Nattprojektor: Musikalisk Modell Med En Projektion I Form Av En Sköldpadda För Barn, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Nattprojektor: Musikalisk Modell Med En Projektion I Form Av En Sköldpadda För Barn, Recensioner

Video: Nattprojektor: Musikalisk Modell Med En Projektion I Form Av En Sköldpadda För Barn, Recensioner
Video: Sköldpaddan och Svanen 2024, Maj
Nattprojektor: Musikalisk Modell Med En Projektion I Form Av En Sköldpadda För Barn, Recensioner
Nattprojektor: Musikalisk Modell Med En Projektion I Form Av En Sköldpadda För Barn, Recensioner
Anonim

Kvaliteten på sömnen beror direkt på sovrummet. Förutom de vanliga möblerna används ofta speciella lampor i den, vilket skapar en avkopplande atmosfär. En av dessa tillbehör är en projektor nattlampa, en speciell enhet som är populär bland barn och vuxna. Denna enhet har sina egna skillnader från klassiska lampor och ett antal fördelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Nattprojektorlampan är en speciell enhet med ett mjukt sken som skapar en avkopplande atmosfär. Utseendet på en sådan nattlampa kan vara mycket olika: beroende på design kan den likna en geometrisk figur eller en mjuk leksak. Men i alla fall är detta en multifunktionell produkt med en ovanlig effekt i form av en projektion av olika teman.

Projektionen överförs på två sätt:

  • med hjälp av glöd av LED -lampor på en reflekterande yta, som projicerar en bild på väggarna;
  • genom att passera spritt ljus genom en bild eller en mörk mönstrad yta.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan lampa:

  • har i arsenalen från en till fyra eller flera olika nyanser av färg (huvud: vit, grön, blå, orange);
  • kan överföra olika bilder med hjälp av ett stationärt eller mobilt överföringsläge (monotont glidning av bilden runt taket eller väggarna);
  • i de flesta modeller är den utrustad med en ljudfunktion som fördjupar användaren i en speciell atmosfär;
  • beroende på modell har den en funktion av utbytbara diabilder, en timer och en klocka, samt möjligheten att spela in och spela vilket ljud som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nattprojektorn är unik. Det är en av de bästa barns nattlampor för barn i alla åldrar.

Eftersom bordslampor inte kan skapa rätt typ av ljus och träffa ögonen, vilket skadar näthinnan och synnerven, erbjuder märken ett brett utbud av olika nattlampor, bland vilka projektorn är en av de mest extraordinära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att många barn är rädda för mörkret från en tidig ålder och omedvetet drar blodtörstiga monster i de mörka hörnen i rummet, vilket påverkar sömnens kvalitet.

Beroende på modell hjälper projektorlampan:

  • lindra barnets nervösa spänning i samband med rädslan för mörkret;
  • slappna av kroppen och distrahera huvudet från främmande tankar;
  • ställ in det positiva innan du lägger dig (för att bli av med mardrömmar och överbelastning av dagtidinformation);
  • hitta de nödvändiga föremålen i rummet, utan att tända huvudljuset som kan väcka hushållet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna design skiljer sig från konventionella nattljus, dessa projektorer:

  • är fascinerande apparater som kan ställa in rätt stämning innan du lägger dig, inte bara för barn, utan också för vuxna;
  • befria rummet från mörka hörn, eftersom de belyser nästan hela det;
  • är en kompakt sak med låg vikt, som är mobil och kan placeras var som helst i rummet;
  • skada inte ögonen, eftersom de har mjukt ljus och "korrekta" nyanser;
  • varierat i valet av bildämnen, med ett förhållningssätt till användare i olika åldrar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • förutom färgglada diabilder och ljudspår i form av vaggvisar, är de utrustade med ljud från naturen, djur, fåglar, havsbrus;
  • beroende på modell anses de vara en kognitiv enhet som introducerar barnet för olika föremål (stjärnor, planeter, marint liv, djur, sagofigurer, etc.);
  • förvandla alla rum till ett speciellt rum hemma;
  • är ett utmärkt presenttema för unga föräldrar och barnfamiljer.

Dessutom kan vissa modeller tas med dig om du ska besöka natten, så det blir lättare för barnet att somna på en okänd plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn gillar dessa nattlampor, de är praktiska för att byta stencilen för projektion. Vissa modeller möjliggör utbyte av lysdioder om något element är utbränt. Projektor nattlampor förlänger prestandan för konventionella taklampor genom att undvika att tända och stänga av ofta över natten. Fördelarna med vissa modeller inkluderar närvaron av en adapter och en sladd, vilket gör det möjligt att driva enheten från ett nätverk eller en dator.

Inte varje modell av en projektor nattlampa kan kallas framgångsrik. Ofta är det variationen av projektionen som stör sömnen. På kvällen behöver barnet en lugn atmosfär, men det finns modeller som mer påminner om diskoläge, särskilt om de kompletteras med energisk musik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla versioner av sådana nattlampor är inte gjorda av ofarligt material. Till exempel släpper plastanordningar vid uppvärmning ut gifter i luften, vilket är hälsoskadligt. Ofta lider byggkvaliteten i sådana armaturer. Du måste använda dem så noggrant som möjligt.

Andra nackdelar inkluderar att ta hänsyn till platsen: kvaliteten på den projicerade bilden beror direkt på armaturens avstånd från väggen (ritningen blir till obegripliga fläckar, förlorar konturernas tydlighet). Batteridrivna sänglampor är säkra, men de håller inte länge: så snart barnet börjar intressera sig för dem tas de bort för att undvika skada och skada på barnet. Vissa modeller har ett otillräckligt styvt fodral, samt lysdioder med låg effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Projektionsmodeller av nattljus är olika. Deras typ av bilagor är olika och kan vara:

  • väggmonterad-ett alternativ för sconce-typ;
  • skrivbord - en modell installerad på en horisontell typ av yta (bord, sängbord, golv);
  • en klädnypa - en lampa av sängtyp med fäste på sidoväggen i en spjälsäng;
  • plug - modell till ett uttag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje sort är unik på sitt eget sätt: vissa produkter är lakoniska, andra innebär avtagbara delar och ytterligare andra - sensorläge, reaktion på gråt, röst, rörelse. Vissa "smarta" typer kan självständigt justera intensiteten för belysning, fade-out och fade-out ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialen för att göra modellprojektorerna är också olika

  • De kan tillverkas av miljövänliga träråvaror (till exempel björkplywood). Sådana produkter är målade med speciella vattenbaserade färger, som inte innehåller skadliga föroreningar, giftiga ämnen och tungmetallsalter.
  • Dessutom använder märkena keramik, plast, tyg och glas i sin produktion.
  • Gör-det-själv-alternativ hemma är gjorda av mer kreativa råvaror: inte bara tenn- och glasburkar används, utan också scrapbookingpapper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter ålder är projektorns nattlampor uppdelade i tre grupper:

  • för spädbarn från 0 till 3 år;
  • för småbarn och förskolebarn;
  • för skolbarn, inklusive ungdomar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nattljus mobil för spädbarn

Varianter av nattlampor med projektionsfunktion för små barn är gjorda av plast utan små delar och har i de flesta fall en strömlinjeformad form. Dessa är armaturer som drivs av batterier, med fixering i form av en klämma eller en klädnypa. Mobiler skiljer sig åt i form och design. De kan vara lakoniska, kompakta, vilket innebär en uteslutande projektionsversion av LED -armaturen utan krusiduller.

Andra modeller är en mobilkarusell med leksaker. I sådana enheter är nattljusprojektorn belägen i mitten, har hål upptill, så den kan inte på något sätt skada barnets ögon. Under dagen är det en leksak med inbyggda musikaliska melodier, på natten är det en speciell, magisk lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För barn från 3 till 7 år

Lamputbudet för småbarn och förskolebarn är något annorlunda. Dessa enheter är mer komplicerade, beroende på modell, de kan utrustas med elektronik som kan programmeras för olika driftlägen. Dessa är främst musikaliska projektionslampor med surroundljudteknik och stora, enkla ritningar, på vilka du kan se de tydliga konturerna av linjer, konturer av ögon, former och känslor hos karaktären.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Närvaron av en timer gör att du kan stänga av enheten utan att störa barnet.

För skolelever

Om ett barn av någon anledning inte kan sova utan ljus i denna ålder, erbjuder märken olika modeller till salu, inklusive fler "vuxna". Dessa modeller är anmärkningsvärda för bilder med astronomiska kartor, detaljerade bilder av planets yta, så att du kan ge ett barn en impuls att utforska rymden och fly från rädsla.

Sådana modeller har en extra uppsättning funktioner. Förutom ljudspåret med ljud från naturen, levereras dessa tillbehör med justering av designlägen (bilder kan vara stationära eller smidigt glida längs väggarna). Ofta innehåller funktionsuppsättningen en klocka, larm, termometer och kalender.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Tack vare varumärkenas ansträngningar som tar hänsyn till alla kunders preferenser, skiljer modellerna sig i utseende och har ett rikt utbud av modeller. Förutom att de inte har skarpa hörn som kan skadas, har produkterna en annan design i form av:

  • mjuka leksaker (sköldpaddor, igelkott, fjäril, elefant, flodhäst, nyckelpiga, flygande fat);
  • plastleksaker (i form av en asterisk, en apa, en magisk sköldpadda, en snigel, ett ägg, ett rymdskepp, en blomma);
  • rundade produkter (boll, halvcirkel på stativ);
  • lakoniska cylindriska projektorer på en monter utan referens till olika åldrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Projektionsämnet är varierat och beror på barnets ålder.

Några av de mest populära ritidéerna är:

  • stjärnhimmel och rymd;
  • havets och havets djup;
  • karaktärer av filmer och tecknade serier;
  • leksaker;
  • magi och saga.

Modeller kan vara mångsidiga eller utformade separat för pojkar och flickor. Som regel är detta synligt externt: alternativ för små damer görs i rosa nyanser, produkter för pojkar - i blått, grönt och blått.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Syftet med sänglamporna är att diskret belysa rummet på natten. Varumärken deklarerar att produkterna är avsedda för barn. För det mesta behövs dock sådana lampor av föräldrar, eftersom barn inte känner till rädsla. Tack vare sådana lampor kan du inte komma upp till barnet varje minut medan du tänder lampan. Nattljuset hjälper barnet att somna, men tillsammans med att vänja sig vid ljuset väcker det obehag, vilket tvingar den lilla mannen att använda nattljuset varje dag, vilket är skadligt, eftersom det inger en undermedveten rädsla för mörkret.

Om du, när du använder ett barns nattlampa, över tiden minskar driften till ett minimum är detta normalt: på så sätt kommer barnet att vänja sig vid att sova utan nattlampa.

Psykologer rekommenderar inte att man dras med sådana tillbehör: annars utvecklas det till ett problem som inte är lätt att hantera.

Bild
Bild

Populära märken

För att få en mer detaljerad förståelse av moderna modeller av nattlampor med en projektion kan du vara uppmärksam på produkterna från beprövade märken som har positiva kundrecensioner:

Till min - intressanta projektionsmodeller för barn i olika åldrar i form av stjärnor, sköldpaddor med trevliga melodier, färgglad design, utrustad med MP3 -filer med funktionen att spela in en inspelad melodi eller saga, drivs av en adapter eller batterier. Produkter innebär valet av färg på glödens nyanser och den automatiska övergången från en till en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roxy barn - stationära versioner med en projektion av stjärnhimlen och soundtrack i form av 10 olika vaggvisa melodier, har tre nyanser av glöd, som kan ersätta varandra eller väljas efter behag. Ytterligare funktioner inkluderar en klocka, termometer och väckarklocka. Modellerna kompletteras av en uppstoppad uggelleksak som berättar en godnattsaga. Produkterna har automatisk avstängning och ljudvolymkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovmästare - nattljus-projektorer för äldre barn med projektion av himmelska kroppar och möjlighet att växla färgnyanser med vitt. Företagets produkter har en tydlig, intuitiv justering i form av två knappar, så att du kan använda glödet från tre nyanser separat eller tillsammans, de har en attraktiv design, det finns ett projektion av objektglas på taket och väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lusky regnbåge - Produkter av den ursprungliga bågformen med en liten projektor i form av en cirkel i mitten av bågen, vilket ser bäst ut om den ligger på väggen mittemot spjälsängen. Utrustad med två belysningslägen, så att barnet kan njuta av en stillastående regnbåge eller dess smidiga glidning längs väggen. En sådan modell kan fungera på batterier eller en strömadapter, vilket gör ett barn glatt med en stråle på upp till 2,5 m, har en timer att stänga av efter 10 minuter.

Bild
Bild

Chicco - ursprungliga och högkvalitativa upphängningsmobiler för spädbarn med en mängd olika bilder och trevliga vaggvisas melodier. De skiljer sig åt i närvaro av en fjärrkontroll och har tre funktionella knappar: att slå på projektionen, se till att lampan fungerar och släcka ljuset. Fördelen med modellerna är enhetens svar på ljud (gråt av en bebis eller bara en röst).

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Nattprojektorn är en intressant idé för avkoppling av barn, enligt köpare. När du köper sådana lampor noterar föräldrarna: från olika val kan du välja ett bra alternativ som skapar en bra, avkopplande atmosfär.

Bland de recensioner som finns kvar på Internet finns kommentarer som säger: projektorlampor är inte lika bra som annonser säger om dem. De är inte lämpliga för alla barn, för ibland irriterar de ögat med flimrande röda lampor och i allmänhet överskott av kontrast istället för att lindra stress och skapa en trevlig avkopplande miljö. Dessutom kan inte alla barn somna när rummet översvämmas av ett hav av glödande ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra användare som har testat dessa nattlampor skriver i kommentarerna: lamporna är värda pengarna, barn gillar dem, ställer dem verkligen för sömn, utvecklar barn och på bekostnad av olika kostnader kan de bytas när barnet växer upp.

Vissa ritningar är så realistiska att föräldrarna själva gillar dem, vilket ökar betyget för nattljus i recensioner: det här är högkvalitativa och bra apparater som hjälper till att ta hand om barn.

Rekommenderad: