Smidda Dörrar (42 Bilder): Ingångsjärnmodeller Med Glas Och Smidda Element, Produkter Med Smide För Ett Privat Hus

Innehållsförteckning:

Video: Smidda Dörrar (42 Bilder): Ingångsjärnmodeller Med Glas Och Smidda Element, Produkter Med Smide För Ett Privat Hus

Video: Smidda Dörrar (42 Bilder): Ingångsjärnmodeller Med Glas Och Smidda Element, Produkter Med Smide För Ett Privat Hus
Video: DÖRRAR OCH FÖNSTER 2 FÖRNYELSER OCH REPARATIONER 8 SÄTTA IN GLAS I DÖRREN 2024, Mars
Smidda Dörrar (42 Bilder): Ingångsjärnmodeller Med Glas Och Smidda Element, Produkter Med Smide För Ett Privat Hus
Smidda Dörrar (42 Bilder): Ingångsjärnmodeller Med Glas Och Smidda Element, Produkter Med Smide För Ett Privat Hus
Anonim

Hantverket för konstnärligt smide har sitt ursprung i det antika Egypten. I många århundraden har smidda produkter inte tappat sin popularitet. Smidda element används för att dekorera inte bara fönster och möbler, utan även entré- och innerdörrar. Denna artikel kommer att diskutera funktionerna hos smidda dörrar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Smidesjärnsdörrar kan indelas i olika kategorier:

  • På installationsplatsen skilja mellan entré- och interiörmodeller. Eftersom smidda element oftast används för att dekorera gatuprodukter, snarare än det inre i ett rum, är smidda entrédörrar mycket vanligare än innerdörrar. Genom designen skiljer sig dörrar med två och ena blad.
  • Genom att öppna metoden dörrblad skiljer mellan gung- och glidprodukter. Det vanligaste alternativet är svängsystem. Dessa produkter är enkla att installera och mindre besvärliga än glidmodeller. Svängdörrens design kompletteras med stora gångjärn. Glidningssystem är mer massiva och krångliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom design följande typer kan särskiljas:

  1. med ett dörrblad i ett stycke;
  2. med integrerat dörrblad.

Dörrblad är både döva (av ett material) och med ytterligare element. Dörrar är ofta dekorerade med smideselement komplett med glas eller andra material.

Glas gör visuellt smidda dörrar mindre tunga. Kombinerade modeller med en toppinsats och ett smidd element är också populära.

Bild
Bild

Material (redigera)

Huvudmaterialet för tillverkning av smidda dörrkonstruktioner är metall. Tillverkare kompletterar ofta järnprodukter med härdat eller pansarglas, vilket säkerställer ytterdörrens styrka. Följande typer av glastillverkningstekniker som används för att dekorera smidda modeller kan särskiljas:

  • Stalinit . Sådant glas skiljer sig från den vanliga produktionstekniken. Vid tillverkning exponeras glas först för höga temperaturer och sedan kyls ytan jämnt på båda sidor. Denna produktionsmetod ger glas hög hållfasthet och motståndskraft mot termisk och mekanisk påfrestning.
  • Tiffany . Tiffany -tekniken skiljer sig från andra när det gäller att foga glasögon. Efter slipning är glaset inramat med koppartape och anslutet till varandra med tennlödning. Det färdiga glasmålningsfönstret är täckt med patina.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Färgatglas anses vara en separat form av dekorativ konst. Den kombineras med glasögon i olika färger och fungerar som ett exklusivt dekorativt element.
  • Smältande . Med denna teknik värms glaset först upp och hålls sedan under en tid under påverkan av en viss temperatur. När produkten får önskad form utsätts den för snabb kylning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett mindre populärt alternativ är plastinsatser. Fördelen med modellen med plastelement är dörrens relativt låga vikt. Även smidda dörrar skiljer sig inte bara i yttre utan även i inredning.

Produktens insida är ofta fodrad med trä. Trämodeller med smidda metallplattor är populära.

Bild
Bild

Dimensioner

Dörrkonstruktionen är främst ansvarig för dörrens storlek. Tvåskaliga produkter är tyngre. Felaktig installation av en sådan produkt kan skada väggen. När du installerar dörren som en ram är det nödvändigt att installera starka metallplattor. Denna modell är lämplig för breda dörröppningar.

Trots att metallen verkar ganska grov och massiv finns det också små modeller med snygga ljusa former. Oftast är det enbladiga dörrar med smidda remsor eller glasinsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Strukturella element

Smidda dörrar produceras både utan extra insatser i konstruktionen (persienn) och med glasfragment. Dörrblad med extra glasinsatser är inte mindre hållbara än modeller helt i metall.

I konfigurationen av en smidd dörr är följande element oftast närvarande:

  • Metall dörrblad (mer än två millimeter tjockt).
  • Höghållfast metallramlåda.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förstärkare som ytterligare förstärker strukturen.
  • Starka gångjärn (mestadels flaggtyp). Sådana slingor klarar tung belastning.
  • Säkra lås med ytterligare låselement. Att bryta ett sådant lås blir extremt svårt.
Bild
Bild

För tillverkning av smidda och gitteruppsättningar används följande material:

  • hörn;
  • formade rör;
  • stavar med olika diametrar;
  • korrugerade beslag.
Bild
Bild

Tips

För tillverkning av entré- och innerdörrar används en mängd olika material: plast, glas, trä, metall. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar, som måste beaktas när du väljer en lämplig modell. Låt oss jämföra produkter från olika material, som kan hjälpa dig i framtiden när du väljer ett lämpligt dörrdesignalternativ.

Bild
Bild

Vilket är bättre plast eller järn?

Plast är ett relativt billigt, men samtidigt praktiskt och ofarligt material. Plastdörrar har många finish och många färger, vilket gör att du kan välja en produkt för vilken inredning som helst.

Dessutom är plastmodellen fuktbeständig och har höga ljud- och värmeisoleringsnivåer.

Jämfört med modeller av smidesjärn kan plastdörrar inte skryta med så hög hållfasthet och tillförlitlighet. Som ingångsstruktur är det att föredra att använda metalldörrar snarare än PVC -dörrar.

Bild
Bild

Glasdörrar har inget mindre originellt utseende än metallmodeller med smideelement. Även om glas är sämre än järn i styrka, är det extremt svårt att bryta en sådan dörr på grund av följande egenskaper hos det använda materialet:

  1. Triplex . Det är ett laminerat glas. Polymerfilmen, med vilken glaset limmas, kan hålla fragmenten på slag.
  2. Matolux . Med andra ord - härdat frostat glas. Låter ljus passera igenom, men låter dig inte se vad som händer bakom dörren. Har en hårdhet på fem gånger den för vanligt glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Silat glas . Tack vare en speciell tillverkningsteknik är den mycket motståndskraftig mot mekanisk påfrestning (tio gånger starkare än vanligt glas). Trots alla fördelar med glasprodukter produceras sådana dörrar oftast som inredningsalternativ.

Denna modell är lämplig för små lägenheter, vilket inte kan sägas om metalldörrkonstruktioner.

Trädörrar är miljövänliga och hållbara. En betydande nackdel med sådana produkter är dålig fukttolerans, vilket kan leda till deformation av dörrbladet.

Trämodeller anses vara ett klassiskt och mångsidigt alternativ för alla typer av lokaler. Det är lätt att välja rätt dörr både för installation vid ingången till rummet och som ett interiöralternativ.

Bild
Bild

Smidesjärn metalldörrar på inget sätt sämre än modeller gjorda av andra material. På grund av den massiva strukturen installeras järnprodukter främst vid ingången till rummet. Naturligtvis finns det undantag: i stora lanthus kommer smidda metalldörrar att se bra ut inte bara på utsidan utan också i det inre av rummet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer smidda strukturer bör du vara uppmärksam på materialets kvalitet. Produkter tillverkade av högkvalitativa metaller är mer tillförlitliga och mindre mottagliga för korrosion. Förutom materialet i dörrkonstruktionen är syftet med rummet där den smidda modellen ska installeras av stor betydelse, liksom designen av interiören och utsidan.

För ett privat hus kommer smidda portar från hörnen att vara ett utmärkt alternativ. Hörn produceras med hjälp av varmvalsmetoden. På grund av materialets form och höga styvhet tål sådana dörrar tung belastning. Smidda hörnportar har hög hållfasthet och hållbarhet.

Bild
Bild

Antika dörrar skiljer sig åt i mått och stor massa. Denna modell är dekorerad med grova metallelement. Antika dörrar liknar visuellt ingångskonstruktionerna i gamla lås.

Modeller med glasinsatser eller med ett fönster som ser raffinerade och sofistikerade ut. Ofta, förutom sådana produkter, är smidesjärnstak installerade på dörren (för att skydda mot nederbörd). Som du vet är smidda dörrar ganska dyra.

Alternativt kan en modell med smidda överlägg installeras. Grunden för en sådan produkt är ett vanligt dörrblad på vilket smidda dekorativa element är fästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Smidesjärn entrédörrar kommer inte bara att fungera som tillförlitliga strukturer, utan också betona husets prestige.

De främsta fördelarna med sådana produkter inkluderar:

  • Lätt att ta hand om. Smidda metalldörrar kräver inte konstant och särskild omsorg. Sådana produkter behåller sitt ursprungliga utseende i många år.
  • Hög hållfasthet och hållbarhet.
  • Motstånd mot mekanisk påfrestning och skador. Utomhusalternativ utsätts ofta för ytterligare behandling med korrosionsskyddande medel.
  • Ljudisolering.
  • Värmeisolering.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pålitlighet. En smidesdörr är svårare att knäcka än en vanlig stålmodell.
  • Original exklusiv design. Ofta tillverkas dekorativa smidda element i dörrkonstruktioner av hantverkare i en enda kopia. Mönster kan kombineras till geometriska mönster och abstrakta kompositioner.

Den största nackdelen med smidda modeller är deras höga kostnad. Men exklusiviteten och höga indikatorer på tillförlitlighet och hållbarhet för produkten kompenserar för det höga priset. Smidda dörrar är inte lämpliga för installation i alla lokaler. En sådan modell kommer att störa en lägenhet med ett litet område. En annan nackdel är sannolikheten för metallkorrosion, som kan utsättas för modeller gjorda av material av låg kvalitet.

Bild
Bild

Design

Olika konstruktioner och material som används, liksom smidda element, är ansvariga för de olika alternativen för tillverkning av smidda dörrar. Sådana element utför inte bara dekorativa utan också en extra skyddande funktion.

Smidda galler på dörren är gjorda i form av en ram, vars inre utrymme är fyllt med metallelement av olika former. Smidda galler ser bra ut i kombination med glasinsatser på dörren.

Bild
Bild

Smidda handtag har ett brett utbud av modeller, men de kan också göras på beställning enligt individuella skisser.

Sådana element ser snygga och eleganta ut, så smidda handtag kan betraktas som en extra dekoration av dörrstrukturen.

Sådana element är ofta färdiga i brons eller guld. De ser harmoniskt ut på både trä- och metallkonstruktioner. Förutom det exklusiva och originella utseendet är sådana beslag starka och hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda dörrlistar är metallprodukter som används för att ansluta och fästa andra element eller som en separat dekoration för trämassiv. Smidda mönster för grindar görs huvudsakligen i form av växtelement, olika geometriska mönster och monogram.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel och vackra alternativ

En original exklusiv författarmodell med smideselement som skapar ett blomsterarrangemang. Modellen ser utomordentligt lätt ut och passar perfekt in i byggnadens utsida. Denna design skulle vara ett utmärkt alternativ för ett privat hus.

En dörr i två blad med glasinsatser och smidesjärnband kommer att framhäva den sofistikerade interiören i rummet. Mjukt ljus som passerar genom glaset in i rummet skapar en atmosfär av värme och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

En massiv smidesdörr, kompletterad med en båge, kommer att betona den goda smaken och höga statusen för ägaren av lokalen. Denna modell är lämplig för installation i en stuga.

Smidda mönster kan komplettera trämodeller. Metallinsatser i kombination med glas gör produkten inte alls tyngre och är i perfekt harmoni med dörrbladets ljusa toner.

Trots att modeller med smideelement framkallar associationer med något skrymmande och tungt finns det små entrédörrar för smala dörröppningar.

Rekommenderad: