Barns Studsmattor För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Studsmatta För Barn, Egenskaper Hos Inomhusmodeller Med Handtag För En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Barns Studsmattor För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Studsmatta För Barn, Egenskaper Hos Inomhusmodeller Med Handtag För En Lägenhet

Video: Barns Studsmattor För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Studsmatta För Barn, Egenskaper Hos Inomhusmodeller Med Handtag För En Lägenhet
Video: Fitness på studsmattor 2024, April
Barns Studsmattor För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Studsmatta För Barn, Egenskaper Hos Inomhusmodeller Med Handtag För En Lägenhet
Barns Studsmattor För Hemmet: Att Välja Ett Uppblåsbart Studsmatta För Barn, Egenskaper Hos Inomhusmodeller Med Handtag För En Lägenhet
Anonim

Ett stort utbud av varor för barn förvirrar ofta sina föräldrar. Varje pjäs kännetecknas av sin färgglada färg och överträffar sina motsvarigheter på många sätt. Detta problem gäller inte bara leksaker, utan också böcker, kläder och sportutrustning. Den vanligaste sportprodukten för barn är studsmattan. Det är en stor glädje för ett barn att försöka hoppa högre och högre. Och för föräldrar - lycka att barnet inte bara har kul, utan också spelar sport.

Köpprocessen bör behandlas noggrant. Produktens färgstarka design är inte en indikation. Det är därför det är nödvändigt att känna till sortimentet av studsmattor och deras huvudfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Först måste du förstå vad en studsmatta egentligen är. Detta är en specialiserad sportutrustning som används inte bara för spel utan också för barns fysiska utveckling. Det stora sortimentet av varje sportbutik kan leda till en återvändsgränd även en erfaren person inom sportområdet. Det viktigaste att komma ihåg är att studsmattan inte bara ska underhålla utan också förbättra barnets hälsa.

  • Regelbunden hoppning främjar utvecklingen av nästan alla muskelgrupper, men speciell uppmärksamhet ägnas åt benen.
  • Under varje hopp förbättras barnets vestibulära apparat. Koordinationen av rörelser blir mer harmonisk och fastare.
  • Daglig sportövning på studsmatta hjälper till att stärka immunförsvaret. Dessutom förbättras andningsorganets arbete och blodcirkulationen.
  • Det är mycket viktigt att rädslan för höjder försvinner under hoppen. Följaktligen kommer han i vuxen ålder att kunna se nedåt, till exempel på tionde våningen.
  • Varje sportaktivitet främjar aktiveringen av metaboliska processer.

Och det är inte alla funktioner som studsmattor kan skryta med. Det viktigaste är att barnet utvecklar muskler och samtidigt inte är nyckfullt, till exempel från en morgonuppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Innan du lägger ut familjebudgeten på att köpa en barns studsmatta måste föräldrarna bestämma vilken typ av produkt som önskas. Det kan vara en vikbar, uppblåsbar eller nettrampolin. Det viktigaste är att känna till deras särdrag, fördelar och nackdelar.

En viktig faktor är det område som krävs för sportutrustningen. Den kan installeras i barnets rum eller i vardagsrummet för att observera barnets handlingar. För en lägenhet är det mest lämpliga alternativet en rumstrampolin med ett handtag som tar tag i vilken du kan flytta enheten till önskat avstånd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En barns studsmatta med en meshbas är idealisk för ett hem med ett stort omgivande område. Det är enkelt att installera och röra sig fritt. Dessutom passar den fritt på barnens lekplatser som en extra träningsmaskin.

För barn är det viktigaste trampolins hoppförmåga. Ju högre hopp, desto mer stiger barnets humör. Det är mycket viktigt för föräldrar att hemutrustningen förbättrar barnets hälsa som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

För denna typ av studsmatta i det moderna livet anses namnet "minitrampolin" vara det mest relevanta. Och allt på grund av dess kompakta storlek och låga höjd. Det är enkelt och enkelt att använda även i små utrymmen. Om det behövs monteras det, och när det viks tar det inte plats alls. Minitrampoliner är främst avsedda för barn, men det finns modeller som tål en maxvikt på sjuttio kilo.

För regelbunden användning av minitrampolinen behöver barnet ingen specialutbildning . Dessa modeller är enkla att installera. I deras design finns det ett speciellt handtag som ungen håller under hoppen. Frånvaron av åldersbegränsningar anses vara ett obestridligt plus. Inte bara små barn älskar att hoppa högt, föreställa sig själva i noll gravitation, utan också äldre killar. Men även ett vuxet barn ska aldrig lämnas utan uppsikt under sportaktiviteter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vikningsalternativ för minitrampoliner passar perfekt in i alla rum. De harmoniserar särskilt bra med hemmasporthörnan. För föräldrarnas bekvämlighet är dessa modeller utrustade med ett speciellt handtag som gör att du kan bära strukturen till önskad plats. Dessutom kan fällbara studsmattor enkelt demonteras och monteras, vilket gör att de säkert kan tas med dig till stugan.

Det är viktigt att komma ihåg att valfri studsmatta måste placeras på en rak yta. Det är skrämmande att föreställa sig att en baby hoppar på en struktur som vacklar från golvets ojämnheter och håller i handtaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppblåsbar

Dessa modeller är helt inriktade på att träna musklerna i hela kroppen, som uteslutande sker på ett lekfullt sätt. Den sänkta studsmattan har minimala dimensioner, varför produkten kan tas med dig för olika resor. Det är viktigt att komma ihåg att uppblåsbara strukturer inte tål grova golv, liksom ojämna golv och stora sandkorn. Diskreta skräp kan punktera studsmattan - och följaktligen kommer det att blåsa bort.

Själva den uppblåsta designen är utrustad med speciella mjuka stötfångare som skyddar barnet från kroppsskada vid eventuella fall. Processen att montera och installera produkten tar inte mycket tid. En elektrisk pump kommer att pumpa upp en studsmatta på några minuter, och även ett barn kan installera den. Av säkerhetsskäl är det strängt förbjudet att använda den uppblåsbara studsmattan utomhus. Med ett kraftigt vindstöt kan luftprojektilen vända och därmed orsaka skada på det lekande barnet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i uppblåsbara modeller är mångfalden av färger, stil och prisförhållande. Ljusa färger fångar omedelbart barnets och föräldrarnas ögon. Särskilt trevligt överraskas vuxna av kostnaden för en uppblåsbar projektil. Dessa modeller av studsmattor kräver ingen särskild vård, bara torka dem med en fuktig trasa.

Tyvärr har denna typ av studsmatta några negativa egenskaper. De har en lägre grad av hoppförmåga och ett konstant krav på pumpning. Risken för att skada produkten med ett vasst föremål, och faktiskt någon fläck, nämndes tidigare. Användning av en uppblåsbar studsmatta utomhus rekommenderas inte på grund av eventuella vindbyar. Dessutom ger exponering för direkt solljus en obehaglig lukt som kan orsaka huvudvärk.

Bild
Bild

Med mesh

Till skillnad från uppblåsbara och vikbara studsmattor köps nätskal huvudsakligen för ett barns fysiska utveckling. Produktens konstruktion är solid, den förutsätter närvaron av en stark ram och ett nät, som fungerar som grund för hopp.

Denna enhet har ett ganska stort antal fördelar, bland vilka ett skyddande nät kan noteras. Det är denna del av strukturen som skyddar barnet från fall och skador. Kvaliteten på de material som används vid tillverkningen av trampolinen i mesh är ganska hög. Sådana modeller används mestadels av nybörjare.

Bild
Bild

Det är bäst att installera detta mirakel av sport och underhållning på gården . Frånvaron av prickiga nyanser har en positiv effekt på utformningen av en webbplats. Dessutom är mesh -studsmattan inte alls rädd för temperaturfluktuationer, hög luftfuktighet och attacker från husdjur. Det höga betyget hos de flesta konsumenter av denna typ av studsmatta består av en lång livslängd.

Av bristerna kan endast den höga kostnaden för produkten och det utrymme som används av enheten beaktas. Även när den är monterad kräver studsmattan ett anständigt bostadsutrymme för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att göra rätt val när du köper en studsmatta bör du styras av viss kunskap. Först måste du bestämma modellen för studsmattan och sedan vara uppmärksam på produktens finesser.

Typ av sportutrustning

Det är viktigt att ange en plats för installation av sportutrustning. Om produkten köps för utomhusaktiviteter, bör du vara uppmärksam på maskmodeller. För enbart hemmabruk är minitrampolinerna hopfällbara. Uppblåsbara alternativ anses unika i denna fråga. De kan installeras både på gatan och i rummet, men först är det viktigt att rensa området för skräp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storleken

Det är mycket viktigt att bestämma området för studsmattan. För ett äldre barn är det bäst att köpa stora modeller, detsamma gäller närvaron av flera barn i familjen. Att lämna en studsmatta permanent i ett trångt utrymme är extremt problematiskt, så du måste genast hitta en vrå för att lagra den.

Viktbelastning

Trampolinen är den mest effektiva sportprodukten för att främja muskelutveckling. Det är därför det är av intresse även för vuxna. För att alla familjemedlemmar ska bli nöjda, bör du föredra modeller med hög vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseende

Denna parameter inkluderar inte bara produktens designskönhet, utan också dess form. Mesh -studsmattorna finns i olika storlekar, så du kan enkelt välja den som passar dig bäst. Uppblåsbara produkter har de mest varierade formerna.

Kvalitetscertifikat

När du köper en produkt är det mycket viktigt att kontrollera med säljaren om det finns dokument som bekräftar varans kvalitet. I avsaknad av dessa bör du vägra att köpa, eftersom det under tröjan av originalet troligen erbjuds en falsk kvalitet av låg kvalitet.

Bild
Bild

Hur använder man det korrekt?

Köpet av en högkvalitativ studsmatta talar om dess styrka och styrka, därför kommer ingenting att hota barnets hälsa. Och ändå avbryter ingen iakttagandet av vissa regler för driften av en sportprodukt.

  • Innan du hoppar bör barnet värma upp lite för att värma upp musklerna. Med honom kan du springa runt i huset, dansa till rytmisk musik eller bara snurra runt. Underlåtenhet att följa detta steg kan leda till ligamentskada.
  • Det är strängt förbjudet att använda främmande föremål vid konstruktionen av studsmattan. Speciellt - barnleksaker som kan falla under barnets fötter vid hoppet.
  • Att äta mat på en studsmatta finns också på listan över förbjudna aktiviteter. Även en liten bit kakor i ett barns mun kan göra ganska mycket skada - barnet kan åtminstone kvävas.
Bild
Bild
  • När ett barn idrottar bör föräldrarna se till att det inte finns några husdjur i närheten. En katt eller hund kan missuppfatta barnets handlingar och kommer i självförsvar att attackera barnet.
  • Lämna inte ett litet barn ensam med en studsmatta. Barns vilda fantasi kan göra en vanlig sportutrustning till en provningsplats.
  • Genom att veta produktens maximala belastning bör den inte överbelastas. Om designen är utformad för femtio kilo, är detta den fulla gränsen för den tillåtna normen.
  • Med sidoskydd försöker många barn att lämna hoppfältet genom ett repstaket, men inte genom en speciell dörr. Föräldrar i denna fråga måste vara extremt försiktiga.
  • Innan du skickar ditt barn till ett roligt träningspass måste du se till att studsmattan är intakt. När du hittar skador är det bäst att kontakta arbetsledaren.
Bild
Bild

Recensioner

Moderna föräldrar försöker ge sitt barn maximala möjligheter till diversifierad utveckling. På idrottsplatsen ägnas särskild uppmärksamhet åt väggstängerna och studsmattan. Mödrar till unga idrottare minns ofta hur de köpte den allra första studsmattan till sitt barn - en vikbar med handtag så att sportaktiviteter skulle äga rum i ett roligt stopp.

Många recensioner av moderna familjer är positiva, eftersom de studsmattor de har valt är gjorda under namnen på kända varumärken. Det är bättre att spendera en stor summa en gång, men samtidigt få en kvalitetsprodukt än att köpa en produkt lite billigare, men för en dag.

Rekommenderad: