Bordslampa Med Fäste På Bordet (33 Bilder): Fördelarna Med Modeller Som är Fästa På Bordet Eller På Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Bordslampa Med Fäste På Bordet (33 Bilder): Fördelarna Med Modeller Som är Fästa På Bordet Eller På Väggen

Video: Bordslampa Med Fäste På Bordet (33 Bilder): Fördelarna Med Modeller Som är Fästa På Bordet Eller På Väggen
Video: AMA record with community manager Oleg. PARALLEL FINANCE 2024, Mars
Bordslampa Med Fäste På Bordet (33 Bilder): Fördelarna Med Modeller Som är Fästa På Bordet Eller På Väggen
Bordslampa Med Fäste På Bordet (33 Bilder): Fördelarna Med Modeller Som är Fästa På Bordet Eller På Väggen
Anonim

Rätt belysning spelar en stor roll i det inre av alla rum. Detta gäller särskilt arbetsområdet. Bra belysning är viktigt för synen, eftersom ögonen tröttnar mindre när de arbetar. En bordslampa med fäste är ett utmärkt val.

Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av snygga och attraktiva modeller som inte bara ger utmärkt belysning, utan också hjälper till att dekorera interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Bordslampor med fästen är ett slags belysningsarmaturer. De utmärks av sina praktiska funktioner och fungerar också som inredning. Bordsskivans modell har samma design som den klassiska lampan.

Den innehåller flera grundläggande element:

  • pålitligt stöd;
  • flexibel kolumn;
  • robust kropp;
  • säker nätsladd;
  • trevlig ljuskälla (konstgjord).
Bild
Bild

Viktiga element

Basen eller stödet för apparaten presenteras som en klämma. Med sin hjälp fästs enheten på bordsytan. Detta stöd säkrar lampan. Den består av en fast ram och en klämma. Om bordet inte är mer än sex centimeter tjockt är lampan ordentligt fastsatt på produktens bas med en klämma.

Vissa versioner av lampan är utrustade med en klädnypsstöd. Detta alternativ kännetecknas av rörlighet, eftersom det även kan användas för väggmontering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Basen och kroppen är anslutna till varandra på grund av närvaron av kolonnen, som presenteras i form av ett flexibelt ben. Det låter dig rikta ljuset till rätt plats. Uttaget ansvarar för belysningsriktningen, som kan vara tillverkad av plast, metall eller glas. Valet av färgschema är ett helt individuellt beslut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Källan till belysning kan vara glödlampor, LED eller lysrör. Energibesparande glödlampor är mycket populära eftersom de har en lång livslängd, sparar el och uppfyller också moderna standarder.

Bordsmonterade armaturer är nästan alltid utrustade med en strömbrytare som kan placeras på nätsladden eller på produktens stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Bordslampor med fästen har många fördelar. Deras främsta fördel är att användaren självständigt kan justera ljusets riktning med hjälp av en flexibel kolumn. Designen kännetecknas av lätthet och statisk fastsättning. Lampan kommer inte att falla av bordet och det finns ingen anledning att vara rädd för möjligheten att den välter.

Fördelarna med skrivbordsmodellen inkluderar att spara plats på skrivbordet. Lampan kan monteras på en vägg eller ett bord. Stödet från moderna modeller tar väldigt lite plats. För varje armatur kan du välja en lampa med önskad effekt.

En mängd olika modeller låter dig dekorera interiören i vilken stil som helst. Om den används korrekt kommer en sådan enhet att hålla i många år.

Bild
Bild

Men förutom proffsen har bordslampor också några svagheter:

  • Nätsladden är nästan omöjlig att dölja.
  • Att montera en armatur på en vägg med ett fäste kräver skicklighet och skicklighet.
  • Om armaturen är gjord av metall är den tung.
  • Glasalternativ är ömtåliga.

Bordslampan med fäste är utformad för att ge god belysning av arbetsområdet. Moderna tillverkare skapar underbara modeller som presenteras i olika mönster, dekorerade i olika stilar och tillverkade i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spänning och effekt

Innan lampan ansluts till nätverket är det värt att noggrant studera märkningen. De flesta modeller fungerar från ett 220 V -uttag. Varianter med 110 eller 127 V -märkning är sällsynta. I det här fallet måste du använda en extra transformator.

Armaturer för bordsmontering kan utrustas med lysrör, LED eller glödlampor. Det optimala valet är en lampa med en effekt på 60 W, eftersom den här enheten ger punktbelysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fästelement

  1. Armaturer för bordsskivor kan fästas på ytan på olika sätt. Många modeller har en klämma som låter dig fixera produkten säkert och säkert på bordet.
  2. För barnkammaren köps lampor ofta med ett fästelement som liknar en klädnypa, eftersom även barn klarar det. Men det här alternativet är opålitligt, en sådan lampa kan enkelt flyttas.
  3. Modeller med sugkoppsfäste är mindre och mindre vanliga. Denna typ av fäste tål glödlampor. Detta alternativ kan användas för dekoration.
  4. Om det inte finns ledigt utrymme på bordet för att placera en bordslampa, bör du vara uppmärksam på modellerna på fästena. Detta alternativ kan hängas på väggen, även om fästningsprocessen kräver ansträngning och skicklighet. Du kommer definitivt att behöva en borr, pluggar och en byggnivå.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Golvlampor för bordsmodeller av lampor är gjorda av olika material och presenteras också i ett brett spektrum av färger.

  • Metallarmaturen kännetecknas av en lång livslängd, men den är mycket tung.
  • Många köpare lockas av plastmodeller eftersom de är billiga, lätta och finns också i ett stort antal färger.
  • Om vi pratar om golvlampor i glas, lockar de uppmärksamhet med elegans, men de är sköra. Sådana alternativ är inte värda att köpa för ett barnrum.
  • Textillampor i en ensemble med metallkropp ser vackra och snygga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en lampa för ett skrivbord måste tas på allvar, eftersom både resultatet av arbetet och din hälsa beror på det:

  • Innan du väljer en lampa måste du bestämma var den ska placeras. Om lampan kommer att ligga på bordet kan du välja en modell på en klädnypa, klämma eller sugkopp. För väggmontering är endast fästeversionen lämplig.
  • Lampan ska inte vara högre än en halv meter från arbetsytan. Det är bättre att montera lampan till höger, men högre än monitorn. Nätsladden ska inte vara spänd och inte hänga ner, så det är bättre att mäta längden från bordet till uttaget innan du köper apparaten.
  • Lampans effekt beror direkt på skrivbordets dimensioner. Vanligtvis köps lampor med en effekt på 60 till 100 watt. Glödlampor med stark effekt kan skada golvlampan vid uppvärmning, så du måste vara försiktig.
  • När du väljer en form är det bättre att föredra modeller i form av en kon eller en sfär. Glödlampan ska inte gå över golvlampans gränser, så ljuset kommer att spridas, tröttnar inte ögonen och kommer inte att orsaka trötthet i kroppen som helhet. Bland färgerna är de bästa alternativen vita och ljusgröna.
  • Bordslampan måste vara av god kvalitet. För att kontrollera denna parameter är det värt att titta närmare på patronen. Dess stabilitet är en indikator på god kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

Till att börja med måste bordslampan monteras om den demonteras. Monterings- och installationsanvisningar ingår i lådan. Bordslampor med fästen presenteras vanligtvis på en klämma.

Installationsproceduren omfattar flera steg:

  • Det är nödvändigt att bestämma lampans placering.
  • Placera lampan på bordsskivan.
  • Klämman ska försiktigt skjutas isär så att den ligger mellan kanterna på ytan.
  • Det är nödvändigt att dra åt skruven medan du håller lampan för att undvika ojämn montering.
  • När lampan redan är fixerad på bordet ska du skruva in en glödlampa i uttaget och rikta ljuset till arbetsplatsen.
  • Sedan kan du ansluta lampan till elnätet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag ökar bordsmonterade lampor i popularitet på grund av deras kompakthet, praktiska och långvariga användning. Snygg design och funktionalitet kombineras harmoniskt i dessa enheter. En mängd olika stilar och färger gör att varje kund kan hitta det perfekta alternativet beroende på deras önskemål och preferenser.

Rekommenderad: