Golvlampa I Stil Med "Provence" (20 Bilder): Golv- Och Bordsmodeller I En Vacker Interiör

Innehållsförteckning:

Video: Golvlampa I Stil Med "Provence" (20 Bilder): Golv- Och Bordsmodeller I En Vacker Interiör

Video: Golvlampa I Stil Med
Video: Acrylic Golden Hour Landscape Painting Tutorial / River during Sunset / Fine Art Techniques 2024, Maj
Golvlampa I Stil Med "Provence" (20 Bilder): Golv- Och Bordsmodeller I En Vacker Interiör
Golvlampa I Stil Med "Provence" (20 Bilder): Golv- Och Bordsmodeller I En Vacker Interiör
Anonim

Den moderna variationen av stilar är fantastisk. Djärva designlösningar kan helt omvandla inredningen i ett rum. Och i alla interiörer spelas huvudrollen av belysning. Idag kommer vi att prata om en ytterligare ljuskälla och ta reda på hur man väljer en golvlampa för den sofistikerade franska Provence -stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provensalska motiv

Den ursprungliga franska stilen i Provence har sitt ursprung på 1800 -talet i södra landet. Det är med rätta en av de mest kända och populära destinationerna. Den har sitt namn tack vare små trähus, olivlundar och vildblommor. Varje detalj bör vara genomsyrad av sofistikering, återhållsamhet och romantik. Och lätthet och hemlighet härskar i det inre.

Idag kan Provence hittas i stadslägenheter och ännu oftare i det inre av hus på landet - floristiska motiv ser ganska lämpliga ut här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rummets inredning ska avslöja ett landskap av ett lavendelfält med blå himmel och strålande sol.

Utmärkande drag för stilen:

  • pastell känsliga nyanser;
  • naturmaterial "halvantikt" (metall, sten, trä, keramik, frostat glas och naturväv);
  • floristiska ritningar och tryck på möbler och dekorelement;
  • levande vildblommor;
  • ljusa genomskinliga gardiner;
  • spetsdetaljer på dukar, kuddar;
  • naturlig belysning, korrekt kompletterad med artificiell belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

För Provence -stil är användningen av ljusa och mättade färger oacceptabel. Inspiration kommer från naturen. Dekorativa element bör matcha naturliga nyanser:

  • naturlig grön upprepar färgen på gräs och löv;
  • blommiga nyanser - rosa, gult och rött;
  • himmelsblå;
  • milda och spridda solstrålar.

Golvlampans färg ska inte sticka ut från det omgivande rummet, utan bör kombineras med vintage möbler, dekorativa element och i harmoni med andra belysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampans funktioner i denna stil

Varje föremål eller element bär främst ett dekorativt syfte. Golv- eller vägglampor är en extra belysningskälla, kompletterar den övergripande stilen och visuellt zonar rummet. Genom att belysa den nedre delen av rummet fyller de interiören med ljus, värme och komfort.

För tillverkning av en Provence golvlampa används endast naturmaterial: trä, porslin, natursten och smidd metall. Utåt är ett ljust och graciöst ben som regel målat i nyanser av naturliga färger: blått, vitt, olivolja, lila och brunt. Böjda former kompletterar graciöst de flytande linjerna. Som med alla andra inredningsartiklar bör det inte finnas några slarviga övergångar och hörn. Reliefflinjerna och kurvorna fortsätter också blom- och växtmotiven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta används dekorativa kedjor för Provence -lampor som dekoration, som perfekt förmedlar stilen från det franska Medelhavet. Men samtidigt ska en golvlampa inte ha en skrymmande och grov look. Lampskärmen på alla lampor måste vara gjord av naturligt tyg, papper eller till och med metall. En liten snygg nyans av en rundad eller trapetsformad dekor är dekorerad med blommönster, spetsdetaljer eller fransar.

Trycket kan vara så likt naturliga växter som möjligt eller bara på distans likna vildblommor. Huvudbakgrunden för blommor och grönsaksritningar är vit, mjölkaktig, alla nyanser av beige, olivolja, lavendel och terrakotta. Lampskärmen kan vara i en mer klassisk enkel form i frostat glas, keramik eller porslin i pastellfärger med subtila blommönster. En sådan liten, blygsam golvlampa passar perfekt in i andra stilar och tillför elegans och luftighet till interiören.

Lampskärmar i rottinghalm eller rotting kompletterar perfekt Provence -stilen och kommer att se bra ut i korridoren, på terrassen eller på verandan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man en golvstående modell?

Viktiga rekommendationer:

  • När du väljer lampor för Provence -stilen är det bättre att först bestämma det centrala elementet - en vacker ljuskrona. Det bör idealiskt kombineras med färg och tryck på väggar och möbler, med dekorativa element. Och sedan fortsätter du till valet av en golvlampa.
  • Välj apparater tillverkade av naturmaterial. Moderna modeller är ofta gjorda av plast, men detta är oacceptabelt för en elegant Provence.
  • De dekorativa elementen ska ha ett åldrat utseende. Förekomst av flis och nötning är möjlig.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är bra om golvlampan matchar färgen på möblerna eller gardinerna.
  • Skuggan ska skapa ett varmt och mjukt ljus, så välj inte glödlampor med hög effekt.
  • Det är bäst att placera en golvlampa i de områden i rummet som är borta från centralbelysningen. Till exempel bredvid en soffa, en fåtölj där du planerar att spendera tid på att läsa böcker och tidningar, eller bredvid ditt skrivbord.

Att framgångsrikt välja en lampa för interiören är redan hälften av framgången. Och det spelar ingen roll vilken stil du väljer för din lägenhet, huvudsaken är att det är där det finns det bästa och mest bekväma hörnet.

Rekommenderad: