Loft-stil Lampor (43 Bilder): Handgjorda Bordslampor Och Designmodeller I Det Inre Av Lägenheten

Innehållsförteckning:

Video: Loft-stil Lampor (43 Bilder): Handgjorda Bordslampor Och Designmodeller I Det Inre Av Lägenheten

Video: Loft-stil Lampor (43 Bilder): Handgjorda Bordslampor Och Designmodeller I Det Inre Av Lägenheten
Video: Old wood oak for table lamp, woodworking, handmade, reclaimed wood 2024, Maj
Loft-stil Lampor (43 Bilder): Handgjorda Bordslampor Och Designmodeller I Det Inre Av Lägenheten
Loft-stil Lampor (43 Bilder): Handgjorda Bordslampor Och Designmodeller I Det Inre Av Lägenheten
Anonim

Lampor i loftstil är en hyllning till framtiden, de skiljer sig i icke-standarddesign och är lämpliga för modern inredning. Tillbehör installeras i bostadslokaler, kreativa kontor och kreativa kluster, hus på landet och deras mångfald gör att alla designprojekt kan gå i uppfyllelse.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Särdrag

Denna moderna stil uppstod vid 1900- och 2000 -talets början. Arkitekter och designers uppmärksammade ett stort antal oanvända eller övergivna industrianläggningar och bestämde sig för att omvandla dem till bostäder, verkstäder, kontor och kreativa utrymmen. Lusten att omorganisera, modernisera fabriker och fabriker gör att du kan få ut det mesta av de befintliga lokalerna och få en originaldesign.

Högt i tak, grova råvaror, användning av skiljeväggar istället för väggar, en stor mängd ledigt utrymme är kännetecknen för loft.

Precis som alla andra stilar gäller det alla komponenter i interiören .: efterbehandlingsmaterial, möbler och tillbehör. Detta gäller även lampor. Ljus används för att dela in rummet i funktionella områden. Stilen innebär inte att en stor ljuskrona används i mitten av rummet, utan kräver att ett stort antal lampor placeras på väggar, tak, golv, bord eller hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lamporna är gjorda av metall, vars kalla glans är avsedd att väcka associationer till de fabriker och fabriker som loftet kommer från. Stilen bygger på att leka med kontraster, undvika färgstark inredning, eftersom lamporna är gjorda i ett enda färgschema och har en slät yta.

En loftstudio har som regel fler fönster som inte är täckta med gardiner, så tillbehör med lysdioder som ger mjukt, varmt ljus är en utmärkt lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massivitet, avsiktlig elakhet är en av egenskaperna hos sådana lampor. De är upphängda från taket med kedjor, placerade på en metallstav, om vi pratar om golvmodeller. Lampskärmar och nyanser är inredda i neutrala färger - svart, grått, vitt. Vanliga lampor utan skugga kan användas för att ge punktbelysning i delar av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminium används ofta för tillverkning av lampor. På grund av materialets flexibilitet kan det formas till vilken form som helst, medan tillbehöret kommer att vara resistent mot stötar och yttre påverkan. Nattlampor har en antikorrosionsbeläggning, så de är inte rädda för direkt inträngande av vätska, hög luftfuktighet. Slitstark plast används också som material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampans form beror enbart på författarens designidé.

Minimalistiska modeller baserade på geometriska linjer och skarpa vinklar är mångsidiga och kan enkelt integreras i interiören. Det finns lampor som imiterar hängande ljusstakar eller tillbehör i form av strålkastare, liknande dem som installeras i fabriker, verkstäder och industrianläggningar. Hantverk kan likna rör, vara associerade med instrument i forskningslaboratorier eller representera en stor sfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av lampor

Uppdelningen av armaturer i typer sker beroende på deras destination. Baserat på detta skiljer sig modellerna åt i storlek, monteringsmetoder och dimensioner. För att dekorera utrymmet är det bättre att använda flera typer av lampor: i det här fallet blir interiören så full som möjligt.

Bild
Bild

Typer av lampor för loft:

  • Tak … Vanliga ljuskronor är inte lämpliga för loftinteriörer och ser disharmoniska ut i ett sådant rum. Modellerna är tillverkade av obehandlat trä, metall, glas och plast. Om en grundläggande belysningsarmatur finns i mitten av rummet måste den ha stora dimensioner och vara massiv.
  • Upphängd … Ett slags taklampor. De kännetecknas av större funktionalitet, enkelhet och enkel installation. För att rymma tillbehör används däck i taket, separata enheter och buntar med glödlampor avgår från dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designen låter dig organisera punktbelysning, ändra strålningens riktning. Tillbehör placeras i en eller flera rader.

  • väggmonterad … Mobila modeller matchas med taklampans design. Som regel kan du ändra produktens lutningsvinkel, rotera dem för att markera enskilda zoner och objekt i rum. Det kommer också att belysa de yttersta hörnen av rummet. Produkter styliseras ofta för att likna gamla instrument och attribut från industrialiseringstiden.
  • Golvstående … Golvlampor är ett annat element i belysningssystemet i loftinteriörer, utformade för att markera enskilda zoner. Modeller installeras i stora rum och är utrustade med avsiktligt stora delar. De kännetecknas av böjda ben, futuristiska former. Designerlampor är tillverkade av produktionsdelar, strålkastare, gatulampor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskiva … Krävs vid anordnande av studierum, bibliotek. Ljuset fördelas på ett riktat sätt så att det är bekvämt för en person att skriva, läsa eller rita. Den massiva basen gör tillbehören så stabila som möjligt; den kan kombineras med en ram gjord av separata metallstavar, som kommer att se kontrasterande ut i kombination med en massiv bas. Lampor finns med eller utan nyanser, miniatyr och större.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också grundläggande regler för placering av olika typer av lampor.

Strålkastare är jämnt placerade över hela rummets yta, den främsta ljuskronan bör placeras bort från andra tillbehör, eftersom det är det semantiska centrumet för hela systemet. För kök används lampor på däck för att undvika mörka områden, vilket är viktigt vid matlagning. När du ordnar interiören kan du inte överdriva det med intensiteten i placeringen av tillbehör, annars blir utrymmet överbelastat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Belysningsarmaturer kompletterar inte bara interiören i loftstil, utan är också en integrerad del av den. Baserat på detta bemöts valet av tillbehör med stor omsorg. Uppmärksamhet ägnas åt egenskaper som form och design av produkter, de material som används, typen av lampor. Ramen är tillverkad av metall, trä, glas, som används både individuellt och i kombination med varandra. De måste vara stötsäkra, tål vätsketillförsel och extrema temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad du ska tänka på när du köper en lampa i loftstil:

  • Funktionalitet är ett av urvalskriterierna. Tillbehör ska belysa rummet så mycket som möjligt, ansvara för att framhäva enskilda inredningsartiklar. En arbetsplats eller kök kräver mer ljus än en sovplats.
  • Flernivåarmaturer låter dig skapa ett flerdimensionellt volymetriskt utrymme och visuellt utöka det. I detta fall är tillbehören placerade på olika ytor. De kan ha samma design eller skilja sig från varandra för att få atmosfären av artificiellt kaos.
  • Små lampor går förlorade i högt i tak och stora studiolägenheter. Därför bör större, massiva modeller föredras och kombineras för att fylla det lediga utrymmet så fullt som möjligt.
  • Armaturernas design avser interiören i gamla fabriker och växter. Metallstavar, kedjor, bultar, galler kommer att se fördelaktiga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du ordnar ett rum kombineras olika typer av lampor. Detta kräver inte att särskilda regler följs, eftersom stilen låter dig kombinera olika toner, former och material. Det är lättast att välja lakoniska tillbehör med ett minimum av dekor, därför är det viktigt att inte överdriva det med dekorationer och ta utgångspunkt i ett eller två element som kommer att upprepas i designen av alla lampor.

Praktiska belysningssystem är utrustade med rörelsesensorer och slås på automatiskt när en person närmar sig.

Bild
Bild

Exempel i interiören

Ett särdrag hos loftinteriörer är installationen av ett stort antal lampor. Flera dussin glödlampor som hänger från taket kommer att belysa rummet väl, ge det en känsla av grovhet, enkelhet och lämna utrymme för fantasi. Detta rumsdesignalternativ är ett av de enklaste och samtidigt ser det dynamiskt och progressivt ut. Den används för att utrusta ett kök, hall eller vardagsrum

Bild
Bild

Med samma vanliga glödlampor som grund kan du komplettera dem med en ram av enskilda metall- eller träbjälkar som bildar mönster runt ljuskällan. "Lampskärm" påverkar inte belysningsgraden och spelar en rent dekorativ roll. Dess färg väljs med hänsyn till rummets design: den kan matchas med finishen eller kontrast med den. Modeller kan hängas från taket eller monteras på väggen

Bild
Bild

Strålkastarna i vardagsrummet förvandlar rummet till en dyr lägenhet, samtidigt som de väcker associationer med filmuppsättningen och utrymmet inuti fabriken. Ljuset sprids effektivt och jämnt fördelat i rummet tack vare dess höga tak och stora yta. Svarta monokromatiska strålkastare anses vara universella. Modeller ser fördelaktiga ut med läderklädda möbler, bord och piedestaler av sten och metall

Bild
Bild
  • Lampor inneslutna i glas- eller plastkulor fördelar ljusflödet jämnt, fungerar som en syntes av släta former och strikt enkelhet, med hänvisning till konstruktionen av industriella anläggningar. Låt oss säga att alternativet när cirkeln är platt vid kanten har en långsträckt form. Tillbehör är inbyggda i tak, paneler eller placerade på trä- eller metallbjälkar. Alternativet ser fördelaktigt ut när sådana lampor är placerade på olika höjder.
  • Som stöd kan rör användas, placerade på vilket sätt som helst, till exempel i form av ett hjärta, en polygon eller en asymmetrisk figur. Ramen är målad i koppar, svart, silver, täckt med korrosionsskyddande impregneringar. Tillbehör monteras på väggen, valfritt antal lampor kan placeras på dem. Bilden kommer att kompletteras med dekorativa skruvar, justerare, foder som ökar likheten med riktiga rör.

Rekommenderad: