Runda Takkronor (45 Bilder): Platta LED -modeller I Form Av En Tallrik Och En Cirkel, Hängande Lampor Med Runda Nyanser

Innehållsförteckning:

Video: Runda Takkronor (45 Bilder): Platta LED -modeller I Form Av En Tallrik Och En Cirkel, Hängande Lampor Med Runda Nyanser

Video: Runda Takkronor (45 Bilder): Platta LED -modeller I Form Av En Tallrik Och En Cirkel, Hängande Lampor Med Runda Nyanser
Video: The Seekers - I'll Never Find Another You (HQ Stereo, 1964/'68) 2024, April
Runda Takkronor (45 Bilder): Platta LED -modeller I Form Av En Tallrik Och En Cirkel, Hängande Lampor Med Runda Nyanser
Runda Takkronor (45 Bilder): Platta LED -modeller I Form Av En Tallrik Och En Cirkel, Hängande Lampor Med Runda Nyanser
Anonim

Om renoveringen av en lägenhet, ett rum eller ett privat hus nästan är klart och det återstår bara att välja en ljuskrona som matchar stilen och inredningen i rummet, och det inte finns några idéer, då blir den rundformade takkronan bäst lösning. Det kommer att komplettera alla interiörer och kommer att se snyggt och snyggt ut, oavsett rummets stil.

Funktioner och Fördelar

En rundformad belysningsarmatur kommer alltid att locka uppmärksamhet, eftersom det är en kompetent inredningslösning. Tack vare sin form ger denna ljuskrona bekväm belysning för hela rummet, samt elegant inredning. Den runda takbelysningsarmaturen kommer att dekorera både kontors- och ceremoniella lokaler, ett litet rum och en stor hall i ett privat hus.

Utan tvekan har denna form av taklampan ett antal fördelar:

  • en sådan belysningsanordning kommer perfekt att komplettera ett rum av valfri storlek;
  • ljuset som kommer från det kommer att spridas ut i rummet;
  • trots sitt attraktiva utseende är en sådan ljuskrona inte kräsen om vård;
  • en mängd olika former och färger gör att du kan välja en ljuskrona för alla interiörer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Bland de olika runda takkronorna kan de grupperas, beroende på funktionerna i deras design. Den upphängda takkronan fästs i taket med en kabel eller stång. Tak takkronor installeras direkt i taket, och fixeringselementen är placerade under dekorlisten. En infälld taklampa är vanligast i rum med undertak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningsenheten kan också utrustas med ytterligare funktioner. Med kontrollpanelen kan du styra den allmänna belysningen i rummet utan att gå till omkopplaren. Ett annat alternativ är ytterligare belysning för att skapa en mild och romantisk stämning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan belysningsarmaturen väljas beroende på belysningselementets utbud:

  • med en glödlampa;
  • LED -armatur vars lysdioder ger ljusbelysning. Normalt använder LED -armaturer en kombination av olika dioder. Dessutom är diodkronor de mest ekonomiska och säkraste att använda;
  • med energisparlampa.

Taklampor med rund form har också det mest varierade utseendet: från en enkel halvcirkelformad nyans till designinkarnationer i form av ett flygande fat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glödlampstyper

Taklampan sprider ljuset jämnt och jämnt i rummet, men valet av en glödlampa som motsvarar en viss modell spelar också en viktig roll:

  • Glödlampor (vanliga standardlampor) har en kort livslängd, ett högt pris och kännetecknas av varmt ljus.
  • Halogenlampor ge diffus ljusstrålning, i jämförelse med glödlampor, ha en längre livslängd;
  • De mest ekonomiska lamporna idag är LED … Förutom olika färger sprider de behagligt ljus och är de mest hållbara i användning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Trots praktiken och mångsidigheten hos en rund takkrona finns det många idéer och alternativ för att presentera den:

Bland de många alternativen för runda ljuskronor är den mest populära en lite konvex taklampa, kallad "flygande fat". Den stora fatformade skivan och den breda kanten påminner om ett oidentifierat flygande föremål som skildras i science fiction-filmer

Bild
Bild
Bild
Bild

Rundformade modeller med extra kant i form av ringar är också mycket efterfrågade. Denna ljuskrona fick sitt namn "Saturnus". Det är kanten som ofta tjänar inte bara för att dekorera ljuskronan, utan också hjälper till att sprida belysningen i rummet

Bild
Bild
Bild
Bild

Många väljer fortfarande den klassiska modellen av en rund ljuskrona i form av en platt nyans, eftersom en sådan ljuskrona kommer att vara lämplig i alla rum, men denna ljuskrona är särskilt lämplig för att lösa problemet med ett litet område

Bild
Bild

Färger

När du väljer färg och design på takbelysningsarmaturen, lita bara på dina preferenser och fantasi. Det är ingen hemlighet att det klassiska färgvalet är vitt eller brunt, möjligen från frostat glas. Men idag, tack vare designidéer, kan du välja både en mångfärgad taklampa i glas och en transparent rund skärm, vilket kommer att skapa en ytterligare höjdpunkt i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är runda ljuskronor ofta dekorerade med målade mönster eller överlägg som gör belysningsenheten mer voluminös och dekorerad. Men tack vare modern teknik kan du idag hitta eller beställa en platta med fototryck, som kommer att visa ett vanligt eller ovanligt mönster som gör ljuskronan unik.

Material (redigera)

När du väljer en rund ljuskrona för ett rum bör du vara uppmärksam på materialet från vilket det är gjort:

Det mest budgetmässiga och optimala alternativet är en plastlampa. Som regel är detta en vanlig standardskugga, utan några ljusa dekorativa element

Bild
Bild

Denna miljövänliga belysningsarmatur är gjord av trä

Bild
Bild

Men om du vill att ljuskällan ska vara iögonfallande och märkbar bör du välja kristall eller klart glas. I det här fallet kommer ljuskronan definitivt inte att gå obemärkt förbi

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För älskare av klassiker är en rund frostad glaslampa perfekt.

Användningen av cylindriska tyg lampskärmar idag är en av de viktigaste modetrenderna, som dekorerar inte bara stadslägenheter, utan också stora privata hus. Om du älskar en semester i huset är en kristallkrona med rund spegel den perfekta lösningen

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det svåraste beslutet kan vara valet av takbelysning för ett tak i gipsskivor. I det här fallet är det mest acceptabla alternativet att använda runda taklampor.

Bild
Bild

Stilar

Trots det praktiska med rundformade belysningsarmaturer måste du förlita dig på rummets stil och design när du väljer belysning:

  • Så interiören i barockstil kommer att dekoreras med en elegant ljuskrona i brons med en genomskinlig vit lampskärm.
  • Art Nouveau-rummet kommer att kompletteras med en vit taklampa med spetsliknande mönster. I allmänhet är varje rund lampa lämplig för jugendstilen, eftersom huvudregeln för denna stil är frånvaron av hörn och tydliga linjer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Art Deco- eller Empire -stil kommer att späda kristallen med hängen, upprätthållna i gyllene toner

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En sofistikerad klassisk stil kommer säkert att prydas av en flerskiktad struktur med runda glasskärmar i klassiska nyanser.
  • Den moderna högteknologiska stilen kännetecknas av minimalism och frånvaro av ytterligare dekorationer, så en bollformad lampa skulle vara en idealisk lösning.
Bild
Bild

Platta modeller bör tas om du inte har en viss stil, och du inte vill att belysningsarmaturen ska väcka uppmärksamhet.

Hur väljer man ett tak för olika rum?

Förutom stilen i rummet är det mycket viktigt att välja en lampa, beroende på rummet som den kommer att belysa:

I hallen och liknande rum av korridortyp är en inbyggd inomhuslampa lämplig. Detta förhindrar onödig kontaminering av armaturen och gör det lättare att ta hand om

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en rund belysningsarmatur för köket bör du vägra lampor med tygfinish. Det är mest lämpligt att, med hänsyn till rummets funktionella egenskaper, välja en lampa av glas, akryl eller plast

Bild
Bild
  • I badrummet är det nödvändigt att ta hänsyn till rummets luftfuktighet, i samband med vilken du bör välja en sluten förseglad belysningsenhet som förhindrar att fukt tränger in i plattan.
  • Vardagsrummet eller hallen är som regel det centrala rummet i huset eller lägenheten, där vänliga och familjemöten och samtal äger rum. I detta avseende bör belysningen i detta rum vara bekväm och främja kommunikation. För dessa ändamål är en stor rund ljuskrona perfekt, som inte bara kommer att belysa hela rummet utan också bli en märkbar figur i det inre av rummet.
Bild
Bild

Det är i detta rum som en fjärrkontrollkrona är lämplig.

Barnrummet kommer att kompletteras perfekt med en tematisk rund nyans i form av ett flygande fat, planet eller olika bollar. För barnets säkerhet är det värt att välja en plast- eller en textilmodell

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Under driften av belysningsanordningen är det nödvändigt att ta hänsyn till några punkter. Som regel styrs alla ljuskronor med en tryckknapp, men om din ljuskrona är utrustad med en fjärrkontroll, glöm inte att strömmen kommer från batterier, som måste bytas ut regelbundet.

Glöm inte heller att takkronan, liksom alla interiörartiklar, blir smutsig och därför måste belysningsarmaturen rengöras varannan till var tredje månad.

För att rengöra en rund ljuskrona är det lämpligt att ta bort den av säkerhetsskäl . Ramen på de hängande modellerna kan rengöras med en viktig trasa, men nyanserna måste också tas bort och sköljas noggrant. Efter rengöring av lampskärmarna, låt dem torka ut för att undvika att fukt kommer in i ledningarna och socklarna, detta kan leda till kortslutning.

Vackra interiörer

En rund ljuskrona kommer att se bra ut inuti olika rum.

Den cirkulära upphängda takkronan kompletterar perfekt badrumets övergripande stil och betonar dess aristokrati.

Bild
Bild

Den bollformade glittrande lampan blir mittpunkten i rummet för umgänge med vänner och familj.

Bild
Bild

Ett barnrum i en varm och lugn grön färg med en bollformad belysningsarmatur kompletterar varandra perfekt.

Bild
Bild

Utan tvekan är en rund taklampa en universell lösning för alla rum, men glöm inte att den ska behålla en mysig atmosfär i rummet, matcha dess syfte och komplettera den övergripande interiören i rummet. En rund lampa kommer inte bara att hitta en plats i något hem, utan kommer också att ge bekväm diffus belysning, och tack vare sin form kommer den utan tvekan att glädja ögonen på ägarna och gästerna i huset.

Rekommenderad: