, så en sund och full sömn är omöjlig. Idag kan detta problem enkelt lösas: varumärken erbjuder många sorters nattlampor till salu - praktiska funktionella lampor, manuella och automatiska "eldflugor".

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och sorter

Ett barns nattlampa är ett originalt attribut för ett barns rum. Det är en liten armatur med mjukt diffust ljus som skapar en avkopplande atmosfär i rummet. Den installeras nära spjälsängen så att det finns tillräckligt med belysning för att modern ska kunna se barnet. Platsen ska dock inte vara för nära: annars kommer lampan att störa sömnen.

En sådan sak är mer lämplig för föräldrar som upprepade gånger vaknar till barnet under natten för att byta blöja eller kontrollera sin hälsa. Tillbehöret träffar inte ögonen, så det väcker inte hushållet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehöret träffar inte ögonen, så det kommer inte att väcka hushållet. Detta tillbehör anses relevant för barn efter tre års ålder, om de av någon anledning har en oförklarlig rädsla för mörkret. Rädsla kan vara förknippad med brist på ljus om barnet till en början är van att somna med nattljusets mjuka sken från dag till dag.

Enligt psykologer ska nattljuset inte vara tänd hela tiden ., detta är ett nödvändighetsmedel, som det är lämpligt att inte använda hela natten. Annars kommer vanan att somna med ljus att utvecklas till en förutsättning för god sömn. Även om utformningen av nattljuset är mycket original, är detta inte en anledning att göra det till ett attribut av lugn: det är en extra hushållsartikel i en familj där det finns en baby.

Det finns dock fortfarande en fördel med ett nattljus: det lindrar ögonen från hårt ljus, vilket skapar en kolossal belastning på näthinnan och synnerven. Belysningen av nattljuset är inte bara svagt, det har också en intressant effekt. Dessa armaturer har låg strömförbrukning och minimal uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barns nattlampor är funktionella och hjälper:

  • rädda en person från att snubbla över olika föremål i mörkret;
  • lindra spänningar som hindrar dig från att slappna av och somna;
  • skapa en välkomnande och mysig atmosfär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom funktionalitet är sådana produkter unika accenter i ett barnrum, vilket ger speciella slag och magiska anteckningar i det.

Ett rikt sortiment av barnlampor säljer många varianter, som alla har sina egna styrkor och svagheter. De är anslutna till ett uttag eller drivs med batterier (de är autonoma eller nätverksanslutna), de kan ha en nyckelmekanism och en kontrollpanel. Barnens nattlampor är uppdelade i LED och beröringskänsliga efter ljuskällans typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sådana produkter används inte gasurladdningslampor och glödlampor eftersom de skiljer sig åt:

  • hög energiförbrukning;
  • uppvärmning av höljet, framkallande av brandrisk;
  • kort livslängd;
  • glödens skärpa;
  • bräcklighet.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära modellerna av barns nattlampor inkluderar:

  • Plug-in-modell (plugg) … En budgetversion av linjen, en säkerhetsanordning som inte har elektriska ledningar att haka på, men den lyser upp minst ett utrymme och är helt olämplig för utformningen av den europeiska standarden när uttagen är installerade inte högt från golvet. Det ger diskret belysning, det kan ha en skymningssensor, det är anmärkningsvärt för sin kompakthet, trevliga design, minimala energiförbrukning, därför kännetecknas det av en lång livslängd.
  • Nattljusklädnypa … En klassisk eller musikalisk spjälsängupphängning, designad med en fästfäste, bekväm att fästa var som helst i spjälsängen, oavsett avståndet till uttaget, eftersom den går på batterier. I de flesta fall är sådana armaturer utrustade med laddningsbara batterier, vilket förlänger livslängden avsevärt. Enheter kan vara projektorer, installerade direkt på baksidan av en spjälsäng. Detta är bekvämt när det inte finns någon bord- eller sänglampa nära sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Universell lampa … En två-i-ett-modell som används som nattlampa och skrivbordslampa, utrustad med funktionalitet i form av dimning, men mer lämplig för äldre barn (till exempel förskolebarn och grundskoleelever). Den kan ha fyra belysningsnivåer, som ändras när man rör vid toppen. Dessa är ganska intressanta och lättanvända nattlampor, som snabbt misslyckas med långvarig användning.
  • Nattlampa … Väggmodellen skiljer sig från de vanliga sconcesna i form och design. En sådan nattlampa är känd för ett brett utbud av modeller, är ett budgetalternativ för linjen, lyser starkare än analoger i uttaget, vilket gör det möjligt att använda det för att läsa historier om sänggåendet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med tillbehöret är glödens intensitet: det är ganska starkt, vilket kan hindra barnet från att slappna av och somna. Därför tillverkar tillverkare modeller med ett luminescensintensitetsregleringsläge. Dessa nattlampor är relevanta inte bara för spädbarn: de är bra för tonåringar.

  • Mobil med projektor … LED -lampa utformad för att koppla av ett barn före sänggåendet, utrustad med förmågan att skapa ljuskompositioner i form av stationära eller monotont glidande stjärnor, eldflugor, snälla seriefigurer längs väggarna och taket, vilket har en lugnande effekt när man följer ögonen och slappnar av barnet (funktionalitet kan innebära musikaliskt ackompanjemang) … En trendig och snygg nattlampa, som är fascinerande även för vuxna, har dock två nackdelar: en hög kostnad i jämförelse med de vanliga motsvarigheterna och inte alltid en högkvalitativ montering.
  • Modeller med ljusrörelsessensorer … "Smarta" lampor med en reaktion på belysningsgraden i rummet, som inte bara kan slås på och av oberoende, utan också justera ljusets ljusstyrka (reagera på rörelse). Fördelen med modellerna är deras mångsidighet: de är lämpliga för barn i alla åldrar, men de kräver noggrann hantering (fukt skadar sensorn om den hamnar i den). Nackdelen med produkterna är omöjligheten att reparera. Dessutom är sådana anordningar dyra.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljussensorsystem … Nattlampor med vaggvisar kännetecknas av en ljudigenkänningsfunktion som utlöses när ett barn gråter, pratar, svarar på ljudet av en trevlig och lugnande vaggvis eller ljudet av havet, naturen (utrustad med en CD-spelare). Sådana lampor hjälper en mamma som är trött på dagen, men barnet inser snabbt att detta inte är hennes röst och somnar inte om han vill äta eller bara mysa till sin mammas värme.
  • Saltlampa … Förutom de grundläggande modellerna finns det speciella system som är relevanta för barn med anlag för allergier och spädbarn med försvagad immunitet. Dessa är saltlampor med stora saltkristaller, när saltet är på, joniserar saltet inuti nattlampan luften samtidigt med uppvärmning. Inandning av dess ångor hjälper till att stärka immunsystemet, underlätta andningen och bli av med hosta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de viktigaste sorterna erbjuds klockmodeller till salu, som är en kontroversiell typ av lampa.

De är inte lämpliga för spädbarn och småbarn i förskolegruppen: nattlamporna med klocka är utformade med en musikalisk signal vid en klart inställd tid. Det hårda ljudet av en melodi kan skrämma en sovande bebis, så referensen till klockan är en betydande nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt lampans placering finns:

  • väggmonterade (pluggar och lampor);
  • skrivbord (projektorer och system med ljudsensorer);
Bild
Bild
Bild
Bild
  • sängsäng (hängen med fixering i form av leksaksmuggar med en lampa placerad inuti enheten);
  • bärbara (praktiska enheter med möjlighet att flytta runt i rummet om du letar efter rätt sak, som är mobila och kan placeras var som helst, till exempel på ett bord bredvid sängen).
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller och former

Bland de stationära, mobila och kombinerade modellerna som erbjuds av märken kan du välja vilket alternativ som helst, särskilt eftersom de flesta produkterna har både stativ och fästen. Utbudet av nattlampor för barn är stort. Tillverkare försöker ta hänsyn till alla köpares infall och presentera dem, förutom den klassiska serien, produkter i form av plast och mjuka leksaker, samt den ursprungliga versionen - ett kudde -nattlampa.

De mest populära formerna av nattljus som efterfrågas av småbarnsföräldrar är:

  • stjärna;
  • sköldpadda;
  • snigel;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pussel;
  • Sol;
  • kattunge;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • måne;
  • ägg;
  • tetris;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lego;
  • Regnbåge;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hund;
  • blomma.
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampor med lockig form (till exempel i form av en stjärna, blommor-nattlampor) är gjorda med strömlinjeformade kanter. Vissa modeller är utrustade med en kameleontlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom dessa formulär är ämnen som är relevanta:

  • rymden och stjärnhimlen (illusion av en öppen himmel, stjärnor med gnistrar);
  • norrsken (färgglada olika nyanser);
  • marina motiv (fisk, hajar, delfiner, sköldpaddor);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • karaktärer och kompositioner från tecknade serier (ninja, Hulk, Spiderman, etc.);
  • fantastiska skisser (slott, palats, magisk skog);
  • månsken (en diskret nyans som sprider sig över rummet).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Leksakslampor är de mest populära sorterna, de är anmärkningsvärda för att de kan ha väldigt olika och ljusa former (i form av en vanlig mjuk leksak eller nära de vanliga plastmodellerna), utrustade med olika funktioner, att vara sagokaraktärer, berätta sagor och vagga barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det är lätt att bli förvirrad i det stora utbudet av nattlampor för barn. För att få det du verkligen behöver är det värt att överväga flera faktorer:

  • " Korrekthet" av belysning … Ljuset från nattljuset ska inte träffa ögonen, det rätta alternativet är mjukt, diffust och svagt ljus. Bordslampor bör uteslutas från listan: ett barns blick på en glödlampa kan ha en negativ effekt på barnets syn.
  • Färgspektrum … Valet av belysningstemperatur möjliggör varmt soligt, neutralt, grönt ljus. De tvingar inte ögonen att anpassa sig till belysningen. Förkylning är mer obehagligt och kräver att man vänjer sig vid ögonen, irriterande rött bör helt uteslutas från listan.
  • Material … En produkt av plast är inte värt att överväga: vid uppvärmning släpper den ut skadliga gifter i luften i ett rum, vilket påverkar alla hushålls hälsa negativt. Det är värt att uppmärksamma fästelementens kvalitet: råvarorna måste vara pålitliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tillgänglighet av relevant dokumentation i form av kvalitetsintyg och överensstämmelse med säkerhetsföreskrifter (med pass och skriftlig garanti från säljaren).
  • " Korrekthet" av ljudeffekter … Melodierna som produceras av enheten ska inte irritera örat. Vid köp är det obligatoriskt att kontrollera de inbyggda melodierna. Det är värt att ge företräde åt vaggvisar och ljud av naturen; intensiva och snabba kompositioner är oacceptabla. Om enheten är utrustad med flera melodier är det bättre att lyssna på dem alla för att inte ångra det hårda ljudet i framtiden.
  • Justeringslägen … Denna faktor är inte mindre viktig än kvalitets- och prestandaegenskaperna: system med ytterligare möjlighet att justera ljusintensiteten eller ljudet manuellt är praktiska och gör att du kan justera nattljuset tydligt efter behag.
  • Kvalitet, ergonomisk form och säkerhet … Lampan måste vara hållbar, motståndskraftig mot oavsiktlig mekanisk skada, bryta in i fragment vid ett fall och ett barns försök att demontera den. Produkten för fästning i spjälsängen ska vara luktfri och ledningsfri: det är bättre om nattlampan är batteridriven.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha studerat de viktigaste parametrarna för valet är det värt att uppmärksamma designen: det är viktigt att lampan väcker positiva känslor hos barnet.

Valet kan vara slumpmässigt eller baserat på en allmän uppfattning om rummets design. Massa kreativa leksaker bör uteslutas från raden av ovanliga modeller: de kan skrämma ett barn och är inte alls lämpliga för en bebis.

Det är lika viktigt att ta hänsyn till barnets ålder och kön vid köp . För tjejer väljer de fler söta nattljus med regnbågsponnyer, hjärtan, blommor i olika former, älvor och andra magiska karaktärer, främst tillverkade i Barbies favoritnyanser. Modeller för pojken märks i blått, grönt, "hav" färger, rymden och andra teman (raketer, flygplan, bilar, Smeshariki, fotbollsbollar).

Alternativen för nattmatning är mer kortfattade: deras syfte är strikt att skapa minimal belysning på natten. Lampor för en tonåring är mer kreativa och funktionella, men inte alla växande barn gillar att blixtra av bilder på väggarna. Därför är det mer troligt att de som inte har lärt sig att sova utan ljus väljer modeller med uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Råvarorna för tillverkning av barns nattlampor är olika. Vissa produkter är tillverkade av ekologiskt trä (björkplywood), täckta med vattenbaserade färger, som inte innehåller giftiga kemikalier, tungmetalsalter och skadliga organiska ämnen.

Andra material är keramik, plast, plast, frostat glas. "Hemgjorda" armaturer är mer kreativa när det gäller val av nattljuskomponenter. Tennburkar, tyg och till och med papper används. Men när det gäller ett barn är inte alla sådana produkter säkra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken: recensioner

Raden av populära modeller av nattlampor för barn inkluderar många företag som präglas av recensioner från riktiga köpare. Det finns flera populära tillverkare:

Liten kärlek - ursprungliga mobiler i en spjälsäng med leksaker som roterar i en cirkel och runt dess axel, trevliga melodier och volymkontroll, samt ett tyst läge och en kontrollpanel. Användarna noterar att melodierna är trevliga, barnen tittar aktivt på leksakens rotation, medan ett litet nattljus ger ett mjukt diffust ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fisher -pris - en multifunktionell mobil med bra funktioner och en projektor som kan användas separat. Föräldrar till spädbarn noterar att enheten är genomtänkt till minsta detalj, trevlig i utseende och i användning, glädjer barnet med mjuka melodier, tydliga bilder på projektorn, möjligheten till rörelse och, vilket är särskilt viktigt: mjuk blekning av ljud och ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till min - en musikalisk projektionsmodell med roliga bilder som är trevliga att titta på. Den här original-mammas assistent, som får barnet att somna, har en budgetkostnad. Vårdande föräldrar noterar att "hjälp" av enheten inte påverkar alla fall: för vissa barn stör ljudet från en fungerande enhet att somna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glad -ursprungliga batteridrivna lampor i form av en mjuk leksakssköldpadda, behagliga vid beröring. Billiga sänglampor som barn gillar och uppmärksammar med tre olika ljusnyanser: blått, grönt och ljusorange, har flera driftlägen och en timerfunktion som möjliggör automatisk avstängning. Trevliga armaturer som skapar en avkopplande atmosfär och lugnar barnen innan sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Platsalternativ i interiören

Placeringen av babynattlampan i rummet beror på två faktorer - platsen för spjälsängen och modellens funktioner:

  • färgglada blommiga vägglampor kan placeras nära spjälsängen, som matchar deras nyanser med den övergripande designidén, som stöder sommarens blommiga tema med flerfärgade fjärilar;
  • en väggmodell i form av ett fågelhus kommer att se passande ut inuti en plantskola om du placerar den ovanpå ett limmat trämotiv;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • i rummet för ett barn i skolåldern är alternativet en projektor med havsmålningar, som kan placeras på väggen vid sängens huvud;
  • det är bättre för ett barn att köpa en liten funktionell sommar-tema mobil med projektor nattlampa, vars hål är riktade mot taket och inte har många gnistrar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • du kan klara dig utan karusell: genom att köpa en kompakt stjärnprojektor med små och snälla bilder av leksaker;
  • få barn är likgiltiga för mångfärgade smileybollar som får speciell magi i mörkret: roliga uttryckssymboler, som ligger på bordet bredvid sängen, väcker positiva känslor och har en avslappnande effekt;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • du kan slå temat för rädsla för ljus av en trogen vän, en hund, som vaktar barnets sömn: en originallampa i form av en hund, placerad på golvet nära barnsängen, klarar detta;
  • sköldpaddans mjuka leksak-nattlampa kommer att tilltala både tjejer och pojkar: beroende på färgen kommer det att ge färgglada glödande stjärnor på väggarna och taket i rummet, och ritningen beräknas på ett sådant sätt att det inte belastar ögon med ett överflöd av ljus;
  • inte mindre intressant är den fjärilformade projektormodellen: sitter på sängbordet, det kommer försiktigt att sprida ljuset, klä upp barnkammaren i ett stjärnhimmelmönster.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En bordslampa i utformningen av ett barns rum är oönskad: den träffar ögonen, eftersom barnet ligger lågt och om så önskas ser själva lampan.

En baby nattlampa är ett roligt sätt att diversifiera utformningen av ett barns rum och lugna din baby innan sängen. Du kan dock inte helt förlita dig på detta tillbehör, inklusive det över natten. Om du använder den om nödvändigt måste du gradvis minska användningen av lampan som ett skydd mot rädsla, annars kommer barnet inte att kunna övervinna rädslan för mörkret utan hjälp av en psykolog.

Det är oönskat att använda ett nattljus som en flykt från rädslan: detta är fel position. Om du ständigt pratar om det kommer det att lagras i barnets minne. Det är bättre att märka tillbehöret som en vacker accent i rummet, speciell och magisk. Om åldern tillåter kan du ta hänsyn till barnets åsikt när du köper och ta det med dig till affären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Rekommenderad: