Konsoler I Modern Stil (30 Foton): Hängande Modeller För En TV, För Ett Vardagsrum, Vitt Och Guld, Andra I Modern Klassisk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Konsoler I Modern Stil (30 Foton): Hängande Modeller För En TV, För Ett Vardagsrum, Vitt Och Guld, Andra I Modern Klassisk Stil

Video: Konsoler I Modern Stil (30 Foton): Hängande Modeller För En TV, För Ett Vardagsrum, Vitt Och Guld, Andra I Modern Klassisk Stil
Video: Andrea Engsälls tips för nytt vardagsrum - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, April
Konsoler I Modern Stil (30 Foton): Hängande Modeller För En TV, För Ett Vardagsrum, Vitt Och Guld, Andra I Modern Klassisk Stil
Konsoler I Modern Stil (30 Foton): Hängande Modeller För En TV, För Ett Vardagsrum, Vitt Och Guld, Andra I Modern Klassisk Stil
Anonim

Trösta - en funktionell och praktisk möbel, som ofta används vid arrangemang av interiörerna i moderna korridorer, vardagsrum, sovrum, kontor. På grund av sin kompakta storlek kan en sådan design organiskt passa in i lokalerna med ett mycket blygsamt område. Vilka typer av konsoler är mest efterfrågade? Vad bör du tänka på när du väljer och köper en hemmakonsol?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Visuellt liknar den klassiska konsolen ett litet bord, oftast placerat längs en av väggarna i rummet . Vanligtvis används den som stativ (hylla) för tillfällig förvaring av små föremål och tillbehör: nycklar, telefoner, handskar, kosmetika och parfymer.

En av de karakteristiska egenskaperna hos konsolerna är deras kompakta storlek . Så bredd och djup på bänkskivor för de flesta modeller varierar vanligtvis mellan 40-50 centimeter. I detta fall kan konstruktionens höjd vara cirka 80-100 centimeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det är vanligt att skilja mellan dessa typer av konsoler:

  • fristående;
  • bifogad;
  • vägg (upphängd);
  • hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den ursprungliga typen av konsoler representeras av transformatormodeller … Om det behövs kan de enkelt förvandlas till ett bekvämt soffbord och till och med ett fullbordat matbord. När de monteras tar de inte mycket plats, så det är lätt att placera en sådan modell även i en mycket liten hall eller sovrum. Fristående och hängande konsoler med en smal lång bordsskiva används ofta som ställ för TV, ljud, video och TV -utrustning: antenner, mottagare.

Bifogade modeller , med ett eller två ben, utför vanligtvis en dekorativ funktion i interiören. Väggmonterade möbelkonsoler har vanligtvis inte ben. Vissa modeller kan ha ett kort ben som inte når golvytan.

Hörnmodeller kan också ha ett eller två ben, eller inga alls. Små korridorer, kontor, badrum och toaletter är ofta utrustade med sådana konsoler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färger

Vid tillverkning av konsoler använder moderna tillverkare en omfattande lista över möbelmaterial av både naturligt och artificiellt ursprung. De vanligaste konsolerna i modern inredning är gjorda av följande material:

  • trä;
  • glas;
  • plast;
  • MDF;
  • metall.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I interiörer gjorda i stil med moderna klassiker använder de vanligtvis konsoler av trä eller billig MDF. Konsoler av metall, plast och glas , i sin tur används de i arrangemanget av ursprungliga interiörer, gjorda i sådana ultramoderna stilar som högteknologisk, loft, modern.

I designen av moderna interiörer välkomnar designers användningen av konsoler i neutrala (grundfärger): svart, vitt, grått … Men konceptet med några fashionabla stilar (till exempel art nouveau och hi-tech) tillåter ganska att använda mönster som har en ganska ovanlig färgprestanda. Så när det gäller design av interiörer i de angivna stilarna är det tillåtet att använda konsoler med ytor, imiterar guld, brons, förkromad metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en möbelkonsol för ett hus eller lägenhet, designers rekommendera att ta hänsyn till rummets egenskaper , där det är planerat att placera strukturen och interiörens stil. Så ut i rymden liten hall i stil med moderna klassiker kommer en fristående, upphängd eller hörnkonstruktion av mörkt trä eller MDF organiskt att passa in.

För hallen eller vardagsrummet , tillverkad i en trendig högteknologisk stil, rekommenderas att köpa konstruktioner av glas och / eller metall. En praktisk plastkonsol kommer i sin tur att passa in i interiören, designad i en minimalistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en konsol uppmärksamhet bör ägnas åt strukturens styrka och dess stabilitet … När du köper hänge (vägg) och bifogade modeller bör du också studera funktioner i deras fästning på väggen … Det mest pålitliga fästet anses vara med fästen. En konsol med en vertikalt långsträckt form passar bäst in i ett rum med lågt i tak.

Och för rum med liten bredd rekommenderar designers tvärtom att köpa strukturer som är långsträckta horisontellt. Sådana tekniker gör att du visuellt kan justera höjden och bredden på rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Vit rektangulär konsol - en framgångsrik funktionell lösning för korridoren, gjord i modern klassiker. Den presenterade modellen är anmärkningsvärd inte bara för sin kompakta storlek, utan också för sin enkla, diskreta design. I två lådor kan du enkelt placera nödvändiga små föremål och tillbehör.

Bild
Bild

Inredningen i sovrummet, gjord i minimalistisk stil, kommer att passa organiskt fristående rektangulär konsol i trä och guldfärgad metall . Ett bra komplement till denna modell är en stor rund spegel i en metallram med samma färg som bärelementen i själva strukturen.

Bild
Bild

En annan intressant och original lösning för korridoren, gjord i andan av moderna klassiker, är rak, fristående konsol med ovanligt formade stödelement … En annan slående egenskap hos denna modell är den bruna marmorplattan.

Bild
Bild

Utrymmet under TV: n i vardagsrummet, designat i minimalistisk stil, kommer organiskt att passa rektangulär design i vitt . Närvaron av flera sektioner och hyllor gör att du enkelt kan placera alla hushållstillbehör i denna modell. Det är värt att uppmärksamma den horisontellt långsträckta formen på strukturen och de blanka ytorna, vilket bidrar till den visuella expansionen av rummet.

Rekommenderad: