Säng För Två Barn: Barns Dubbelmodeller För Två Barn I Olika åldrar, Hopfällbara Och Hörnalternativ För Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Säng För Två Barn: Barns Dubbelmodeller För Två Barn I Olika åldrar, Hopfällbara Och Hörnalternativ För Rummet

Video: Säng För Två Barn: Barns Dubbelmodeller För Två Barn I Olika åldrar, Hopfällbara Och Hörnalternativ För Rummet
Video: Amna Collection Kids Furniture Manufacturers A Plus Quality 🤙 Call and WhatsApp 03219418811 2024, April
Säng För Två Barn: Barns Dubbelmodeller För Två Barn I Olika åldrar, Hopfällbara Och Hörnalternativ För Rummet
Säng För Två Barn: Barns Dubbelmodeller För Två Barn I Olika åldrar, Hopfällbara Och Hörnalternativ För Rummet
Anonim

En säng är ett oumbärligt attribut för ett barnrum, men inuti tar det ganska mycket plats, så att den korrekta organisationen av en sovplats ofta kommer fram i familjer med två barn. De flesta moderna lägenheter kan inte skryta med stora dimensioner, och små barn, förutom ett rekreationsområde, behöver plats för spel, liksom ett elevbord. Den moderna industrin erbjuder ett stort urval av sängar för familjer med flera barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Som regel tilldelar vuxna, när de tilldelar rum, ett vardagsrum, ett sovrum och ett kontor. Men barnrum blir oftast multifunktionella rum - här sover barn, leker och gör sina läxor, och alla dessa funktioner är oerhört viktiga. Stor uppmärksamhet ägnas åt organisationen av en sovplats, eftersom en hälsosam och full sömn är huvudgarantin för ett barns goda skick, komfort när de lägger sig gör att barn kan förbli glada och aktiva, erövra toppar och behålla sinnesnärvaro.

Mycket beror på rätt sängval.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns flera barn i familjen är det bästa alternativet att ordna ett separat rum för varje , men tyvärr är detta inte alltid möjligt, därför placeras barn i ett gemensamt utrymme. Den traditionella lösningen i det här fallet är köp av två separata sängar - det här alternativet är säkert, det kommer tydligt att skilja mellan barnens "ägodelar", och dessutom kan det ge många nya idéer in i interiören. Men under brist på utrymme tvingas många leta efter andra typer av möbler för att organisera en bekväm sömn utan att äventyra rummets lediga utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bunk alternativ

Detta är en riktig "klassiker av genren", en standardlösning som har varit mycket populär i flera decennier för barn i alla åldrar. Sådana möbler förenklar utformningen av barnrummet mycket, låter dig spara utrymme och zonområden för var och en av barnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av sängar:

  • sovplatser ligger ovanför varandra;
  • sätena är vinkelräta mot varandra - den så kallade hörnmodellen, när ett podium eller ett bord kan placeras mellan sängarna;
  • den första kajen till höger eller till vänster om den andra - som regel kompletteras den övergripande strukturen med en garderob, byrå eller hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet är mycket mer bekvämt och ergonomiskt, eftersom det tillåter en modul att lösa flera problem samtidigt. Vanligtvis sover det yngre barnet på nedre våningen, och det äldre är högre. Våningssängalternativet är mycket bekvämt, särskilt om lägenheten är liten och barnen är i olika åldrar eller kön. Denna modell har dock många nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta uppstår situationer när det äldre barnet är täppt, varmt på översta hyllan och dessutom saknas luft. Det uppskattas att för en bekväm sömn på den övre delen av en sådan säng, bör minsta takhöjd vara 260 cm. Tyvärr kan de flesta hus över 20 år inte skryta med sådana parametrar - längden på väggarna i dem är vid nivå 240-250 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare tillåter ett barn att bo på andra våningen först från fem års ålder.

Sängen är ganska hög och kan vara ganska farlig för spädbarn, särskilt om den inte är utrustad med stötfångare . Barnet kan falla, vända utan framgång i en dröm eller gå upp för att gå ner för att dricka eller gå på toaletten. Om barn leker på andra våningen kan en av dem av misstag trycka på den andra och han kommer att falla - sannolikheten för allvarlig skada i det här fallet är ganska stor. Det finns också ett psykologiskt ögonblick - många barn gillar inte alls att det finns en sovplats på andra våningen precis ovanför dem, detta skapar en känsla av ett slutet utrymme, vilket är ganska obehagligt för många barn under 5 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en sådan säng bör du endast ge företräde åt beprövade företag som har vunnit bra konsumentrecensioner. Säkerheten för båda barnen beror på materialets styrka och fästelementens tillförlitlighet - om fogarna i strukturelementen inte är tillräckligt pålitliga kan tragedin inte undvikas. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt den inbyggda trappan som leder från den första nivån till den andra - den ska vara mycket stabil och så säker som möjligt, det är optimalt om stegen är breda och kombinerade med små lådor som kan användas för att lagra saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utfällbar version (sängpenna)

Ett bra och säkrare alternativ till våningssängar är en kompakt utfällbar säng, som enkelt och enkelt förvandlas till en separat bekväm sovplats innan du lägger dig, och tas bort för dagen, vilket frigör mycket utrymme. Det är platsbesparingen som anses vara den största fördelen med denna typ av möbler. Sängen rör inte upp utrymmet i rummet, eftersom det för huvuddelen av dagen rör sig i en separat specialutrustad nisch.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt får barnen ökad sömnkomfort, vilket inte på något sätt är sämre än traditionella enkelsängar. Du kan också köpa ortopediska madrasser och välja den mest bekväma bågen. Sådana alternativ är optimala för både permanent uppehållstillstånd för två barn och sällsynta gäster som kommer med en övernattning då och då. Fördelen med den utdragbara sängen är det faktum att båda sängplatserna inte är höga, så även vid fall kommer barnet inte att få allvarlig skada. Dessutom är det här alternativet bra i fallet när barnet är väldigt höjdrädda - som praktiken har visat är detta problem ganska utbrett bland små barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Infällbara strukturer är också optimala om det inte finns plats för ett sovrum i huset, och barn tvingas sova i ett gemensamt vardagsrum.

Under dagen kommer sängen att fungera som en soffa, och på natten blir det en bekväm viloplats . Ofta blir sängar ett element i en möbelmodul - i det här fallet är de utrustade med extra lådor, samt trappor, hyllor och bord där leksaker, böcker och kläder kan förvaras. Kostnaden för en sådan säng är mycket lägre än priset på två separata sovande strukturer, och också mer demokratisk än prislappen för en våningssäng.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna är det värt att notera att störningar i glidmekanismen uppstår i modulen, till exempel är en av nischerna fixerad på löparna, därför kan den helt enkelt komma av dem - i detta fallet kommer möbeln att vara omöjlig att använda och måste vända sig till service av reparatörer. På grund av överflödet av detaljer är sådana sängar inte alltid helt säkra för barn - dessa modeller bör köpas för skolbarn - i det här fallet kan du vara säker på att barn inte kommer att ordna "slagsmål utan regler" på de utdragna sängarna och inte oförmögna hållmekanismstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tja, då tycker många hemmafruar om sådana möbler på hjul på grund av det faktum att sängen ofta kan rulla ut mattan. För att förhindra att detta händer måste du överge användningen av pålbeläggningar eller köpa sängar med mjuka förlängda hjul, som har en mer skonsam effekt på mattan. Det finns ytterligare en nackdel - den är förknippad med den psykologiska aspekten. Det noteras att sova på botten inte är lika bekvämt som ovanpå, därför mellan barn, särskilt om de är relativt nära i åldern, uppstår ofta konflikter och gräl om rätten att sova ovanpå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyftalternativ (vikning)

Ett annat intressant sängalternativ är lyftmekanismer. De är optimala när flera barn bor i rummet som föredrar aktiva spel. Sådana möbler kan enkelt tas bort i väggen och se ut som garderober under dagen. Detta är den perfekta lösningen, särskilt för tonåringar som inte gillar att bädda sina sängar så mycket.

Det finns en sak - för att sitta eller ligga under dagen måste du dessutom köpa stolar eller de nu populära bönsäckstolarna, de kommer perfekt att ersätta stoppade möbler på dagtid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att beställa

Många föredrar att bädda barnsängar på beställning - i regel händer detta i fall där inte ens de befintliga lösningarna kan tillgodose familjens behov. Detta kan bero på en icke-standardiserad layout eller obligatorisk närvaro av andra inredningsartiklar som barn behöver för sport eller kreativitet. Dessutom tillverkas skräddarsydda produkter om föräldrar planerar en exklusiv sovrumsinredning och vill ha ovanliga och snygga inslag av avkoppling för sina barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar med högt loft finns också att beställa , det vill säga de där båda kojerna är placerade på en höjd av 150 cm för att organisera ett slags separat rum under dem - de kan vara ett lekrum för barn, en soffa och ett bord för äldre barn. Genom att korrekt kombinera hörn och nischer i barnkammaren kan du göra sådana intressanta möbler för två barn, vilket kommer att göra alla nackdelar med ett litet rum till dess fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav för en våningssäng

Sammanfattningsvis kommer vi att ge några rekommendationer om hur man väljer en barnsäng på flera nivåer, vilket gör rummet mer rymligt och sover bekvämt och friskt. Möbler bör endast köpas av naturmaterial, det är bäst att använda produkter från massivt trä eller metaller. Sådana sängar är inte bara miljövänliga för spädbarn, utan också mer hållbara och pålitliga än spånskivor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla våningssängar har strikta säkerhetskrav, eftersom att falla från dem kan medföra de mest obehagliga konsekvenserna. Sådana produkter ska vara så stabila och sunda som möjligt, och deras kvalitet ska uppfylla relevanta standarder - GOST. Produkten måste också nödvändigtvis ha ett intyg om överensstämmelse med TR CU på möbler och ett hygieniskt och hygieniskt certifikat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper bör du fokusera på praktiska egenskaper och byggkvalitet - alla komponenter och klämmor måste vara hållbara och pålitliga. Möblerna kan skakas och skakas även i butiken - detta kommer att säkerställa dess hållbarhet och kontrollera hur den geometriska integriteten bibehålls under skarpa stötar på föremålet. Sängen ska inte ha några vassa utskjutande hörn - det är optimalt att köpa produkter med rundade hörn, de övre solstolarna ska vara utrustade med stötfångare.

Standardhöjden på skyddsbarriärerna är 25-30 cm, medan det är viktigt att ta hänsyn till madrassens tjocklek, eftersom den ofta döljer en del av det fria utrymmet och minskar avståndet från sovplanet till sidokanten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om strukturen är utrustad med en stege, bör den börja från golvet, och luckorna mellan stegen ska ha en sådan bredd att barnet å ena sidan lätt kan röra sig och å andra sidan inte får fast vid nedstigande eller stigande. Det är bäst att köpa modeller där trappan är utrustad med en räcke. Om du köper en säng med en andra nivå, är det nödvändigt att avståndet mellan golven är minst 75 cm, och helst 90-100, eftersom en vuxen lätt ska passa här i sittande ställning. Avståndet från golvet till nedre våningen bör inte vara mindre än 30 cm. Det vore bättre om du placerar lådor för olika saker och kläder under det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och, naturligtvis, bör sängen vara fördelaktig och harmoniskt passa in i det övergripande interiören i barnrummet . Idag erbjuder möbeltillverkare många originella idéer för flera barn, bäddar i form av hus eller till och med dubbeldäckare. I det här fallet kommer frågan om att gå och lägga sig omedelbart att tas bort - det kommer inte att vara svårt för dig att övertyga barnet om att somna på en så ovanlig sovplats. Nu när alla de viktigaste alternativen för en säng för två barn listas kan du göra ett välgrundat val och köpa eller beställa en sådan dubbel modell som bäst passar dina mål och krav.

Rekommenderad: