Sängkläder I Stil Med "Provence" (28 Bilder): Hur Man Väljer En Uppsättning Linne I Stil Med "Provence"? Inredningsdetaljer

Innehållsförteckning:

Video: Sängkläder I Stil Med "Provence" (28 Bilder): Hur Man Väljer En Uppsättning Linne I Stil Med "Provence"? Inredningsdetaljer

Video: Sängkläder I Stil Med "Provence" (28 Bilder): Hur Man Väljer En Uppsättning Linne I Stil Med "Provence"? Inredningsdetaljer
Video: PROVENCE OUTFIT DIARIES :: What I Did & Wore in France 2024, Mars
Sängkläder I Stil Med "Provence" (28 Bilder): Hur Man Väljer En Uppsättning Linne I Stil Med "Provence"? Inredningsdetaljer
Sängkläder I Stil Med "Provence" (28 Bilder): Hur Man Väljer En Uppsättning Linne I Stil Med "Provence"? Inredningsdetaljer
Anonim

Den franska stilen fick sitt uttryck i sängkläder. Sängkläder i Provence -stil är naturlighet, kombinerat med sofistikering och originalitet, kan ge den nödvändiga mys och komfort i alla sovrum.

Särdrag

Denna trend, som har sitt ursprung i små byar i Frankrike, har vunnit enorm popularitet i andra länder. Förhållandet mellan naturliga tyger och pastellfärger kan spåras här. Efter att ha hittat sin tillämpning i ett lanthus eller i stadslägenheter, ger det en känsla av att vara nära naturen. Provence är lämplig för dem som uppskattar en bekväm vistelse och lugn. Provence kännetecknas av följande funktioner:

  • dämpade oansenliga färger;
  • inredningen representeras av blommiga ornament;
  • naturmaterial utan syntetiska tillsatser;
  • antika inredningsartiklar.

Provence -stilens finesser presenteras i pastellfärger, i harmoni med hela rummets design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av mönstren, förutom blommiga, kan det finnas: prickar, en cell, ränder. Bilder på träd eller främmande fåglar ser vackra ut.

Med denna riktning

Sängen i Provence -stil är huvudämnet i sovrummet. Sängen kan vara gjord av trä eller smidesjärn. Interiören kompletteras med tapeter med blommönster, möbler i ljusa färger, utmärkt belysning och en mängd olika tyger.

Färgerna är dämpade, som om de har bleknat något, det här är det viktigaste i den här stilen. En annan viktig egenskap är tygerna som används för att dekorera sängen. En baldakin, massor av kuddar, ett stort överkast används.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Val av funktioner

När du väljer underkläder spelar tygernas kvalitet och deras färger en viktig roll. Material är vanligtvis naturliga och färger kan vara valfria, även vita.

Ju fler tyger när du inreder ett sovrum i Provence -stil, desto bättre. Detta gäller även olika överkast för stoppade möbler och gardiner och uppsättningar linne. Flounces och volanger som hänger ner till golvet är välkomna, som kan vara gjorda av samma material som de huvudsakliga sängkläderna, men kan skilja sig åt i sammansättning och färger.

Det spelar ingen roll vilken typ de kommer att vara, samlade eller absolut jämna, de lägger fortfarande till en speciell chic i linnet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fästelement

Enkla, diskreta kuddar och påslakan finns tillgängliga och är vanligtvis hållbara. Dessa inkluderar knappar och band.

En uppsättning linne kan kombinera olika typer av prydnader. Var och en av kuddarna kan dekoreras på sitt eget sätt, men färgerna måste vara kompatibla. Som tillval används också en kombination av färger i ett objekt. Till exempel kan ett kuddfodral tillverkas i turkosa och vita ränder, och det andra har ett vitt mönster på en turkost bakgrund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombination av några färger

Förhållandet mellan nyanser bör inte vara för pretentiöst:

  • vitt kombineras med rosa;
  • blå - med en ljusgrön skala;
  • grädde kombineras med beige eller ljusbrun.

Kombinationen av vitt med kalla färger kommer visuellt att göra ett litet rum mer rymligt, även om närvaron av tunga och omfattande krusiduller och volanger tvärtom minskar dess storlek.

Det kommer att vara intressant att designa i tekniken för lapptäcke eller lapptygssömnad. Sömnartiklar gjorda med denna teknik kommer inte att verka tråkiga för någon. Blommönster på en dämpad bakgrund späds ut med volanger av samma material eller liknande i utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit Provenceunderkläder. Enkelhet och förfining är sammanflätade här. Örngott kan kompletteras med volanger i samma färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överkastet, också vitt, ska vara stort och gå ner till golvet med sina enorma krusiduller. Vitt är mångsidigt och kan kombineras med nästan alla nyanser som används i provensalsk stil.

Broderi och spetsmönster

Broderade kit är en symbol för sofistikering. För broderi kan trådar i olika färger eller endast vita trådar användas.

Det här skulle kunna vara:

  • monogram;
  • blommönster;
  • naturelement, broderade med ett kors;
  • cutwork broderi, som ser bra ut på sängkläder.

Setet kan dessutom dekoreras med spets, vilket ger det ett vintage -utseende. Broderi kan göras antingen på en speciell maskin eller för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Richelieu

Detta är broderi som görs med vita trådar på en vit duk, men ibland kan det också göras med färgade trådar. Det utförs antingen manuellt eller med hjälp av en broderimaskin. Växtmotiv används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spets

För Provence -stilen används spetsar i naturliga nyanser. Det är ett slags inredningstillägg och kan användas på örngott eller runt överkastets kanter.

Till en början vävdes spets för hand, sedan uppstod lite senare maskinspets. Det användes för att dekorera interiören i Frankrike och blev en integrerad del av Provence -stilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linné

Detta underkläder kan verka för enkelt. Men här kommer stil och bekvämlighet samman.

Kombinationen av linne med blå eller grå färg ger liv åt alla rum som är gjorda i Provence -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överkast

När du dekorerar ett rum i Provence -stil, förutom sängkläder, tar överkast inte den sista platsen. De kan kombinera naturlighet och originalitet. De är monokromatiska eller består av tyger i flera nyanser. De innehåller ofta dekorativa element, krusiduller, spetsar och broderier. Överkastet ska vara mycket stort och täcka hela sängen.

Bild
Bild

Sängkläder i Provence -stil är ömhet och komfort, nödvändiga för avkoppling, och det är också ett utmärkt alternativ för romantisk natur och finsmakare av naturlighet i de omgivande produkterna.

Denna stil är perfekt för att dekorera sovrum i ett enskilt hus, eftersom det är i sådana hus som det finns mycket mer utrymme och naturligt ljus än i en stadslägenhet.

Rekommenderad: