Infällda LED -lampor (76 Bilder): LED -lampor För Grilyato, Runda Och Fyrkantiga, Linjära Och Roterande Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Infällda LED -lampor (76 Bilder): LED -lampor För Grilyato, Runda Och Fyrkantiga, Linjära Och Roterande Modeller

Video: Infällda LED -lampor (76 Bilder): LED -lampor För Grilyato, Runda Och Fyrkantiga, Linjära Och Roterande Modeller
Video: Svävande tak, ledbelyst 2024, Maj
Infällda LED -lampor (76 Bilder): LED -lampor För Grilyato, Runda Och Fyrkantiga, Linjära Och Roterande Modeller
Infällda LED -lampor (76 Bilder): LED -lampor För Grilyato, Runda Och Fyrkantiga, Linjära Och Roterande Modeller
Anonim

Belysningsenheter spelar en av de viktigaste rollerna i arrangemanget av alla rum. Det är svårt att föreställa sig en komplett och komplett inredning utan dessa detaljer. Idag kommer vi att prata om populära infällda LED -armaturer som väljs av många konsumenter på grund av deras enkla installation och minimala energiförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Numera kan du välja rätt belysningsarmatur för ett rum i vilken stil och färg som helst. I moderna elbutiker kommer du att kunna hitta alla typer av belysningsarmaturer: från det enklaste och mest koncisa till exklusiva och icke-triviala. Idag är LED -infällda armaturer avundsjuka.

Sådana alternativ har ett antal positiva egenskaper som gör dem mycket populära och efterfrågade:

  • Först och främst är det värt att notera den långa livslängden för sådana enheter. Ingen annan typ av lampa kan jämföras med moderna LED-lampor i hållbarhet.
  • Som regel är konstruktionen av sådana lampor gjorda av högkvalitativa material som är hållbara och pålitliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Många köpare föredrar också LED -infällda armaturer på grund av deras mångsidighet och multitasking. Sådana belysningsanordningar kan användas under en mängd olika förhållanden. De är utrustade med speciella strukturer som fästs på en mängd olika ytor. Det kan inte bara vara taket, utan också väggar, olika inredningsartiklar och till och med golv.
  • Oftast är sådana enheter tillverkade av miljövänliga och säkra material som inte avger skadliga ämnen. Tack vare denna viktiga egenskap kan LED -armaturer installeras i alla inställningar. Detta kan inte bara vara en vuxen, utan också ett barnrum.
  • De flesta produkter har ett särskilt överhettningsskydd. Dessa användbara hjälpfunktioner hjälper till att förhindra att glödlampor antänds eller får smärtsamma brännskador om de berörs av misstag.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är värt att notera opretentiösheten hos sådana belysningsanordningar. LED-inbyggda lampor skiljer sig åt i minimikraven under driften. Om du använder dessa lampor regelbundet bör de sköljas med några månaders mellanrum för ljusare och rikare belysning.
  • Det bör noteras att sådana belysningsartiklar är ovanliga. Lejonandelen av modeller på den moderna marknaden är utrustad med ytterligare funktioner. Det kan till exempel vara att justera lampans effekt och ljusstyrka, liksom möjligheten att ändra färg.
  • Med dessa ekonomiska armaturer kan du anpassa din belysning som du tycker passar. Till exempel, genom att installera justerbara armaturer i ett rum, kan du enkelt göra atmosfären mer romantisk och "mjuk" om du ställer in lamporna på ett svagt och omättat ljus.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som regel kommer dessa avancerade lampor med en fjärrkontroll, med vilken du kan styra belysningen i rummet på avstånd, utan att bli distraherad från affärer eller vila.
  • Moderna diodlampor med inbyggda strukturer kan väljas för vilken inredning som helst.

Det finns inga betydande nackdelar med LED -lampor. Idag väljs de av många konsumenter på grund av deras lägsta energiförbrukning, vilket gör att de kan undvika stora utgifter under driften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana anordningar är dock dyrare än till exempel halogen- eller självlysande alternativ. Naturligtvis, när du använder dem, kommer du att känna återbetalningen av sådana lampor på din budget och det är osannolikt att du vill ersätta dem med billigare lampor med imponerande energiförbrukning.

Typer av LED -modeller

Idag är belysningsmarknaden överfull med en mängd olika enheter som har olika modifieringar och prestandaegenskaper. Låt oss titta närmare på de mest populära och aktuella modellerna av LED -lampor.

Bild
Bild

Punkt

Sådana diodlampor är bland de mest populära. Idag finns liknande alternativ i många hem. Den största fördelen med LED -strålkastare är deras säkerhetsnivå vid användning.

Det är inte alls nödvändigt att leta länge efter ett lämpligt ställe att installera sådana enheter. De kan enkelt installeras i en nisch gjord av nästan vilket material som helst. Hus av spotdiodlampor tillverkas med beaktande av alla nödvändiga försiktighetsåtgärder. De har ett särskilt skydd mot yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är dessa delar gjorda av hållbar metall. Något mindre vanligt är billiga modeller gjorda av värmebeständig plast. En högkvalitativ spotlight kan tjäna sina ägare i mer än 10 år. Inte alla typer av belysningsarmaturer kan skryta med sådan hållbarhet.

Vi får inte glömma att sådana lampor inte är rädda för strömspänningar. I sådana fall misslyckas de inte och tappar inte ljusmättnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Linjär

För implementering av komplexa och invecklade designidéer är linjära diodlampor idealiska. Sådana alternativ finns ofta inte bara på takets yta, utan också på väggar, speglar, målningar, catwalk -nischer och andra liknande föremål.

Bild
Bild

Linjära armaturer är idealiska för belysning av små rum, eftersom de är kompakta och inte visuellt snedvrider rummets layout. Med korrekt hantering kan dessa modeller inte bara användas som zon och extra enheter, utan också som huvudbelysning.

Tänk inte att linjära armaturer är tråkiga och monotona. Moderna tillverkare glädjer köpare med modeller med intressanta dekorativa element och lampor i olika former. Det kan till exempel vara snygga geometriska alternativ, lång, kort, profil och andra pålitliga enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med rörelsesensor

Oftast installeras sådana LED -belysningsenheter i privata och lanthus eller lanthus. Moderna armaturer med rörelsedetektering är idealiska för utomhusbelysning. De utlöses när ett levande föremål i rörelse dyker upp i deras handlingsfält. Som regel slutar sådana produkter att lysa efter en tid efter avlägsnandet av en främling / ett djur.

Många konsumenter vänder sig till sådana belysningsalternativ, eftersom de kan användas för att ta reda på oinbjudna gäster på webbplatsen. LED -lampor med rörelsesensor är vattentäta, eftersom de oftare är placerade utomhus och ständigt utsätts för negativ påverkan från miljön. Det kan vara ofta regn, snö och till och med hagel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också värt att notera effektiviteten hos sådana enheter, eftersom de bara lyser om det behövs. Du kommer aldrig att glömma att stänga av en lampa så här på natten.

Bild
Bild

Paneler

Infällda armaturer av denna typ är inte så vanliga i vardagsrum. Som regel installeras de på offentliga platser. Det kan till exempel vara ett kontor, köpcentrum, varuhus och andra liknande institutioner.

Panelarmaturer används ofta på grund av ett antal prestandaegenskaper och individuella egenskaper. Först och främst är deras stilistiska design, låga pris och sparsamma energiförbrukning idealiska för stora offentliga lokaler. Dessutom är sådana enheter miljövänliga och skadar inte miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kardan

Dessa typer av LED -enheter har dykt upp relativt nyligen. Gimbal lampor är en enkel kombination som består av en kaross och inbyggda tvillinglampor. Tack vare en så intressant design kan sådana enheter användas för områdesbelysning. Till exempel för att göra en ljus accent på ett visst område i rummet eller på några intressanta inredningsdetaljer.

Tänk inte att dubbla infällda glödlampor är stora. Moderna gimbal -enheter är mycket kompakta och gör ett utmärkt jobb inte bara med rollen som ljuskällor, utan också med rollen som dekorativa element i interiören. Numera har funktionella dubbla enheter funktionen att ändra effekt, intensitet, nyans och ändra orienteringen av riktningsljuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som en del av en produkt kan flera moduler vara närvarande samtidigt. Dessutom är sådana armaturer utrustade med en mängd olika fästelement, så att de kan installeras både i taket och på väggen.

Dimbar

Sådana belysningsanordningar är mycket populära bland konsumenter. De har funktionella belysningskontrollsystem och roterande mekanismer som är inbyggda direkt i armaturen. Den enda nackdelen med sådana alternativ är att de bara kan användas i bostäder och små lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

DownLight

Dessa högteknologiska belysningsarmaturer är de mest effektiva. Strukturerna i sådana modeller är inte utrustade med en diffusor, utan avger tvärtom ljus i en riktning. Sådana alternativ rekommenderas att användas för att markera ett visst område i rummet.

DownLight-armaturer är tillverkade av miljövänliga, högkvalitativa och säkra material, vilket förklarar deras höga kostnad. Men du bör inte vägra att köpa sådana produkter på grund av det avsevärda priset, eftersom de utmärks av sin hållbarhet och ekonomi under drift.

Bild
Bild

Blanketter

Idag kan du i butiker hitta infällda LED -armaturer i olika former. Runda former är traditionella och vanliga. Sådana modeller ser organiskt ut i nästan alla ensembler på grund av deras okomplicerade och mångsidiga utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill välja en mer original och "obruten" version, bör du köpa en fyrkantig eller rektangulär diodanordning. Normalt är dessa armaturer tunna och plana. Det är bättre att komplettera moderna ensembler med sådana exemplar.

Dimensioner

Standardstorleken på en inbyggd LED-enhet överstiger inte 50-90 cm. Dessa alternativ kan avta från ytan och montera högst 7-8 cm. Tunn och ultratunn belysningsenhet är vanligare. Sådana modeller kan inte bara vara korta, utan också långa, särskilt när det gäller linjära versioner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och design

LED infällda armaturer är gjorda av olika material med olika egenskaper och egenskaper:

  • Starka och hållbara alternativ finns oftast. tillverkad av metall … Detta pålitliga material utsätts inte för deformation och förlorar inte sin presentation under åren. Metallmodeller kan inte bara ha grå, utan också andra vackra färger. Det kan till exempel vara en snygg lampa i gyllene, ljusrosa, svala blå eller vita nyanser.
  • De näst mest populära är glas kopior. Sådana infällda armaturer är mer ömtåliga, men de ser inte sämre ut än metallprodukter. De avger starkare och rikare ljus. Det viktigaste är att ta bort damm och smuts från glasytan då och då, eftersom sådana defekter kan påverka renheten hos ljusstrålarna från lampan negativt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Billigast är LED -lampor av plast. Moderna tillverkare tillverkar plastapparater målade i en mängd olika färger. Var inte rädd för sådana alternativ, eftersom endast brandsäker och värmebeständig plast används vid tillverkning av belysningsartiklar

Nackdelen med sådana alternativ är att över tid kan deras billiga fodral förlora sin tidigare färgstyrka och förlora sitt attraktiva utseende.

Alla modeller av infällda armaturer har en original men diskret design. De flesta modellerna är tillverkade på ett modernt och progressivt sätt. Diod infällda lampor finns ofta på nöjesställen som klubbar, kaféer, barer, restauranger och hotell. Med hjälp av väl valda enheter kan du lysa upp vilken miljö som helst och ge den ett informellt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Moderna LED -infällda armaturer är gjorda av material i olika färger:

  • De mest populära är enkla apparater i grå metall. De ser harmoniska ut i alla interiörer, eftersom denna nyans är neutral och inte kräver komplexa färgkombinationer.
  • Vita lampor kan också klassificeras som universella. De kan både överlappa med inredningsdetaljer och rumsdekoration, och kontrastera mot den allmänna bakgrunden, vilket lockar särskild uppmärksamhet till sig själva.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svarta apparater är på topp i popularitet. Sådana mörka metalllampor ser särskilt imponerande och dyra ut. Deras fashionabla och solida design uppnås genom en effektiv tandem av klassisk svart färg och en permanent metallisk lyster.
  • Dessutom är guld- och silverprover mycket populära idag. De ser harmoniskt ut i många ensembler, vilket ger diskret glittrande glädje till interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För inte så länge sedan började inbyggda LED-enheter av en chokladskugga. De kan vara gjorda av plast eller metall. Båda dessa alternativ ser väldigt snygga och attraktiva ut.
  • Moderna plastlampor kan ha en mängd olika färger. Detta böjliga material kan målas i absolut alla färger, så det är möjligt att plocka upp dessa billiga modeller för en ensemble av vilken ton som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Applikationsområde

LED -lampor är lämpliga för installation både i vertikala och horisontella plan, så idag installerar många ägare sådana enheter inte bara i taket (stretch, gipsskiva eller grilyato -tak), utan också i väggar, trappor eller golvbeläggningar. När det gäller belysning av trappor och golv är dessa alternativ de mest praktiska. Sådan belysning kommer inte att störa och kommer inte att tillåta en person att snubbla i mörkret eller falla.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Ofta används sådana belysningsanordningar för belysning av trädgårdsvägar eller staket av hög kvalitet. De kan installeras inte bara i marken, utan också på väggarna bredvid ytterdörren eller i lusthus / garage / bastu.

Högkvalitativa och hållbara LED-lampor är idealiska för badrumsbelysning, eftersom sådana modeller har en förseglad kropp som inte är rädd för fukt och fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Låt oss titta närmare på flera populära tillverkare som producerar högkvalitativa och hållbara infällda armaturer:

  • Ryska företaget "Era ". Denna tillverkare har fungerat framgångsrikt i över 10 år. Dess sortiment inkluderar funktionella och estetiska LED -armaturer. Det är också värt att notera att produkterna från "Era" -företaget utmärks av sina överkomliga kostnader och högsta kvalitet.
  • Kinesiska märket Feron . Denna tillverkare producerar inbyggda LED-lampor som följer den senaste tekniken och har en lång livslängd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska tillverkaren Bioledex . Detta populära företag kontaktas av konsumenter som letar efter de bästa LED -armaturerna. Bioledex produkter är tillverkade av miljövänliga material och har en exklusiv design.

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig infälld LED -armatur bör du lita på följande kriterier:

Form och storlek . Besluta först belysningsanordningens struktur och dimensioner. De vanligaste är avrundade alternativ. De ser organiska ut i vilken ensemble som helst.

Lampor i form av en fyrkant anses vara mer moderna. Det rekommenderas inte att installera för stora lampor i små rum, annars kommer de att slå ut ur interiören och locka onödig uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Färg . Idag finns infällda armaturer i en mängd olika färger. Välj apparatens nyans baserat på interiörens färger och inredningen i rummet.
  • Material . Det är lämpligt att ge företräde åt en lampa av hållbart och miljövänligt material. Dessa saker är dyrare, men de håller längre och är säkrare.
  • Tillverkare . Gäller endast kända företag med bra recensioner. När du köper lampor från lite kända och billiga tillverkare är risken stor att du stöter på en produkt av låg kvalitet som inte kommer att hålla länge.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga idéer i en modern inredning

Fyrkantiga roterande glödlampor kan installeras i ett snövit tak i ett ljust rum. Dekorera golvet i ett sådant rum med ett glansigt material och placera där en stor L-formad gräddsoffa och fåtölj. Häng den på väggen framför TV: n och komplettera ensemblen med ett gult mattgolv, en vit golvlampa med en stor rund skärm och skarpa vita bokhyllor mot väggen.

Dubbla infällda lampor kommer att vara mycket användbara om du installerar dem ovanför "ön" i det vita köket och därmed belyser matlagningsområdet. Fortsätt tända med enkla lampor över den vita köksenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora runda glödlampor kommer att se harmoniska ut mot ett vitt sträcktak i ett kök med krämiga väggar, trägolv och möbler av naturliga träslag.

Fyrkantiga glödlampor kan installeras i sidan av nischen bakom kajen och komplettera belysningen med en hängande metallkrona. Väggarna och taket i ett sådant sovrum kan trimmas med vitt, utrymmet i nischen kan klistras över med svartvitt tapet och väggen mittemot sängen kan klippas med svarta dukar med grå tryck.

Rekommenderad: