Glidande Garderob I Stil Med "Provence" (40 Bilder): Modeller I Provencalsk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Glidande Garderob I Stil Med "Provence" (40 Bilder): Modeller I Provencalsk Stil

Video: Glidande Garderob I Stil Med
Video: 75 образов | базовый осенний гардероб 🍂🍁 2024, April
Glidande Garderob I Stil Med "Provence" (40 Bilder): Modeller I Provencalsk Stil
Glidande Garderob I Stil Med "Provence" (40 Bilder): Modeller I Provencalsk Stil
Anonim

Franska motiv i inredningen har länge upptagit sinnen hos moderna tjejer . Och detta är förståeligt, eftersom de är så ljusa, varma och hemtrevliga. Det är inte nödvändigt att spendera mycket pengar för att fördjupa dig i atmosfären av rustik komfort och lugn. Det räcker med att köpa ett garderobsfack i stil med "Provence" och ditt sovrum eller vardagsrum kommer att glittra med nya färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilfunktioner

"Provence" - en riktning som kom till oss från de franska provinserna, där den rustika smaken tar förstaplatsen. Detta är en mycket lätt, känslig stil som inbjuder dig att kasta dig in i den med huvudet. Luftigheten och lättheten i "Provence" kan inte överskattas, liksom dess enkelhet och naturlighet. Pastellfärger råder - beige, elfenben, vitt. För dekoration är färgerna vanligtvis ljusare - blå, lila, gul, rosa.

Bild
Bild

Garderoben i provensalsk stil är möbler av högkvalitativt trä som valnöt eller ek . Det mest intressanta är modellerna som har en vacker finish eller inredning. "Provence" är en lätthet, därför ser möblerna i den otroligt stämningsfulla ut. Vita eller elfenben nyanser får skåpet att se mindre och ljusare ut. En mängd olika smidda element ger bara en touch av lantlig smak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och finish

Som regel är skjutgarderober gjorda av naturligt trä av god kvalitet .… En stor fördel med detta material är dess hållbarhet och visuella attraktion. Skåp i naturligt trä kan hålla i decennier utan att förlora sitt ursprungliga utseende. Detta material är dock ofta för obekvämt för att skapa sådana möbler. Det är nödvändigt att få jämna, stora tallrikar, och naturligt trä lämpar sig inte alltid för sådan bearbetning.

Svårigheter i arbetet betyder inte alls att garderoben inte kan vara gjord av värdefulla träslag. Detta är helt verkligt, men det är värt att komma ihåg att priset kommer att vara ganska högt. Ett bra alternativ är fiberboard, MDF och spånskiva . Dessa material har en lägre kostnad, är mycket enkla att bearbeta och hållbara. Om du köper ett färdigt skåp är det stor sannolikhet att ett sådant material användes vid tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller konsistensen är prioriteten artificiell åldrande, grovhet och lätta skav. Den ovanliga finishen på kanten ser väldigt bra ut, de invecklade lockarna - allt detta ger garderoben en touch av lätthet och viktlöshet. Möbeldekorationer är gjorda av olika improviserade medel - trä, vinstockar. "Provence" är i perfekt harmoni med torkade blommor och keramik, så sådana element måste finnas i interiören. Ett utmärkt val kan vara en vit garderob, som kan användas som ett intressant objekt för decoupage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringstips

En skjutbar garderob är inte bara en funktionell möbel, utan också en värdig dekoration. Beroende på vilket rum han är i kommer interiören att se helt annorlunda ut

Bild
Bild

I hallen

Skjutbara garderober är ett av de mest populära elementen i korridoren. Här kan du bekvämt placera ytterkläder och skor. Det är bäst om du tänker på flera fack. Till exempel är en perfekt för de kläder du har på dig just nu. Den andra är för rockar och jackor för ytterligare en säsong.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

Placerad i vardagsrummet, utför garderoben något olika funktioner. Det kommer att vara bekvämt att förvara sängkläder, lätta kläder, hushållsapparater i det. Modeller i provensalsk stil är också bra genom att olika prydnadsföremål ser bra ut på sina hyllor. Du kan dekorera de fria sidohyllorna med fotografier i eleganta ramar, intressanta rätter, souvenirer. Skåp där lampor är monterade ser underbara ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

Skjutbara garderober ligger i sovrummet och skapar en romantisk och mild atmosfär. Det är värt att välja en liten garderob som kommer att bli höjdpunkten i interiören. Andra möbler i samma stil måste inkluderas i uppsättningen. Det är bra om det är en kompakt byrå eller ett elegant bord.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom Provence är en ljus stil, placera den i sovrummet endast om din övergripande finish är i ljusa, pastellfärger.

Bild
Bild

I barnkammaren

Att sätta en sådan garderob i barnkammaren är inte alls ett problem. Lugna nyanser är precis vad du behöver för ett gott humör hos barnet. Det är bättre att välja en modell med en öppen sektion som barnet kan placera leksaker, böcker och utrustning på. En bra lösning skulle vara vita skåp, på vilka du självständigt kan göra decoupage eller måla med ett invecklat mönster. Men du kan också köpa modeller som redan är dekorerade med barnritningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man betona följe?

Tyvärr räcker inte en skjutgarderob för att skapa en rustik smak i rummet. Vi måste behålla stilen i allt. Det bästa valet skulle vara att köpa andra möbler som passar. Detta kan vara ett litet soffbord, byrå eller nattduksbord. Om garderoben är i vardagsrummet är stolar eller fåtöljer av samma stil perfekta för den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte gardinerna. "Provence" ger ett överflöd av volanger, volanger, veck . Allt detta kommer att se bra ut och komplettera rummets atmosfär. Av färgerna är det önskvärt att föredra ljusa pastell eller naturliga färger, såsom lavendel, lövgrön, ljusblå. Vackra sängkläder, graciösa kuddar och mattor i provensalsk stil kommer inte heller att vara överflödiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varje rustik miljö är alltid närvaron av blommor. Även om de flesta damer föredrar levande växter, präglas Provence av en kärlek till torkade växter. Det är inte nödvändigt att lägga dem i en vas; ett vackert hantverk av torkade blommor, små målningar och dekorationer på sängborden kommer att göra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljus decoupage kan också vara en kreativ lösning. Vita möbler dekorerade med blommotiv kommer att se lyxiga och snygga ut.

Rekommenderad: