Smidda Lampor (35 Bilder): Antik Med Glasmålning

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Lampor (35 Bilder): Antik Med Glasmålning

Video: Smidda Lampor (35 Bilder): Antik Med Glasmålning
Video: Garden24 Uppfart 2024, Maj
Smidda Lampor (35 Bilder): Antik Med Glasmålning
Smidda Lampor (35 Bilder): Antik Med Glasmålning
Anonim

Armaturer är mångsidiga belysningsenheter som inte bara fyller en funktionell utan också en dekorativ roll i interiören. Några av de mest attraktiva och graciösa är smidda modeller. Låt oss lära känna dem bättre.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Smidda lampor har en otroligt sofistikerad och original design. Tack vare den spektakulära och dyra exteriördesignen förvandlar de enkelt interiören där de befinner sig. Först och främst är det värt att notera respekten för sådana modeller av belysningsenheter.

Numera erhålls konstnärliga smidesmönster genom konventionell stansning snarare än hårt manuellt arbete, men detta minskar inte deras värde.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lägenheter är ofta inredda med så vackra produkter . och privata hem för rika och respekterade människor. Med hjälp av en korrekt utvald smidd lampa kan du betona statusen för dess ägare och hela bostaden som helhet. Det är också värt att notera hållbarheten och styrkan hos smidda lampor. Metallen i sig tål lätt även tunga belastningar och är slitstark. För att skada en struktur som består av ett sådant material måste du anstränga dig mycket och spendera mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

En smidd lampa av hög kvalitet kommer att tjäna sina ägare i många år. Vi kan säga att sådana produkter inte har några begränsningar när det gäller livslängd.

För att lampan ska behålla sin attraktivitet länge måste den behandlas med speciella färger och lacker och skyddande föreningar.

Belysningsarmaturer av metall är brandsäkra. Detta hållbara material brinner inte och stöder inte förbränning på något sätt. Tack vare denna egenskap kan en mängd olika lampor installeras i sådana lampmodeller.

Det bör dock noteras att smidda lampor också har ett antal nackdelar:

Metall korroderar. Detta kan ha en negativ effekt på lampans dekorativa egenskaper. Defekter kan bara undvikas om du regelbundet rengör materialet från rostiga fläckar och behandlar det med speciella lösningar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda armaturer är tunga. På grund av detta kan de inte installeras på vissa typer av ytor. Om det inte finns något alternativ, innan du installerar en metalllampa, är det nödvändigt att kvalitativt förstärka väggarna eller taket, vilket inte är billigt

Bild
Bild
Bild
Bild

Under tillverkningen av en smidd armatur är alla konstruktionselement anslutna till varandra genom svetsning. Tyvärr har detta inte den bästa effekten på slutproduktens utseende. Det är dock möjligt att hantera detta problem om du stänger ljuskronans fula sömmar med färgade glasmålningar eller andra intressanta element

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Smidda lampor är indelade i flera typer. De har olika utföranden och installeras på olika ytor:

Väggmonterad . Dessa typer av metallbelysningsarmaturer installeras på vertikala ytor med hjälp av speciella fästelement. Vägglampor är bland de vanligaste och eftertraktade. De används för både inre och yttre dekoration av hemmet. Som regel installeras sådana enheter väldigt enkelt och skiljer sig åt i en verkligt unik extern design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tak . Sådana smidda lampor är extremt sällsynta, eftersom metallkronor ofta används istället. Som regel installeras sådana sorter med hjälp av speciella upphängningssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du installerar dessa belysningsarmaturer rekommenderas det att förstärka taket vid behov.

Utomhus . Smidda golvlampor har en original och lyxig design. Sådana modeller har ett gotiskt utseende, men de ser organiska ut i interiörer i olika stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa lampor är inte billiga och ger rummet en speciell chic.

Pelare . Liknande mönster används för gatubelysning. Ljuskällan i sådana produkter är installerad på ett stabilt metallstöd. Dessa modeller liknar mycket klassiska gatlampor, men kompletteras ofta med olika dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också belysningsarmaturer som kandelabrar. Ljus installeras i dessa intressanta enheter istället för traditionella glödlampor. Antika mönster ser särskilt imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra smideslampor skiljer sig åt i hur de tillverkas. Det finns fabrikstillverkade eller handgjorda modeller. Handgjorda lampor är de mest populära och unika, eftersom deras design är unik och oåterkallelig. Dessa alternativ är mycket dyra.

När det gäller glödlampor kan följande typer användas här:

  • glödlampor;
  • halogenlampor;
  • LED -lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halogen- och glödlampor är mycket vanliga. Sådana modeller passar bäst med designen av lyxiga smidesjärnlampor. När du väljer en glödlampa för en metallkrona eller golvlampa måste du komma ihåg att takets form och lampan i sig kan skilja sig åt.

Detta kommer inte på något sätt att påverka produktens utseende eller säkerhetsegenskaper, men det låter dig inte simulera en vacker naturbrand.

Design

Metallarmaturer har inga konstruktions- eller storleksbegränsningar. En mängd olika metoder och metoder används vid tillverkningen av dessa lyxiga produkter. Men samtidigt består ett sådant system av följande huvuddelar:

  • Ram . Som regel är ramen gjord av förstärkning med olika densitet. Den färdiga produktens framtida form beror direkt på vilken form den har.
  • Inredningsdetaljer . Dessa komponenter inkluderar alla metallkonstruktioner som används för att dekorera en belysningsenhet. Det finns inga begränsningar i denna fråga heller. Hantverkaren kan använda allt för att dekorera lampan, från små böjda löv till ovanliga vågliknande ramar.
Bild
Bild
  • Grunden . Denna detalj kan förekomma i armaturdesignen eller inte. Allt beror på vilken typ av enhet.
  • Ljussystem . Detta system innehåller allt från en glödlampa eller LED till elkablar.
Bild
Bild

Material (redigera)

Följande material används för att göra spektakulära smidda lampor:

  • Järn . Oftast väljs det för tillverkning av armaturramar. Men numera används det ofta för tillverkning av stämplade dekorativa element. Flera typer av stål används för detta.
  • Mässing . Mässingslampor har en vacker och intressant nyans som ser harmonisk ut i många heminredningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Koppar, brons . Dessa metaller är lätta att bearbeta och har icke-triviala designegenskaper. Ramar är oftast gjorda av koppar och brons.
  • Gjutjärn . Denna typ av metall är svår att arbeta med. Som regel har gjutjärnslampor enkla och lakoniska former. Sådana belysningsarmaturer ser harmoniska ut i både klassiska och moderna miljöer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Relevanta stilar

En metallarmatur kan installeras i ett rum inrett i en avslappnad rustik stil. För sådana ensembler väljer många designers enheter som har det enklaste och mest diskreta utseendet. Enkla smidda mönster ser väldigt harmoniska och attraktiva ut i kombination med naturligt trä och andra material som finns i den rustika stilen

Bild
Bild

Dessutom kan smidda lampor installeras i en klassisk inredning. För sådana miljöer kan du hämta något mer invecklat och ovanligt. Det kan till exempel vara en elegant ljuskrona i flera nivåer. En sådan detalj i inredningen kommer att bidra till leken av ljus och skugga

Rekommenderad: