Bordslampa "Tiffany" (38 Bilder): Glasmålning I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Bordslampa "Tiffany" (38 Bilder): Glasmålning I Modern Stil

Video: Bordslampa
Video: Alfred Mission Tiffany Style Table Lamp, Nightlight Bronze Metal Antique Stained Glass Shade Decor 2024, Maj
Bordslampa "Tiffany" (38 Bilder): Glasmålning I Modern Stil
Bordslampa "Tiffany" (38 Bilder): Glasmålning I Modern Stil
Anonim

I inredningen ska varje detalj vara vacker och harmonisk, eftersom en attraktiv ensemble består av små saker. Det är nödvändigt att ta ett balanserat förhållningssätt inte bara till valet av möbler och efterbehandlingsmaterial, utan också till valet av inredning och belysningsarmaturer. Om du vill lägga till intressanta och vackra detaljer i interiören, bör du titta närmare på de spektakulära Tiffany -lamporna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Historien om stilens ursprung

Fantastiska lampor "Tiffany" såg först ljuset vid början av XVIII-XX århundraden. i. Vid den tiden blev de de ljusaste representanterna för den graciösa jugendstilen.

Tiffany Lewis kom från en aristokratisk familj och var van vid lyxiga omgivningar. Atmosfären som är bekant från barndomen har blivit en grogrund för utvecklingen av konstnärens designtalang. Han har designat många verkligt aristokratiska interiörer och lyxiga belysningsarmaturer med utsökt glasmålning. Ljuskronor och bordslampor skapade av Lewis blev snabbt populära och fick internationellt erkännande.

Tiffany's skapelser är fortfarande beundrade för sina snygga mönster idag. Art Nouveau -stilen, där han skapade sina fantastiska uppfinningar, fick sitt namn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag kallas även andra lampor med glasmålningsdetaljer "Tiffany " … Varje ljuskrona eller lampa tillverkad i en liknande ven är unik på sitt sätt.

Den klassiska glasmålningstekniken innebär applicering av glasbitar på basen. Tiffany -enheter tillverkas genom att löda bitarna med en tunn metallram. För närvarande kan turkos också betraktas som kännetecknet för denna intressanta stilistiska trend. Förutsättningarna för detta var den traditionella förpackningen av företagets smycken, målade i denna vackra färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna konsumenter står inför ett stort urval av olika lampor och bordslampor. Du kan välja rätt modell för vilken inredning som helst.

Från all den mängd belysningsarmaturer kan man särskilja icke-triviala lampor i Tiffany-stil, som har en minnesvärd yttre design.

Det främsta kännetecknet för sådana föremål är deras ritning, som är förkroppsligad i en mängd olika stilistiska lösningar, mosaikmönster eller fascinerande glasmålningar. Som regel har sådana vackra lampor bronsbaser, som utmärks av sin stora vikt. Vissa modeller har till och med tunga bronsstommar, som är en av lampans viktigaste element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är Tiffany bordslampor elit.

De är gjorda med helt ny teknik och har fått nya utsökta detaljer:

  • Målat glas i moderna versioner har inte bara olika vackra effekter, utan också olika i ljusgenomsläpplighet. Den traditionella transparensen av moderna produkter kompletteras med fläckar, matta filmer och ränder.
  • Idag, vid tillverkningen av Tiffany -ljuskronor, används inte bara den traditionella glasmålningstekniken, utan också måla eller smälta. Denna ovanliga teknik består i att kombinera element i olika färger med sintring. Tack vare denna tillverkningsmetod erhålls ett mycket intressant mönster som inte kräver en metallram.
  • Plafonds med enkla former kompletteras ofta med lyxiga smidda detaljer, liksom förgyllning och patinerade dekorationer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana lampor, genomtänkta till minsta detalj, kan återuppliva vilken inredning som helst och ge den en speciell chic. Ovanliga Tiffany -modeller kombinerar framgångsrikt de senaste årens aristokrati och den oöverträffade kvaliteten på modern teknik. Högkvalitativa armaturer med glasmålningsdetaljer kännetecknas av en lång livslängd. De kommer att glädja ägarna med sin eleganta design i många år, samtidigt som de behåller sitt ursprungliga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många noterar originaliteten i stilen på Tiffany bordslampor. En sådan detalj kan radikalt förändra situationen och göra den mer levande och dynamisk.

Modeller

Det vackra glasmålningsfönstret från Tiffany är verkligen unikt och oåterkalleligt. Baserat på skisser av de mest effektiva modellerna skapar de dock fortfarande liknande produkter. Mest populära modeller:

  • " Vallmo " … I sådana modeller finns det ganska breda konformade lampskärmar. Kanterna på detta stycke är dekorerade med små tegelstenar. De ljusaste och mest intensiva vallmorna är dekorerade med blad bestående av miniatyrbitar av glas.
  • " Påskliljor " … Dessa alternativ ser inte mindre saftiga och attraktiva ut. Kupolerna på sådana lampor är tätt prickade med vårblommor. Dessa glasmålningar är volymrika och originella tack vare de kompetenta färgövergångarna. Huvudfärgerna på dessa modeller är: grön, gul och vit.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Salamander … En liknande modell av en ljuskrona av målat glas kommer framgångsrikt att smälta in i orientaliska interiörer. Den har rika orange djurfunktioner mot en slående och levande gul-lila bakgrund. Sådana alternativ är också dekorerade med mönster som framkallar associationer med arabisk kultur och små glasbitar, som liknar halvädelstenar.
  • " Kvast " … Denna attraktiva modell är också utsmyckad med naturliga kompositioner. Ursprungligen var skissen för "kvaststick" avsedd för en bordslampa med en bas som imiterar en trädstam. Lite senare började den vackra figuren också användas vid tillverkning av hängande ljuskronor.
  • " Blåregn " … Originalet till denna fantastiska modell såldes på en av auktionerna för 1,5 miljoner dollar och fick fina recensioner från observatörer. "Wisteria" är ett verkligt målat glaskonstverk och är en av de dyraste ljuskronorna i världen. Den är modellad efter en vacker tropisk växt. Den innehåller ett stort antal av de minsta glaselementen som bildar spektakulära färgöverflöden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Invändig användning

Äkta Tiffany -lampor finns i en mängd olika stilar och mönster. Moderna konsumenter kan själva välja det svåraste eller enklaste och mest koncisa alternativet.

Det viktigaste är att inspektera rummet där du vill sätta lampan. Försök att mentalt bygga ett stil- och färgschema för rummet du vill ha.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på alla element i inredningen och bestäm själv om du vill göra inredningen mer färgstark och konstnärlig.

Om ditt svar är ja, är en lyxig Tiffany -lampa perfekt för dig:

  • För vardagsrummet kommer de mest framgångsrika att vara parade sconces "Tiffany", skapade i den traditionella glasmålningstekniken. Det rekommenderas att kombinera dessa belysningsarmaturer med liknande dekorerade hängande ljuskronor.
  • När du utformar en vacker sovrumsinredning är det bättre att hålla sig till lugnande ensembler. En takkrona i klassisk stil kommer att se harmonisk ut i en ensemble med en hög golvlampa och bordslampor av färgat glas.
  • Målat glas lampor "Tiffany" kan föra magiska anteckningar till det inre av ett barns rum. Under sådana förhållanden kommer ett nattljus tillverkat i färgat glasteknik att se harmoniskt ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör-det-själv-lampmontering

Metoden för att skapa utsökta glasmålningar från bitar av mångfärgat glas gör det möjligt att bilda objekt av olika former. Du kan göra en lampa i Tiffany -stil själv. För att göra detta måste du fylla på med tålamod, flit och lust.

För att skapa en vacker lampskärm behöver du en formande bas (eller blockhuvud). Den kommer att användas för att montera lampan. För basen är en stympad pyramid limmad av tjock kartong, skum eller plywood lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Normalt tillvägagångssätt:

  • Först måste du förbereda alla mallar för framtida ritningar i skala 1: 1. Detaljerna för varje ritning är bäst numrerade och noterar färgerna.
  • På förberedda glasögon är det nödvändigt att markera framtida ritningar. Det enklaste sättet att göra detta är att använda mönster. När du har applicerat alla nödvändiga markeringar kan du klippa ut de önskade elementen. Sedan ska de slipas noggrant och justeras efter mönstret. Glasbitarna måste också slipas runt kanterna.
  • Nu måste du slå in kanterna på delarna med snygga folieremsor och passa till varandra. Du kan sedan överföra dessa element direkt till basen och fästa dem med dubbelsidig tejp. Först då kan du fortsätta att upptäcka lödning.
  • Således måste du konsekvent bilda alla fyra sidorna av glasmålerskärmen. Sömmarna mellan de ingående elementen måste lödas så noggrant och exakt som möjligt, annars kommer produkten att se ofärdig ut.
  • Slutligen är det nödvändigt att förstärka lampskärmen med en trådram med en central bricka på vilken denna del kommer att fästas på lampans bas.
  • Sedan måste ramen lödas inifrån lampskärmens insida.

Rekommenderad: