Nattlampa (90 Bilder): Vi Väljer En Nattlampa I Månens Form Och Med En Rörelsesensor I Sovrummet För Vuxna, En Klocklampa Med Batterier

Innehållsförteckning:

Video: Nattlampa (90 Bilder): Vi Väljer En Nattlampa I Månens Form Och Med En Rörelsesensor I Sovrummet För Vuxna, En Klocklampa Med Batterier

Video: Nattlampa (90 Bilder): Vi Väljer En Nattlampa I Månens Form Och Med En Rörelsesensor I Sovrummet För Vuxna, En Klocklampa Med Batterier
Video: Hur allt började 2024, Maj
Nattlampa (90 Bilder): Vi Väljer En Nattlampa I Månens Form Och Med En Rörelsesensor I Sovrummet För Vuxna, En Klocklampa Med Batterier
Nattlampa (90 Bilder): Vi Väljer En Nattlampa I Månens Form Och Med En Rörelsesensor I Sovrummet För Vuxna, En Klocklampa Med Batterier
Anonim

Ett sovrum är ett rum som är utformat inte bara för att sova, utan också för kvällsavkoppling, och ofta finns det en önskan att läsa en bok eller titta igenom en tidning medan du ligger i sängen innan du lägger dig. Men för säker läsning är det nödvändigt att följa vissa ljusstandarder i rummet, så du bör tänka på att köpa en snygg nattlampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på de mest populära och funktionella typerna av sänglampor för sovrummet, deras funktioner, fördelar och nackdelar.

Visningar

Det finns ett stort antal typer av sänglampor för sovrummet, och därför är det lätt att göra fel när man väljer. Vi erbjuder för övervägande de mest populära och funktionella modellerna som inte bara kommer att bli en praktisk del av inredningen, utan också kommer att hjälpa till att komplettera och dekorera den. För att dekorera interiören är designarlampor mest lämpliga, som förvånar med sin ovanliga form och med fördel kompletterar även den tråkigaste miljön. Men ibland är sådana dekorativa produkter inte helt funktionella, så du bör vara uppmärksam på modeller av ett annat slag:

Till exempel, för en lägenhet är perfekt nattlampa med rörelsesensor … Modellen är mycket funktionell och gör livet mycket enklare. Med en sådan nattlampa behöver du inte nå fram till sängbordet eller gå specifikt till strömbrytaren, du behöver bara agera på rörelsessensorerna och ljuset tänds av sig själv. Modeller med en ljussensor (belysning) är kanske inte helt lämpliga i sovrummet, eftersom principen för deras användning innebär att belysa rummet med artificiellt ljus, medan det inte finns tillräckligt med naturligt ljus.

Sensorn utlöses till belysningsnivån i rummet och enheten slås på om dagsljuset blir otillräckligt, det vill säga när mörkret börjar.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nattlampa kommer att bli ett verkligt fynd, och kommer att lösa två problem samtidigt, som fungerar som en belysningsenhet och en klocka samtidigt. Vissa av dessa modeller har en inbyggd väckarklocka, vilket gör produkten ännu mer funktionell.
  • Det är många modeller som fungerar utan el , som låter dig reglera strömförbrukningen och spara bra pengar på detta. Sådana enheter fungerar på vanliga batterier eller från specialplattor laddade med energi från solljus. Dessutom har modellen som fungerar utan nätverkskabel en mycket stor fördel - den är bärbar. Armaturen kan flyttas säkert utan att oroa sig för strömkällan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även om batteridrivna lampor är ganska funktionella, är den klassiska elektriska modellen med tråd fortfarande mycket mer bekant och mer pålitlig. Sådana modeller är utrustade med av- och på -knappar, är mycket praktiska och håller i många år.

För spädbarn Det är särskilt viktigt att ha ett nattljus i sovrummet, eftersom barn ofta är rädda för att vara helt mörka på natten. Speciellt för sådana fall skapades en barns nattlampa "Antibabayka". Oftast är en sådan barnbelysningsenhet gjord i form av ett djur och dekorerad med ljusa nyanser. Med en sådan nattlampa kommer ditt barn att vara lugnt hela natten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bords nattlampa - det vanligaste alternativet. Den kan placeras på skrivbordet i sovrummet eller på sängbordet. Denna typ av nattljus, beroende på lampornas ljusstyrka, kan också vara lämplig för läsning före sänggåendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvlampor kanske inte är så praktiska eftersom de tar mycket mer plats. Vissa modeller presenteras i form av en kompakt golvlampa eller en långsträckt kon med en strömbrytare på tråden i golvytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Små lampa på en klädnypa Är ett mycket funktionellt belysningstillbehör. Dess fördel ligger i det faktum att denna enhet kan placeras var som helst: ansluten till sänggaveln, till ett bord eller en bokhylla, det viktigaste är att den ligger nära utloppet, och tråden kan lätt nå den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fjärrkontrollmodeller mycket bekvämt, eftersom belysningsenheten kan placeras var som helst i sovrummet, och fjärrkontrollen låter dig styra den utan att gå upp ur sängen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängningsarmaturer tillhör typerna av takbelysning, eftersom de är monterade som vanliga ljuskronor. Enstaka galgar i olika delar av sovrummet ser mest elegant ut. Dessa typer av lampor är relevanta i stil med minimalism eller högteknologi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland barnmodeller är vanliga sensoriska nattljus som kan kontrolleras genom beröring. Alla barn kommer att bli nöjda med en sådan produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En nyhet i teknikens värld är den s.k smart nattlampa , som kan styras med en smartphone. Genom att ansluta telefonen till ett nattljus kan du ställa in belysningstimern samt justera dess färg och ljusstyrka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ser mycket trevligt ut nattljus från ramar med foton … Fördelen med sådana modeller är att du inte behöver köpa dem för stora pengar. En sådan produkt kan enkelt göras för hand. En sådan belysningsarmatur i sovrummet ser ganska intressant och snygg ut. Denna modell är särskilt relevant för barn, och den är också perfekt som present.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ljusaste representanten för klassiker och konservatism - modell med lampskärm … En sådan belysningsenhet ser väldigt sofistikerad och elegant ut, men när den är överbelastad med detaljer, till exempel ett överflöd av sammetmaterial eller närvaron av för långa fransar, får det ett mer vulgärt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Speciellt för rum med för torr luft och för barnrum utvecklades luftfuktare nattlampor … De kommer inte bara att belysa rummet, utan också hjälpa till att säkerställa lättare andning och förbättra välbefinnandet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alla modeller som beskrivs finns det många andra. Till exempel roterande modeller, en signaturlampa, ett radionattljus, ett strålnattljus, en modell med fiberoptik och olika alternativ med intressant belysning. Varje belysningsarmatur, korrekt vald för inredningen, kommer att dekorera rummet och komplettera dess design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Nattlampor för sovrummet skiljer sig inte bara i principerna för drift och fastsättningsmetoder, olika modeller har också olika former, tack vare vilka de ser ut som dekorativa inredningsartiklar. Tänk på de vackraste, ovanligaste och mest relevanta formerna av belysningsarmaturer för sovrummet.

Till exempel, måne är den mest lämpliga formen av nattljus för både barn och vuxnas sovrum. Modellen presenteras i form av en riktig måne och ser fantastiskt vacker ut. Produkten kan placeras både på väggen och på sängbordet, och kontrollpanelen kommer att vara en tveklös fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också många ovanliga modeller utvecklade av nybörjartalanger och redan välkända designers med stora namn. Fördelen med icke-standardiserade lampor är att de kan vara ganska harmoniska och snygga både för att komplettera interiören och för att få noter av lätthet och nyhet i den:

  • Till exempel en lampa gjord i form av ett ljus ligger i sovrummet kommer att bidra till att ge interiören en lätt touch av romantik och skapa en mer intim atmosfär. Dessutom hjälper några få nattljus med dig till att tillbringa en romantisk kväll på ett säkert sätt, eftersom riktiga ljus med eld, om de hanteras vårdslöst, kan orsaka ganska allvarliga problem.
  • Lokomotiv - en mycket rolig modell, vars utförande helt och hållet beror på produktens relevans i ett barns eller vuxnas sovrum. Om belysningsarmaturen är gjord för hand av trä eller metall, kommer den att se ganska harmoniskt ut i ett vuxenrum med motsvarande inredning; i andra fall är det bäst att placera en sådan modell i ett barns sovrum.
  • Bland de mer välbekanta modellerna bör produkten ägnas särskild uppmärksamhet sfärformad, rund, fyrkantig och andra geometriska former av nattljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och sammansättning

Kvaliteten och utseendet på en produkt beror direkt på de material som används vid tillverkningen. Nattlampan är inget undantag, därför måste du noggrant studera komponenterna och elementen som utgör materialet från vilket det är tillverkat innan du köper en produkt. Ofta tillåter skrupelfria tillverkare att lägga till komponenter som är osäkra för människors hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överväga de mest populära, allergivänliga och säkra materialen , som används för tillverkning av nattbelysningsenheter:

Plexiglas produkter är helt säkra eftersom de inte innehåller skadliga komponenter. Dessutom är den obestridliga fördelen att detta material har hög hållfasthet, inte går sönder och praktiskt taget inte går sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Salt nattlampa ser inte bara ovanligt ut, utan också oerhört fördelaktigt för hälsan. Modellen är gjord av saltkristaller, vars partiklar och doft påverkar andningen, ordnar de inre organen och har en fördelaktig effekt på nervsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vaxmodeller , som är mer kända som lavalampor, ser ganska fascinerande ut och lockar mycket uppmärksamhet. Funktionsprincipen för en sådan belysningsanordning är följande: stora partiklar av smält vax rör sig smidigt inuti ett upplyst kärl med vätska. Denna modell är också bra eftersom smidiga rörelser i ett transparent kärl hjälper till att lugna ner och återställa styrkan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsprodukter från pärlor Är ett relativt nytt fenomen inom hushållsapparater. Sådana modeller är mer en inredning än en funktionell del av sovrumsbelysning. Men trots att glödlamporna i produkten är väldigt små och belysningen från en sådan nattlampa är minimal ser den fortfarande väldigt ovanlig och imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller gjord av sten kan ha ett helt varierat utseende: från enkla, i form av belysta kullerstenar, till sofistikerade konstverk som erhållits genom dekorativ carving. Sådana produkter kommer att se bra ut i ett klassiskt sovrum eller med inslag av jugendstil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen blir handgjorda produkter populära. En av de vanligaste handgjorda nattlamporna är modellen från tidningsrör … Principen för dess tillverkning är ganska enkel och tar inte mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modeller ser väldigt vackra och romantiska ut tjockt papper , där olika figurer, silhuetter och bilder är snidade och strålar av mjukt ljus strömmar genom hålen. Sådana modeller kan köpas i författarens butiker, där handgjorda produkter presenteras, eller du kan göra dem själv.
  • För hantverkare och älskare av starkare och mer hållbara belysningsarmaturer finns modeller lera , samt en variant av sina egna handgjorda i speciella keramikverkstäder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

För att belysningsarmaturen ska kunna harmonisera med det inre av rummet, är det nödvändigt att välja en nyans som passar in i färgschemat i hela sovrummet. Till exempel kommer ljusa detaljer i ovanliga färger eller mjuka toner av nyanser som vi känner till att hjälpa till att komplettera ett ljust rum.

Du bör inte komplettera interiören i ett ljust sovrum med produkter av samma färger som finns i dess design, eftersom det kan se tråkigt och opersonligt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett vitt nattljus passar perfekt in i ett sovrum i ljusa färger eller med ett överflöd av mörka element. En liten ljus detalj hjälper till att späda ut även den tråkigaste inställningen och förvandla den till en elegant modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampor

Nattlampor kännetecknas inte bara av deras utseende, utan också av typen av belysning, som direkt beror på lamporna. Lampor i sin tur skiljer sig inte bara i ljuset - mjukt och varmt eller kallt, utan också i olika modeller, funktionella egenskaper och egenskaper.

Låt oss titta närmare på alla typer av lampor som är lämpliga för nattljus

Glödlampor

Denna typ av lampor dök upp först och hade under mycket lång tid inte värdiga analoger på marknaden för elektronik och hushållsapparater. Effekten hos en sådan lampa kan variera mellan 15 och 300 watt.

Bild
Bild

Glödlampor är indelade i två typer:

  1. Krypton lamporna innehåller den inerta gasen som motsvarar namnet. Effekten av denna typ av lampa, även om den har en gräns från 40 till 100 W, påverkar inte ljuseffekten på något sätt - man tror att den är starkast i kryptonlampor.
  2. Bispiral lampor har en mycket högre ljuseffekt tack vare en speciell volframfilament.

Dessutom kan glödlampor ha både en transparent blank och en mörk mörk yta. Frostade lampor har mindre ljusflöde, men är mer populära eftersom de avger mer behagligt diffust ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fluorescerande lampor

Denna typ av lampa är försedd med glöd på grund av fosfor, som i sin tur börjar lysa under påverkan av ultraviolett strålning och några gasformiga element. Lamporna, även om de inte har en transparent yta, är fortfarande ganska ljusa och studerar ett ganska trevligt, mjukt ljus. Denna typ av lampor kallas energibesparande, eftersom deras ljusstrålning är flera gånger större än för glödlampor, men samtidigt har lysrör mycket mindre energiförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halogenlampor

Kanske den mest kraftfulla när det gäller ljusstyrka varianter av lampor för lampor, liksom den mest mångsidiga och utbredda. Dessutom har lampor inte bara olika storlekar, utan också olika former, vilket gör att belysningen kan diffunderas eller koncentreras vid ett tillfälle. Dessa lampor används inte bara för att ge belysning, utan också som ett element i inredningen av en nattlampa.

LED -lampor

Denna typ av lampa är också mycket populär på grund av sin låga strömförbrukning. Dessutom har de en hög ljuseffektivitet och lång livslängd. Fördelarna inkluderar det faktum att nattlampor med LED -lampor mycket väl kan köras på solbatterier, samtidigt som de är inte mindre funktionella än andra. Och även det faktum att dessa lampor är resistenta mot plötsliga temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Som ni vet är Kina den mest utbredda och största tillverkaren av sådana varor. Kinesiskt tillverkade lampor och sänglampor har en låg kostnad, men tyvärr påverkar detta ofta produkternas kvalitet. Dyrare är koreanska, japanska, tyska och till och med ryska belysningsarmaturer, vars kvalitet är på en högre nivå, tack vare vilken produkterna kommer att kunna hålla mycket längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en snygg nattlampa för ett rum?

För att välja en snygg nattlampa för sovrummet behöver du inte ha någon speciell kunskap, men det finns fortfarande några livshackar och tips att lyssna på :

  • Armaturen måste motsvara rummets dimensioner. Om en liten produkt i ett rymligt sovrum fortfarande är acceptabelt, kommer ett för massivt nattljus i ett litet rum att se olämpligt ut och sannolikt negativt påverka den visuella uppfattningen av rymden, helt enkelt genom att äta det.
  • Belysningsarmaturen bör vara lämplig för den sovande personens ålder. Till exempel kommer barnmodeller av "Antibabayki" att se olämpliga ut i sovrummet för vuxna, och barnet kanske helt enkelt inte gillar en pretentiös produkt i klassisk stil.
  • Det är bäst att välja en liten sänglampa, som vanligtvis placeras på sängbordet. Förutom belysningsarmaturen finns det andra saker på nattduksbordet, så det vore helt enkelt opraktiskt att uppta hela ytan med ett föremål.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer en modell för en vägg bör du ta hänsyn till rummets egenskaper. Till exempel, för att få sovrummet att se bredare ut, bör du placera flera små lampor i en jämn rad på ena väggen, och om det finns en nisch i sovrummet bör du markera det med små strålkastare.
  • För att belysa korridoren, använd små lampor, vars strömbrytare är placerad i rummet eller nära dörren. Denna lösning kommer att vara mycket bekväm, eftersom du inte behöver springa till andra änden av korridoren för att släcka ljuset före sänggåendet.
  • Dessutom, när du väljer nattlampor för hemmet, bör du noggrannare bekanta dig med funktionella egenskaper, bruksanvisningar och tillåten lampeffekt. Endast om du följer alla regler kommer produkten att tjäna dig i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Original och vackra idéer i inredningen

  • En ovanlig lösning för ett modernt sovrum är ett nattljus monterat bakom sängens huvud. Denna typ av belysning räcker för att läsa innan du lägger dig och för en kvällsfördriv i ett mysigt sovrum.
  • Interiören i ett ljust sovrum med dekorativa element av turkosfärg kompletteras perfekt av två nattlampor vid sängen på sängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En mycket ovanlig, men mycket elegant och romantisk lösning för ett sovrum är en nattlampa med en rund genomskärmning. Ljus sprids genom vackra hål, samtidigt som det bildar otroligt vackra, fantastiska mönster på väggarna.
  • Nattvägglampan i form av en katt som sitter på en halvmåne ser ovanlig och elegant ut. En sådan produkt passar perfekt in i ett sovrum för vuxna, såväl som ett barn- eller tonåringsrum.
  • En mycket praktisk och praktisk nattljuslösning för ett barns sovrum. Den stjärnformade belysningsarmaturen fäster direkt på sängskenorna, så att din lilla kan känna sig trygg och bekväm hela natten.

Rekommenderad: