Luftfuktare För Barn: Betyg På De Bästa Modellerna För Barn. Hur Väljer Man En Lägenhet Med Ett Litet Barn? Fördel Och Skada

Innehållsförteckning:

Video: Luftfuktare För Barn: Betyg På De Bästa Modellerna För Barn. Hur Väljer Man En Lägenhet Med Ett Litet Barn? Fördel Och Skada

Video: Luftfuktare För Barn: Betyg På De Bästa Modellerna För Barn. Hur Väljer Man En Lägenhet Med Ett Litet Barn? Fördel Och Skada
Video: Tips om man bor litet! 🏡 2024, April
Luftfuktare För Barn: Betyg På De Bästa Modellerna För Barn. Hur Väljer Man En Lägenhet Med Ett Litet Barn? Fördel Och Skada
Luftfuktare För Barn: Betyg På De Bästa Modellerna För Barn. Hur Väljer Man En Lägenhet Med Ett Litet Barn? Fördel Och Skada
Anonim

När uppvärmningssäsongen börjar, uppstår problemet med torr luft i varje hem. Den utgående värmen från de heta batterierna eliminerar den befintliga luftfuktigheten i inomhusmikroklimatet, vilket resulterar i generellt obehag och torrhet i luftvägarna hos både vuxna och små barn. Under det senaste förflutna löste våra förfäder ett så allvarligt problem med hjälp av våta handdukar och hängde dem på heta värmerör. Idag kan du glömma sådana manipulationer. Som en analog av våta tyger erbjuder tekniska framsteg speciella enheter - luftfuktare, som kan placeras var som helst i lägenheten.

Detta gäller särskilt för ett barnrum. Torr luft och husdamm påverkar barnets allmänna tillstånd negativt, och tack vare befuktningsenheten kan du glömma problem med barns immunitet , eftersom luftens naturliga fuktighet kommer att ha en positiv effekt på barnets hälsa och hans utveckling. Det viktigaste är att välja rätt enhet och göra lämpliga inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det för?

Idén att skapa en enhet för att automatiskt befukta luftrummet i ett rum kom från västerländska utvecklare. Enligt designernas idéer är den här enhetens huvuduppgift att bibehålla rummets luftfuktighet inom de angivna parametrarna. Förutom huvudsyftet kan luftfuktare ta bort dammpartiklar från luften, rena luftflöden från skadliga bakterier och fungera som dofter.

Alla modeller av luftfuktare har nästan samma design, vilket innebär att principen för deras funktion liknar varandra . Med hjälp av en inbyggd fläkt kommer torr luft in i enheten, sedan passerar den genom filtrerings- och reningssystemen och återvänder sedan till rummet, berikad med fukt.

Således kommer enheten på kort tid att kunna skapa ett gynnsamt klimat i ett rum av alla storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller barns hälsa hävdar barnläkare att stämningen i barnkammaren påverkar barnets utveckling. Den idealiska rumstemperaturen bör vara + 18 ° C, luftfuktigheten ska ligga i intervallet 50-70%. Av denna anledning köper de flesta föräldrar som tar hand om sina barn luftfuktare uteslutande för barnens utrymme.

Det ska noteras att på vintern, när värmesystemet aktivt arbetar, värmeenheter är anslutna, är luftfuktigheten på lägsta nivåer, nämligen: 20-25% … Ju mer värme som tillförs, desto mindre luftfuktighet finns kvar i atmosfären, vilket innebär att människokroppen tvingas spendera energi för att självständigt blöta luftvägarna. I det här fallet är det mycket svårare för barnet, eftersom barnet börjar uppleva obehag, uppträder irritation. Och det här är en ofullständig lista över symptom som barn kan känna när det saknas luftfuktighet i atmosfären. Först och främst utvecklar barnet en hosta, sedan en rinnande näsa och en känsla av nästäppa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte bekämpar problemet med torr luft kan barnet utveckla lungsjukdomar, tjocka blodsjukdomar samt allergier. För att förstå den fullständiga listan över funktioner i befuktningsaggregat, föreslås det att bekanta sig med tabellen, där deras huvudsakliga egenskaper anges.

Beroendeframkallande baby lungor. En luftfuktare hjälper ett nyfött barn, under bekväma förhållanden, att vänja sig vid luftrummet efter livmodern.
Skapande av luftrumsrenhet. Det är viktigt att luften i rummet är fri från bakterier och skadliga mikroelement. Således är den unga kroppen mindre utsatt för sjukdomar, och barnet utvecklas bättre.
Immunitetsskydd. Det fuktade slemhinnan hos barnet kämpar lätt mot attacker av mikrober.
Ta hand om barnets hud. Hudskiktet hos nyfödda är extremt mottagligt för torrhet i luftrummet, på grund av brist på fukt kan sprickor och inflammation uppstå.
Bra nätter. I ett rum med normal luftfuktighet sover barnet lugnt och lugnt.
Rätt utveckling

Ett gynnsamt mikroklimat med tillräcklig mängd fukt gör att barnet kan studera noggrant och skaffa sig nya färdigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördel och skada

Många föräldrar, som aldrig har stött på enheter som befuktar luften, börjar tänka på behovet av att köpa den, väga fördelar och nackdelar, studera fördelarna och nackdelarna med enheterna. Men även barnläkare säger att en torr miljö påverkar barnets hälsa negativt, hans känsliga luftvägar och slemhinnor drabbas.

Om du inte bekämpar den torra luften kan du få barnet att svälla, vilket resulterar i svårigheter att andas barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

En luftfuktare kan lösa detta problem utan att skada barnets hälsa. Och för att vara övertygad om detta föreslås att du bekantar dig med listan över fördelar och nackdelar med befuktningsanordningar, baserat på feedback från ägarna till enheterna. Och först måste du ta reda på deras användbara sidor:

  • luftfuktaren ger perfekt värmeväxling mellan barnets kropp och det omgivande luftmikroklimatet;
  • enheten hjälper till att stärka barnets immunitet, ökar kroppens motståndskraft mot kampen mot olika sjukdomar, till exempel lunginflammation, rinit och bronkit;
  • fuktgivande enhet hjälper till att minska risken för torra ögon;
  • luftfuktaren under drift uppfyller inte bara sin huvuduppgift, utan spelar också rollen som en renare och tar bort dammpartiklar från luftrummet;
  • tack vare fuktning av miljön kommer barnet att kunna sova gott, han kommer inte att störas av torrhet i näsofarynx, hosta och allmänna besvär.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bekantat dig med de positiva aspekterna av luftfuktare kan du börja studera dess brister, som enligt köpare finns i många enheter:

  • i vissa modeller finns det risk för skållning med ånga, vilket innebär att de inte kan placeras i det offentliga rummet;
  • i traditionella luftfuktare släpper den antibakteriella kassetten olika typer av virus ut i luften;
  • i ultraljudsmodeller är nackdelen sprutning i miljön av kemiska element som finns i en vätska som förvandlas till en vattendimma.

Som det blev klart har luftfuktare inga skadliga effekter på människokroppen, särskilt inte ett nyfött barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag finns det flera typer av luftfuktare, som alla har ett antal funktioner och olika tekniska egenskaper.

Ultraljudsmodeller

Enheterna kännetecknas av hög effektivitet och produktivitet. Principen för deras funktion består i avdunstning av vätska på grund av den oscillerande verkan av ett speciellt membran nedsänkt i en behållare med vatten. Utloppsångorna har optimal temperatur för rummets yta . Samtidigt kommer coola ångor inte att kunna bränna kroppen på ett litet barn som av nyfikenhet vill lära känna enheten bättre.

Du ska inte lita på informationen om att ultraljudspulsen från enheterna har en negativ effekt på människor och husdjur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mer skada orsakas av elektrostatisk strålning från TV -skärmar och bildskärmar. Men även om dessa enheter finns i barnrummet, hjälper ultraljudsfuktaren att minska elektromagnetisk strålning.

Föräldrar som bestämmer sig för att köpa en ultraljudsfuktare bör vara medvetna om att enheten är bäst placerad på en låg höjd, vilket ökar ånghastigheten i rummet . Under drift bör det komma ihåg att enheten inte uppfattar hårt vatten, så du måste använda renad vätska eller utbytbara mjukningspatroner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Traditionella modeller

Det säregna med dessa enheter är luftrummets mättnad med fukt på ett naturligt sätt. Samtidigt är enheternas arbetspotential mycket lägre än för ultraljudsenheter, särskilt under förhållanden med maximal övertorkning av luftutrymmet. Inledningsvis måste luftfuktaren återställa bristen på fukt och först då berika luftmassorna. Återhämtningsprocessen kan ta flera dagar, men när rummet får den nödvändiga luftfuktigheten visar enheten sin kapacitet i standardläge.

Från den konstruktiva sidan är traditionella modeller ordnade så enkelt som möjligt . Ett filter sänks ner i behållaren med vätskan, genom vilket luftflödet rör sig. Samtidigt är luften inte bara mättad med fukt utan också renad från osynliga dammpartiklar. I traditionella luftfuktarmodeller är fläkten placerad högst upp på fodralet, varför enheten avger lite ljud under drift. I allmänhet skiljer sig denna indikator från tillverkare till tillverkare, allt beror på motorns effekt. Det är viktigt att notera att traditionella luftfuktarmodeller har liten preferens för vattenkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lufttvätt

Dessa apparater liknar mycket traditionella modeller av luftfuktare genom en liknande process med naturlig avdunstning av vätska. Och en särdrag är frånvaron av ett filter. Enhetens funktion säkerställs genom rotation av nedsänkbara skivor i en behållare med vatten, som blåses av en fläkt . Skivornas totala yta är en hel trumma.

Och en så hög potential påverkar den accelererade processen med befuktning, snarare än i driften av traditionella system och ultraljudsmodeller.

Dessutom är handfat utmärkta kämpar mot dammpartiklar och allergiframkallande bakterier. Under filtreringsprocessen kommer allergener in på avståndet mellan skivorna, varefter de tvättas bort i en tank med vatten.

Den enda nackdelen med dessa enheter är deras stora storlek och höga pris . Men under arbetet bullrar de inte och hanterar sina uppgifter även i rum med ett stort område.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klimatkomplex

I utformningen av de presenterade enheterna finns det flera stadier av filtrering, som var och en ansvarar för ett visst arbete. Det blir uppenbart att enhetens dimensioner är imponerande.

Om vi inte överväger detaljerna kan vi säga att klimatkomplex är luftfuktare av traditionell typ med ett extra filtreringssystem, som kan presenteras som ett förångningsfilter eller en aerodynamisk design.

Klimatkomplex, utöver deras huvuduppgift, klarar avlägsnande av fina dammpartiklar från luften, allergener, bakterier och främmande lukt.

Ett särdrag hos klimatsystem är frånvaron av ens minimal brus i alla driftsätt

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Idag finns det ett brett utbud av luftfuktare, bland vilka vi lyckades välja de bästa modellerna som uppfyller föräldrarnas krav på deras barns hälsofördelar.

Ballu UHB-250 M Hello Kitty

Denna modell är en 20W ultraljudsfuktare. Tankens volym är 1,7 liter, medan flödeshastigheten är 200 ml / h. Mekanisk styrning, maximal befuktningsyta 20 kvm. m. Till utseendet har enheten en ljus och söt form som varje liten tjej kommer att gilla . Mot enhetens allmänna bakgrund är luftfuktighetshastighetsregulatorn till och med osynlig. Enhetens huvudfunktion är automatisk avstängning av enheten när det finns tecken på låg vätskenivå i tanken.

Och även befuktaren är utrustad med en avstängningstimer och ett filter för att rena vatten från olika föroreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boneco Air-O-Swiss 1355

Denna typ av luftfuktare är det bästa klimatsystemet som är utformat för att betjäna ett rum med en yta på 50 kvm. m. I sitt system finns det ett alternativ för naturlig luftrening och befuktning till en nivå som användaren har satt. Vattentanken är 7 liter, vilket ger en lång driftstid för enheten. En extra effektjusteringsfunktion gör att enheten självständigt kan kontrollera avdunstningshastigheten för fukt . Till utseendet kan enheten inte kallas barnslig; dess design är gjord i en modern högteknologisk stil. Men trots de externa indikatorerna klarar enheten effektivt de uppgifter som tilldelats den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stadler Form Oskar O 020

I betyget för de bästa luftfuktarna har denna representant en ledande position bland traditionella enheter. Maximal serviceyta är 40 kvm. m. Strömförbrukning är bara 18 watt. Vattentanken är 3,5 liter, medan vätskeflödet är 300 ml / h . Som ytterligare funktioner finns en vätskenivåindikator och aromatisering. Arbetsbuller är 26 dB. Med enkla ord, när det är på, stör det praktiskt taget inte en persons sömn, och viktigast av allt, det stör inte barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

AIC S031C

Den bästa modellen bland de många utförandena av luftsänkor. Den maximala serviceytan för enheten är 25 kvm. m. Förbrukning 24 watt. Tankens kapacitet är konstruerad för 3,1 liter. Och även i designen finns en hygrostat, en vattennivåindikator och en timer. En viktig fördel med den presenterade modellen är möjligheten att låta enheten vara påslagen permanent, eftersom enhetssystemet har en automatisk avstängningsfunktion . Dessutom finns det en extra hälso- och sjukvårdsfunktion som gör att du inte bara kan befukta luftrummet utan också bli av med bakterier.

Tack vare dess kompakta mått kan enheten placeras på vilken hylla som helst med en plan yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns en mängd olika luftfuktare från olika tillverkare i moderna butiker, som alla har många positiva egenskaper. Vissa är utrustade med en joniseringsfunktion, andra blåser heta och andra med kall ånga. Vissa är installerade på golvet, medan andra är viktiga för att placeras på en piedestal. Det finns många olika nyanser, och för att inte gå vilse under köpet måste du bekanta dig med de grundläggande reglerna för att välja befuktningsanordningar.

  • När du letar efter ett budgetalternativ, överväga traditionella eller ångmodeller. De är mycket enkla att installera, enkla att använda, viktigast av allt, de gör sitt jobb perfekt.
  • När du väljer en enhet inte bara för att bibehålla fuktigheten, utan också för att rengöra luften från skadliga bakterier, bör modeller med renhetskontroll övervägas, nämligen: sänkor eller klimatkomplex.
  • För en lägenhet med små rum är det nödvändigt att välja ultraljuds- eller traditionella modeller av luftfuktare, eftersom de klarar processen att befukta ett litet utrymme så snabbt som möjligt.
  • Om vattnet från vattentillförseln är av dålig kvalitet, bör du välja traditionella modeller för befuktning eller tvättning, de har inga preferenser när det gäller hårdheten hos den använda vätskan.
  • För att bibehålla en lätt sömn för ditt barn är det viktigt att köpa en tyst enhet. I detta fall bör klimat- eller ultraljudsdesign övervägas. Även om det enligt de flesta föräldrar är det mest lämpliga alternativet för ett barnrum dyra modeller av klimatkomplex, eftersom de perfekt klarar förekomsten av torrhet och luftrening och är lämpliga för barnrum vad gäller tekniska egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

I konstruktionerna av traditionella luftfuktare är driftsprocessen ganska enkel och kräver inte separata förtydliganden, vilket inte kan sägas om deras motsvarigheter, som måste ägnas särskild uppmärksamhet.

Till att börja med bör du veta att det finns samma krav för alla typer av luftfuktarsystem

  • Inledningsvis måste du läsa instruktionerna.
  • Placera enheten på en plan, torr yta. Du kan sätta enheten bredvid barnsängen.
  • Enheten måste stå stabilt så att det finns tillräckligt med ledigt utrymme runt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje ägare till en luftfuktare behöver känna till funktionerna i driften av sin enhet.

Till exempel fylls ångapparater enligt indikatorns nivå och stängs sedan tätt med ett lock. Om indikatorn lyser grönt betyder det att enheten har slagit på och först efter det att driftläget har valts.

Tillverkare är i sin tur redo att ge några användbara råd till potentiella köpare så att de inte förstör den köpta enheten och förblir glada över dess arbete

  • Tillsätt inte vätska i behållaren när systemet är på.
  • Placera inte enheten nära värmeapparater.
  • Det är förbjudet att tillsätta smakämnen till vätskan. För dessa ändamål finns det ett extra fack.
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Många föräldrar delar sina erfarenheter med olika typer av luftfuktare. Du kan bekanta dig med deras recensioner på World Wide Webs vida, från gemensamma bekanta, vänner eller grannar. Det försäkrar de små barn studerar först och främst utseendet på fuktkräm … Tills barnet har fått motorik kan du använda enheten med bilden av ett barns leksak. Men när barnet fyller ett år vill han leka närmare med enheten, och det mest ofarliga som kan hända är uppdelningen av enheten.

På den praktiska sidan noterar barnmammor att aktiv användning av luftfuktare sker under vinter- och sommarsäsongen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med positiva recensioner finns det också negativa uttalanden. De enda orsakerna till problemen var felaktig användning av enheterna.

Rekommenderad: