LED Nattlampor (40 Bilder): Barnmodeller Av Trä Med Lysdioder Och Batterier Med Rörelsesensor

Innehållsförteckning:

Video: LED Nattlampor (40 Bilder): Barnmodeller Av Trä Med Lysdioder Och Batterier Med Rörelsesensor

Video: LED Nattlampor (40 Bilder): Barnmodeller Av Trä Med Lysdioder Och Batterier Med Rörelsesensor
Video: wireless pir motion sensor battery powered led night light 2024, Maj
LED Nattlampor (40 Bilder): Barnmodeller Av Trä Med Lysdioder Och Batterier Med Rörelsesensor
LED Nattlampor (40 Bilder): Barnmodeller Av Trä Med Lysdioder Och Batterier Med Rörelsesensor
Anonim

LED -sänglampor - framtidens lampor, vars kännetecken är en exceptionellt lång livslängd och betydande funktionalitet. Produkterna används i stor utsträckning i stadslägenheter och hus på landet; de kan enkelt integreras i modern inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar

De första LED -lamporna dök upp för ett halvt sekel sedan och började först nu bli utbredd i arrangemanget av bostadslokaler. LED -teknik ersätter gradvis konventionella källor och har följande fördelar:

  • Livstid . Lysdioder säkerställer oavbruten drift i mer än 50 tusen timmar;
  • Energieffektivitet . Tillbehör förbrukar mindre el, vilket sparar ström på apparaterna. Dessutom finns det batteridrivna produkter;
  • Ljusstyrka . Energiförlusterna är minimala: nästan allt omvandlas till ljus, som är jämnt fördelat i rummet. Samtidigt släpps värme ut flera gånger mindre. Modeller stöder ljusstyrka;
  • Funktionalitet . Med LED -nattlampan kan du ändra färgtemperaturen. Modellen låter dig få både varma gulaktiga nyanser och kallblå nyanser, som väljs beroende på lampans syfte och ägarens preferenser;
  • Miljövänlighet . Tekniken som används är säker för människors hälsa. Lampor avger inte fosfor, kvicksilver och andra skadliga element, vilket gör det möjligt att göra ett barns nattljus.
Bild
Bild

Tillbehören är lämpliga för både permanent användning och dekorativ belysning. Detta uppnås genom en mängd olika nyanser och former. RGB -lysdioder är enkla att justera, så att du kan projicera olika mönster och bilder på ytor. Fördelarna med tillbehör inkluderar att de inte värms upp och ger en hög brandsäkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motståndskraft mot mekanisk stöt hjälper till att förlänga produkternas livslängd. De är gjorda av hållbara material och saknar ömtåliga element i sin design (de har inte trådar och glödlampor). Produkter tål yttre påverkan, är resistenta mot extrema temperaturer och kan fungera under hög luftfuktighet. På grund av deras lätthet, flexibilitet och rörlighet kan enheterna vara stationära, tak eller väggmonterade.

Bild
Bild

Olika sorter

Klassificeringen av nattlampor beror på deras designfunktioner och driftsprinciper. Först och främst är tillbehör indelade i de som är anslutna till nätverket och drivs av batterier. Autonoma modeller kännetecknas av sin rörlighet, finns var som helst i rummet och kommer att användas i landet eller på vägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på hur dioderna är placerade i lampan, skiljer sig följande typer av tillbehör:

Flerfärgad . När du använder dem blandas tre grundläggande nyanser, på grund av vilka strålar av olika toner erhålls, projicerade på väggar och tak. Normalt används rött, blått och grönt. Sådana sänglampor klassificeras som dekorativa; de kan användas för att dekorera ett rum under semestern;

Bild
Bild
Bild
Bild

Ökad kraft . För att skapa sådana nattlampor används kraftfulla dioder, placerade i två rader. De ger högsta möjliga ljusnivå, därför är tillbehören lämpliga att använda som huvudljuskällor;

Bild
Bild

Ultraviolett . För att skapa dem väljs tillsatser med halvledare, vilket gör det möjligt att ändra nattljusets färg.

Bild
Bild

Diodens nattljus är också indelat i barn och vuxna, det är klassificerat efter färg: vitt, grönt, blått, rött, blandat och andra modeller utmärks. Det finns traditionella nattlampor av DIP -typ, som anses vara föråldrade. De förbättrade modellerna med COW- och SMD -märkning utmärks av den bästa funktionaliteten och kvaliteten. De är resistenta mot spänningsstötar och har ett brett spektrum av funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare erbjuder nattljus med en rörelsesensor. Den låter dig ställa in på vilket avstånd lampan automatiskt ska tändas. I det här fallet behöver du inte använda omkopplare och kontrollpaneler. Tekniken är baserad på en infraröd sensor som reagerar på värmen i människokroppen. Dessutom kan du justera systemets känslighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är ansluten till ett DC -nät och är ansluten till valfri yta. För att installera ett nattljus med en rörelsesensor används dubbelsidig tejp, magneter, gångjärn, skruvar, beroende på den specifika modellen. Fördelen med denna modell är betydande energibesparingar.

Bild
Bild

Urvalstips

Lampan ska matcha stilen i det inre av rummet. Vid utformningen av en sovrumsdesign beaktas de grundläggande reglerna för att kombinera färger och former. LED-sänglampor kommer att vara lämpliga i modern interiör i loftstil, minimalism, hi-tech, ett trätillbehör kommer att komplettera ett mer traditionellt rum. Du kan installera som ett tillbehör bredvid sängen, eller placera flera lampor i hela rummet. Det senare alternativet är lämpligt när rummet används inte bara för att sova, utan också för arbete, varför det ska vara så lätt som möjligt under dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka parametrar beaktas när du köper en LED -nattlampa:

  • Material . Den måste vara stark och motståndskraftig mot yttre stötar. Plastprodukter går inte sönder när de tappas och är lämpliga för barnrum. Och nattlampor av trä med lysdioder kommer att dekorera rum, vars design innehåller inslag av klassiska stilar, och kommer att se fördelaktigt ut med trämöbler. Plexiglas tillbehör ser ljusa och ovanliga ut, skimrar vackert när de använder färgade dioder;
  • Färg . De mest praktiska och mångsidiga är vita sänglampor, som har en gynnsam effekt på ögonen och enkelt kombineras med interiörartiklar. Färgade dioder kan gnista, skapa mönster och projicera dem på väggar. Sådana modeller kommer att tilltala barn, men först och främst kommer de att spela en dekorativ roll;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Form . Tillverkare erbjuder både vanliga ovala produkter och tillbehör i form av en stjärna, en halvmåne eller en fjäril. Modeller som saknar dekorativa element passar perfekt in i en minimalistisk inredning, och ett blommigt nattljus kommer att tilltala unga tjejer;
  • Funktionalitet . De enklaste armaturerna är utrustade med endast en på / av -knapp. Mer komplexa enheter kan ändra nyans, reagera på ljud. Det finns också modeller med en rörelsesensor eller en ljussensor som börjar fungera automatiskt när rummet blir mörkt. Baserat på nattljusets förmåga, dess pris, nivån på förbrukad elektricitet bildas;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Utnämning . Barnet kommer att gilla mer färgglada modeller med en ovanlig form. För barn är modeller med en ljussensor, gjorda i form av ett djur eller som liknar en leksak, till exempel ett tåg nattlampa, lämpliga. De köps också till loftsängen. Vuxna väljer ofta tillbehör med minimal inredning;
  • Kvalitet - ett kriterium som inte kan försummas vid köp av nattlampa eller någon produkt i allmänhet. Tillbehör från europeiska tillverkare är kända för sin kvalitet och har en lång livslängd. Kinesiska kopior och förfalskningar kommer att vara billiga, men de kan misslyckas mycket snabbt. Därför bör du ge företräde åt beprövade märken, läsa recensioner om specifika modeller av LED -nattlampor.
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Efter att ha bestämt sig för att göra en lampa på egen hand får en person möjlighet att förverkliga vilken författares idé som helst. Processen kommer att ta minst tid och kräver användning av grundläggande verktyg som är allmänt tillgängliga.

Vad krävs för att montera ett LED -nattljus:

  • Fumigator. En misslyckad enhet krävs.
  • Motstånd. Det rekommenderas att välja en liten eller medelstor enhet för att minska energiförbrukningen;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kondensatorer. Det kommer att ta två stycken;
  • Två vita lysdioder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fumigatorn öppnas och lysdioder installeras i stället för värmeelementet. Spänningen från elnätet kommer att levereras till enheten via kondensatorn. Som ett resultat kommer dess överskott att verka på likriktarbryggan för de tillgängliga elementen. Ett motstånd och en kondensator är anslutna vid utgången för att jämna ut den resulterande krusningen. Spänningen måste vara minst 400 V.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det andra alternativet för att skapa ett nattljus är med en elektrisk kontakt . Förutom detta element krävs dioder och lysdioder, två motstånd och kondensatorer, en zenerdiod och PVC -rör. Jordkontakten och klämman avlägsnas från kontakten, varefter LED -kanten fästs (för detta används en fil). PVC -rör används för att förhindra kortslutning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den elektroniska kretsen monteras på samma sätt som i föregående fall, en kontakt används som bas. Den resulterande produkten installeras i en nyans av vilken form du vill. Det köps i sin tur i butiken (om vi pratar om plast- eller glasmodeller) eller gör det själv. Ramen kan skäras av trä, täckas med färg och lack och skyddande impregnering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se processen att skapa en original LED -lampa nedan.

Rekommenderad: