Spelkonsoler För TV: Anslutning Av Konsoler För Aktiva Spel. Hur Väljer Man Dem För Barn? De Bästa Tv -boxarna För Barn. Hur är Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Spelkonsoler För TV: Anslutning Av Konsoler För Aktiva Spel. Hur Väljer Man Dem För Barn? De Bästa Tv -boxarna För Barn. Hur är Dem?

Video: Spelkonsoler För TV: Anslutning Av Konsoler För Aktiva Spel. Hur Väljer Man Dem För Barn? De Bästa Tv -boxarna För Barn. Hur är Dem?
Video: Nintendo Switch - Unboxing och mjölka kor 2024, April
Spelkonsoler För TV: Anslutning Av Konsoler För Aktiva Spel. Hur Väljer Man Dem För Barn? De Bästa Tv -boxarna För Barn. Hur är Dem?
Spelkonsoler För TV: Anslutning Av Konsoler För Aktiva Spel. Hur Väljer Man Dem För Barn? De Bästa Tv -boxarna För Barn. Hur är Dem?
Anonim

Spelkonsoler för TV förlorar inte sin popularitet, trots uppkomsten av fler och fler smartphones och persondatorer. För att garantera dig en trevlig tidsfördriv, att välja en TV -konsol bör ta hänsyn till ett antal specifika faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

TV -spelkonsoler är elektroniska enheter som överför en bild av ett spel som pågår på en stor skärm . Set-top-boxen styrs med joysticks, gamepads, tangentbord, ratt, pistol eller andra prylar.

Bild
Bild

Set-top-boxen är en fristående konsol med sina egna individuella egenskaper … Detta innebär att olika modeller av samma märke kan styras annorlunda, utföra kommandon eller förmedla en bild.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I själva verket spelkonsolen du kan till och med ringa en dator med en smal specialisering , eftersom denna lilla låda har en processor, en hårddisk och minne. Vissa moderna modeller, förutom spel, låter dig interagera med ljud- och videofiler eller till och med ansluta till World Wide Web.

Spel som kan användas på konsolen kan laddas antingen från externa medier eller via internminnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

En översikt över alla tillgängliga spelkonsoler gör att vi kan dra slutsatsen att de är indelade i två huvudvarianter: bärbar och stationär … Bara samma stationära är redan utformade för att anslutas till en TV. Förutom, varje år dyker det upp nya typer av konsoler, utrustade med moderna prylar: modeller med LCD -pistol, rörelsesensor, ratt eller pedaler. Det finns också separata bilagor för digital -tv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bärbar

Bärbara konsoler är inte avsedda att användas med en TV eller dator. De är en separat gadget som inte kräver ytterligare enheter .… En sådan enhet har sin egen skärm, högtalare och en inbyggd kontroller. Vid behov är förresten hörlurar anslutna till den. Som regel tillåter måtten på den kompakta designen till och med att den kan förvaras i en ficka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Stationära modeller av spelkonsoler kräver en skärm för att visa bilden . Detta kan vara en TV, en datorskärm eller till och med en projektor. Styrenheterna för sådana enheter är separata prylar som antingen kan vara trådbundna eller trådbundna. Det andra alternativet är mer lämpligt för mobila spelare.

Bild
Bild

Toppmodeller

Sony playstation 4

Vanligtvis, de ledande positionerna i betyget för moderna konsoler intas av produkter från Sony, Nintendo, Microsoft och Nvidia . Toppen innehåller nödvändigtvis Sony Playstation 4 , enligt majoriteten av användarna anses den vara den bästa tv -konsolen i den senaste generationen. Jämfört med tidigare versioner har den förbättrat inte bara hårdvaruacceleration, utan också utseende . Tekniken, som skapades tillsammans med mjukvaruutvecklaren Bungie, liknar mycket hårdvaran som finns på moderna datorer. Den centrala processorenheten består av två Jaguar-fyrkärniga modeller, och GPU: n har 18 chips, vilket möjliggör 1.84 biljoner operationer på en sekund.

Hårddiskens kapacitet är 500 GB och RAM -kapaciteten är 8 GB. Den maximala RAM -bandbredden är 176 GB / s, vilket är 16 gånger PS3. Den inbyggda ljudmodulen från Sony Playstation 4 låter dig chatta under spelet, samt ta emot andra ljudspel från spelet.

Bild
Bild

Konsolen har möjlighet att ansluta till Internet via Wi-Fi samt en Ethernet-anslutning. Det är också möjligt att skapa en Bluetooth -anslutning. Enheten läser Blu-ray-skivor och är utrustad med två USB 3.0-portar. Videoutgång sker via HDMI -TV.

Det är också nödvändigt att lägga till om funktionen att ansluta konsolen till PlayStation Network -kontot, vilket gör att du kan ladda ner nya spel . Spelkonsolen stöder MP3- och JPEG -format. Styrplattan har bakgrundsbelysning, vibrationer, hörlurar och microUSB -uttag. En liten nackdel är oförmågan att spela spel som släppts för tidigare versioner på konsolen.

Konsolen kan inte kallas budget - precis som licensierade spel som passar den.

Bild
Bild

Xbox ett

En annan högkvalitativ digitalbox är Xbox ett utvecklat av Microsoft. Nytt för denna åttonde generationens modell är sociala nätverksfunktioner och möjligheten att skicka videor eller skärmdumpar till streamingtjänster. Enheten kan ansluta till webbplatser och videohotell. Den centrala processen är AMD Jaguar-modell utrustad med två fyrkärniga moduler vars klockfrekvens är 1,75 GHz. GPU: s tolv beräkningsenheter genererar toppeffekt på 1,31 biljoner operationer per sekund.

Operativsystemet använder 138 GB av det totala hårddiskutrymmet, medan resten är avsett för lagring av spel. RAM -kapaciteten är 8 GB. Xbox One spelar upp videor i 1080p och 720p. 4K -format kan spelas, men bilden skalas upp till 1080p upplösning. Spelkonsolens interna kontrollfunktion kan reglera enhetens temperatur genom att accelerera eller sänka fläkthastigheten. Nackdelen med spelanordningen är det höga priset - från 22 till 40 tusen rubel. Licensierade spelskivor är också dyra. En annan nackdel är oförmågan att ansluta konsolen till föråldrade TV -modeller.

Bild
Bild

Nintendo WII U

Nintendo WII U -modellen, som släpptes 2012, gör ett utmärkt jobb med att spela upp HD -video. Denna konsol rekommenderas för familjen, inklusive barn . TILL fördelar modellerna inkluderar praktiska joysticks, ett enkelt gränssnitt och en inbyggd pekskärm. Hårdvaruskärmen kan användas ensam, vilket gör digitalboxen bärbar eller i kombination med en TV. Den centrala processen utvecklas av IBM.

Tri-core Power PC-750 är utrustad med 3 MB internminne och chipklockhastigheten är 1,24 GHz. Grafikprocessorn, som är utvecklad av AMD, fungerar med en frekvens av 550 MHz. Spelkonsolens inbyggda minne rymmer bara 8 GB. Men med ett SD -kort kan dess volym ökas upp till 32 GB och med externa USB -enheter - upp till nästan 2 TB. RAM -kapaciteten är 2 GB och dess maximala bandbredd är 12,8 GB / s. Den senare siffran är 20 gånger kapaciteten för den tidigare WII -modellen. Konsolen är utrustad med 4 USB 2.0 -portar samt en minneskortplats. Enheten stöder Bluetooth -anslutning. Bilden visas på TV-skärmen via en HDMI-kabel, men det är också möjligt att använda RGB SCART- eller S-Video SCART-kontakter . Internetåtkomst är inte tillgänglig för den här digitalboxen.

Bild
Bild

Nvidia -sköld

Nvidia Shield -spelkonsolen tillhör den åttonde generationen. Trots att digitalboxen kan vara bärbar är det möjligt att ansluta den till TV: n med en HDMI-kabel. Enheten är utrustad med en Tegra 4 -processor . Setet innehåller två analoga joysticks och en D-pad med kontrollknappar. Fördelen med modellen är möjligheten att skapa, visa och skicka strömmande video. Klockhastigheten för ARM -processorn är 1,9 GHz. Den används i kombination med en fyrkärnig GPU.

Den interna lagringskapaciteten är 16 GB, plus det finns 2 GB lagringsutrymme i SHIELD . Konsolens minne kan utökas med ett microSD -kort upp till 64 GB. Det inbyggda kylsystemet bidrar till ekonomisk energianvändning. Konsolen vibrerar inte och stör inte under drift. Det är möjligt att använda Wi-Fi och Bluetooth-anslutningar. Den låga kostnaden för digitalboxen är dess stora plus.

Bild
Bild

Dandy junior 2

Naturligtvis kan man inte låta bli att nämna de "nostalgiska" prefixen Dandy och Sega … Det kan till exempel vara Dandy junior 2 , som har inbyggt minne som rymmer 195 spel, och som också låter dig köpa ytterligare patroner. Anslutning till TV: n sker med en AV -kontakt och en RCA -kabel. Bitdjupet för enheten är 8 bitar.

Dandy kan också användas på äldre TV -apparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sega Retro Genesis Modern

Sega Retro Genesis Modern är prisvärd och ganska budget . Den enkla handlingen gör det enkelt att ansluta även till äldre TV -apparater. Du kan dock inte ansluta den till en datorskärm. Nackdelarna inkluderar också grafik av låg kvalitet, låga hårdvaruspecifikationer och ett sällsynt utseende av nya spel. Det bör tilläggas att Sega producerar konsoler i 8, 16, 32 och 128 bitar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt spelkonsol för din TV, det är nödvändigt att förstå av vem och i vilken utsträckning det kommer att användas . Dessutom bör man komma ihåg att spelleffekter återges mest effektivt av dyra modeller, så för aktiva spel med maximal nedsänkning måste du offra en stor mängd. Men om en spelkonsol köps för barn 3–6 år, som kommer att använda den för att studera siffror, färger och former, är det fullt möjligt att begränsa oss till en billig kopia med minimala tekniska egenskaper. Om barnkonsolen är avsedd för en äldre ålder, bör kvaliteten på grafiken och ljudet vara på den bästa nivån.

Dessutom är det nödvändigt ta hänsyn till hårddiskens kapacitet, mängden RAM -minne och processorns parametrar . Hårddiskens kapacitet varierar från 20 GB till 1 TB. Ju högre denna indikator, desto svårare spel kommer konsolen att klara av. Vid behov utökas hårddiskens kapacitet med ytterligare extern lagring. Hastigheten på den behandlade informationen beror direkt på processorns parametrar.

För frekvent och aktiv användning av konsolen är modeller med en AMD -processor mer lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller RAM-minne, är denna indikator ansvarig för hastigheten på uppgiftsutförandet, liksom den totala prestandan för digitalboxen . Mer RAM garanterar bättre prestanda. Storleken på RAM i spelkonsoler varierar från 1 till 12 GB. Vi får inte glömma att digitalboxen ska köpas i enlighet med den befintliga TV: n som enheten ska anslutas till.

Barn från 3 till 6 år rekommenderas att välja sådana konsoler som Dendy, Sega eller Gameboy . I det fall när det är viktigt för barnet att inte bara leka, utan också att lära sig, är det bättre att välja en analog med ett tangentbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

För ett barn mellan 6 och 14 år är konsoler mer lämpliga PSP, PlayStation Vita eller Nintendo Wii … För en vuxen spelare rekommenderas det att ta Sony PlayStation 4 eller Microsoft Xbox One … Lämplig för en liten budget Nvidia Shield.

Det är värt att lägga till några ord och om att välja en TV för att använda din spelkonsol . Ju större diagonal, desto mer realistisk blir nedsänkning i spelet. Den optimala skärmupplösningen är 1080p. Det är ingen mening att köpa en dyr enhet med en upplösning på 2160p, även när du använder den Sony PlayStation 4 PRO.

Dessutom bör du fokusera på OLED-TV-modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Spelkonsolen kan anslutas till TV trådbundet och trådlös sätt. Det beror i regel på både modell och tillverkningsår.

Trådbundet

Konsolen är ansluten med HDMI-, USB-, AV-, SCART- eller RCA -kablar … Denna metod väljs vid anslutning till en gammal TV utrustad med en tulpan, klocka eller AV -uttag.

Bild
Bild

Med hjälp av HDMI -kontakten kan du överföra bilden av högsta kvalitet och är det mest populära alternativet, till exempel en USB -kabel … För att ansluta den behöver du bara hitta lämpliga uttag och använda en tråd med samma ändar.

Bild
Bild
Bild
Bild

AV -kabel bidrar också till kvalitetsöverföring. Sladden har 5 ingångar för anslutning till en TV-apparat, samt en kontakt för “dockning” med en digitalbox. Se till att ansluta AV -kabeln så att den matchar färgerna på uttagen och kontakterna . Dålig överföringskvalitet säkerställer RCA -kabel . Sladden är också ansluten så att pluggens färg matchar uttagen. Ett annat olyckligt alternativ är att använda SCART -anslutningar.

Det bör noteras att den trådbundna anslutningen alltid görs när både konsolen och TV: n är avstängda.

Bild
Bild

Trådlös

För att slå på konsolen på TV: n utan att använda en kabel måste du använda Wi-Fi eller bluetooth-anslutning . I det här fallet blir det mycket mer bekvämt att spela, eftersom användaren kan placeras var som helst, oavsett trådens längd.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Att installera en TV -spelkonsol kan ses på exemplet med Sony PlayStation 4 . Konsolens strömbrytare är placerad ovanför enheten mellan två delar av fodralet: matt och blank. Eftersom knappen är beröringskänslig räcker det med en lätt beröring för att starta digitalboxen. Först kommer Sony -logotypen att visas på skärmen, som sedan ändras till en begäran om att ansluta en kontroller. Första gången måste du göra detta med USB -kabeln. Genom att trycka på valfri knapp på handkontrollen kan du se språkvalsmenyn på skärmen. Styrspaken kan sedan lossas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör också nämnas att Om det slutar fungera när du kopplar bort kontrollenheten från konsolen måste den förmodligen laddas . Detta görs också med en USB -kabel. Att konfigurera din PlayStation börjar med att välja språk. Engelska är alltid valt som standard. Dessutom erbjuder konsolen att ansluta till Internet, ansluta en PlayStation -kamera och välja ett datum med tid.

Bild
Bild

Internetanslutning tillhandahålls via Lan-kabel eller via Wi-Fi . De flesta spelare föredrar en trådbunden anslutning, eftersom det ger snabbare nedladdningar och lägre ping i multiplayer -spel. När du har valt anslutningstyp anger du ett lösenord om det behövs. Därefter måste du ansluta kameran, om någon. Om det inte finns, välj bara "Hoppa över".

Bild
Bild

Grundinställning slutar med val av tidszon . Klockinställningen sker av sig själv när du ansluter till Internet, men du kan också göra det genom att mata in data manuellt. För att ställa in energibesparing måste du välja ett tidsintervall efter vilket digitalboxen stängs av om den inte används. Genom att konfigurera USB -strömförsörjningen kan joystickarna laddas även när konsolen är avstängd. När du har konfigurerat din internetanslutning kan du ladda ner och installera uppdateringar även i vänteläge.

Bild
Bild

Genom att låta PlayStation 4 ansluta via nätverket kommer det att vara möjligt att aktivera konsolen medan den är fysiskt på en helt annan plats. Det är möjligt att använda konsolen i det här fallet streamingtjänst . När du har slutfört konfigurationen måste du klicka på "Nästa" -knappen och acceptera alla licensavtal. Dessutom bör du omedelbart ladda ner möjliga uppdateringar från PlayStation Store och börja installera dem genom att klicka på knappen "Uppdatera". Skärmen kommer sannolikt att bli mörk vid denna tidpunkt.

Efter omstart kommer konsolen att erbjuda att skapa en användarprofil, konfigurera sekretess och köpa en PlayStation Plus -prenumeration.

Rekommenderad: