Paneler I Provence-stil: Typer Av Väggpaneler, Hur Man Gör En Vacker Panel På Väggen Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Paneler I Provence-stil: Typer Av Väggpaneler, Hur Man Gör En Vacker Panel På Väggen Med Egna Händer

Video: Paneler I Provence-stil: Typer Av Väggpaneler, Hur Man Gör En Vacker Panel På Väggen Med Egna Händer
Video: M1 PVC Panelling Overview & Installation 2024, April
Paneler I Provence-stil: Typer Av Väggpaneler, Hur Man Gör En Vacker Panel På Väggen Med Egna Händer
Paneler I Provence-stil: Typer Av Väggpaneler, Hur Man Gör En Vacker Panel På Väggen Med Egna Händer
Anonim

En vacker panel kan komplettera interiören i vilken stil som helst. Floristiska motiv eller folkliga variationer är karakteristiska för Provence. Hantverk med naturmaterial är välkomna. I artikeln kommer vi att prata om olika typer av paneler och deras integration i den franska landsmiljön.

Bild
Bild

Beskrivning

Innan vi pratar om panelen bör du ta reda på vad Provence -riktningen inuti är. Utan att förstå stilen är det svårt att få en uppfattning om inredningen.

Provence har sitt ursprung i sydöstra Frankrike i interiören i vackra hus på landsbygden omgiven av lavendelfält . Stilen innehåller frihet, regelbundenhet, fred, värme och komfort i härden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Provence kännetecknas av mjuka nyanser, halvtoner, utan skarpa färgstänk . Inställningen innehåller grädde, lavendel, turkos, ljusblå, sand och beige färger. Till skillnad från andra landstyper är stilen på den franska landsbygden lugn och elegant. Den innehåller bara naturmaterial, detsamma gäller för skapandet av paneler. Inredningen är full av trä, textilier, färska blommor och all slags inredning. Möbler och omgivande saker bär ett litet avtryck av tidigare år, som om vi fick det från våra mormödrar

Bild
Bild

Översikt över arter

En väl utförd panel kommer alltid att vara ett attraktivt dekorativt element i rummets design. I Provence -stil kan den innehålla en bild av det ändlösa havet, en blommande trädgård, åkrar med solrosor dränkta i solen eller scener av landsbygden, ett stilleben med blommor och frukter.

Panelen kan tillverkas på duk, bräda eller direkt på väggen i form av en mosaik, kakelmönster och andra tekniker

Duk . Den mest populära inredningen. Bilden appliceras med färger eller hantverksmaterial med olika tekniker på en grundad duk. Arbetet kan ramas in eller lämnas på en bår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Affisch . Avser en modern typ av trycksaker av hög kvalitet. Affischer kan ha vilken tematisk och färgbelastning som helst. I Provence -stil väljs produkter i pastellfärger med en lämplig storyline. Det är bättre att ordna dem med en ram.

Bild
Bild

Keramikplatta . Köket i Provence -stil har en härlig atmosfär av mysighet. En kakelpanel läggs ofta ut som ett arbetsförkläde eller dekorerar en fri vägg med den. Det blir ett viktigt inslag i hela interiören.

Bild
Bild

Panel med blommor . Blommatemat är mycket organiskt för Provence. Panelen kan göras direkt på väggen i form av stuckatur, eller en produkt tillverkad i någon av de lämpliga teknikerna kan ramas in. Till exempel är omfattande blommor gjorda av band, tyg, papper, använd ett herbarium av grenar och knoppar och blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Träprodukt . Trä är ett varmt naturmaterial som passar alla rustika stilar. Panelen är skapad av snitt, grenar, en bräda används för att klippa, bränna ut eller applicera en bild med färg.

I korridoren kan en design i Provence-stil stödjas av en tränyckelhållarpanel, gjord med förfinad enkelhet och charm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man en vacker panel?

Det mest organiska sättet är dekorationen av den franska bystilen med hjälp av decoupage -teknik. Med dess hjälp dekorerar de fat, vaser, skapar väggpaneler, restaurerar gamla möbler noggrant samlade i Provence -interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en panel med egna händer med decoupage -teknik är billigt och enkelt. Du behöver bara tålamod, noggrannhet samt verktyg och material:

  • Träfiberskiva, huggen i form av en panel;
  • servetter eller rispapper med lämpligt mönster;
  • äggskal;
  • primer;
  • akrylfärger;
  • lim för decoupage eller PVA;
  • pensel, svamp, fil.
Bild
Bild

När allt är klart kan du börja arbeta. Servetter är ett mycket tunt material, så varje åtgärd utförs långsamt, med extrem försiktighet.

  1. En primer appliceras på basen (fiberboard) och får torka.
  2. Fördela sedan ett tunt lager av trasiga äggskal (skalade från filmen), vilket skapar en sprakande effekt (ett sprickmönster). Denna teknik gör panelen volymetrisk och skapar utseendet på en antik produkt, vilket är viktigt för Provence -stilen.
  3. Efter att limmet torkat grundas ytan med äggskal och får torka igen.
  4. Rispapper med ett mönster läggs ut på filen med framsidan och fuktas försiktigt med vatten på baksidan med en pensel.
  5. Ritningen är placerad på en förberedd bakgrund, med ryggen mot den grundade ytan, jämn och ta försiktigt bort filen, låt torka.
  6. Med akrylfärg kan du förfina ritningens konturer, men detta är inte nödvändigt.
  7. Helt torkat arbete är täckt med decoupagelim eller akryllack.

Om det görs korrekt kommer panelen att se ut som en riktig målning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användning i interiören

Provence -stilen accepterar tillräckligt med motiv för att placera paneler med sina egna speciella teman i varje rum. Låt oss titta närmare på vilken inredning som är lämplig för hallen, köket, korridoren och andra rum.

  • Vardagsrum . Blompanelen är integrerad direkt på väggen. Textilier och tryck matchar tygerna på gardinerna och kuddarna.
  • Barnrum . En målad panel i flickans rum upptar ytan på en av väggarna. Det blir en accentdekor i ett lugnt färgschema av miljön.
  • Kök . Keramikplattans förkläde speglar det lantliga temat. Mjölkfåglar är väl lämpade för Provence -design. Panelen är ritad på köksväggen i matsalen.
  • Sovrum . En känslig bild, som består av en komposition av blommor, stöder textilier i form av sängkläder och gardiner.
  • Hall . Dekorerad med sofistikerad inredning för att matcha omgivningen.
  • Hus på landet . Landversionen av typinställningspanelen är gjord i stil med franskt land.

Varhelst en elegant panel i Provence-stil definieras kommer den alltid att locka ögat och glädje med sin sofistikering.

Rekommenderad: