Sovrum I Stil Med "Provence" (126 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum, Rumsinredning I Fransk Stil

Innehållsförteckning:

Video: Sovrum I Stil Med "Provence" (126 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum, Rumsinredning I Fransk Stil

Video: Sovrum I Stil Med
Video: How to style a 'French Provincial' bedroom! 2024, April
Sovrum I Stil Med "Provence" (126 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum, Rumsinredning I Fransk Stil
Sovrum I Stil Med "Provence" (126 Bilder): Inredning Av Ett Litet Sovrum, Rumsinredning I Fransk Stil
Anonim

Förekomsten av ett stort antal olika typer av stilar kan ibland vara vilseledande, eftersom det kan vara ganska svårt att bestämma, särskilt när det gäller att dekorera sovrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrummet ska vara den plats där det är trevligt att vara, du kan enkelt koppla av och varva ner, så inte alla stilistiska beslut kommer att vara lämpliga och harmoniska

Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att uppmärksamma stilen "Provence", som inte kommer att lämna någon likgiltig. Mjuka nyanser, i kombination med känsliga mönster och känsliga detaljer, hjälper till att skapa en unik atmosfär av komfort och lätthet i alla sovrum.

Bild
Bild

Särdrag

Provence - detta är namnet på ett mysigt hörn i södra Frankrike, efter vilket denna stil namngavs, vilket är helt överraskande, eftersom det började där. Det är de franska byarna som har en otrolig charmig charm som ligger i grunden för denna stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på vad som inspirerade skapandet av Provence -stilen, dess huvudsakliga egenskaper och egenskaper:

Det mest slående kännetecknet för denna stil är övervägande av varma nyanser i färgpaletten . Mjuka toner, ljusa färger och mjuka skuggor är välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av dekorativt putsgips uppmuntras ., som ofta används för att skapa en texturerad yta på väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av övervägande naturmaterial , som innehåller en minsta mängd syntetfibrer eller inte innehåller dem alls. Den naturliga konsistensen av både efterbehandlingsmaterial och inredning uppmuntras också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Antika möbler … Olika möbeldelar med dekorativa sniderier, skav och en lätt skalande färgeffekt ser vackra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning av olika växtelement som dekoration : färska blommor eller torkade knoppar, herbarium av blad och örter som enkelt kan skapas för hand.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används olika porslin och keramiska dekorativa figurer som dekoration . Huvudvillkoret är att de ska vara raffinerade i formen och ha en behaglig ljus nyans.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta i stil med "Provence" används för takdekoration stora träbjälkar , vitkalkade eller målade med vit färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För inredning används de väldigt ofta smidda och gjutna element , ger en touch av romantik till atmosfären.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika detaljer dekorerade med sömnad är välkomna i designen (broderade servetter, örngott eller tavlor) och volanger (överkast, lakan, gardiner och påslakan).

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller inredningen av alla tyginteriördetaljer är snygga blommotryck med små bilder av växter välkomna . Stora och alltför ljusa blommor kommer att slå ut en enda stilistisk idé.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av stil

Efterhand upphörde "Provence" att vara en del av interiören i uteslutande lanthus i Frankrike och blev mycket mer utbredd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag har denna stil flera sorter, vars särdrag, även om de inte är särskilt uttalade, fortfarande gör det möjligt att skilja mellan arter:

Franska "Provence" är en slags klassiker av den rustika stilen i gamla Frankrike . Den innehåller alla huvudelement som kännetecknar denna stilistiska idé. Huvuddragen i denna stil har redan nämnts ovan, men det är värt att påminna om att detta är övervägande av mjuka nyanser, naturmaterial och blommig genomskinlig inredning. Ibland är den sanna stilen i "Provence" alltför romantisk och luftig, och inte alla kommer att ha en sådan lätthet i interiören efter sin smak.

Många modedesigners strävar efter att kombinera det med element i den klassiska stilen, samtidigt som de får helt otroliga interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blommotryck av olika storlekar kommer att kombineras mycket framgångsrikt . Klassikerna kännetecknas av användningen av graciösa, men stora bilder av blommor, och "Provence" tillåter bara ett litet blommigtryck. Kombinationen av dessa funktioner ser ganska snygg och snygg ut, men överdriv inte, eftersom för många ritningar kan göra interiören smaklös och slarvig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassikerna kännetecknas av användningen av lyxiga dyra möbler med pretentiösa dekorelement . Det är ganska enkelt att komplettera möbler med lätta anteckningar från "Provence", det räcker bara med att lägga till dekorativa effekter av åldrande, dekorera trädelar med skav och genomskuren snidning. Dessutom kännetecknas klassikern av användningen av tunga material med en sammet- eller velouryta, som det är osannolikt att hitta en plats i Provence -stilen, eftersom dess grunder innebär användning av lättare naturmaterial. Men det finns en väg ut - du kan använda täta tyger av ljusa nyanser med ett ljust blommönster. Detta gör att materialen ser lättare ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den moderna "Provence" är mycket mer diskret än sitt ursprungliga utseende, inspirerat av lavendelfälten i de franska utkanterna . I en modern variant av denna stil är blommotryck mindre märkbara, genombrutna ristningar är mer sofistikerade och smidda detaljer är ännu mer graciösa. Ibland förväxlas den amerikanska rustika countrystilen med Provence -stilen, och även om det finns ganska många likheter mellan dem, är de fortfarande helt olika. "Provence" tillhör den rustika stilen, men den är mer sofistikerad och känslig än dess andra sorter. Men den amerikanska versionen av rustik stil tillåter användning av eldstäder och träbjälkar, som kan vara en del av "Provence".

Bland skillnaderna finns övervägande av dekorativa element i färgerna på den amerikanska flaggan och textilier dekorerade i Patchwork -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design och dekoration

Litet sovrum i Provence -stil - vad kan vara bekvämare? Men interiören i denna stil kan inte bara vara på landet, utan också inom ramen för den vanligaste stadslägenheten. Ja, det kan vara problem med att skapa dekorativa träbjälkar i taket, men annars finns det inga svårigheter. Säker, att inreda ett sovrum i ett lanthus har sina fördelar, till exempel att skapa en inredning med ett franskt fönster som öppnar utsikten över trädgården eller en mysig bakgård . I ett sådant rum är fönstret den centrala delen av inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men arrangemanget av ett rum med denna typ av fönster är endast möjligt på husets nedre våningar. Men rummet under taket rymmer en ganska mysig vind i stil med "Provence " … Dekor med torra blommor, iögonfallande nyanser av tapeter och textilier, solljus som strömmar från takfönstren - allt detta ser otroligt vackert ut och ger en bekväm vila.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sovrum i stil med "Provence" i ett trähus kommer att se väldigt vackert ut . Vanligtvis, under byggandet av sådana hus, finns takbjälkar redan närvarande, så det blir inga problem med att dekorera taket. Om väggarna är dekorerade med någon träbyggnad eller efterbehandlingsmaterial, räcker det bara att måla dem i en behaglig ljus nyans, och små saker hjälper till att skapa en atmosfär av provensalsk komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet rum för en tonårsflicka, inrett i Provence -stil, kommer att vara början på att höja ett barns kärlek till allt vackert och utvecklingen av en sofistikerad känsla av stil . Dessutom kommer varje tjej att bli glad över en sådan miljö, som påminner om ett dockhus, ökat i storlek. För bekvämligheten och funktionaliteten i rummet kommer kompakta modulära möbler att vara utmärkt utrustning, som innehåller många förvaringsfack, utgör en komplett bild av interiören och tar inte för mycket plats. Vi påminner dig om att det är vanligt att kalla modulära möbler för kompletta uppsättningar bestående av förvaringssystem och sängramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inom ramen för den provensalska stilen kommer möbler i massivt trä att se inte mindre relevanta och vackra ut, vilket för övrigt ser mer naturligt och naturligt ut . Speciellt framgångsrikt kommer detta alternativ för att fylla sovrummet att passa in i det inre av ett lanthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Provence -stilen innebär användning av naturliga färger i mjuka ljusa nyanser. Låt oss titta närmare på de vanligaste nyanser som finns i utformningen av sovrum i denna stil:

Ett vitt sovrum, även om det finns ett ställe att vara på, kommer fortfarande att se lite tråkigt och lite tråkigt ut, så du måste lägga till åtminstone lite ljusa färger . Till exempel bevara takbjälkens naturliga färg och matcha möblerna med dem, komplettera interiören med färgade kuddar och textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lavendel sovrummet ser mer intressant ut . Det bör noteras att denna nyans är den vanligaste när man skapar Provence -stilen. Men överdriv inte det med för ljusa nyanser, det är bättre att späda interiören med blekare toner av denna färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den blå färgen är ganska acceptabel för att dekorera ett sovrum i denna stil ., men du bör inte använda för ljusa toner och naturliga nyanser av den här färgen - de kommer att vara olämpliga. Mjuka ljusblå toner kommer att göra. Sängkläder och gardiner av denna färg kommer att se väldigt snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snö anses vara en av nyanser av blått, även om det också kallas vita sorter . Och i verkligheten är färgen övervägande vit, men har en lätt blåaktig underton som ger skuggan en viss charm. Det snöiga sovrummet kommer att se otroligt vackert och fräscht ut och passar perfekt in i Provence -stilen.

Bild
Bild

Färger som tillhör klassen nakna nyanser är också perfekta: grädde, sand, beige . Dessa nyanser kommer att se vackra ut på möbelytor, liksom mönster på sängkläder. Det är också tillåtet att använda en naturlig brun nyans, där takbjälkar och andra träelement mycket ofta målas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ljus citronskugga hjälper till att fräscha upp interiören och ger en touch av lätthet . En droppe av dämpad ljus ton hjälper till att accentuera fönstret och ger lite mer ljus och värme till rummet. Men använd inte en ljus citronton, det är endast tillåtet i form av dekorativa blommor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturliga gröna nyanser ser väldigt vackra ut , som oftast används som ett tillägg till inredningen, men ganska sällan är dess huvudsakliga del. Används huvudsakligen av naturliga örtaktiga nyanser, mentol- och mynttoner. Ljusa mönster och smycken av en smaragdton, placerad på textilens yta, är också acceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler och tillbehör

Interiören består inte bara av dekoration av väggar, tak och golv i rummet. Möbelinnehåll är en integrerad del. Låt oss titta närmare på vilka möbler som är nödvändiga i ett sovrum i Provence -stil, och även prata om tillbehör som ger en atmosfär av större komfort till rummet:

En byrå kan med rätta kallas en integrerad del av varje sovrum , eftersom det är det mest lämpliga och acceptabla alternativet för förvaring av sängkläder och andra sängkläder. En praktisk, rymlig byrå i en ljus nyans med en lite åldrad yta kan också användas som stativ för små föremål och blommavaser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet toalettbord med en spegel i en genombruten ram hängande på väggen passar perfekt in i sovrummet i denna stil . Bordet och spegelns ram bör vara i samma stil, vare sig det är en gjuten version eller en trä med en åldrad yta. Som regel är bordets ben också dekorerade i form av öppet snidning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om sovrummet också är ett funktionellt arbetsutrymme, är det nödvändigt att utrusta det med ett sådant attribut av möbler som ett skrivbord . Det är bäst att välja en snygg mini-version, för att inte störa rummet och i onödan ta ledigt utrymme.

Bild
Bild

Garderober är också ett måste i varje sovrum, särskilt i avsaknad av omklädningsrum . Du bör välja snygga, kompakta skåpmodeller som är ganska rymliga, men inte tar upp mycket plats i rummet. Ljusa nyanser, åldrad yta och dekorativa sniderier är förutsättningar för val.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bokhyllorna i Provence -stil ser de mer eleganta och sofistikerade ut . Glasdörrar ger inte bara rummet en viss charm och mystik, vilket öppnar en översikt över det inre innehållet, utan är också en del av den visuella expansionen av rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som tillbehör som kompletterar det inre av rummet , mycket ofta används olika minikistor, som fungerar som ställ för smycken och kosmetika, olika typer av målningar med dekorativa ramar samt textilier - gardiner, möbelöverdrag, kuddar och överkast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Att inreda sovrummet i lämplig stil och välja rätt möbelkompagnement är inte slutet på arbetet, det är nödvändigt att lägga till olika små saker som inte bara kompletterar interiören, men är dess sista del. Många dekorativa element och textiltillbehör hjälper dig att dekorera ett vackert sovrum i Provence -stil. Låt oss titta närmare på hur man dekorerar ett rum, vilka inredningsartiklar man ska välja och hur man gör en eller annan inredning med egna händer.

Bild
Bild

Du kan göra små dekorativa element med dina egna händer. Till exempel kan du göra en ganska vacker bildram i denna stil, som kommer att bli ett lätt och elegant tillskott till sovrumsinredningen. Låt oss titta närmare på hur man dekorerar en helt vanlig ram hemma.

Bild
Bild

För detta behöver du:

  • Akryllack för ytbehandling.
  • Vit akrylfärg.
  • Stor, hård borste.
  • Vitt vaxljus.
  • Själva ramen är gjord av obehandlat trä.
  • Medelhårdt sandpapper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetet sker i flera steg, som alla har sina egna egenskaper:

  1. För att komma igång är det nödvändigt att ta bort alla ytterligare komponenter från ramen - glas och bakvägg.
  2. Sedan måste du smeta in ramens kanter med ett vaxljus för att ytterligare skapa en dekorativ åldring av föremålet.
  3. Nästa steg i arbetet blir färgning. Vit färg ska appliceras med snygga drag i ett tjockt lager.
  4. Efter färgning ska ramen torka ordentligt.
  5. Efter torkning måste ramen slipas med sandpapper. På platser där färgen har legat ovanpå vaxet bildas dekorativa skav, på grund av vilka antikens effekt skapas.
  6. Det sista steget i arbetet blir beläggningen av produkten med akryllack.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du också göra textilinredningsartiklar med egna händer, inte bara i samma färgschema, utan att skapa en enda komposition, eftersom samma tyg kommer att användas för tillverkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompositionen kan komponeras enligt följande:

Gardiner + överkast + kuddar

Bild
Bild

Bordservetter + textilöverdrag för stolar + gardiner

Bild
Bild

Överkast eller sofföverdrag + dekorativ servett på byrå

Bild
Bild

Gardiner + stolskydd

Bild
Bild

Dessutom kan du dekorera trämöbler med dina egna händer, enligt exemplet med att arbeta med en ram.

Recensioner

Naturligtvis, innan du dekorerar ett rum i en viss stil, försöker alla studera mer detaljerat alla fördelar och nackdelar med deras möjliga val. Och vad händer om inte recensioner av andra människor hjälper till att sammanställa den mest fullständiga bilden, som täcker även de minsta aspekter som få människor tänker på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner av sovrum i Provence-stil är mestadels positiva. Knappt ett ljust, rymligt rum kan orsaka negativa känslor. Många noterar att i ett sådant sovrum är det inte bara lätt att somna och få en fullständig återhämtning av kroppen, men det är också ganska trevligt att vakna och börja dagen med ett leende och positiva känslor.

Bild
Bild

Bland negativa recensioner är den vanligaste orsaken till missnöje överflödet av ljusa nyanser, som är ganska opraktiska och mycket snabbt blir smutsiga. Och om det är enkelt att få textilier och möbler till sin ursprungliga form, måste väggarna och taket dekoreras på nytt, vilket kommer att medföra oförutsedda utgifter för ekonomiska resurser. Men med rätt inställning och att hålla rummet rent har ett sovrum i Provence -stil bara en fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra inredningsbilder

En mycket elegant och sofistikerad sovrumsinredning har en ljus detalj som omedelbart lockar uppmärksamhet - täta vita textilgardiner med inredning i form av ljusa, men små färger . Dessutom kännetecknas detta sovrum av ett överflöd av andra dekorativa element, nämligen: många små ramar med bilder och fotografier placerade längs hela väggens övre del, i området ovanför sängens huvud.

Bild
Bild

Ett otroligt vackert ljust sovrum, vars centrala element i inredningen är inlägg på väggarna från tapeter av en ljus nyans med ett litet blommönster . Ett ljust överkast stoltserar över sängen, vars mönster väljs så nära som möjligt på mönstret på tapeten, tack vare vilket inredningen ser ut som en enda komposition. Sängen kompletteras med två sidobord, varav ett är dekorerat med en vas med ljusa blommor. Interiören kompletteras med vanliga gardiner och vägglampor.

Bild
Bild

Mycket snygg och intressant inredning i sovrummet i stil med "Provence" med lätta anteckningar av klassiker . Sängen ligger i området med en liten, halvoval nisch, på vars djup väggen är dekorerad med tapeter med blommotryck, och inredningen på den yttre delen är gjord med en vanlig duk. Sängen och sängpuffen är inredda i klassisk stil, men blomkanten runt takkronan är ren Provence. Ett intressant inslag i rummets inredning är en vit skyltdocka i metall, som är något känsligt och feminint.

Bild
Bild

Raffinerad sovrumsdesign i de bästa traditionerna i den provensalska utkanten . Övervägande av lavendelskugga gör rummet otroligt känsligt, medan vita element skuggar något. Ett ovanligt inslag i inredningen är en baldakin av finmaskigt tyg, installerat ovanför sängen i takområdet. För att skapa en enda bild av interiören kan du välja en tyll och en baldakin från samma tyg. Dessutom består den kompletta uppsättningen av gardiner, en sits på en fåtölj, ett överkast och kuddar på sängen, av tätt vitt material dekorerat med buketter av syrener.

Bild
Bild

En mer modern tolkning av sovrummet i denna stil presenteras i form av ett rum med en ovanlig form . Istället för ljusgardiner placeras praktiska persienner på fönstren och taket är holistiskt, utan inredning med träbjälkar, men med stuckaturer i ljuskronan. Sängen kompletteras med ett överkast med kuddar och blommor, medan praktiska skåp och öppna bokhyllor inbyggda i väggen ligger mittemot den.

Rekommenderad: