Hängande Lampor (107 Foton): Högteknologiska Takupphängningslampor På Kablar, Designer Runda Och Fyrkantiga Linjära Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hängande Lampor (107 Foton): Högteknologiska Takupphängningslampor På Kablar, Designer Runda Och Fyrkantiga Linjära Modeller

Video: Hängande Lampor (107 Foton): Högteknologiska Takupphängningslampor På Kablar, Designer Runda Och Fyrkantiga Linjära Modeller
Video: Sätta upp lampor till Närhälsans vägg 2024, Maj
Hängande Lampor (107 Foton): Högteknologiska Takupphängningslampor På Kablar, Designer Runda Och Fyrkantiga Linjära Modeller
Hängande Lampor (107 Foton): Högteknologiska Takupphängningslampor På Kablar, Designer Runda Och Fyrkantiga Linjära Modeller
Anonim

Numera kan du i butiker enkelt hitta många nuvarande modeller av hängande lampor, som kommer att kännetecknas av deras kompakthet, säkerhet och andra användbara egenskaper. Det är värt att förstå sådana enheter så detaljerat som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Moderna hängande produkter är praktiska och konstnärliga element i snygg inredning, vilket gör att de ofta används av designers i lägenheter och kontor, hotell och kaféer.

Bland de viktigaste fördelarna med hängande apparater är:

  • yttre attraktionskraft;
  • mångsidighet vid användning;
  • olika mönster, storlekar, färger och former;
  • säkerhet, enkel installation;
  • lång arbetsperiod;
  • överkomlig kostnad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Hängande lampor är konventionellt uppdelade i 4 huvudtyper:

  1. Hängande lampor med nyanser som gränsar till taket.
  2. Takanordningar som inte har ett särskilt långt ben.
  3. Hängande ljuskronor som används i vardagen. Suspenderade produkter installeras på olika upphängningar (kablar, rep eller rör), vilket också lägger till ännu fler möjligheter för dessa enheter att fungera, dekorera rum och framgångsrikt uppnå olika uppgifter.
  4. Dekorativa hängande lampor (hallkaskad och ljuskronor i flera nivåer).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet lamor kan man skilja:

  • Enskilda modeller - endast en skärm används i en sådan lampa.
  • Dubbla modeller. Deras design består av två liknande nyanser.
  • Trippelarmaturer på upphängning. Ljuset från en sådan ljuskrona kan spridas i olika riktningar, reflektera från taket eller falla.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan du enkelt välja det önskade utseendet på hängande lampa:

  • Dekorativa hängande lampor . Upphängningen här kan vara en liten kabel eller ett rör, liksom vilken annan solid bas som helst.
  • Hänglampor i form av bollar . Ett par starka bollar placerade på en vertikal hängare hjälper till att skapa en original designeffekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Armaturer på system . Detta kännetecknas av driften av system gjorda av kablar eller strängar, som har sina egna speciella fördelar. De kommer att hjälpa till att få ljuset från sådana produkter att peka eller generellt. Funktionerna i sådana system hjälper till att göra strängarnas eller kablarnas riktning speciell, gör att du kan flytta och distribuera belysningsenheter på dem.
  • Hängande linjära sconces också mycket populär i moderna lägenheter.
  • Idag blir populärt och pekprodukter på galgar … De används mer som sekundära ljuskällor (i motsats till stora ljuskronor) och kan roteras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hänglampor kan vara utomhus eller inomhus . I det första fallet måste armaturerna vara vattentäta för att klara klimatförändringar. Några av utomhusprodukterna är antivandal- och explosionssäkra.

Du bör vara uppmärksam på hängande produkter med justerbar höjd och enheter för belysning av rum med en motvikt, som tillsammans med lampan passar perfekt in i rummets övergripande stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modulära hängande produkter är perfekta för inredning av kontor och industrilokaler. Hängande profilarmaturer hjälper till att skapa en speciell stil i rummet.

För att dekorera barnkammaren kan du köpa hängande apparater med ljusa och säkra nyanser.

Sänghängningsmodeller gör att du kan zonera ett sovrum i valfri storlek.

Sådana ljuskronor kan fungera både på batterier och på el, de kan styras på avstånd - med hjälp av en sensor, vilket är särskilt viktigt för dyra modeller av moderna ljuskronor. Pekdon är mycket praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hänglampor kan antingen vara med en konventionell strömbrytare monterad på väggen eller med en strömbrytare ansluten bredvid själva produkten.

Hänglampor i form av designkronor anses vara så slående att de ständigt används för att göra interiören mer lyxig och vacker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Taktyper och alternativ för takmontering

När du väljer en armatur måste du vara uppmärksam på versionen av takfästet som används för det. Typ av takyta kan vara mycket viktig här.

Till exempel kräver undertak av gipsskiva en stor taklampa, medan den befintliga belysningen kommer att komplettera interiören.

För sträcktak av PVC -material måste du välja lampor med nedskärningar. PVC -tyg tål inte värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten kan vara på rep, på ett rör med valfri diameter eller på en lång sladd. Det finns olika typer av rep - rep, kedjor, tunna metallsträngar. Lampan kan placeras på en stav (för att flytta den från ena sidan av rummet till den andra), en tråd (dess längd kan justeras beroende på takets höjd), på en fjäder (det skapar en illusorisk effekt av produktens lätthet).

Lampor med grilyato -monteringstyp är mycket populära. Grilyato -spegellampor för undertak liknar rasterbelysningsarmaturer som installeras direkt med undertak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Infällda lameller i tak används i taksystem i många offentliga utrymmen. Diffusorn i dem liknar ett gitter skapat av en remsa, tack vare vilket armaturen passar in i ytan.

Upphängningssystemet på profilen används för dekorativa ljuseffekter och för huvudbelysningen på kontoret.

När du väljer en armatur är utbudet av upphängningshöjdsjustering också mycket viktigt, så att du kan ändra storleken på det upplysta området och de tillbehör som krävs för att installera en speciell hängande ljuskrona.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De senaste enheterna är skapade av en mängd olika material - både syntetiska och naturliga, med hjälp av modern produktionsteknik. Det är av dessa skäl som denna mångsidiga ljuskälla vidgar gränserna för användning, blir mer hållbar och pålitlig.

Bas

Basen för armaturen är vanligtvis en ganska stor struktur som stöder vikten av lampskärmen eller produktskärmen.

Oftast kan du hitta baser av plast, men baser av trä och metall är lika populära idag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lampskärm och plafond

I produktionsprocessen av nyanser används textilier av olika typer väldigt ofta: bomull och sammet, corduroy och siden … Alla kan vara i alla möjliga färger, kan kännetecknas av vackra veck eller behaglig mjukhet. Dessa nyanser behövs för att skapa en diffus ljuseffekt.

Tygfärger uppfattar lätt ogynnsamma influenser, därför rekommenderas de inte att hängas i kök eller badrum.

Metall: rostfria eller aluminiumprodukter . De kännetecknas av en tillräcklig faktor för ljusreflektion, enkelt underhåll och speciell hållbarhet. Lampskärmar i förkromad metall kompletterar perfekt stilen i ett minimalistiskt rum. Produkter med stora nyanser av koppar eller brons kan väljas för en inredning i urban stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användande glas i många armaturer - en av de mest lämpliga idéerna (ur estetisk och praktisk synvinkel). En slät yta, gjord för att likna en kristall, målat glas eller genomskinlig - i alla utföranden kommer glasskärmen att se lätt ut och helt enkelt underbar.

För eleganta miljöer är det bättre att välja lampskärmar i Murano -glas för lampor.

Plafond med hängen kristall -bryt ljuset till enskilda höjdpunkter med en speciell form. Belysning från ljuskronor med kristallnyanser ser ut på flera nivåer och är perfekt för att återskapa en livlig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastnyanser för lampor finns de mest otroliga former, färger och parametrar. Plastens lätthet hjälper till att skapa volymetriska modeller, mönster från många lager eller designerprodukter av de mest ovanliga formerna tack vare det. Plastskärmar är lämpliga för stadsinredning, olika arbetsytor. Armaturer med en polykarbonatkropp kommer mycket väl att betona den strama stilen på ett kontorsutrymme.

Naturmaterial som t.ex. papper, trä och rotting är utvalda för tillverkning av rustika eller etno-ljuskronor. Papper nyanser är lämpliga för orientalisk dekoration, trä nyanser för traditionell inredning, rotting korg nyanser för ekostil. Idag finns det också modeller av betonglampor - originalprodukter för att dekorera alla hem. Ljuskronor av metallstavar eller alternativ med lampskärmar i smidesjärn är alltid efterfrågade på grund av deras lyxiga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med kombinerade nyanser ser intressanta ut: de kombinerar metall och glas eller trä och tyg.

Blanketter

Om din dröm är att uppmärksamma alla på en specifik armatur är det enklaste sättet att använda en anpassad form. En sådan enhet bör ha ett icke-standardiserat utseende (rektangulärt, fyrkantigt, helt plant). Det kan vara en förstorad kopia av ett visst objekt - eller till och med framkalla associationer med ett lite känt objekt.

De mest populära är runda eller grytformade armaturer. Men i många belysningsbutiker kan du hitta de mest ovanliga formerna - i form av en droppe eller ett ljus, ett flygplan, en flaska eller en spindel, en ekollon och så vidare.

Det spelar ingen roll vilken typ av lampskärm du väljer att köpa - kupolformad eller sfärisk, i form av en cylinder eller rör, tallrik eller skål, ring eller klocka, halvklot eller kon. Det viktigaste är att denna lampa passar perfekt in i det inre av rummet där du vill placera den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

De mest populära är följande stilar:

  • Moderna produkter högteknologisk - det här är frånvaron av onödiga detaljer och dekorationer, en tydlig utföringsform av minimalism och urban enkelhet.
  • Produkter i etnisk stil - lampor i form av facklor relaterade till afro, japanska papper nyanser, lampor i form av masker för att dekorera det rustika köket.
  • Instrumentmodeller i arabisk stil förvåna med en stor mängd guld, kristallhängen, många små element och ovanlig lyx. Produkter i orientalisk stil är mycket populära - kinesiska pappersversioner kan hittas ganska ofta.
  • Belysningsarmaturer i skandinavisk stil - det här är svartvit, variation, lakonism, ingen pretentiöshet, användningen av naturmaterial i ljuskronor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Belysningsarmaturer i antik stil glädja ögat med sin fängslande sofistikering, metallbelagda baser, nyanser kan dekoreras med sniderier eller mönster.
  • Belysningsarmaturer i nautisk stil förtrollas med retroformer, åldrad metall och smidda kurvor.
  • Hänglampa stil modern kännetecknas av släta konturer.
  • Design med stil retro och country Är en ljus kombination av färger och färgglad prakt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Oftast hängande apparater i vintagestil (halvantik) är ganska komplexa, med många utsmyckade element. Sådana anordningar är omfattande och flerdelade.
  • Klassiska lampor - återhållsam adel, nåd, symmetri, korrekta former och tydlighet av linjer. För en dyr inredning är klassiska lampor i Tiffany -stil mycket väl lämpade (den gamla tekniken med målat glas används).
  • Belysningsarmaturer loftstil ofta i form av spotlights eller spots är ljuset från dem mjukt och diffust.
  • Provence stil vitkalkat trä, ljuskronornas åldrade effekt, ett överflöd av olika textilier och blommotiv finns.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mått och höjd

När du väljer storlek på hängande produkter måste du styras av storleken på själva rummen, var du ska använda dem. Stor diameter är lämplig för stora ytor, små lampor passar perfekt i små utrymmen. För högt i tak är lameller eller kaskadanordningar lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampor

Hängande produkter låter dig använda nästan vilken glödlampa som helst som säljs:

  • LED;
  • glödlampor;
  • bågkvicksilver;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • självlysande;
  • halogen;
  • gasurladdning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många modeller av hängande produkter låter dig använda olika typer av lampor. Detta gör det möjligt att tillhandahålla allmän eller belysning.

Färger

De mest populära är vita och transparenta nyanser av hängande lampor; lugna toner väljs för sovrum - turkos, blå, rosa. I moderna interiörer kan hängande ljuskronor antingen harmonisera eller kontrastera med färgen på rumsinredningen.

Röda, gula och orange ljuskronor kan användas för att dekorera ett rum i bruntoner, medan svarta och blå lampor är perfekta för sovrum inredda i vita toner. Idag är lila och lila färger på badrumskronor mycket populära - de gör ljuset i det här rummet mer dämpat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också matcha lamporna med möblernas färg. Till exempel är en grön hängande lampskärm perfekt för ett wengefärgat sovrumsset, och flerfärgade lampor kan väljas för guldmöbler för ett vardagsrum.

Dekor

Hängande produkter med genomskinliga lampskärmar finns i nästan alla butiker. Med hjälp av en sådan produkt kommer lampan att kunna kasta snygga skuggor på golvet, så inredningen i rummet blir mer hemtrevlig och mysig. Modeller med hängen ser lyxigare ut - reflekteras i dem, ljuset bryts väldigt vackert.

Frostade nyanser med grill användes tidigare oftast i rum med hög luftfuktighet, idag kan de ses i vanliga rum (när de är inredda i loftstil, minimalism, hi-tech).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområde

Många kriterier för att välja armatur beror på exakt i vilket rum en sådan enhet kommer att placeras:

  • Om det här är ett barnrum är det bäst att välja ljusa modeller med ovanliga former.
  • Det är bättre att installera belysningsstrukturer med nyanser som är riktade uppåt i sovrummet. Det traditionella alternativet för att dekorera ett sovrum med ljus är sängutrustning som ser ut som dekorativa lampor med lyxiga lampskärmar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Men i vardagsrummet är det bättre att välja en stor ljuskrona med flera horn. Huvuduppgiften är att välja rätt för det inre av rummet.
  • Lampor som är upphängda från kedjor eller sladdar används vanligtvis i kök - speciellt där det finns stora ytor att arbeta med. När du väljer kan du fokusera på köksuppsättningen som är installerad i detta rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rum med högt i tak (t.ex. områden med trappor) kräver en speciell typ av produkt som ger bra enhetlig belysning.
  • I korridorer och hallar kan en välbekant takprodukt eller lampa ersättas med en mer originalversion - taklampor på sladdar som kan belysa området runt en stor spegel, garderob.
  • Hänglampans huvuduppgift är att ge lokal belysning av ett specifikt område i rummet. De kan framgångsrikt användas för bardisken, de kommer att skapa en original zonering av det inre av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Badrumshängande lampor används för att lägga till ljus där det behövs. Till exempel är hängande lampor ofta placerade bredvid en spegel för att öka belysningsnivån i ett visst område.
  • Hängande terrasskronor måste vara hållbara för att hålla så länge som möjligt, även under de mest aggressiva förhållandena.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

  • Italiensk tillverkare L`Arte Luce skapar smidda produkter för att belysa vanliga och stora utrymmen.
  • Lampor av ett känt märke fmb Leuchten Schmiedeeisen är upphovsrättsprover på förfalskade belysningsprodukter.
  • Favorit - Tysk tillverkare av kristallkronor och moderna lampor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Illuminati - det här är apparater tillverkade i art deco, traditionella och moderna stilar; glas- och kristallprodukter tillverkade i de bästa traditionerna av europeisk kvalitet och design.
  • Företag Viokef är en känd grekisk tillverkare av belysningsarmaturer och dekorationsglas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en snygg och original modell?

Det finns många kriterier för att välja taklampor.

Enheten måste väljas utifrån dess effekt. Här är förhållandet mycket enkelt - ju större rummet i sig (det har högt i tak, en ganska betydande storlek), desto kraftfullare måste en belysningsanordning väljas.

Fjädringens höjd spelar en viktig roll. Det bästa alternativet är om den armatur du valt kommer att ha en upphängning som kan ökas eller minskas.

Det rum i vilket den hängande belysningsarmaturen kommer att installeras beaktas. Ett exempel är köket: här är det bättre att installera lampor som är väl tvättade.

Bild
Bild

Vackra idéer för en fashionabel inredning

  1. En hängande lampa med nyanser (tre nivåer, olika färger) kommer att se väldigt snygg ut i alla vardagsrum. En sådan produkt kommer att betona dess raffinerade smak och kommer att dekorera en modern inredning väl.
  2. Tre hängande glaslampor i form av cylindrar, placerade ovanför bordet i köket eller ovanför baren, kommer att bli en original accent i rummet och ge den nödvändiga mängden ljus.

Rekommenderad: