Barns Sänghus (61 Bilder): Välj Våningssängar För Barn Från 3 år I Form Av Ett Slott För En Tjej Och För Pojkar

Innehållsförteckning:

Video: Barns Sänghus (61 Bilder): Välj Våningssängar För Barn Från 3 år I Form Av Ett Slott För En Tjej Och För Pojkar

Video: Barns Sänghus (61 Bilder): Välj Våningssängar För Barn Från 3 år I Form Av Ett Slott För En Tjej Och För Pojkar
Video: 60 Kids Bedroom Ideas for Girls and Boys Bunk Beds! 2024, April
Barns Sänghus (61 Bilder): Välj Våningssängar För Barn Från 3 år I Form Av Ett Slott För En Tjej Och För Pojkar
Barns Sänghus (61 Bilder): Välj Våningssängar För Barn Från 3 år I Form Av Ett Slott För En Tjej Och För Pojkar
Anonim

Idag är utbudet av möbler för barn slående i sin mångfald. I butiker kan du hitta ett stort utbud av mönster gjorda i olika stilar. För inte så länge sedan såldes de ursprungliga modellerna - husbäddar. Dessa produkter glädjer barn och har många positiva egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Arrangemang av ett barns sovrum är en mycket allvarlig uppgift som föräldrar måste klara av med en smäll. Lyckligtvis finns det absolut allt som säljs idag för att uppnå detta mål. Om valet av möbler för unga användare tidigare var begränsat till vanliga stationära strukturer, tillverkar tillverkarna idag mer intressanta och multifunktionella alternativ. Dessa inkluderar stugbäddar.

Denna ovanliga möbel är drömmen för många barn . Det ser inte bara attraktivt ut, utan är också funktionellt, eftersom det ofta är utrustat med olika användbara element. Det kan till exempel vara en lekplats eller ett helt sportkomplex. Du kan välja det bästa alternativet för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sängar, stiliserade som hus, kan ha en mängd olika mönster . Det kan till exempel vara en intressant struktur i form av ett sagopalats eller ett rymdskepp - det finns otroligt många alternativ. Med sådana möbler kommer det att vara möjligt att inte bara utrusta en bekväm sovplats för ett barn, utan också att "berika" interiören, vilket gör det verkligen unikt. Det finns många alternativ för denna typ av sovrumsmöbler. Sådana produkter skiljer sig inte bara i sin design, utan också i konstruktion / struktur. Tack vare detta har köparna möjlighet att hitta det perfekta alternativet för rum i alla storlekar.

Det är värt att notera att denna ovanliga möbel används av barn, inte bara för att sova, utan också för olika spel eller läsa intressanta böcker. I en sådan miljö kommer den unga användaren att vara mycket bekväm och mysig. Barnet kommer att känna sig trygg och avslappnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Lodgesängen är en populär barnmöbel med en icke-trivial design. Det finns flera varianter av sådana spektakulära produkter. Låt oss lära känna dem bättre.

Med lekplats

Sådana produkter är tvåvåningsbyggnader som kombinerar två huvudsakliga funktionsområden - sov- och lekplatser. I det här fallet kan sängen själv för att sova vara överst eller nedtill. Lekhörnet, beroende på design, kan vara ett ledigt underhållningsfack, kompletterat med snygga hyllor för souvenirer och leksaker, samt en liten gunga. Om den här zonen ligger på den andra nivån kommer det att vara en separat lekplats.

En plats för spel i en säng med ett hus på övervåningen är alltid utrustad i enlighet med alla säkerhetskrav så att barnet inte skadas. När det gäller fyllning av sådana produkter måste föräldrar här välja den optimala konfigurationen baserat på den unga användarens intressen och önskemål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För prinsessan

För ett rum där en liten flicka bor är ett sänghus i pastellfärger och spetsprydnader perfekt. Ofta kompletteras sådana mönster med lyxiga baldakiner som förvandlar sovplatsen, vilket gör det riktigt fantastiskt. Mysiga hus för små prinsessor är inte bara intressanta lekplatser, utan också funktionella möbler som pryder den omgivande inredningen. Medelstorleken på sådana strukturer är 200x300 cm. Om prinsessens möbler består av naturligt trä, tål det lätt en betydande belastning på 100-120 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonårs

Till salu kan du också hitta tonårsängar i form av ett hus. Normalt kombinerar dessa produkter en sovplats, ett arbetsområde och ett separat område för sport och andra aktiviteter.

Moderna möbelmärken speciellt för tonåringar producerar rymliga sänghus, genomtänkta till minsta detalj . I sådana produkter kan snygga tak av trälister finnas. Väggarna i sådana strukturer är ofta "täckta" med textilier, som lätt kan tas bort under rengöring. Tonårsmodeller ligger på en höjd av 1,6 m från golvpunkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Universell

Av namnet på sådana modeller kan vi dra slutsatsen att de är perfekta för både en pojke och en flicka. Sådana strukturer är ofta utrustade med en textilväv, med vilken du kan bilda en slags falsk vägg. Över den andra nivån och en plats att sova i dessa produkter, är ett tak fixerat. Ofta utförs det senare inte bara i form av en standard triangulär struktur, utan också i form av ett lyxigt palats torn.

Frizonen på den nedre nivån är som regel fylld med olika föremål som väcker barns intresse. Det kan till exempel vara små hyllor, gungor, hängande sportutrustning och andra liknande saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avtagbar bild

På jakt efter en modell som är idealisk för olika underhållnings- och sportaktiviteter, bör du titta närmare på den avtagbara bilden. I de flesta fall är sådana produkter gjorda av naturligt trä eller billiga spånskivor. Lekområdet i dessa strukturer är en liten och rolig attraktion som inte kommer att lämna ett barn likgiltigt. När det gäller den dekorativa och funktionella komponenten är den avtagbara bilden själv ansvarig för dem, vilket ser bra ut i en enda möbelstruktur.

Sådana produkter representerar ofta fantastiska stugor eller ovanliga hus med vackra torn . Huvudskillnaden mellan denna design är att den är utrustad med en sovsäng på det nedre planet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sport komplex

Om du letar efter rätt lodge för en pojke i skolan, bör du överväga att köpa ett helt sportkomplex med lämplig utrustning. Ett separat område med sådan utrustning är helt enkelt nödvändigt för en växande kropp. Föräldrar som köper sådana mönster för sina barn visar särskild omsorg, eftersom sportkomplexet bara kan ha en positiv effekt på hälsan hos en ung herre.

Dessa typer av sänghus kan utrustas med sådana nödvändiga element som:

  • gymnastiska ringar;
  • små trappor;
  • rep (dessa delar kan installeras oberoende, eller du kan kontakta en specialist).

I slutet av detta hus för unga herrar är en svensk vägg ofta fixad, en horisontell stång fixeras eller en ring för att kasta en boll hängs - det kan finnas många alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utan att fylla den första nivån

Dessa exemplar består av en ram som stöds på höga stöd. En sådan populär modell gör det möjligt att utrusta nedre våningen efter eget gottfinnande enligt typen av en standardmodell - en loftsäng. Så för förskolebarn är vanligtvis en bekväm lekplats organiserad. Vid den tidpunkt då barnet börjar gå i skolan installeras ett skrivbord eller datorbord, en stol och en bokhylla längst ner i sänghuset. När du väljer en sådan modell bör du komma ihåg att den helst skulle passa barnrummet när det gäller dess dimensioner.

Bild
Bild

Låg

För två barn (från 2, 3 år) producerar tillverkare högkvalitativa lågsängalternativ med ett hus i den övre delen. Höjden på sådana modeller är endast 80-100 mm från golvnivån. I grund och botten, på första nivån, sätter de en rymlig garderob, byrå eller en utrullningsbar bordsskiva. När det gäller sängen, som ligger på andra våningen, är det vanligtvis en liten säng för att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Trendiga och moderna barnsängar med hus överst är gjorda av olika material. Den slutliga kostnaden för möblerna beror direkt på de råvaror som används, därför är det så viktigt att vara uppmärksam på vad den valda strukturen är gjord av.

Experter rekommenderar att du köper ett sänghus och ett soffhus av naturligt trä. Denna råvara är bra eftersom den är miljövänlig, har ett attraktivt utseende och fungerar också länge och är inte rädd för yttre påverkan. Ofta överförs träkonstruktioner av hög kvalitet från generation till generation, vilket talar om deras tveklösa hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om en sådan struktur har förlorat sin tidigare attraktivitet genom åren eller fått några skador, finns det inget att vara rädd för - allt kan korrigeras med hjälp av en konventionell restaurering. Ägarna klassificerar inte alltid trämöbler som mästare. Du kan utföra många restaureringsarbeten själv. Det viktigaste är att vara försiktig samtidigt.

Trots att naturliga träprodukter har många fördelar har de också några nackdelar:

  • trädet behöver regelbunden behandling med antiseptiska medel, utan vilka material av hög kvalitet snabbt kan torka ut eller till och med ruttna;
  • träkonstruktioner har en imponerande vikt, på grund av vilken det inte är så lätt att flytta dem runt i rummet;
  • sådana möbler är dyrare än andra alternativ;
  • naturligt trä gillar inte fukt, och är också "mat" för träiga insekter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte är redo att lämna en stor mängd i en möbelaffär, är det möjligt att klara sig med en modell från MDF. Detta material är också miljövänligt och ser estetiskt tilltalande ut. Dessutom kan du i salongerna hitta ett stort antal olika alternativ för möbler från liknande råvaror. MDF håller dock inte längre än naturligt trä, och det är lättare att skada det.

Möbler för barn från spånskiva blir ännu billigare . Den största fördelen med dessa produkter är deras låga kostnad. Experter rekommenderar dock inte att köpa sådana modeller för barns sovrum, eftersom spånskivor innehåller formaldehydhartser, som spelar rollen som ett självhäftande ämne. Vid höga temperaturer avger detta material giftiga ångor som har en negativ inverkan på människors hälsa. Dessutom har laminerade spånskivor i de flesta fall en medelmåttig design som inte orsakar stort intresse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis kan du vända dig till klass e-1 spånskiva. Detta material är säkert, men mycket sällsynt. Många säljare passerar också möbler gjorda av giftiga råvaror som miljövänliga alternativ. Av denna anledning är det nödvändigt att begära kvalitetscertifikat vid köp.

Det är möjligt att hitta sängar av metall i butiker, men dessa kopior är mindre populära. De är tunga, kalla och har ett rustikt utseende. Dessa alternativ är bra bara för att de tjänar under mycket lång tid, inte utsätts för förstörelse och inte heller kräver särskild omsorg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Lodgesängen kan ha valfri design.

Låt oss överväga flera av de mest originella alternativen

  • Strukturer som imiterar ett havsfartyg är en bra lösning för unga herrar. Dessa bitar ser bra ut mot en bakgrund av vita och blå nyanser. Det är tillåtet att komplettera de "marina" möblerna med en stege, en vimpel, en ratt (på sidoplattan).
  • Modeller som imiterar ett hus i skogen ser särskilt naturliga och naturliga ut om de är gjorda av trä. De är ofta dekorerade med buskar och träd.
  • Produkter tillverkade i form av en grotta har en sluten struktur. I många fall kompletteras de med täta och mörka väggar / balkar som skapar effekten av en mörk grotta.
  • För en ung dam kommer en modell som imiterar ett ljust slott att vara den perfekta lösningen.

Det är lämpligt att välja alternativ för mer känsliga toner - de kommer effektivt att kombineras med romantiska och "söta" paletter i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja den perfekta modellen av en hussäng, det är värt att förlita sig på följande kriterier:

  • tillverkningsmaterialet måste vara säkert och naturligt;
  • byggkvalitet - möbler måste vara pålitliga och stabila (inga pip och ljud, samt mekaniska skador);
  • design - sängen ska passa in i möblerna i barnens sovrum i stil och ton;
  • storlek - välj en produkt baserad på barnens längd och ålder;
  • tillverkare - ge företräde åt märkesmodeller, trots deras höga kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monterings- och installationstips

Här är några tips för montering och installation av ett sänghus i sovrummet:

  • innan du köper möbler är det viktigt att se till att uppsättningen innehåller alla nödvändiga ritningar, ämnen och komponenter i den framtida designen;
  • detaljerade monteringsanvisningar bör inkluderas i sängen - var noga med att studera den, montera bara möbler i enlighet med denna manual (den är olika för olika modeller);
  • var försiktig och försiktig - förlora inte ämnen och fästelement, annars kommer designen att visa sig vara opålitlig;
  • lämna inte stora luckor mellan enskilda element - detta kommer att påverka strukturens tillförlitlighet negativt;
  • var försiktig när du arbetar med små detaljer;
  • det rekommenderas att sätta sådana möbler, särskilt om det är våningssäng, nära en ledig vägg i rummet;
  • i vilket fall som helst, installera inte sänghuset vid skärningspunkten mellan linjen mellan fönstret och dörren - det finns alltid drag, på grund av vilka barnet kan bli sjukt;
  • Placera barnmöbler så att de inte stör passagen i rummet och inte blockerar det inkommande solljuset.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En logesäng kan bli en riktig pärla i en inredning. Hon ger atmosfären en speciell glädje och charm. Tänk på några framgångsrika designensembler där dessa möbler finns. En ovanlig tvåvåningssäng med en öppen lägre nivå, gjord för att se ut som ett skogsträdhus, kommer att bli en ljus accent i ett rum med ett lakoniskt ljust golv, beige väggar och ett kontrasterande mörkt tak med en glanseffekt. Gör ensemblen ännu mer intressant genom att hänga lyktor och glödande stjärnor från taket.

I rummet där två tjejer bor kan du sätta ett ömtåligt sänghus i trä av trä, målat i mintskugga, utspätt med vita detaljer. Denna möbel kan kompletteras med vävda tyger som imiterar randiga gardiner. Limma randig vit och grön tapet på väggarna och lägg en lapptäcke på golvet. I en liknande ensemble kommer andra möbler, designade i rosa, vita och ljusgröna toner, att vara i harmoni.

Bild
Bild
Bild
Bild

En lyxig säng, som imiterar ett högt slott med spektakulära torn som fungerar som förvaring för böcker, kommer att vara det perfekta komplementet till ett snövitt rum med en accentvägg, kompletterat med blommotryck. Ett beige och grått laminat bör läggas på golvet och ensemblen ska kompletteras med en elegant hängande ljuskrona i klassisk stil.

Rekommenderad: