Bordslampor (75 Bilder): LED -modeller För Skrivbordet, Barn- Och Originalprodukter I Form Av En Glob För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Bordslampor (75 Bilder): LED -modeller För Skrivbordet, Barn- Och Originalprodukter I Form Av En Glob För Hemmet

Video: Bordslampor (75 Bilder): LED -modeller För Skrivbordet, Barn- Och Originalprodukter I Form Av En Glob För Hemmet
Video: Диана и волшебное Зеркало! Diana and Roma Pretend Play with Makeup Play Table Toy 2024, Maj
Bordslampor (75 Bilder): LED -modeller För Skrivbordet, Barn- Och Originalprodukter I Form Av En Glob För Hemmet
Bordslampor (75 Bilder): LED -modeller För Skrivbordet, Barn- Och Originalprodukter I Form Av En Glob För Hemmet
Anonim

Moderna modeller av bordslampor låter dig väcka liv i de mest vågade designidéerna. Trots sin lilla storlek spelar denna detalj en viktig roll i inredningen och kan betona vilken stil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Bordslampor kommer aldrig att förlora sin popularitet, eftersom de har ett antal fördelar jämfört med till exempel golv- eller taklampor.

Bordslampor kan lysa upp belysningen lokalt. De sprider mjukt ljus och ger en mysig och lugnande inomhusatmosfär. Sådan belysning är särskilt användbar när det gäller intensiv ögonspänning.

Vanligtvis är bordslampor små och lätta nog. Tack vare dessa egenskaper kan dessa belysningsanordningar enkelt och snabbt flyttas om från en plats till en annan utan att demonteras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många justerbara modeller ger möjlighet att ändra ljuskraften. I sådana lampor kan du inte bara byta glödlampan med en högre eller lägre ljusstyrka, utan också använda populära LED -alternativ med en dimmer. En sådan bekväm regulator kan komma i funktion efter att du tryckt på en knapp på armaturen.

Dessutom kan du enkelt byta glödlampa i bordslampor. Detta kräver ingen särskild ansträngning eller särskild kunskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller är mycket populära där kroppens höjd och position kan justeras. Dessa typer av bordslampor är särskilt relevanta när det gäller en elevs eller skrivbord, eftersom du enkelt kan justera enheten så att det är bekvämare för dig att arbeta med dokument eller göra dina läxor.

Moderna märken producerar inte bara funktionella och lättanvända utan också mycket vackra bordslampor. Utbudet av dessa produkter är så stort att du kan välja den perfekta lösningen för vilken inredning som helst, vare sig det är en elegant klassiker eller en icke-trivial avantgarde. Allt beror bara på husägarnas personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och tillbehör

Den klassiska och vanligaste är lampor, vars konstruktiva layout består av en bred bas (vanligtvis rund), ett stativ och en plafond.

De starkaste och mest hållbara produkterna är de i vilka kroppen är gjord av metall och skuggan är gjord av tjockt glas, metall eller en kombination av dessa material. Produkter av moderna märken är ofta utrustade med speciella nyanser med reflektorer. Sådana detaljer är nödvändiga för att öka ljusflödets riktning.

Bild
Bild

I en uppsättning med olika armaturer finns det som regel en mängd olika komponenter. Det kan vara:

  • utbytbara och extra lampskärmar och nyanser;
  • USB -kabel krävs för att ansluta lampan till en persondator;
  • bruksanvisning;
  • utbytbara glödlampor;
  • garantikort.
Bild
Bild

Visningar

För närvarande kompliceras valet av en lämplig bordslampa bara av sortimentets rikedom. På belysningsmarknaden finns det ett stort utbud av olika lampor för alla smaker och färger.

Först och främst är alla belysningsenheter uppdelade i:

  • Funktionell … Sådana modeller används för att belysa ett arbets-, skriv- eller datorbord samt sängbord.
  • Dekorativ … Dessa lampor är främst inriktade på högkvalitativa och vackra arrangemang av ljus- och färg accenter i interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är alla bordslampor uppdelade efter typ av infästning:

De klassiska lamporna är de som installerad på en plan horisontell yta … De är mycket praktiska eftersom de kan flyttas fritt inom arbetsområdet. Men sådana traditionella lampor är de mest opålitliga, eftersom de är mottagliga för mekanisk skada. De kan av misstag skjutas eller tappas av bordet, vilket kan orsaka att objektet går sönder.

Bild
Bild
  • Nyligen populära bordslampor på en klädnypa … Små och lätta armaturer är oftast utrustade med sådana fästen. Deras bekvämlighet ligger i det faktum att enheten kan fixeras inte bara vid skrivbordets sidodel, utan också på en bokhylla eller på något annat utskjutande element. Det är mycket svårare att släppa en sådan modell, men det är nödvändigt att välja klädnypan noggrant.
  • Moderna tillverkare tillverkar också bordslampor på en klämma … Denna typ av infästning liknar metoden för att fixa en gammal köttkvarn på bordskanten. Hälften av en sådan struktur appliceras uppifrån på bordsskivan, och den andra vrids i botten tills bordets kant liksom är "fastspänd i en skruvstång". Om basen på armaturen låter dig rotera och luta den i olika vinklar, så passar detta fäste bäst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika typer av strömbrytare kan installeras i bordslampor:

  • på en sladd;
  • på knappkontroll;
  • touchkontroll;
  • på en fjärrkontroll (med en fjärrkontroll) med möjlighet att justera ljusstyrkan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor skiljer sig också åt i typ av strömförsörjning

  • Traditionella modeller är de som drivs av el när de är anslutna till ett vanligt uttag.
  • Det finns också mer moderna alternativ som fungerar från en persondator via en USB -kabel.
  • Trådlösa versioner med batterier och laddningsbara lampor kräver inga sladdar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordslampor kan också ha olika former och konfigurationer. De mest populära är naturligtvis de traditionella rundalternativen. De följs av lampor med koniska, fyrkantiga eller rektangulära nyanser. Men detta är långt ifrån hela listan över stationära belysningsenheter som moderna tillverkare erbjuder oss.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss titta närmare på flera populära moderna kopior som är multifunktionella:

  • För inte så länge sedan, bekvämt transformatorlampor … De kan installeras både hemma och på kontoret. Utformningen av sådana vikningsanordningar gör det enkelt att föra ljuskällan närmare eller längre bort, om det behövs, samt rikta ljusflödet i önskad riktning. Sådana modeller är särskilt relevanta i fall där detta eller det där företaget kräver stark ögonbelastning, uppmärksamhet och maximal noggrannhet (sömnad, teckning etc.).
  • Även idag föredrar många konsumenter multifunktionella lampor med förstoringsglas … Oftast används de under ett noggrant arbete med små detaljer. De är utrustade med ett förstoringsglas eller ett objektiv. De mest populära är fastspänningsförstoringslampor, eftersom det är mycket bekvämare att arbeta med sådana enheter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om du vill dekorera interiören med en spektakulär och förfinad detalj, bör du titta närmare på en sådan enhet som ljusstake … Sådana modeller har formen av en vacker ljusstake, men inte vanliga vaxljus sätts in i dem, utan ljusformade lampor.
  • Otroligt populärt bland köpare bordslampor och lampor … Sådana belysningsarmaturer har icke-standardiserade nyanser och kompletteras ofta med olika dekorativa element.

Oftast är golvlampor och lampor för bordet stora, så om du väljer en modell för inredningen med en ljus lampskärm kan du använda den som en ljus accent.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Högteknologiska och multifunktionella är stationära lampor utrustade med en klocka och en termometer … Dessa användbara tillägg är oftast placerade på lampans bas och på ett säkert avstånd från ljuskällan. Som regel visas indikatorer på tid och temperatur i sådana produkter på en svartvit skärm.
  • Under många år i rad, spektakulärt " Lava" - lampor … De är dekorativa och representerar en transparent cylinderformad kolv av glas med transparent olja och genomskinligt paraffin i den inre delen. Som regel är glödlampor i sådana anordningar placerade i lampans nedre del och markerar därmed dess innehåll. Paraffin i cylindern börjar röra sig och rullar smidigt i oljan.
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag finns det många i butikerna barns bordslampor. Dessa kan inte bara vara söta sänglampor, utan också bekväma modeller för skrivbord. Barnmodeller tillverkas ofta i olika former. Detta kan inte bara vara en klassisk föreställning med en lakonisk bas och en nyans, utan också en originalprodukt i form av en blomma, djur, seriefigurer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av glödlampor passar?

Följande typer av lampor kan installeras i bordslampor:

  • Glödlampor;
  • Halogen. Sådan belysning skiljer sig från glödlampor genom att volframtråden i den omrörs i ett speciellt gasrör. Tack vare denna enkla design är ljuset från halogenlampor starkare och de håller mycket längre.
  • Energisparande eller fluorescerande lysrör. Kraften hos dessa sorter är mycket högre än konventionella lampor. Energisparalternativ är dock mer ekonomiska när det gäller energiförbrukning.

Den enda nackdelen med sådana glödlampor är att de avger skadliga ångor från kvicksilver och andra kemiska element.

LED- eller LED -lampor. Diodlampor är de mest ekonomiska, starka och hållbara. De kan ha flexibla ramar och ljus- / rörelsesensorer

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

De traditionella och vanligaste formerna av bordslampor är runda, fyrkantiga, rektangulära (långsträckta i horisontalplanet), konformade.

Mer eleganta och sofistikerade är ljusstakar eller ljusstakar. Sådana detaljer kommer att se organiska ut i många interiörer, från klassisk till konstnärlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna konsumenter har möjlighet att köpa sig en mer intressant lampa med en ovanlig form. Till exempel ser stora lampor i form av en jordglob dyra och sunda ut. Som regel är ljuskällan i sådana modeller belägen i den inre delen av en sluten rund skuggkula. Det finns också enklare alternativ där lampskärmar i olika storlekar kompletteras med bilden av världskartan, och den kan vara både modern och åldrad.

En vacker fontänlampa är också lämplig för placering på bordet. Dessa skimrande modeller är dekorativa. Stativ i sådana varianter är ofta gjorda av färgad eller transparent plast och kompletteras med ett knippe flerfärgade optiska fibrer.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barnrum kan du välja ett intressant alternativ i form av djur, växter, vackra mönster, dockor, bilar, fåglar, insekter etc. Om barnet är förtjust i olika sporter kan interiören kompletteras med lampor av denna inriktning. Det kan till exempel vara en dekorativ fotboll med bakgrundsbelysning.

Designerlampor med olika figurer ser attraktiva och originella ut. Sådana dekorativa tillägg kan placeras på olika delar av enheten: på basen, stativet och till och med på skuggan. Siffror i sådana lampor är mycket olika. Nyligen är varianter med miniatyrberömda skulpturer, mystiska ugglor, katter och fartyg eller rattar (för nautisk stil) särskilt populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Harmonin och balansen på arbetsplatsen bibehålls bara om du väljer rätt storlek för en armatur.

Arbetslampan ska inte vara stor. Det är bättre att välja diskreta transformatormodeller. För ett rum med ett litet område bör du också välja inte för höga och stora alternativ, annars belastar de situationen.

Om bilderna i rummet tillåter, kan större inre lampor med eleganta volymetriska nyanser installeras i den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Basen och locket på enheten kan tillverkas av olika material.

Bordslampor är:

  • sten (dekorativa eller naturliga råvaror);
  • gips;
  • glas;
  • kristallalternativ kan vara matt, glansigt, transparent eller färgat;
  • trä;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • keramisk;
  • metall;
  • smidd;
  • papper;
  • syntetisk;
  • läder (naturligt och konstgjort).
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkter av patinerad metall ser intressanta ut. Det kan vara järn, mässing, silver, koppar, brons.

Färger

Armaturernas färgskala för arbete är begränsad till transparenta, genomskinliga och neutrala toner. Detta beror på det faktum att en modell med en ljus nyans kan distrahera från jobbet och dåligt påverka en persons syn.

Om vi pratar om dekorativa modeller, är deras färgpalett inte begränsad av någonting. Valet av lämpligt sortiment beror på inredningens nyckeltoner.

Bild
Bild

Vita och svarta lampor är klassiska och eleganta. Trots sitt stilistiska fokus kommer sådana stycken att se harmoniskt ut i en mängd olika ensembler, från historiskt till modernt.

Röda, korall- och rosa lampor accentueras. Sådana produkter kräver inte förstärkning med dekorativa element i inredningen. Liknande ljuspunkter i inställningen kan vara alternativ för blå, lila, gula, turkosa och lila nyanser, samt en trendig ljusgrön lampa. De är bäst placerade i vardagsrummet eller köket.

För sovrummet är det bättre att välja tystare nattalternativ i beige, grädde, ljusgrönt och persika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Bordslampor tillverkas i olika stilistiska lösningar:

  • Produkterna ser original ut nautisk nyckel … Deras yta är ofta artificiellt åldrad. Sådana lampor är ofta dekorerade med dekorativa detaljer i form av ett ankare, en ratt, ett fartyg eller åldrade kartor över världen på en platta.
  • Armaturer i antik stil är i regel vitmålade och har stor vikt. Deras yta kan imitera marmor, sten eller elegant präglad stuckatur.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Produkter med stil " Provence " oftare är de små och dekorerade med pastellfärger. De kan också dekoreras med kantade kanter och blommor eller frukttryck.
  • För stil loft en modell som kombinerar två olika material är lämplig. Till exempel trä och metall. Det är bättre att välja produkter med en lakonisk och seriös design.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Klassisk lampor kännetecknas av utsökt förfining och måttlig rikedom. Som regel har de graciösa former och är dekorerade med förgyllning, brons eller silver.
  • Kinesiska bordslampor kan vara gjorda av papper i en träram. Sådana modeller kommer att se harmoniska ut i orientaliska miljöer.
  • För modern stil, futuristiska eller minimalistiska glas- och metallalternativ är de bästa alternativen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Betyget för välkända tillverkningsländer som producerar högkvalitativa och attraktiva bordslampor inkluderar:

  • Tyskland (Lumberg, Hans Kogl, Schmitz-Leuchten).
  • Spanien (LEDS, Mantra, B. lux).
  • Italien (AXO light, Ciulli, Banci, Passeri International).
  • Turkiet (Ozcan, Seda).
  • Tjeckien (Artglass, Elite Bohemia).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillämpningsområde i huset

Bordslampor används oftast för att komplettera arbete och skrivbord. För att göra detta är det bättre att välja modeller med en avlång form, där du kan ändra platsen och riktningen på plattan.

Sådana anordningar är också lämpliga för ett toalettbord. De ska avge ett rikt och mjukt ljus samtidigt. Det är lämpligt att välja produkter med öppna lampskärmar. Lampor installerade i spegeln i olika områden är också lämpliga. Med denna typ av belysning kommer det att vara mycket bekvämt att sminka sig eller göra en manikyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sängbord rekommenderas det att välja lampor av medelstora och kompakta storlekar. De mest framgångsrika alternativen kommer att vara lugna och pastellfärger.

Det är väldigt enkelt att välja en lampa för ett vardagsrum. För att göra detta behöver du bara uppmärksamma stilen på interiören, liksom textilierna och inredningen som finns i rummet. I enlighet med färgen och strukturen på dessa element kan du välja en mycket harmonisk och attraktiv enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en bordslampa måste du vara uppmärksam på kvaliteten på de material som den är tillverkad av. Om lampkåpan är av plast, bör du se till att detta material är värmebeständigt. Detta gäller även metallföremål. De måste skyddas från överdriven överhettning. Var noga med att kontrollera lampkonstruktionens stabilitet eller tillförlitligheten i dess fästelement så att enheten står tryggt på bordsytan.

Lampan ska helst matcha stilen i interiören där den ska placeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer en nattlampa för barn är det bättre att köpa en pålitlig version med ett starkt fäste så att barnet inte av misstag vidrör det och tappar det från bordet / piedestalen. En söt modell i form av ett djur eller en seriefigur kommer att se harmonisk ut i barnens sovrum.

Bild
Bild

Originalidéer för en vacker snygg inredning

  • Lakoniska metalllampor med rundade nyanser av vitt och grönt kan placeras på ett bord bredvid soffan i ett grönt vardagsrum, med ljusvita gardiner på fönstren.
  • En krökt metallversion med en öppen nyans kommer att se bra ut på ett vitt datorbord i ett snövit rum med grå och blå fåtöljer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Sängbord i ett vitt sovrum kan kompletteras med stora lampor med röda socklar och svarta nyanser. Späd kontrasten med mörka kuddar på en vit säng och en liten ljuskrona i smidesjärn i taket.
  • På sängborden i ett ljust sovrum kan du också sätta lampor med glasben och gräddfärgade trapetsformade nyanser.

Rekommenderad: